Landet

Inga hugg i sidan alls på 3 dagar nu! Och jag är helt övertygad om att det är för att jag inte jobbat. Inte lyfter och håller på. Mmmm.

Då var det valborg. Ojoj vilka minnen det finns från denna dag. Sundbyholm.. nattbad..häxblandningar. Haha. Det ska bli spännande och se hur jag själv kommer att agera när mina barn vill ut och "träffa folk" på t ex valborg när de är 14 år gamla. Kommer jag lita på dem, eller kommer jag anta att de gör som sin mor gjorde när hon var i den åldern? ;) Det gick ju alltid bra iof. Vi var ett bra gäng som aldrig gjorde något värre än drack lite häxblandning som vi tagit hemifrån i smyg. Droger och skit fanns liksom inte i vår tankegång. Och det får man ju vara väldigt tacksam för. Idag känns det på nåt sätt som att det är lättare och vanligare med sånt där. Eller så har jag fel. Kanske var lika vanligt då, bara att vi inte var intresserade av det helt enkelt.
Och vi kom ju alltid hem och höll alltid ihop. Det är nog nyckeln.. att hålla ihop.. Tänk va mycket den här världen kan ställa till med för en ensam tjej eller kille. Så, det får bli bottomline att säga till mina barn; håll _alltid_ ihop! Vad ni än gör, håll _alltid_ ihop!
Det kan förstås hända saker då med, men det minimerar åtminstone risken.
Sen tror jag faktiskt på att all den där skiten minimerades för att vi var uppväxta på landet. Vi hade inte riktigt kommit in i den där hårda världen än. Vad vi visste så kunde man vara ute hela natten ensam om man så ville.. för det var ju i området vi växte upp. Vad skulle kunna hända? Nu vet man att det är fel. Allt kan hända, var som helst. Men det kändes verkligen inte så när vi var små. Fan. Jag vill att mina barn ska växa upp på landet. Inte behöva äntra den hårda världen innan de måste. Cykla ned till sjön på 10 min. Springa i skogen och leta blommor. Smyga sig in i hagen och rida på den snälla hästen som alltid går där. Ha en stor bakgård som de kan spela krocket eller badminton på.
Och samtidigt, som jag vill allt det där, så känner jag att jag blir mer och mer en "stadsmänniska" som nöjer sig med radhus för att trädgården är mindre att sköta om. För att allt är enklare när man behöver få tag i saker att handla. Eller för att det kommer vara enklare när barnen vill börja med idrott och bara kan ta bussen om vi inte kan skjutsa den dagen.
Hur ska jag ha det egentligen?

Fast när allt kommer omkring, hur mycket "enklare" det än är att bo i stan, så finns mitt hjärta på landet. I den lilla lilla skolan som inte vet något hemskt.

Vad säger man?

Då var Ikea avklarat. Fick madrass och bäddmadrass av mormor, som tack för att jag färgar hennes hår "hela tiden". Det tackar vi för. =)


Fick precis reda på något som... ja inte blev man glad precis. Ska man skratta eller gråta, lite den känslan snarare.

Bankmöte imorrn. Vi ska byta bank. Nordea känns icke bra längre.


Jag har inget nödvändigt att skriva.

Räkmacka

Andra dagen på min lilla semester. Hehe. Idag bär det av till Ikea med mamma och mormor. Jag ska inte köpa nåt, men jag lovade mormor förut att vi skulle åka. Och det är ju alltid trevligt med Ikea.
Skulle köpa madrass till spjälsängen egentligen, men de pengarna finns helt enkelt inte just nu.
Jag har ju Ikea-kort, men vi ska försöka sluta använda det eftersom det är så jäkla hög ränta och skit på det.
Hittade förresten i samma pris på Barnens Hus. Så det får bli därifrån istället. Men ja, inte än...
Jag tyckte jag skulle ha kvar en hel del pengar den här månaden, men icke. Fast ja, det är ju för att vi ska resa. Så det är ju fickpengarna som jag knaprar på. Vet ju inte hur mycket det går åt. Inte så mycket tror jag iof. Frukostbuffé har vi på hotellet, så det är lunch och middag varje dag då. Och en hel del vatten. Det blir bra det där. =)

Gårdagen va mysig. Båda matade och bytte blöja på Axel. Det är så roligt att leka "mamma". ;)
Sen var vi en sväng på stan och fikade kladdkaka. Där gick jag ju självklart malligt med vagnen också. Haha
Nej jag längtar som en tok. Samtidigt som jag känner att det finns ingen brådska med att komma ut för tidigt.
Han måste bakas klart där inne. Augusti blir bra, hör du det lilla * ? =)

Vi var och skrev på kontraktet igår för huset. Nu äre final. De kan inte ångra sig längre. Vi SKA flytta in där. Wheho.

Apropå det skulle jag ju börja packa lite smått... får se om det blir nåt idag. Måste ha våra lådor från mormor först.


Mina hugg i sidan kom inte alls på hela dan igår. Kanske var det bara nåt tillfälligt? Skulle vara så tacksam då. Men som jag sa till Pethra igår, den här räkmackan lär ju sluta snart... Ska inget "ordentligt" djävulstyg komma? Missförstå mig rätt, jag vill inte att nåt djävulstyg kommer, men jag kan inte riktigt tro på att jag ska få en skitenkel graviditet rakt igenom. It would be heaven, yes, men vad är oddsen? (lika bra att vara realistisk, så jag inte får en chock sen när djävulstyget kommer ;) )

15 veckor kvar då... Nästan bara 3 månader. Gulp. =)

Någon slags rädsla


V 26

Känns som magen stannat kvar nu runt v 24 eller nåt? Fast det vet jag ju att den inte gjort iochmed att naveln börjat puta rejält.
Läste igår om förlossning och grejer. Känner mig helt lugn. Otroligt. Jag känner bara att jag vill förlita mig på att barnmorskorna/läkarna vet vad de gör och kommer att rekomendera mig något om det skulle vara till det bästa för mig och barnet. Däremot börjar rädslan krypa på om kejsarsnitt... Läste förlossningsberättelser och det låter så jävla häftigt. Och sen läste jag kapitlet om kejsarsnitt efter det. Hm. Då kände jag ett sting i mig att "tänk om jag missar vaginal förlossning, hur kommer jag känna då, om jag redan nu känner lite panik över att missa det?"
Inget att göra åt om det blir kejsarsnitt, då äre bara att hoppas på att nästa kan födas vaginalt. Men ändå, tankarna finns där och gör att jag bygger upp någon slags rädsla över kejsarsnitt.

Idag bär det av till P och lilla A. Äta lunch och gosa bebbe. =)

Det går nog inte att beskriva hur skönt det känns att vara fri från jobbet i 2 veckor nu. Jag är såå lättad. Det känns ju inge bra längre att springa där. Särskilt inte med mina hugg i sidan som verkar komma så fort jag anstränger mig. Igår var jag och K på stan och åt lunch. Det enda jag egentligen hade gjort var att gå en sträcka från bilen och nere på stan. Då kom det igen. Så där på Flaneur satt jag och kände hur tårarna kom. Det som gör att jag försöker parera tårarna nu är att jag vet att det lugnar ned sig efter några minuter. Och det gjorde det ju. Men sen stannar det resten av dagen till jag fått ligga ned länge eller sovit. Undra om det är samma som Malin?
Läst en del på Familjeliv om folk som har såhär, men det verkar som att alla har ont på höger sida. Men det kanske inte spelar nån roll om det är höger eller vänster sida? Skönt är det inte iaf. Just nu har det inte kommit än, men sen när jag måste gå en bit så lär det väl komma. Hade tänkt ringa bm idag och fråga vad det kan vara och så.. men så kändes det så.. löjligt? Nej jag vet inte. Jag väntar ett tag. Håller det i sig så ringer jag väl.

Står i tidningen att värmen ska hålla i sig nu och att det faktiskt ska bli fint på Valborg.
That would be a first. Valborg är ju alltid regnig och kall.
Får se om vi ska till Micke o Sussu och grilla då. Kolla lite på brasan och checka in alla nya grannar runtomkring oss. =)

Kalajs

Kom precis hem efter 40-års kalas. Morbrors fru som fyllde år. Muche trevligt. Drack mig ett gott alkoholfritt vitt vin minsann. De andra vita vinerna smakar rävpiss, men det här var helt okej! Fre Chardonnay. Mmm, det blir det nog mer av.

Kristian är hos Kim.. Vet inte om de kommer gå ut eller vad de skulle göra. Jag hoppas ju förstås på att de inte går ut. Men ja, det är ju Kim som fyller så om han vill ut förstår jag ju att Kristian hänger på.
Själv ska jag nog ta och kolla på lite Satc, sen lägga mig o läsa min nyhemkomna Vi föräldrar-tidning.
Yes.. det var min lördagskväll det gott folk. Spännande värre. ;)

Satt och bläddrade i Tax free-tidningen som vi kan beställa ur till planet. Tänkte för mig själv att "ska man ta o köpa en flaska sprit ändå? Det är ju så billigt och sprit står sig ju liksom.. Nångång i höst kommer jag ju dricka igen säkert..." Men en sekund senare så tänkte jag att, är jag dum eller? Haha. Kan väl köpa den lilla spriten DÅ istället. Vem vet hur lång tid det tar innan jag ens dricker. Bara för att man sen kan, så betyder det ju inte att man vill.

Jag har ena förbannade hugg i sidan alltså... gah. Känns som typ sådär mjälthugg eller vare heter. Fast i mycket större skala. Det började igår. Ställde mig o grät på jobbet för jag fick så svårt att andas när det högg. Idag fick jag en sån attack igen på jobbet. Det verkar bli värre om jag anstränger mig. Typ lyfter eller nåt sånt. Men det känns konstant just nu. Att ta ett djupt andetag är svårt... då hugger det till.
Frågade på Familjeliv om nån annan också har så... Och det var en som svarade att hon hade så när hon va gravid. Hennes bm hade sagt att det var ligamenten som töjer sig eller vare va... Och det va ingen fara för varken en själv eller för bebis. Mina hugg är mer koncentrerade till precis vid revbenen och under, bara på vänster sida. Hennes hade börjat vid revbenen och känts ända ned till höften. Undra om det är här för att stanna nu, eller om det bara är nåt tillfälligt?

Nej nu börjar mina ögon grusa.

Förresten Pethra, bilden på Axel i ditt senaste inlägg fick mig att verkligen längta efter mitt eget barn. Sovandes sött i vagnen... Soon... soon....

Kan nån ge mig semester NU?

Varit hos barnmorskan idag på morgonen. Allt såg bra ut. Fick lyssna på hjärtljudet igen. =)
Kristian missade det för han fick telefonsamtal från Anticimex som ville gå igenom besiktningsprotokollet, som för övrigt var helt okej. Förutom nån gummiring i golvbrunnen i badrummet. Men det är tydligen 10 års garanti på sånt där så de skulle kontakta firman som utfört arbetet så skulle de få fixa till det.
Och så mättes det mage hos bm. Låg precis där jag ska ligga. Och vikten är nu +6kg sedan jag plussade i november. Känns heeeelt okej. =) Hon nämnde inte ens järntabletter idag. Goodie.

Ska börja jobba kl.11. Suck och åter suck. Är det därför jag blir irriterad? För att jobbet är som det är just nu.
Känns som att inget funkar, en del lyssnar inte alls på vad man säger. Och de kanske tycker likadant om en själv, vad vet jag. Äsch.. det blir bra.
2 dagar till efter idag, sen semester i 2 veckor. Gah.

Vi funderar och funderar på hur vi vill ha vårat kök där borta. Ska vi köra på samma som vi har nuuu, eller byta?
Vi gillar ju ek och har ju ekbord så det känns som att det är det mest rimliga. Fanns ju inget annat (då iaf) som vi ville ha. Sen det här med vitvarorna. Gillar inte vitt, så det blir det inte. Men samtidigt känns rostfritt som rätt dumt när man ska ha barn? Fast å andra sidan, som K sa, det blir ju märken redan nu utan barn så vad spelar det för roll att det blir märken med barn? Är ju faktiskt bara att torka av. =) Finns ju nå slags rostfritt som inte ger märken.. man får väl kolla upp det där.

Justja. Frågade bm om det här med att man under nån vecka kanske inte kommer känna av bebisen för att fostervattnet fylls på och bebisen måste växa ikapp med det. Hon sa att det inte är så. Men varför står det så i gravidböcker då? Jaa, sa hon, att man kan känna sparkar o buffar på olika sätt, men från nu och till bf så ska man kunna känna bebisen röra sig _varje_ dag, typ minst 10 ggr om dagen. Om man inte känt den så kan man prova vattentricket t ex. Dricka ett glas kallt vatten så brukar bebis börja röra sig. Eller sätta på musik.
Det är ju bra att veta... Men jag fattar inte varför det står sådär isåfall, om fostervattnet? Inget som säger iof att min bm är nån guru som har rätt i precis allt. Och heller inte boken. =) Tar det mesta med en nypa salt faktiskt. Alla graviditeter är ju olika.

Nu kollade jag upp det där. Och jag har haft fel. Det är inte så att man inte ska känna bebisen alls under tiden fostervattnet fylls på. Man ska kunna känna den varje dag. Men kanske inte lika starkt varje dag.
Så, då var det utrett. =)

Ringde länsförsäkringar för att kolla hur vårt reseskydd skulle täcka en eventuell förlossning nu när vi reser. Om förlossningen startar pga plycksfall, t ex att jag ramlar eller nåt sånt, då täcker försäkring det. Men om förlossningen bara sätts igång utan nån anledning, då får man stå för det själv. Aja, finns ju ingen anledning till varför den skulle sättas igång, men det kan vara bra att veta det där med olycksfall. Plus att försäkringen täcker om jag jag får nå större besvär pga graviditeten. Nån åkomma som jag inte hade innan vi reste.
Men min graviditet är ju normal och utan nå restriktioner från nån läkare eller bm, så det här kommer gå finfint.

Irriterad de luxe

Mja jag vet inte vad jag ska kalla den här dagen.. Irritations-dagen antar jag. Varit irriterad mest hela dan.
Folk är så dumma ibland.

MEN, en sak är för jävla bra. Jag blev beviljad havandeskapspenning idag! Thank god.
Känner att jag blev gravid så jävla rätt tidpunkt. Just nu vill jag bara bort från jobbet... far far away.
Till allt blivit bra igen. Till rutinerna funkar igen.
Vissa dagar känner jag verkligen att jag vill ha ett annat jobb. Men vad skulle jag söka?
Och andra dagar är jag nästan lite stolt över att jobba där jag jobbar. Göra en skillnad i samhället liksom.

Idag är inte en bra dag. O inte är K hemma heller. O det blev jag också irriterad över. Suck.

Inte en dröm

Pethra stressar mig ju! Det här var den enda bilden jag kunde tänka mig! *pustar ut*


V 25


Vaknade idag och tänkte "drömde jag om igår?". Men nej, vi ska fortf. bo i radhus snart. ;)

Hur tur får man ha?

Jajemen, allt ordnar sig! Vi ska bli radhusägare. Helt plötsligt. Haha. Vi kom på i torsdags att vi ville bo på Trumpetvägen. Idag är det måndag och vi har fått ett hus där! Helt sjukt.
Det huset vi var med och la bud om först, som vi alltså förlorade för att han gick för högt, det är det huset vi ska ha nu. Han som fick det hade tydligen börjat strula och skulle pruta och grejer. Så mäklaren rekomenderade oss istället och de gick på hans linje. De valde oss istället! Så nu får vi betala det vi la som sista bud.
Och det känns bara sååå bra för i det här huset var ju badrummen i tiptop! I det andra huset hade vi behövt renovera badrummen också, köpa ny varmvattenberedare och köpa torktumlare. Nu slipper vi det där. Det blir köks-renovering och rums-renovering. Härligt. =) Och ändå var det andra huset uppe i 1´425´0000 kr nu. Vi kommer alltså betala 1´450´000 för vårt hus och då är badrummen som sagt redan klara! Det kunde fan inte blivit bättre det här. Gavelhus är det också... my god... Jag bara grät när K ringde o sa att vi fick det. =)
Vi kommer alltså bo i huset innan sommaren... nångång i juni får vi flytta in. Eller ja, ville vi in tidigare så gick det att ordna det med, men juni räcker absolut. Det är ju fan snart.

Nu känns det ännu bättre med Turkiet-resan kan jag säga. Det här året är ju bara för himla bra...

Svensson-livet, here we come! And we love it! =)

Kassakort på kassakort

Jag är verkligen, verkligen, verkligen trött på att stämpla. Men nu borde det värsta vara över!
Har dock några till veckor att stämpla om. De senaste veckorna som gått här.. för har jag gjort fel på de innan så har jag säkerligen gjort fel på de senaste också. Blah.

Idag ska vi på en till radhus-visning. Spännande spännande. Förra budgivningen gick för högt så den hoppade vi av. Vi får hoppas på den här istället!

Gårdagskvällen va mycket trevlig. Alltid roligt att träffa jobbarkompisarna på ett trevligare sätt. =)
Och bara så ni vet, jag suger verkligen i bowling. Helt klart.

Ekonomi

Vi satt länge länge och pratade igår om vår ekonomi. Det måste bli en ändring, det bara måste det. All skit måste bort. Vi måste prioritera vad det är vi vill köpa och göra hädanefter. Om jag inte vore gravid hade vi skippat resan, helt klart, men nu känns det verkligen som att det behövs och att vi kommer ångra oss rejält om vi aldrig tog den där "sista" resan ensamma.
Egentligen, den största kostnaden för oss är maten och diverse. Vi är sååå dåliga på att storhandla. Händer typ en gång var tredje månad eller nåt. Vi pratade om att storhandla och laga en massa mat så man kan frysa in, då kan vi iaf inte vara lata och köpa pizza. Bra att vi inte festar speciellt mycket längre iaf, för där gick det åt förbannat mycket pengar. Onödiga pengar.
Så nu får vi se. Vi får sätta oss ned och skriva ned hur mycket som går till vad varje månad. För en sak är säker, jävligt mycket går till skitsaker!

Jag är fruktansvärt orolig för det här med nya lagen om stämpling. 75 dagar får man stämpla om man är deltidare, sen nada. Uh? Jag har ju en påbörjad period, betyder det att jag måste sluta med den, bara får använda 75 dagar till om ens det? Och nu när jag går på ledighet så kommer jag ju inte stämpla, fryser de min period då bara eller står jag på noll när jag kommer tillbaka?
Hatar att prata med dem på a-kassan, de är så snorkiga och dumförklarar en om man inte fattar. Men jag antar att jag måste. Det blev ingen rolig stund igår när allt bara vällde över mig; vad gör jag efter mammaledigheten? Måste jag säga upp mig då? This sucks. När man äntligen börjar komma nånvart på jobbet så kanske man måste sluta. För det är väl säkert dit det leder antar jag. Med mitt dåliga kontrakt så...
Och vad skulle jag kunna söka som? Måste jag börja plugga? Vet ju absolut inte vad jag skulle plugga till, och att bara plugga för att plugga känns ju som nåt jag aldrig kommer göra. För mycket pengar som står på spel för att göra så.

Allt löser sig säkert, känns bara som skit just nu.

Men en solglimt i det hela är att jag ska bli mamma och att jag har världens bästa Kristian. ;)

Radhus och förbannade a-kassan

Jahaja.. då har vi varit och tittat på ett radhus på Trumpetvägen. Bankmöte på måndag för att fixa lånelöfte. =)
Även om det inte skulle bli just den här, så är det bra om vi får löfte så att vi kan titta vidare.

Och så har vi varit nere och betalat vår resa. 3:e maj till Turkiet, Side. Det var där vi var med Tom för 1½ år sedan.
Fint och lugnt ställe. 4900 kr för båda på 4-stjärnigt hotell med frukostbuffé. Härligt.

Vad som INTE är härligt är att jag fått nå jävla förbannade satans papper från a-kassan.
Jag har tydligen (?) inte deklarerat rätt timmar på mina kassakort. De säger att mina timmar som jag fyllt i att jag jobbat inte stämmer överens med vad min arbetsgivare säger på intyget. Det är ju förbannat konstigt eftersom jag setat och gått igenom varenda jävla schema och fyllt i hur jag jobbat. Såatt såatt... där blir jag väl återbetalningsskyldig till slut, för inte fan kommer de ge sig inte. Kan nån ge mig heltid så jag slipper stämpla?
Åtminstone 28-30 timmar, det skulle duga så jävla bra. FYFAN va skönt det ska bli att slippa sånt här snart... Iaf för ett tag.

Ca 8 veckor kvar..

Badkläder

Nu har jag köpt badkläder... Ujuj, det va en pärs! Köpte det som inte fick mig att känna mig som fetast i världen. Det plagget som bara fick mig att känna mig som en padda. Doh. Hehe
Men det får bli bra. Bikini var ju bara att glömma... fanns ingenting som fick mig att känna mig bekväm. Och baddräkt, visst, men man känner sig ändå på nåt sätt bara större i baddräkt.


Och så har jag varit på arbetsförmedlingen och hämtat intyg. Och pratat med lönekontoret. Gud så hjälpsamma de är överallt idag. Arbetsförmedlingen gav mig hjälp direkt eftersom det var så litet ärende, så det tog typ 5 min. Man är ju van att sitta där nån timme innan man får hjälp. Och på lönekontoret var hon snabb med att kolla upp det jag behövde, hon hade t o m kollat upp en massa uträkningar om OB osv som hon trodde fk skulle vilja ha. Vilket också är sant, för det är det de vill att lönekontoret ska skriva i papprena jag ska skicka till dem. Men det visste ju inte tjejen jag pratade med. Men iaf, så sa hon att jag ska skicka papprena underskrivna till dem, så skickar de dem vidare till fk. Härligt. =) Det går ju som på räls det här.. Men sen ska väl fk strula mer säkert.. suck.

Jag har kommit på hur mycket jag ångrar mig att jag klippte den här frisyren. FYFAN va tråkigt det är att vänta på att det ska växa ut igen.. Om jag bara klippt page så hade det nog inte varit så jobbigt, då är ju allt mer eller mindre jämnlångt. Men det här... fan känns som det aldrig kommer växa ut igen. Bara små hårtestar som flyger åt alla håll o kanter. Hmpf.

Och vet ni vilken babyboom det är i år då! Herreminjesus vad många det är som ska ha barn eller har fått barn i år. Jag har 3 kusiner som kommer få i år och en kusin som redan fått i år. En annan kusin fick i december förra året, det är nära nog för att han ska få räknas med. Och så är det Pethra som fått i år plus Heidi som ska få i år. Finns det fler? Säkert nån mer som kommer tillkomma.. eller som åtminstone kommer vara gravid i år. =)
Glad att man startade karusellen i tid så man slapp sitta här och vara avis på riktigt. Jag var "avis" redan när Sussu o Micke sa att de väntade Elliot. O han föddes i aug 07. Eller avis vet jag inte om det är ett dumt ord.. Men det stack ju till i en varje gång man hörde att nån var gravid. Det var början på att vara redo själv antar jag.

Nästa torsdag är det bm igen. Har slutat helt att väga mig här hemma. Ingen idé. Men det kommer nog alltid vara lite spännande när man ska dit. Se hur mycket man gått upp denna gång. Hehe.  Nu skulle hon börja mäta magen också. Och säkert proppa i mig fler rekomendationer om Niferex. Hms.
Hon har skrivit i min journal att jag använder Niferex. Gör jag ju inte.. Men men, spelar ingen roll egentligen.
För en gångs skull har jag ingen fråga till henne... Ingenting som jag går o tänker på o vill ha svar på.
Inte som jag kan komma ihåg iaf. Haha. Skulle säkert glömma fråga ändå om det var nåt... mitt minne nuförtiden alltså... Ujuj.




Jobbigt, men ändå inte.



V 24

"Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt."

"Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut."

Kanske är noll intressant för er, men sååå intressant för mig. Hehe



Idag är jag ledig. Men så mycket ledigt blir det ju inte.
Fick papper igår från försäkringskassan. Behövs kompletteringar, såklart.
Varför ska såna alltid strula?
Nu vill de ha papper från lönekontoret, från mitt senaste jobb och från arbetsförmedlingen och så ska jag fylla i nåt papper själv om hur mycket jag tjänar eller vafan det var. Trött jag blir.
Det enda som känns lite bra är att de lär ju inte kämpa såhär om de inte tänkt bevilja min ansökan om Hp.
Och nu ringde de precis från jobbet... Någon var sjuk. Men nej, måste fixa med alla de här papprena idag. De ville ha tillbaka papprena inom 2 veckor, så det ska alltså hinna skickas till lönekontoret, tillbaka till mig och till fk inom 2 veckor. Doh. Jaja. Jag är angelägen om det här, så det är ju bara att sätta igång.

För övrigt mår jag toppen! Snart ska vi resa och det känns sååå skönt. Vi ska ner och kolla idag om det finns nåt att boka. Annars väntar vi lite längre. Har ju tagit 2 veckors semester, så vi har god marginal för att kunna hitta nån bra resa på en vecka.
Det enda jag inte mår toppen med, är kissandet. Varje gång jag är kissnödig så känns det som om jag aldrig varit så kissnödig i hela mitt liv. Om jag väntar en minut med att gå så får jag sådär ont som man kan få om man är väldigt väldigt kissnödig. Och jag får ju springa uppe på nätterna. Visserligen kunde jag få göra det innan jag var gravid också, men inte i den här skalan. Inatt var jag uppe en gång i timmen från kl.24. Och jag skämtar inte.
Konstigt nog verkar det inte störa min sömn sådär nämnvärt. Jag är ju uppe nu och inte trött. Fast det är väl för att jag är ledig förstås. Alltid trött när man måste upp, men inte när man kan sova länge.
Gick faktiskt upp när Kristian vaknade och gick upp, runt 06-06:30.
Och det verkar bli fint väder idag ser jag nu!

Min graviditet fortskrider som den ska... inga krusiduller där. Han sparkar och har sig mest hela tiden. Det där med att det känns som en fisk förstår jag först nu. Eller sedan ett par veckor tillbaka iaf.
Men det blir mer och mer jobbigt med magen känner jag. Kan ju inte göra saker som vanligt. Bara att ta på mig skorna blir lite jobbigare. På jobbet känner jag det här med att lyfta, att det blir jobbigare nu. För att inte tala om sängen.. hahaha... Att vända sig och att gå upp ur sängen, det är en liten pärs varje gång. ;) Jag försöker verkligen att inte ta emot med magen, så det blir liksom lite mer av en utmaning att behöva vända sig eller kliva upp. Kommer alltid nåt pust eller stånk när det gäller. Hehe
Och om det är "jobbigt" nu att vänja sig, hur blir det då inte sen.. med stoooora magen... =)
Fast jobbigt är fel ord. Det är inte jobbigt i sig. Det är bara annorlunda. Men jag njuter av varje sekund.
Och jag ler varje gång jag känner nåt i magen. Fort dit med handen för att få känna mer... Älskar de här bevisen man får hela tiden. Fan det ÄR ju nån där inne. ;)


Lyckligast

Idag ska jag stänga på jobbet ensam för första gången. Spännande.. hehe
Jag tycker det är jättebra att jag fått chansen att få lära mig mer och så, det dumma är ju bara att jag kommer ha
glömt bort det till jag kommer tillbaka sen efter mammaledigheten. Men men.. får väl lära om mig...
När jag hade samtal med chefen (forne chefen nu) så pratade vi om att jag vill upp i butiksledningen, så vi får se vad tiden utvisar. Butikschef skulle jag aldrig vilja bli, inte på systembolaget, men jag sitter gärna med i butiksledningen.

Då var det faktiskt snart helg igen. Veckobyte i graviditeten. Hur ska jag hinna med saker jag vill hinna med, innan jag blir för stor för att kanske orka? Mest är jag besviken över det här med gravidyogan... jag ville så gärna...
Vi kollade på Barnmorskorna igår. Väldigt bra serie må jag säga! Det känns så nära. Jag tittar på förlossningsakuten på Tv4 Fakta också, men det känns längre bort såklart, eftersom det handlar om USA.
Jag blir mer och mer lugn i tanken att föda.. Jag har iof aldrig känt mig hispig över det. Men det hjälper att se såna där serier. Jag förstår mer och mer hur långt man kan komma genom att lyssna på vad barnmorskorna säger när det gäller krysta osv. Och att se hur mammorna verkligen ler direkt efteråt, gör det inte alls läskigt.
Jag är mer rädd för att behöva göra kejsarsnitt. Även om det också kommer kännas okej, om de anser att jag behöver göra ett sånt. Jag är egentligen inte främmande för någonting i förlossningssalen. Säger de epidural, så kanske det är så det blir. Det enda, enda enda, som jag kommer bry mig om och vilja se till att det blir som jag vill, är att jag inte vill ligga ned och föda. En annan sak om jag legat i värkar i 72 h och helt enkelt måste ligga ned för att jag inte orkar annat. Men jag ska verkligen göra allt i min makt för att jag inte ska ligga ned och föda.
Hur som helst så blir det mer spännande att läsa och se bilder om sånt här... så nära men ändå så långt borta.
Nyss var det ljusår ifrån, kändes det som. Nu.. nu är det bara en sommar ifrån. =)

Pratade med Anna i telefon igår. Det var skönt. Längesen vi pratade ordentligt. Längesen jag pratade med nån öht ordentligt. Men vi pratade om den här gravidbubblan också. Det är ju så det är. Och bubblan spricker inte förrän jag känner att den får göra det. Och det bästa med det, är att det är okej. Hon kände också så när hon var gravid, så hon förstår. Nu blir jag sådär nostalgisk igen... doh... Men ibland är jag bara sådär himla glad över att jag har kvar 2 st i mitt liv från när jag var riktigt liten. Ett par personer som vet allt om mig och som ändå valt att vara mina vänner. Sen har jag förstås nyare vänner också, som betyder minst lika mycket, det är inte det det handlar om, vem som skulle betyda mest. Jag är bara extra glad och lyckligt lottad över att jag har kvar 2 st som varit med om hela resan so far. Resan är ju såklart inte slut än och jag hoppas att både de och mina nya vänner är kvar på resten.

Om man raddar upp allt det bra... hur är det möjligt att inte kunna vara lyckligast i världen då?

23

Eller så får jag köra som scientologerna (eller hur de stavas) och förlösas under total tystnad, va sägs? ;)



V 23

Nu ska jag strax iväg och jobba. Till 12:45, underbar tid.

Icke tid att skriva, ville egentligen bara infoga bilden.

128 vs 133

Nemas problemas, så känns det nu. =) Sådär gravid-glad. Fine, jag är lite cranky på en del grejer på jobbet, men jag försöker att inte ta det med mig hem i huvudet.. det får stanna där. Precis som det snart kommer få göra i över ett år. Thank god för Sveriges bästa regler vad gällande mammaledighet!

Igår fick vi inbjudan till föräldrautbildningen aka föräldragruppen. Ska bli roligt. 9:e maj börjar det och så är det varje fredag morgon i några veckor. Fredagar är inte precis den ultimata dagen, men tiden är 08-10, så jag får helt enkelt säga till på jobbet att jag måste börja halv elva varje fredag. Har så jäkla mycket övertid schemalagd så det känns inte som nåt stort problem. Hoppas vi är hemma den 9:e bara. Vi vet ju inte exakt när vi åker på sista minuten. Senast 4:e maj iaf, för att hinna hem så vi börjar jobba v.20 igen.

Nu har de börjat, de där konstiga förlossningsdrömmarna. Haha. Tre tvillingpar? Går det att missa på ul? ;)
Det som är bra är att jag aldrig drömmer att det gör ont. Och att ammandet går som på räls. Goodie, för sån tur har jag säkert, så att allt bara inte gör ont ALLS. Hehe
Det närmar sig egentligen med stormsteg utan att jag hinner tänka på det. Förlossning. Blod, svett och tårar. Och allt för den lille kickern därinne. Kan det bli bättre? Glömde skrik också. För skrik lär det bli. Haha
Om 128 dagar är det vår do-day. Men vi räknar ju med 133 dårå... ;)

Jag tittar och jag tittar, men ingen hormonrand här inte. Jag som tycker det är så fint!

Bra dag

Idag är en bra dag. Precis varit ute och gått i skogen 1½ timme med Lilian. Men fan va anfådd jag blir nu alltså. Skulle  kanske ha ätit slagstaglass, men vi tyckte det va för kallt. Får bli en annan dag.

Så nu mår jag alltså bra och känner mig fräsch. Ska ta en dusch och sen åka och inhandla någon god mat jag kan göra till mig själv ikväll. Kristian är på trav nu och ikväll ska han iväg och kolla fotboll med rinkbandylaget. Varit planerat sedan länge, såatt såatt. Det får bli att spela Simpsons för mig då. =) Och säkert en vilostund. ;)

Bergodalbana


v 22


Dagarna går upp och ned. Ibland gråter jag hejdlöst och ibland är jag otroligt lycklig. Tror det är det här som kallas att vara gravid. Imorgon går jag in i v.23. Dags att kolla upp 3d-ul... hmm.. Men nu när det blir närmare o närmare så känns det som att de där 1200 kronorna behövs till annat. Ja, vi får se. Tyvärr kanske det inte blir nåt.

Snart resa! Och jag ser så mycket fram emot det. Komma bort och bara vara vi två. Slappa, sola och dricka cola. Hehe

Har skickat in min ansökning om hp nu... Väntar med spänning..


V.23
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

RSS 2.0