Parken Zoo

Idag gjorde vi slag i saken och åkte till Parken Zoo. Årskorten måste ju användas!


Tittar på tigrarna.


Tittar på krokodiler.


Strosar omkring.

  
Tittar på små apor.


Går ju helst själv nu förstås...

  
Vår lilla känguru-unge. =)


Häst känner han igen. =)


Och så var det dags att åka hem. Somnade i bilen, nöjd efter utflykten. =)



Vi hade Elias här igår. Sosso lämnade av honom vid fyra-taget. Allt frid o fröjd och vi lekte och hade oss i flera timmar. Men när han somnade så gick det inte så bra. Han somnade 2 ggr, men när Kristian bar upp honom till vår säng så vaknade han och blev jätteledsen. Tyckte så synd om honom så vid halv tio ringde vi och sa att han vill hem. Men nu har vi iaf provat en första gång! Det blir absolut fler ggr, för till slut så kommer han vänja sig och kunna sova här utan problem.
Vi hade kunnat fortsätta sjunga/klappa/vyssja honom tills han somnade, men då hade han ju somnat av ren utmattning mellan tårarna. Så ska det ju inte vara. Han ska kunna somna här glad och trygg, annars hade det bara blivit jobbigt för honom om han vaknat på natten och allt börjat om igen.
Det var iaf skönt att han, fastän han var ledsen uppe i sängen, gick och kramade oss och var glad när vi var här nere. Strax innan Sosso kom och hämtade honom så kom han och satte sig grensle i min famn och kramades. Lilla gullunge...
Han var sååå trött, för när de kom hem så hade han somnat på 2 min och sovit hela natten. Hehe..Stackarn... Måste varit jobbigt för honom när vi försökte söva honom här.
Men, som sagt. En dag kommer det funka! Vi ger oss inte. =)


Ikväll ska Kristian och jag ha tvspels-kväll. Jag köpte Sonic Mega Collection till Ps2 häromdagen. Alla härliga gamla fina Sonic-spel finns med där i. SÅ roligt! Så ikväll när Ville har somnat, då ska det liras!

Imorrn åker vi på kryssning. 30-års kryssning! Kristians 2 kompisar har bjudit med sig ca 20 kompisar. Blir säkert kul!
Fick tag i en tröja igår på Vila också, så det passade ju bra inför kryssningen. Hade kvar presentkort där sedan jag fyllde, som jag fått av Kristians familj. Har inte känt förrän nu att jag hittat nåt klockrent. Lite har jag handlat förut, men jag hade kvar på kortet.

Nu är Kristian på stan och klipper sig... Skulle hitta nån tröja till imorrn också. Det är så bra med presentkort! ;)

Nu tror jag lilla skrutt vaknar.. vagnen rör på sig.. =)

Ute-dag

Idag skulle jag, Lilian och Annie åka till Gröna Lund. Åååh det hade varit roligt det... Dock kände jag tidigt imorse att halsen inte pallade med att följa med ut o härja i regnet. Men sen kände jag att kanske efter några koppar te så klarar jag det nog ändå.
Men, vi bestämde till slut att vädret får styra den här gången... Och det kändes inte värt.
Får se om vi hinner dit nåt innan sommaren är slut. Tror det kan bli svårt. =/

Istället blev det att Ville hamnade hos mormor för några timmar, medan vi skulle dona lite här hemma. Det blev att Kristian donade ute och jag låg inne och läste en bok och somnade. Haha. Nåja, vid lunchtid hämtade vi Ville igen och åkte till Tunapark för lite shopping. Jag har nu fått veta vilken bh-storlek jag egentligen har. Hade _aldrig_ ens tänkt på att _någonsin_ testa den storleken. Hehe. Men den sitter nu som ett smäck! Tack Emelie, för hjälpen! ;)

Vidare hem... där det blev käk och sedan leka ute för hela slanten. Invigde den nybyggda lekparken här utanför oss. Ville var dock nöjd efter 10 min, så då gick vi hem igen de 10 metrarna. Ville hamnade under vinbärsbusken, jag plockade hallon åt honom och Kristian donade, igen. Han är duktig han, min karl. ;)

  
Plockar och äter röda vinbär. Älskade lilla plutt. Han verkligen älskar allt vad frukt och bär heter. Det är så roligt!


Tröttnat och ska nu härja iväg på nya äventyr...


Lilla bär-pojken.

  
Ska hjälpa pappa att gräva... men den är rätt tung den där spaden.. ;)

Medan Kristian var i Finland förra veckan så hjälpte min pappa mig att ta bort vår svartvinbärs-buske. Den stod så långt in på gräsmattan att den bara kändes i vägen. Nu blir det så fint så när den är borta!
Min mamma, hon gjorde rent under vår trall. Det var jag som skulle göra det, men efter att ha lyft på första brädbiten och insett att Mr.BIG-SCARY-SPIDER bodde där, så fick hon ta över. Jag tror att det blev en ca 8 st som fick sätta livet till innan dagen var slut. FYFAN va stora, svarta, snabba och äckliga de var! Hur som, så blev det jättefint ute på trallen! Var så jäkla mycket spindelnät och äckligt därunder. Hu! Längtar till nästa sommar när vi ska bygga upp uteplatsen. Slipper man vara rädd för att gå barfota där.

Igår var vi hos Micke o Sosso. Ville tycker om att strosa omkring där och det är jätteroligt att se kusinerna ha roligt tillsammans. =) Vi tog en tur till Slagsta-glass också. Förstås. ;)


Klipper gräset hos Micke o Sosso.


Borstar tänderna. Imorse.


Han gillar att ha nappen upp o ner han.

För Ville avslutades dagen med ett bad innan sänggående. Vi har även börjat med att först ge välling, sen borsta tänderna. Innan har han ätit välling i sängen. Men nu iochmed de små tansingarna så var det dags att vända på steken. Det funkar jättebra att söva honom ändå, så det är skönt.


Badar med sina nya badleksaker han fick av syssling Lucas med familj när han fyllde år. Giraffen blev snabbt en favorit! Den skrattade han t o m högt åt. Hehe

Fan va snabbt semestern flyger förbi... Bara en vecka kvar snart... Kryssning på lördag, sen på tisdag blir det en tripp till Skövde för att hälsa på Sandra med familj. Ska bli trevligt. Få se hur de bor och så. =)
Sen äre 1-års kalas för lilla Lucas, sen är semestern slut. Typ. Hehe.

Nu är Kristian och spelar innebandy med min lillebror. Jag ska snart prata med Pethra, sen blir det sängen och läsa bok! Läser Inte utan min dotter. För andra gången. Sett filmen hur många ggr som helst, men boken är SÅ mycket bättre.




Typ inget

Tiden bara går och går... Hinner aldrig uppdatera här känns det som. Hinner och hinner. Har väl snarare valt att göra andra saker (facebook. haha) när jag har tid att blogga.

Nu är man no longer gräsänka iaf. Inatt vid 2-taget kom Kristian hem till oss snorisar. Skööönt. =)
Dock blev det helknas, för vi började ju prata förstås. Och då blev man ju sååå pigg. Hms. Bara Ville som låg i mitten o snusade gott, medan vi vände och vred på oss ett par timmar.

Nu ska vi snart bege oss till malmamarkan. Ska lämna Ville hos morfar så pappa får sova efter den långa bilturen från övre Finland. På typ 16 timmar tog de sig hem, om man bara räknar själva bilfärden. Duktigt gjort.

Det är därför jag inte uppdaterar här, har ju inget att skriva!


Gunghäst

Glömde ju lägga in bild när han gungar på sin nya fina gunghäst. =)



Lekdag

I förrgår var vi hos Micke o Sosso i deras nya hus. Mycket att göra där, men ska de bo där resten av livet så hinner dem. =) Det är ju så med hus, finns alltid nåt att göra.
Kristian och Micke högg ned lite träd och donade, medan jag och Sosso lekte med barnen. Sedan åkte vi iväg och köpte en flaska vin som det delades på på kvällen.
Ville sov i sin vagn. Perfekt att kunna göra sådär när man är hos folk. Han somnar i vagnen för natten, sedan rullar vi bara hemåt och lägger över honom i sängen. Det gör att man inte blir så bunden till att vara hemma tills han ska sova och så. Självklart är det absolut enklast och skönast om man hinner komma hem till han ska sova. Men möjligheten finns ju alltid, att kunna vara borta hos folk fastän han ska sova.


Upptagna killar

  
Ville och Elliot leker tillsammans. Ville blev helt tagen av Elliot. Följde efter honom hela tiden. =)


Påväg in i lekrummet.


Klart kusinen ska ha banan! Här bjussas det. ;) Elias i bakgrunden bjussade tydligen på saft sen också, mindre bra. Måste hålla koll så de inte vill bjussa på godis och grejer. Hehe


Ville med farbror Micke


Ser längtansfull ut när kusinerna hoppar i sängen.... Om man ändå vore ett par år äldre säg... ;)

     
Elias, Elliot och Ville. Kusinerna. (Är det bara jag som tycker Ville är lik Jamie på den här bilden? Nånting med munnen tror jag. Eller ögonen. Hm. Ja, på nåt sätt tänkte jag på Jamie när jag såg den här bilden.)


På onsdag om 2 veckor ska Elias sova över här. Vi ska prova iaf. Jag tror fan det kan gå bra alltså... Bara man ser till att aktivera honom och försöka ta honom på rätt sätt så. Han har aldrig sovit borta och är snart 4 år. Dags att börja nu!
Det enda som egentligen kan bli ett problem, det är ju läggningen. När inte mamma ligger bredvid liksom... Men ja, vi får se. De bor ju bara några min bort annars. Sa det att det kanske inte funkar de 4 första gångerna, men den 5e kanske det funkar skitbra. Då har det ändå varit värt det. Men ja... som sagt... jag tippar på att första gången funkar! Man måste tänka positivt. =)
Mitt mål är i slutändan att kunna ha både Elias och Elliot sova över, så deras päron får lite ensam-tid.
Och det kan ju vara roligt för dem när de blir större också... att alla 3 kusinerna sover tillsammans. =)


Kalaset

Kalaset i söndags var stojigt med mycket folk, preciiiis som jag vill ha det. =)
Födelsedagsbarnet i fråga gick och la sig strax efter sin pannkakstårta. Han satt nästan och sov i stolen då med.
Visade sig senare på kvällen att han hade feber, så det var inte så konstigt att han var hängig. Tänder, antar vi.


Paket i stora lass. Han fick så fina saker och böcker och kläder och gud vet allt!
Han fick mååånga paket dagen innan också, av Sandra med familj. Massa kläder, 3 pussel och 1 katt. Ja, gosedjur-katt förstås. ;) Nu slipper vi köpa både kläder och leksaker ett bra tag framåt. Hehe

De stora sakerna han fick var spis, trehjuling och gunghäst. Jäkligt bra grejer!


Ville med Shrek-katten. =)

  
Busar med David, Sandras son.

  
Huliganen är upptäckt, då springer han därifrån. Haha


Fick solglasögon blanda annat, av Astrid. =) Cooooling.

     
Pannkakstårte-dags! Den blev lite torr, men nästa gång ska vi inte vara rädda för att ösa på med kladd (mosade jordgubbar och mosade bananer) mellan. Trodde det skulle bli alldeles för mycket kladd eftersom man har det på varje lager. Butbut.


Fisk-damm. Ville missade ju tyvärr den, den sjusovarn.
Här står Elias med mamma Sosso och fiskar.


Erikas bebbe i magen fick också fiska. Ett par bebis-strumpor låg i påsen.

        
Rolig min och huligan i vagn.

Tack till alla som var med och firade Ville och tack för alla fina presenter!  =)




Ville 1 år

Så har då Villes 1-års dag passerat. På hans födelsedag i onsdags firade jag och Kristian honom på morgonen. Vi sjöng och det öppnades paket. Vi hade köpt ett tält och en liten röd bil.

  

  
Lite läskigt vare allt det där tältet. Till en början.

     
Men när pappa klivit in så såg det inte alls lika läskigt ut. =)

     
Sen gick det hur bra som helst att leka därinne. Han t o m flydde dit när dammsugaren kom fram. ;)

Förstås så kunde ju inte mormor och morfar hålla sig ifrån att fira honom lite på hans riktiga födelsedag, så de, Sofia och Emmy dök upp en stund och åt tårta de själva tagit med sig. Hehe
Han fick en present då med förstås.


Ville med Emmy och sin present.

Sedan åkte vi och firade Kristians lillebror Robin som fyllde 16 år. Japp, de fyller år på samma dag. Hehe. Nu spelar det inte så stor roll eftersom Robin är så pass stor. Hade varit bra mycket tråkigare om Ville fyllde år på samma dag som typ hans kusin eller nåt, någon som fortf. är liten liksom. Man vill ju ändå att han ska ha lite av sin egen dag. =)

I fredags åkte jag och Ville ut till hans mormor och morfar där vi skulle sova hela helgen. De åkte på countrygala i Sthlm. Kristian var ute med sitt jobb på "semester-firande", eller vad man kallar det. =) Lillebror hämtade dit honom på natten.

På lördagen kom Sandra, hennes sambo Micke och hennes son David på besök. Det var verkligen jätteroligt! Trodde kanske att det skulle vara lite stelt och så. Vilket ja, det kanske var i första början också. Inte mellan mig och Sandra, men det blir ju sådär när man inte känner varandra allihop. Hehe. Nåja, efter att ha åkt till affären och runt halva stan för att komma till bolag och hem till oss och allt vad det var, så åkte vi hemåt och grillade. SÅ jäkla gott! Den där Micke, han är nån slags grillmästare han. ;) Sen blev det lite småfestande och texas hold ´em. Jag tog ett halvt glas rött, sen "festade" jag på cigg och cola light. Hehe
Ville sov för längesen. Han somnade sittandes i matstolen kvart över sex med en majskrok i munnen. Lilla skrutt. =)

1-års kalaset uppdaterar jag senare!

Älskade skrutt



Kärlek.

Ville


Chillar.. ;)

Lek och bus

Blev inge mammagrupp idag heller. Flera som inte kunde, så jag ställde in. Men vi mammor ses ju på lördag iaf. Alla utom en. Hade dock varit roligt att träffas alla idag för då hade Jimmie (pappa till Lucas och min kusin) varit med. Men men, vi får träffas ändå så Ville och Lucas inte glömmer bort varandra. ;)

Så då fick jag ju helt plötsligt en massa tid över för jag hade redan städat. Finns väl iof alltid saker att göra. Rensa... plocka...

Tänkte att Ville skulle sova bara 1 gång idag, får se hur det går. Vi gick upp halv sex och nu kl.10 somnade han sittandes.
Hade tänkt att han skulle vänta till lunch åtminstone, men det orkade han inte. =) Hann iaf få i honom gröt, så nu får han sova så länge han vill.

Var en snabbis till Ikea igår eftermiddag med mamma. Fram o tillbaka på 1½ timme. Vi gick in, tog det vi skulle ha (vilket var mörkläggande rullgardin och en stekpanna), sen gick vi ut. Snabbaste gången på Ikea, lätt!
Då skulle ju alltså den rullgardinen upp igår kväll i Villes rum. Gick ju inge bra.. måste ha skruvar o nå pluggar... Får åka till K-rauta och köpa det när Ville vaknar.
Kristian satte upp ett påslakan över fönstren istället, men det hjälpte tydligen inte för han ville ju som sagt ändå upp kl.05:30.
Hoppashoppashoppas det blir bättre när det inte kommer in ljus alls.
Men ja, jag tror ju att det har att göra med att han sover så mycket på dagen också. Är nog en blandning.

I måndags var vi och badade hos mamma och pappa, som vanligt. Sosso och grabbarna kom också ut. Kul!
Elias badade och badade och badade. Sosso trodde inte alls att han skulle våga sig i stora poolen, men han nästan hoppade i själv. Han och jag plaskade omkring där bra länge. =) Har ju förstås ingen bild av det på min kamera. Bara i mammas kamera.


Elias och Ville leker i lekstugan

  
Elliot

  
Elliot och Ville åker traktor. Elias står och kollar in kaninerna på andra sidan. =)

Sen när Sosso och grabbarna åkte så kom moster med kusiner och kusinbarn för att bada.
Så roligt när alla små bebisar är på samma ställe. =)

  
Full pool! =)

  
Jamie och Ville


Jasmine


Nowalie och mamma Belinda


Jamie med mamma Élaine


Jasmine igen


 
Älsklingsplutt...


Klipper gräset här hemma


Morfar sprutar luft ur pumpen och det gillade Ville. Hehe

Nu hör det till ovanligheterna att jag måste gå in till Ville på natten. NÅNgång nång natt sådär. Hur jäkla skönt som helst.
Inatt sov han 19-05:30. Vaknade bara till när Kristian borrade i hans rum (rullgardins-försök) vid halv åtta. Hehe. Det får man ändå vara nöjd med. =)

A-kassan

Vad trött jag blir. När jag gick på mammaledigt så att säga, så meddelade jag förstås det till a-kassan. Inga problem, sa dem, fortsätt bara att stämpla in dig när du börjar arbeta igen. Great!
Men så kommer det brev om att jag ska sända in arbetsgivarintyg för att jag inte gjort det på 6 mån. Nej, det är sant, det har jag inte gjort på ca 1 år. Eftersom jag inte jobbat.
När jag nu meddelade dem om att jag gick på mammaledighet, borde inte det registreras någonstans då? Suck.

Fått 2 såna brev, så nu antar jag att jag måste sätta mig i deras jäkla telefonkö.

Dessutom står det i brevet att de vill ha intyget så att de kan försäkra sig om att jag fått rätt utbetalt sedan 08-02-29! Eeeh. Det här har vi liksom redan fixat. Jag hade fått fel med pengar så jag fick betala tillbaka över 3000 kr. Det betalades i höstas. Vad är problemet? Inte fått några pengar efter det. SUCK.

Uppdatering

Vad borskämd man blir med det här fina vädret. Så fort det inte är mer än 25 grader så undrar man vafan som hände? Hehe

Det är underbara dagar nu. Ingen stress, inget större planerat. Bara sol och bad i stort sett.

Idag kommer mammagruppen hit. Antar att det är sista gången för sommaren. Det blir ju så, alla ska iväg på grejer och det är svårt att få ihop precis varje onsdag en hel sommar. Men till hösten igen så! Då blir det väl iof ett par pappor med istället för mammorna. Har jag för mig. Bara roligt att de ändå vill fortsätta träffas! Roligt att barnen följer varandra.
Hur som, idag ska vi köpa en liten pool så kottarna kan ha poolparty här. =)

Seriöst, "vuxna" människor som kritiserar och dömer sånt de inte har en susning om, hur är de funtade?
Och för att inte tala om "vuxna" människor som skriver elaka kommentarer om ett barn? Jisses.

Oj va Ville röjer här nu... Älskar att se honom så glad, frisk och lycklig! Herregud vad jag älskar honom. And my man. =)

  
Ville i min/sin lekstuga hos mormor och morfar.


Ville hjälper Vira att få av sig mössan. Det var uppskattat! ;)

  

     

  
Vatten är kul! ;)


Vira och mamma Lilian badar.


Ville skrek som en stucken gris första 2 gångerna vi badade tillsammans i stora poolen.
Men nu går det hur bra som helst! Roligt. =)

I torsdags var vi och träffade Annie och Maja på picknick i Eskilsparken. Barnen sov mestadels av tiden, men det var bara skönt, så kunde man sitta och tjattra en god stund. =)

     
Han var ju mindre nöjd i den stora gungan. Hehe. Och trött så in i bomben!


Ville äter jordgubbar hos mormor och morfar i sina fina nya solskyddskläder som mormor köpt åt honom.


Förresten har han börjat gå igen! Han tog en paus på kanske en vecka. Men nu är det full fart igen! =)

På kvällen i torsdags var vi hos Erika och Jimmy och grillade och checkade in nya huset. SÅ nice smak har dem. Eller, det är väl Erika som inrett antar jag. ;)


Gravida Erika. =)

Vi har fått världens finaste lila vagn! En sittvagn, så den kommer inte användas riktigt än då jag inte vill vända Ville framåt än.
Men snart så! Tack kära mor!

  
=) =)




RSS 2.0