Påsk

Nu är det påsk! Helvete vad tiden går fort... snart jobbar jag igen. Plus är arbetskamraterna, minus är tiden ifrån familjen. Ofcourse.

I veckan var jag på föräldraråd på förskolan. Vi pratade om genus och förskolechefen var riktigt med på noterna om hur det bör vara. Två tummar upp! Jag, Lilian och Lilian ska donera ett varsitt exemplar av boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2, nästa vecka. För lärarna att läsa. Me like. Oså blir det kanske "tema genus" till hösten som gör att de kan djupdyka i ämnet för att sedan köra vidare.

En del verkar liksom inte förstå att genus handlar om så mycket mer än färger och kläder. MEN, det är där det börjar, eftersom vi dagligen bemöter andra människor utefter färger och klädsel. Medvetet eller inte, så är det bara.

Apropå påsk så var vår lilla påskkärring på påskäggsjakt idag. Finaste lilla påskkärringen världen har skådat, ofcourse. Vi körde som på julaftonsmorgon, gav lappar om var han skulle leta vidare och som till slut ledde honom fram till ägget som innehöll 1 påse morotsstix, 1 påse majspuffar, 1 smoothie och 1 Playhouse Disney Musse-film, "Detektiven Mimmi". Tog förstås bilder men de får jag visa en annan dag. =)

Imorrn blir det firande hos mamma och pappa. Äggmålning och påskmat. Gött!

Nu har jag snart lyckats plugga 2 terminer, utan ett enda Underkänt på nåt. Jag är nog allt värd en klapp på axeln.

RSS 2.0