Amning

Ja nu jävlar är det bara 2 arbetspass kvar. Och imorrn är dessutom en väldigt kort dag. 11:15-15:15.
Jag bytte tid med min moster, så hon börjar min tid kl.08:30 istället. Mycket skönt.

Det har väl långsamt börjat gå upp för mig att jag också ska vara med om en förlossning snart.
Långsamt. =)
Idag på föräldragruppen så pratades det om amning. Det va inget som jag va clueless om, men det var ändå roligt att få se ett par filmer om det och se det rent tekniskt. En bebis som ligger på mammans bröst letar sig själv fram till bröstet efter en tid. Det är så fantastiskt. Och sen är det ju bra att se hur bebisen ska ligga osv, för att förhindra att det gör så in i helvetes ont. För ont kommer det ju göra, i början. Såklart. Det jag hoppas på är att den smärtan inte kommer bli överjävlig så att jag måste sluta amma. Man får se helt enkelt. Hoppas på att det funkar. Skulle vilja säga att jag förstår att det kan bli så att det inte funkar, men i mitt huvud så går det inte in... Det känns bara som "det ska funka, så är det". Samtidigt som jag _vet_ innerst inne att det inte fungerar för alla.
En statistik va lite spännande... 1967 ammade 1 av 5 mammor. Nu ammar 4 av 5 mammor. Why?
Antagligen handlar det om att mamman inte fick kontakt från första stund. Bebisarna va ju mer sjuhusets property då. Mamman fick tydligen barnet till sig var fjärde timma för att amma. Sjukt. Alla bebisar är ju så olika och har olika behov av att äta. Var fjärde timma... inte konstigt om det inte producerades mer mjölk.
Och öht så las inte bebisarna upp på mammans mage förr. Nej de skulle tvättas o grejas först. Well well.. det va förr det. Mycket som har hänt sedan dess. =)

Han känns som en Ville.

Värderats

Igår blev det klart att det blir hans mamma och pappa som köper våran lägenhet. Banken ville få den värderad innan de fick köpa den för 500´000 tydligen. Löjligt. Vem är de att bestämma vad de ska köpa den för. Om vi nu kommit överens om 500 så är det ju så. Sjukaste av allt var att de också tvingade Helena o Kalle att betala 1800 kr för det. Eh. Vill de värdera den för att veta om de ska låna ut pengar, så tycker man väl fan att de får stå för det själva. Det var ju inte H och Ka som propsade på att värdera den. Anyway, tji fick banken, för den värderades till 500´000. Så nu löser sig allt med det. Kanske blir ännu bättre t o m, för det verkar som att de tar över Kristians lån istället för att vi ska krångla och betala klart det innan vi byter bank. Btw, Nordea sucks. Länsförsäkringar, here we come. =)

Roligt för K att se att hans hårda jobb verkligen betalat sig. Den värderades till 250´000 kr när vi köpte den, typ 2 år sedan. Eller är det 3? My god. Kommer inte ihåg. Haha.
Stambytet har ju självklart ökat värderingen först och främst. Men inte fan har jag sett nån lägenhet här i Måsta ha 500´000 som utgångspris. Nice. Eller nej! Hon sa 475´000, men att den snabbt går upp till 500´000, så sa den som värderade. Undra vad det hade blivit i slutändan... Vad nån hade varit villig att betala.
Men hellre att hans föräldrar bor här. De måste bort från Årby för tusan.

Nu är det sådär igen.. gick upp halv åtta. For what? O jag som är hel-ledig t o m.
Kan ju iof packa lite... Ja det ska jag göra.

Läst på


V 30


4 arbetspass kvar! Igår var jag faktiskt nära att börja gråta på jobbet. Jag kände att jag inte kunde hålla samma tempo som de andra, men ändå ville jag, för vem vill vara den som måste gå långsamt när alla andra kör järnet. Så jag körde järnet jag med, men det straffade sig senare. Fick ont i svanken och jag trodde mina fötter nog skulle ramla av där. Så då fick jag helt enkelt sakta ned. Om jag inte hade slutat tidigt igår så hade jag fan stått på toa o tjurat ett tag. Jag orkar inte lyfta, jag orkar inte springa med sakerna. Och jag hatar att jag inte orkar det.
Men min underbara Kristian masserade mina fötter igår kväll och då kändes allt myyycket bättre. =)
Jag har iof fortf. ont idag, men det var skönt så länge det varade.

Jag funderade igår om jag "borde"  börja bli rädd nu, för förlossningen. Men nej... Och det är ju förstås bra. Stod i en bok att "kunskap ger mindre oro och stress", att det är därför många är rädda för förlossningen, för att de inte läst på om vad som ska ske osv. Därför de tar upp allt om förlossningen mycket på föräldrautbildningen. För att minska rädslan. Så visst, man ska inte läsa för mycket om allt, men att läsa för mycket om förlossningen verkar bara vara bra.
Vi ska om nån vecka eller så sätta oss ned och plita ned vårat förlossningsbrev. Har en rätt god aning om vad det ska stå i den. Förutom musik. Vill man ha musik? Kanske man vill? Inget jag tänkt på. Då måste man ju ha musik för de olika skedena. Hehe. Ballader i början och hårdrock  i slutet. ;)

Vi flyttar härifrån om ca 2 veckor. Galet.

Lotteri

Har tänkt på hur lyckligt lottade vi är egentligen som får barn när vi vill ha det. Hur många människor finns det inte som antingen har svårt att få barn, eller aldrig kan få biologiska barn. För mig har det alltid bara varit självklart, när jag är redo så blir jag med barn. Så blev det också. Men varför var det en självklarhet? Kanske för att man aldrig skulle våga (på riktigt) tänka tanken att man inte kan... Jag började bli frustrerad redan efter 4 månader när jag inte hade blivit med barn. Men nu när man sätter allt i ett annat perspektiv så förstår jag ju att jag var väldigt orimlig i mina frustrationer. 7 månader som det tog, det är så normalt det kan bli. Hur kunde jag bli otålig redan efter 4 månader? Vad gav mig den rätten?
När det finns människor som har försökt i 5 år och ännu inte lyckats... Man måste få ha de känslor och tankar man själv har, utan att det är fel. Men jag kan ändå idag känna att jag nästan borde ha skämts lite, som började bli ledsen och otålig efter 4 månader.
Det är så förbaskat häftigt hur kroppen fungerar och jag är så tacksam över att det inte är nåt fel på min. Eller Kristians.
För nåns är det ju alltid "fel" på. Och den "nån" kunde lika gärna ha varit någon utav oss två.

Lyckligt lottade, helt enkelt.


Supertrött

Det verkar som att Kristian blir mer o mer intresserad av namnet Ville. =)

Varit på inflyttningsfest ikväll. Väldigt trevligt, men jag stod i 2 timmar så till slut ville jag bara åka så jag kunde sitta ned. Hehe. Åkte till Lilian o Patrik o kolla på ESC istället.
Nu ska jag strax gå o sova... waaay past my bedtime. Får säkert ett samtal snart iof om att hämta K.

Mina fingrar har nog gått upp nåt gram. Det blir svårare o svårare att få av sig ringarna. Men än ger jag inte upp!

Nu är det verkligen bara 5 arbetspass kvar.. sen ledigt. Fattar jag hur skönt det kommer bli? Förut var jag lite "orolig" för att jag skulle få det långtråkigt. Men eftersom vi nu flyttar mitt i allt så tror jag nog att jag har saker att göra hela tiden. Inga problem. Ska mest bli skönt att faktiskt kunna vila/sova preciiiis när jag är sådär supertrött.

Mors dag imorrn/idag. Nästa gång det är det så är jag också mamma. Häffit. Och K är pappa redan i år när det firas Fars dag. =)

Nu är det natt.

Namn

Sitter och väntar på att åka till jobbet. Jo, så dumt är det. Vem behöver en timme för frukost och smink? Hmpf.

Idag går jag in i v.30. Vi satt igår och förundrades över hur jävla snabbt det har gått. Hade jag haft besvär med graviditeten så hade det väl säkert känts långsammare. Men som det varit nu så har tiden bara flugit förbi. K insåg kanske att förlossningnen faktiskt är nära nu, för han satte sig och läste om den igår kväll. Och frågade hur jag vill att han ska agera under förlossningen. Jag kan ju inte veta säkert, men jag tror inte att jag vill att han pratar speciellt mycket under den aktiva tiden så att säga. Mer än kanske beröm o såna grejer... Men det här "ja ta i då!" skulle jag nog bara bli irriterad på. Ta i själv för fan om det är så enkelt! ;)
Kanske hjälpa med att andas och bara finnas där.. det är sånt stöd jag räknar med. Massage osv.
Han ska finnas vid huvudänden, det är ett som är säkert. =)

Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Jani o Heidi. O jag hoppas verkligen de tänkt ha ESC på.

Ja, Ville växer mer o mer i mitt huvud.. O K lät inte _helt_ av igår. Han tycker Felix är fint.. men nej jag kan inte tycka det. Har försökt tänka på det, men nej Felix är inget jag alls fastnar för. Vi satt och gick igenom listor igår kväll med pojknamn.. Och så testade vi på nätet sånt där när man skriver i våra namn och trycker på en knapp så får man se vad för namn vårt barn "borde" ha. Elliot, blev det då. Hms. Jaaa. O så hade det antagligen blivit också om inte Sannas barn hetat det. För då hade jag ju aldrig gett det som förslag till Micke o Sussus barn. Då hade jag velat ha det själv.
Men men. Man kan inte få allt. =)
Simon eller Ville?

" Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna. "

" Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt. "

Coolt.

Dags för jobb, inte lika coolt.

Bra värden

Varit hos bm. Alla värden var bra och magkurvan ligger också bra. Allt är som det ska. Blev positivt överraskad över vikten också. Det går som på räls med det här just nu. =)
Hon nämnde järntabletter igen. Eller hon sa "ditt blodvärde ligger fortf. bra, äter du järntabletter?" Hehe. Och det gör jag ju inte, så jag sa nej. Hon sa att då verkar det som att jag håller mig bra utan dem, men att vi kan kolla om jag behöver äta det efter v.36 eller vare var. Mja, visst, om värdet är sämre då så kan jag gå med på det. Då är det ju bara nån månad kvar. Men som det var nu så trodde hon ju redan att jag äter det pga att värdet är bra, så for now är jag home safe. Bebisens hjärtljud låg också jättebra.

Uuh, precis klämt i mig 2 frallor. Jätteonödigt, men jättegott. Eller onödigt var det väl inte, måste ju äta frukost. Men man kan ju äta bättre än frallor liksom.
Ska börja jobba kl.11. Ääända till 20:20 ikväll. Men jag står ut, för jag vet att slutet närmar sig. =)

Lille Ville

Äntligen har jag kunnat titta på Gossip girl avsnitt 15. Tagit hem det säkert 5 ggr och ingen gång har det funkat. Meeen nu hittade jag den på en annan sida. Intressant? Åja.

K är och kollar fotboll med boysen på Dannes. Blev säkert ett par öl till det.
Jag har mumsat i mig en delicato-boll så nu sitter jag här med dåligt samvete.
Åt massor av vattenmelon o jordgubbar förut för att slippa bli sugen på nå skit.. men ack ack.
Det blev så enkelt att svänga förbi coop och köpa bollen och en gravid-tidning när jag skjutsade K.
Ska till barnmorskan imorrn så vi får se vad vikten säger då. ;)

Nu är det bestämt att K ska jobba v 29, så troligtvis kommer han att vara hemma när förlossningen är på G. Hans semester skjuts alltså upp en vecka iochmed att han jobbar v 29 så då är han ledig v 30-34 istället och det är v 32 som bf är.
Goodie. Plus att han får 6000 kr extra bara för att han ställer upp just den veckan. Kunde inte bli bättre. =)
Jag blir mer och mer taggad inför förlossningen. Ska bli häftigt, samtidigt som man känner sig helt lost. Hur ska jag nånsin kunna föreställa mig hur det känns? Jag har läst mer om det här med att andas igenom krystvärkar osv, för att slippa spricka mer än nödvändigt. Mycket intressant. Låta kroppen tänja sig en stund... Jag hoppas på att jag kommer kunna klara av att göra som bm säger. Dvs krysta endast när jag "får". Sen att man aldrig kan veta hur sin förlossning ser ut eller hur man kommer reagera, det är jag förstås medveten om. Men jag kan ju åtminstone planera för hur jag _vill_ att det ska se ut och försöka agera därefter. Annars är jag väldigt öppen för vad de rekomenderar. Förutom ryggläge då, om det inte är absolut nödvändigt. Tur att _alla_ förlossningar är olika och individuella. Jag skulle inte vilja veta vad som väntar mig. =) Nog därför jag inte är rädd... för jag har ingen aning om vad det är jag ska vara rädd för... Eller så borde det vara tvärtom.

Tog bilder framifrån idag. Hihi. Det ser så roligt ut. Ser större ut än vad den är. Synd bara att det hemska ärret från navelpiercingen syns. =(


Jag gillar mer och mer namnet Ville. Ville finns på min lista. Tror det krävs lite mer övertalning dock för att K ska vilja ha det på sin lista. ;)
Men det finns mååånga fina namn... Gustav, som du nämnt Lilian, är också fint. Fast jag tror ju på att det blir Gurra då. Hehe
Max är fortfarande fint.. men suck.. det heter ju Kristians kompis son. Inte för att det egentligen spelar någon större roll. Man tar ju det man vill ha, även om nån annan tagit det redan. Men det är ju förstås roligare om ingen i ens bekantskapskrets har det namnet.
Jag sa åt K idag att han får också ta och komma med lite namnförslag. Bara jag som gör. Han sa typ att när han kommer med sitt namn så kommer det kännas rätt direkt. Mjaja. Det är ju så jag känt lite med Simon, Theo och Ville. Nu är visserligen Theo borta ur bilden. K godkände det icke. Hehe
Men Simon och Ville känns bra. Fortf. mest Simon, men det är väl för att det namnet var det absolut första som kom efter att vi fick veta att det är en pojke vi ska få. =)
Nu blir det mycket dravel här.. En gravid-tidning väntar på mig i sängen.

På smällen

Vad snälla ni äääär R, P och M. =) Men inte bråka nu om hur vacker eller inte vacker jag är. Haha ;)

Gick upp tidigt idag med K. Åt frukost och nyss åkte han iväg till jobbet... Jaa, vad ska jag göra då? Packa vore en idé. Började faktiskt riktigt bra igår. Rensat garderoben och underklädeslådan. Packat ner alla kläder som jag inte kan använda innan fisen är född. Det blev 2 proppfulla lådor det. Hehe
Ska nog ta en liten slant av vår "barnfond" idag och köpa bubbelplast. Så vi slipper diska alla glas och grejer sen när vi ska packa upp allt igen.
Och käre folk, jag ska vara så vuxen och åka till Mekonomen i helgen. De har tydligen rea fre-sön och jag behöver ju en ljuddämpare till bilen. Där blir det också att ta av barnfonden... Hatar det, men vad gör man.
Ajustja... måste ju för fan köpa havandeskapsolja också. Gah. Vår stackars bebis får inga pengar kvar till slut.
Iof ska vi ändra barnfonden till husfonden när vi flyttar, så. =) Ja nej jag vet inte varför den kallas fonden. Det är helt enkelt sparpengar.

Luncha med mamma och mormor idag hos Tom. Det var väldigt bra gravid-mat idag, broccoligratäng.
Sen färga mammas hår.

Såg på mina tider att de satt upp mig på 2 lördagar i rad. Blir så trött. Jag har fått 2 extra lediga dagar med betalt, så jag tog ut dem sista veckan på dagar jag var uppsatt. Det betyder ju alltså att jag vill gå ner i tid, eftersom det börjar bli jobbigt nu. Men så får jag andra dagar istället? Wtf. Klaga eller inte klaga... sista lördagen man jobbar liksom. Men ändå. Why me? För att jag ska vara mammaledig? Det är ingen som helst anledning för mig att sättas upp på fler lördagar än andra. Jag vill ju INTE jobba extra nu. Hmpf. Men visst, det är ju extra pengar såhär i slutet.
Äsch, jag vet inte.

Läste om varför gravida kvinnor inte ramlar framåt. Lite intressant. Tydligen så när vi började resa på oss från aporna så utvecklades en extra ryggkota (i svanken tror jag det stod) för att vi inte skulle kunna ramla framåt med våra extra-magar. Och den kotan gör också att vi som gravida kan svanka 60% mer än vad vi annars kan. Kanske därför det på en del ser ut som att de svankar som faaan när de tar bilder på sin mage? När man gått gravid ett tag, antar jag. Spännande spännande. ;)

Nej då ska jag gå o lägga mig igen. Läsa lite mer ur På smällen. Lite som en bibel det där. Fick den av Pethra när jag blev gravid. Läste ut den ganska direkt, men den är jättebra att läsa ur hela tiden. Går tillbaka till kapitel som intresserar mig för tillfället. Den boken kan jag varmt rekomendera. Även om en del "fakta" är fel eller överdrivna. T ex står det att man INTE får använda Rhinacort Aqua som nässpray. Men på apotekets hemsida står det att man som gravid får det. Kanske var andra rekomendationer då när boken skrevs. Anyway, bra och rolig bok. Den får 5 bebisar av mig. =)

Period


V 29


Ledig idag. Underbart. Ledig imorrn. Underbart. 8 arbetspass och ett möte kvar. Thank god.

Idag ska jag ut och gå med Lilian. Snart tror jag? Har för mig att hon skulle nånstans vid halv tolv först?
Rätt fint väder idag.. ska försöka locka med K och köpa slagstaglass sen. ;)

81 dagar kvar till bf. Ujuj... Ingenting... Nyss var det över 100, då kändes det mycket.

Jag har verkligen en sov och ät-period. Igår sov jag efter jobbet över en timme, men nej nej, inga problem med att somna vid halv elva sen och sova till 10 idag. Självklart med typ 10 kisspauser emellan. Och så är jag hungrig hela tiden... eller hungrig är jag inte hela tiden, men jag kan äta hela tiden om man säger så. Men jag blir hungrig snabbare nuförtiden. Och mätt snabbare.
Rätt coolt hur det fungerar. Trixet är att försöka att inte äta skit varje gång jag vill ha nåt. Köpte vattenmelon igår och lite frukter. Längtar till de riktigt goda jordgubbarna kommer...

Jag kommer nog inte få nån pluppnavel verkar det som... =( Den är på G ut, men den verkar ändå bara lägga sig i en rak linje. Jag som tycker pluppnavel är så gulligt... Om man är gravid alltså. Inte på tjocka människor. Hehe

Mamma besiktade min bil igår (jag jobbade) och den gick igenom. Jäkligt skönt. De noterade bara läckaget på avgas-systemet. Ska fixa det, men behöver inte besikta om bilen. Skönt. 250 kr som slapp gå åt helvete.
Tack mamma!

" Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. "

" Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. "

Det är bra om man går upp mindre än 3 kg/månad nu. Ja vi får se vart det hamnar. ;)
Lite svårt att säga sånt där tycker jag, eftersom jag i slutet kommer gå omkring i en varm sommar, vilket betyder mer vätska i kroppen, som också väger. Men ja, jag har ju faktiskt inga nojjor om vikten just nu. Det blir vad det blir och sen får jag ta tag i det när lillskiten är här helt enkelt. Jag ser det absolut inte som "ät för två", men är jag hungrig så äter jag. Yoghurt är en bra grej. Och leverpastej, som de flesta gravida vill ha har jag läst. Fast jag åt leverpastej nästan varje dag innan jag blev gravid också så det är ingen skillnad för mig.
Däremot har jag lagt ned salami för en stund. Anar att det kan vara därför halsbrännan tar för sig lite ibland.. så nu ska jag testa och se hur det blir om jag hoppar den på mackan. Kanske omgivningen också blir glada då? ;)

Fortfarande har jag inget som helst sug efter alkohol och cigaretter... Och jag tackar gudarna för det. Hade känts jobbigt tror jag. Ciggen hörde ju ihop med alkoholen så där förstår jag ju att suget inte finns. Men det där med att få ta ett glas rödvin.. nej.. det har inte infunnit sig än. Men det hinner nog komma. Däremot tycker jag det är otroligt skönt att veta att man alltid kan köra. Inga problem med att ta sig nånstans långt ut en kväll och oroa sig för att taxi-kostnaden pinar iväg.
Men som sagt, det hinner säkert komma. Längtan efter ett glas. Om inte annat i sommar när man ser alla på uteserveringarna. =) Beroende på hur graviditeten (och magen) utvecklar sig så kanske man inte ens orkar med att sitta där. Kanske vill sova i 2 månader, who knows.

Sparkar

Nu är det nedräkning. 9 arbetspass + ett möte kvar. Sen är jag done och får bygga upp mina förväntningar inför bebis utan att jobba bredvid. =)

Igår började vi faktiskt packa lite smått här... Och fixa klart småsaker till köket osv. Det är på G nu.
Och så var vi på dop igår. Lilla Nowalie. O hon va så duktig hela tiden sötisen. =)

Fisen sparkar rätt mycket inåt nu. Man känner med handen, men inte lika starkt som förut. Eller vissa sparkar är ju såklart så, men oftast känns det mest som ett enda burr inifrån. Som att jag vibbar eller nåt. ;)
Jag kan verkligen inte få in i mitt huvud att jag på lördag går in i v.30. Eh? Och öht att jag är i tredje och sista trimestern. Fyyyyfan va snabbt det har gått. Fast det är nog skönt att det känns så. Så man inte går här och skulle vara trött på det med 3 månader kvar. Halsbrännan eller vad det var tycks inte dyka upp regelbundet iaf, det är ju bra. Fick en släng av det i lördags morse men jag var snabbt med och tog novalucol, då försvann det nästan direkt. Annars går jag mest och väntar på allt det här onda, som inte verkar komma? ;)

Idag ska mamma besikta min bil. Den kommer icke gå igenom, det vet jag redan. Pga jävla avgas-skitet.
Men men... Jag var ju inte ute i god tid med att kolla upp det precis, så man får skylla sig själv.

Nej då var det dags att åka till jobbet. Vanlig-arbetar-dag idag. Slutar vid fyra. Lovely.

Stark

Här sitter jag med en påskmust light och haribo piratos och njuter. ;)

Det var inte bra att jobba.. inte bra. Sög till i magen varje gång jag lyfte och jag känner ju att det är med magen jag tar i. Ska försöka se till att jag får sitta i kassan mestadels nu sista tiden.
Kände av huggen idag också, men bara lite faktiskt. Men ändå... Ja, jag klagar mycket nu, jag vet. Men fan.
Men en rolig sak på jobbet är att vi har bytt kassasystem och hela rubbet. Det gör det iaf till något annorlunda än vanligt. Det dumma med allt det är förstås att allt jag kommer hinna lära mig inom mitt område (kundordrar), kommer jag antagligen behöva lära om mig när jag är tillbaka efter mammaledigheten. Men men. =)

Mammaledig... det klickar fortfarande inte till i mitt huvud. Det går runt runt.. mammaledig.. mammaledig... jag?
Hur f*n gick det till? Och kommer jag klara det?
Jag tänker på min käre vän P... Kommer jag känna likadant? Ingen kan nånsin veta. Det är ett jävla skit det där, hormoner, ångest.. you name it.. Inget man styr över. Men P, du är en utav de starkaste personerna jag nånsin mött. Det är så oerhört starkt att våga stå för sina känslor i dagens samhälle. Jag beundrar dig. Och jag hoppas att jag också kommer våga be om hjälp om det behövs. Det är så lätt att säga att man ska våga, att det inte är något att skämmas över. Men att verkligen agera på det sättet också, det är ren styrka. Du, är ren styrka i mina ögon.


Biljävel

Tack snälla P för fina kommentaren... Blev så glad. =)
Du är också verkligen jättefin, särskilt idag i sjalen! Och det ser så naturligt ut. Mamma Pethra. =)


Jag hatar bilar. Nu vet jag varför jag aldrig haft en egen bil. Gah.
Avgas-system... bah. Så det är väl bara att punga ut med de pengarna som det kostar.
Jävla skit. Blir nog ingen vagn den här månaden heller. =(

Kranen är på, igen

Jag har ont i huuuuvet. Blä.
Igår och idag. Och alvedon hjälper inte. Är väl antagligen för lågtrycket som kommit. Skit.
Och jobba imorrn. Ännu mer skit. Mest skit är nog att jag är så himla trött de här dagarna, betyder det att jag kanske måste ge mig hän åt järntabletterna? Hmpf.
Så, då var jag klar med all skit. För idag. ;)

Mamma och jag ska till Tom och äta lunch idag. Isterband och stuvad potatis med rödbetor. Mumma!
Sen måste jag iväg och köpa födelsedagspresent till Astrid. 2 år lilla flickan... så snabbt det går...
Snart sitter man väl här själv och tänker "2 år är min lille "namn"... va snabbt det går..." =)

I helgen ska vi fira lilla Astrid på lördag dag. Grillning står på schemat. På kvällen ska vi till mamma och pappa för att kolla in filmer de har hittat av oss när vi var små. Ska bli roligt att få se! Har vetat om att det finns filmer, men jag har aldrig sett dem. Farmor är tydligen med på filmerna också... Det gör mig både glad och ledsen. Jag kan inte fatta att hon inte är här med mig i min första graviditet. Fattar inte. Och ändå är man van nu. Jag vill inte vara van!
Och jag hatar det faktumet att Kristian missade henne... Han hann aldrig träffa henne. Han vet egentligen inte vad jag pratar om när jag pratar om henne. Jag försöker få fram hur jag kände och känner för henne, men det är svårt. Det fanns ett djup där. Nånting vi delade. För henne var jag speciell, alltid.

Så, då har vattenverket varit här för idag också. Kranen är oftast på när jag antingen tänker på farmor eller när jag ser på Barnmorskorna på tv.
Ajustja.. oså varen på häromdagen när jag insåg hur mycket jag gått upp i vikt och såg Kristians chockade ansikte (som för övrigt var ett skämt från hans sida. jätteroligt. hmpf. ;) ) Han fick sitta med mig ett tag för att övertyga mig om att han skojade medan jag bölade fram "du veeet ju att jag skaaaa gå upp i viiiikt... buhäää..."
Så kan det gå. ;)
Grejen är att jag inte bryr mig, för mig själv. Jag förstår att jag ska upp i vikt och jag välkomnar (?) alla kilon, men jag vill gärna inte att andra välkomnar dem så förbannat mycket. Hehe

Kusin Jimmie och hans Cissi var här igår kväll och lämpade av flyttkartongerna de hade lånat. Kändes taskigt att  be om dem såhär snabbt efter att de flyttat, men vi flyttar ju också snart så jag kände mig tvungen..
Iaf blev det en mycket rolig stund. Underbara människor. =) "har du köpt en bobby-car?" Haha. ;)
Jag beundrar rätt få människor, men Jimmie är en av dem. Tänk att han tagit sig igenom alla svårigheter och ändå är han den där underbara människan. Han har all min respekt. All.

Magen

Ingen bra start på dagen idag. Hade skitont i magen fram till 14 ungefär. Magkatarr probably.
Tog alvedon, samarin,vätskeersättning och varma koppen. Vet inte vad det var som funkade, men efter några timmar försvann det iaf. Sov nån timme också. Ska till apoteket idag och köpa lite typ Novalucol, så man har hemma om det skulle komma igen.

Ska snart till banken för att skriva papper på det stooora lånet. Förra gången var det bara handpenningen.

Jag har ett nytt namn, Theo. Så nu finns Simon och Theo på mina tapeter iaf. =) Och säkert en massa andra namn också, men de där känns mest aktuella för just mig iaf. 

En dag till ledigt.. sen jobba... gah.

Kan det bli större babyboom? Vem är det härnäst? Nothing surprises me anymore. =)

Hänt något

Tagit nytt kort, ville bara lägga ut det.


V 26                     V 28

Som sagt, hänt en del på 2 veckor. Tycker iaf jag. =)


Vill inte

Usch jag får ångest för att jobba nu den sista tiden... Inte för människorna, men för det tunga. Och veta att jag inte klarar av allting. Det är skitjobbigt när jag känner att "jaha, där står den kartongen allra längst in, för att få tag i den måste jag alltså först försöka komma förbi de där andra kartongerna med magen, sedan lyfta framåtböjd för att kunna ta ut kartongen snabbt till den väntande kunden" Och det vore ju en sak om kartongerna vägde 5 kg, men det gör de ju inte... Nu har jag liksom varit borta 2 veckor också och under de här 2 veckorna har det hänt en hel del med magen. Jag villinte villinte villinte dit.
I övrigt kan jag känna att jag inte vill dit heller för jag mår dåligt när jag tänker på hur det kommer bli efteråt...
Och över att det känns som att man redan är därifrån. Verkar behandlas så på schemat iaf.
Och det blir så dumt för samtidigt som jag vill säga till, så vill jag inte. För jag vill ju egentligen inte jobba mer timmar nu sista tiden, samtidigt som jag skulle behöva de pengarna...

Äh, det gäller att "hålla ut" de sista veckorna nu... Sen får jag koncentrera mig på att bara må bra och förbereda.

Är iaf ledig 3 dagar nu, så jag tänkte börja packa lite. Måste ner och växla tillbaka pengar också.
Det är också skit, fick ta lite av pengarna i "barnfonden". Funkar inte annars. Och jag hatar det.

Bra start på dagen? Hehe
Ska nog lägga mig igen.




Min älskade och jag..

Borta bra..

...men hemma bäst... Och det är ju verkligen så. Man uppskattar aldrig sitt eget hem så mycket som när man varit ifrån det ett tag.
Vi kom hem vid 06 imorse. Tack snälla mamma och mormor som åkte till Arlanda för att hämta oss. Stackarna fick stå där nästan en timme och vänta på oss för att flyget var försenat. Och självklart så ville ju inte våra väskor komma först av alla (varför är det alltid så, vems väskor är det som kommer först?) så man fick ju stå där ett tag och glo väska efter väska också.
Vi har iaf haft det jättebra! Det har varit en lugn och skön vecka fylld av mycket vatten, cola och sol. =) Och lite mindre god mat. Nej tacka vet jag Billys Boys, så en sån fick det bli idag vid lunch.
Det har varit varmt, men inte sådär supervarmt. En dag åskade och regnade det i ett par timmar, men annars har det så gott som varit sol nästan hela tiden. Men inte särskilt mycket varmare än det är här hemma.
Poolen och havet va en aning kallt om man säger så. Jag lyckades simma i några min. i poolen, men det var typ allt. Solstol och 2 goda böcker blev min gebit.
Och biljard, vi har spelat massa biljard. Det är kul! Nej hur som helst, en skön och fin vecka med min älskling, det var grädden på moset det. Nu är det bara att invänta vårt nya liv med hus och barn. =)


V 27

Jag är i vecka 28 nu. Gosh. Blev glad varje gång någon nämnde graviditeten där nere. i början tyckte jag att ingen ens la märke till magen eller nåt alls, för vi blev tillfrågade om vin och grejer. Men sen så kom det igång. Alla där tycker att jag har så stor mage för att gått så "lite" tid? Jag tycker mig se att den är precis normal när jag jämför med andra på nätet t ex. Men men, jag blir bara glad om det syns som attan. =)
Mår fortf. bra och har inga större krämpor. Ryggen tar lite stryk ibland om jag sitter konstigt eller för länge. De hårda solstolarna och den hårda sängen var kanske inte det bästa.
Sen vet jag inte om det är halsbränna jag känner av? Kristian hade iof också det igår så det kanske var för man ätit annorlunda och så. Druckit mycket cola, kan man få det av sånt?

Om en vecka går jag in i tredje trimestern. Hur galet är inte det?
Ca 13 veckor kvar. Nu är det dags att fortsätta med inköpen. ;)

Turkiet

Jaha, imorrn åker vi. Känns inte alls som att vi ska till Turkiet. Vafan? Hehe.
Men det känns väl imorrn när vi går på planet eller nåt. Skööönt ska det bli iaf.
Drömde att några jäkla killar (ungdomar) rånade mig på alla mina fickpengar här i affären.
Jag hade tagit ut dem. Buhu va ledsen jag var.

Snart ska jag ner och träffa Erika. Det var år och dar sen.

Man kan nästan säga att från idag börjar min 2-veckor långa semester. För jag jobbar inte förrän på torsdag om 2 veckor. Whehu.

Går in i v. 27 imorrn. Scary lary. =)

RSS 2.0