Ny baddräkt

Har precis beställt en kjolbaddräkt. Tycker såna är fina! Det var först o främst till när vi ska på spa, men så kom jag ju på att vi då kan börja gå till badhuset lite oftare. Är inge för bikini när det inte ska solas.
Den tankini jag haft nu, köpte jag när jag var gravid när vi skulle till Turkiet. Den är förstås för stor nu, kan ju vara skönt att ha en i rätt storlek istället.


Från Miss Mary. Jag tycker den e söt. =) Lite dyr för min smak egentligen, men man kan tydligen inte komma under 500 spänn när man vill ha kup-storlek verkar det som. Nåja, jag får använda den flitigt!

Idag var det 3 barn på Villes avdelning. 3 st. Hehe. De leker ju med andra småbarnsavdelningen då också, men ändå. Aldrig varit med om maken till lite ungar en hel dag. =) Eller 4 kanske det blev förresten, med Ville.
Nu är det så himla roligt att hämta honom... Han kommer springandes med ett stort leende och ger en stora kramen. Gullunge.

Inatt vet jag inte vad han drömde. Han måste ha drömt att han var en helikopter alltså. Han hamnade hos oss vid 2-taget när han vaknade till och fram till sju-taget så snurrade han runt runt runt. Hela tiden alltså. Han brukar röra sig, men inte såhär. Konstigt nog är jag ändå inte trött. Så jag fick väl ut de timmar jag behövde ändå. =)

Fick papper igår från förskolan om att fylla i hur han ska gå i sommar. Omöjligt att göra. Jag vet ju inte förrän några veckor innan hur jag ska jobba i sommar... Enda vi kan fylla i är när Kristian ska ha semester, men annars förstår jag inte riktigt hur folk kan veta såhär tidigt exakt hur de jobbar varje dag hela sommaren.

Nu ska jag göra iordning mig så jag kan plugga tills de hämtar mig inför begravningen... Känns konstigt. Vadå är han borta nu? Hann ju knappt se honom. Men iaf glad över att det hanns med de här 3 åren. Annars hade man väl undrat resten av livet vem han var...




Full rulle

Nu är det en del här i pluggandet, men jag försöker ta allt lite sakta och lugnt. Inte skapa mig mer stress än nödvändigt. Hm. Ja, positivt ska man tänka.

Iaf klar med uppsatsen som jag skulle sitta med i helgen. Däremot har ämnena på sidan av fått ligga bredvid hela veckan, så det blir de jag måste sitta med i helgen ändå. Ville ska sova hos mamma o pappa och Kristian ska jobba på söndag, så det är bara att köra på.

Snart kommer mina killar hem. Men då ska jag åka iväg. Hms. Inte så länge dock, ska bara till stan o uträtta lite.

Igår fick jag världens blixthuvudvärk. Fyfan. Längesen jag hade sån. Var nog en blandning av kvinnliga åkommor och kosten vi äter nu. Det gick över på eftermiddagen iaf och idag har jag inte känt av den. Bra det.

I helgen är det även 2-års kalas för lilla stora Axel. Bilar och bullar önskar han sig. Haha. Ja, vi får väl se vad alla kommer med. Hehe

Imorrn är det begravning. Längesen man träffa alla de andra. Nu blir det dock inte på det roligaste sättet precis. =/

Idag blev ett barn på Villes avdelning biten. Usch och fy för sånt där... Hur gör man för att lära barnen att inte bitas? Jättejobbigt, både för förälder till det bitna barnet och som förälder till barnet som biter. Allvarliga saker tycker jag. Men personalen hade iaf tagit det på allvar och skulle hädanefter ha full koll på det bitande barnet. Känns som att det inte är så himla mycket man kan göra åt saken när de är sådär små och inte riktigt förstår. Hoppas Ville inte börjar med sånt... Ja, det hoppas väl ingen om sina barn förstås.

Han hostade som en TOK igår kväll när han sov i sitt rum. Vi tänkte att jaha... nu kommer det... Vabbandet. Men så sov han hos oss istället. Inte en hostning sedan vi tog honom in i vårt rum? Eh? Var det ett lur? ;)
Första vabbandet har iof redan skett, men det berodde på säkerhetsåtgärd. Ville spydde i måndags när han skulle borsta tänderna. Han drog in tandkräm och ut kom spya. Förstod ju att det berodde på det, men ville ändå vara 110% när det gäller sånt där, så han var hemma med Kristian då och sen var han hos hans mormor o morfar i förrgår. Men som vi trodde så var han inte sjuk, nu går han på förskolan igen. =)

Börjar fundera på hur det blir för de anländande "thailändarna" här i helgen.. med SJ och allt skit med trafiken. Hem måste de ju. Dyrt med taxi, men strular tåg o bussar så är det väl enda sättet. Jag skulle inte våga mig ut och till Sthlm. Dels för att jag har världens sämsta lokalsinne och dels för att jag faktiskt är lite rädd att köra i den här vintertrafiken som är just nu. Vintertrafik/halka + rädsla = farlig kombination. Men taxisarna jobbar ju med det, så de är ju vana förstås.

Om 2½ vecka drar vi på spa, mamma och jag. Wihu!! =)

Alla hjärtans dag-mys.

Inför alla hjärtans dag så ville vi göra något hela familjen. Hitta på något roligt. Länge var planen att åka till Vilsta-backen för att åka pulka, grilla korv osv. Men dagen innan så kände jag att nej.. är det så himla roligt för Ville? Han gillar att åka pulka. I typ 5-10 min. Så vi tänkte om. Det blev badhuset. =) DET gillar han.







Blev en helmysig förmiddag! =) Det ska vi absolut göra om.
Han somnade som en stock i bilen 2 min efter han satt sig. Sov i 2 timmar. Hör inte till vanligheterna längre, så han var riktigt trött efter badandet.
Väl hemma var det allmän presentutdelning också... är det alla hjärtans dag så är det. =)

Sen åkte vi till mina päron på middag och Ville överlämnade själv en bukett blommor. Som tack för allt barnvaktande osv. Han var så gullig när han gick där med buketten. Först skulle morfar ha den, sen mormor, sen morfar... Jag vet inte vem som fick den till slut. Hehe

I övrigt då. Det rullar på. Ville är på förskolan varje dag ungefärlig tid 09-15. Allt känns bara bra med förskolan och personalen o allt. Mycket nöjd att det till slut ändå blev den här förskolan, som har plus i kanten att det ligger 5 min bort. Och nu har han ju så många han känner igen där sen förut också.. skitbra! Senaste tillskottet är Rebecca (Lilian o Pekkas) som startade sin inskolning i tisdags. Fick lite bilder som Pekka tagit.


Ville o Rebecca


Lilla älskling... han trivs.

Sen kan jag meddela att det gick bättre med de andra ämnena än psykologin. Fick alla rätt på religionsprovet och sedan Vg i två inlämningsuppgifter (samhällskunskap o pedagogiskt ledarskap). Sista inlämningsuppgiften (religion) har jag inte fått tillbaka än. Hur som, känns med andra ord bättre nu. =)
Sen förstår jag ju att det blir svårare att få bättre betyg ju fler uppgifter som ska in... det ställs mer krav på en ju fler man har gjort. Men, som det sanna G-barn jag är, så är jag skitnöjd for now iaf. =)

Tänkte jag skulle skriva lite om vad Ville gör o säger nu också... Men jag kan liksom inte komma på nåt konkret. Helt plötsligt kan han så mycket att det känns som han kunnat det i en halv evighet.
Det är mycket mer prat nu iaf och hälften förstår man ju inte, men det kommer riktiga ord också.
När vi ska ta en dusch så skiner han upp o säger "dudj" hela vägen in till duschen. Det ska alltså betyda dusch. ;)
När han vill ha nåt är det "mammamammaMAMMA". Tydligen ger jag honom alltid det han vill ha? Haha
Han springer som en galning och fort går det! Ibland alldeles för fort.
Ja, som sagt, svårt att skriva ned grejer bara såhär... Man tror liksom att allt han gör har han gjort länge, men nya saker bara smyger sig in och sätter sig.
Det är roligt att läsa bok nu, för nu vet han vad allt är o så. Vi kan gå igenom en pekbok och han sätter vartenda ord. Ja, alltså pekar var grejen är man frågar efter alltså.
Sagostunden inför natten är etablerad nu. Förut har han inte varit så jätteintresserad av att man läser i lugn och ro sådär, men nu ligger han och tittar och lyssnar. Mycket mysigt.

Undrar hur thailändarna har det därborta? Ska nog messa o kolla om de fått solsting än. ;)

Ett till lugn

Den här dagen bara rasar det insikter över mig.

Har kommit på att jag inte är intresserad av att jobba extra. Menar som läget är nu i allt pluggande, känner jag att jag inte behöver den där extra stressen som att jobba kommer med. Kommer ju förstås att jobba i sommar, eftersom min tjänstledighet går ut då.
Sen hoppas jag naturligtvis att jag på nåt sätt kan komma överens med min chef att få komma som sommarjobbare (under tjänstledigheten som kommer att tas om jag kommer in på högskolan).
Men i övrigt.. nej.. Vi klarar oss bra med de här pengarna och jag känner verkligen att helgerna måste utnyttjas till andra saker än att tjäna pengar. Vara med familjen. Numero uno. Och överhuvudtaget få tid till annat som att vara med vänner, plugga extra om det behövs inför nåt prov eller nåt and so on..

Det känns skönt. Paniken o stressen över hur jag skulle klara att plugga heltid och samtidigt säga till chefen att jag gärna jobbar extra, har släppt. Jag har ju iof redan sagt det så jag får väl prata med henne o ta tillbaka det förstås. Nu har de ju andra extrajobbare så jag tror ju ärligt talat att jag inte ens kommer på tapeten när det gäller att ringa in någon. Men hur som helst känns det bättre att ha det sagt, så jag inte behöver känna stress över att kanske behöva säga nej OM de skulle ringa inför påsk eller något.

Lugnet spred sig... Jag får tid till familjen sen också, fastän jag pluggar. Always.

Nu kommer snart mina killar hem. Det ska mysas och lekas! Först tänkte jag att vi kanske kunde dra en vända till Ikea, men så kände jag att nej, vi är. Istället.


Finaste pojkarna

Lugnare tempo

Jag känner mig bra mycket lugnare nu, sedan jag bestämde mig för att inte lägga ribban så högt.
Jag läser och läser, men jag tar det i mycket lugnare takt och tänker inget som "om jag skriver de här uppgifterna nu så slipper jag ju nästa vecka och kan då börja med det och det och läsa det där och det där". Nej.
Jag gör nu allt enligt som man "ska". Exakt som det står på deras papper. Och så får vi se hur det känns efter ytterligare 4 veckor.
Jag har upptäckt att jag kanske inte alls följde deras råd till punkt och pricka. För som nu, enligt den här veckan på samhällskunskapen skulle jag läsa speciella kapitel, svara på instuderingsfrågorna och sedan låta själva inlämningsuppgiften vara till nästa vecka. Mm, har lagt bort den efter jag blivit klar med det andra. Så. Nu får vi se. Förra gången satte jag ju direkt fart med nästa grej i samma ämne. Mm. Får se...

Ska skriva en psykologiuppsats om ett funktionshinder. Nåt förslag på något man kan hitta mycket fakta om kanske? Lutar åt depressioner... Men jag vet inte. Skrivit min mall iaf, den som Pethra lärt mig att skriva inför en uppsats. Tack vännen. =)

Idag gick det superbra att lämna Ville igen. Skönt.

Nu har det bokats en resa till Ullared igen. Wehuuu... Hehe. Ska spara pengar nu på 3 löner så jag kan köpa en massa grejer därnere. Kul! =)

Spa OCH Ullared på samma vårtermin... är inte livet för härligt? ;)

Kristian och jag sprang tillsammans igår eftersom mamma hämtade Ville från dagis. Så nu har jag sprungit 1 mil den här veckan. Kanske hinner bli en halvmil till om jag orkar i helgen. Skönt! Äntligen!


Första dagen vi skulle till dagis. Han är inte superglad. ;)


Lite gladare, men ändå väldigt misstänksam. Hehe


And off we go!


Ville o pappa bygger koja som vanligt. =)


Leker vit riddare på hästen... jaha.. skulle det vara riddare på den vita hästen? ;)


Polarna firade att Ville fyllde 1½ år. =)


Och är man polare ska man gärna ha likadana pyjamaser. ;)

Dåligt

Japp, då fick man det kastat i ansiktet. Not good enough.

Hade jag haft rätt på en fråga till hade jag fått G, vilket var det högsta man kunde få på detta psykologiprov t o m.
Men nej..

Jag blir helt slut av tanken att behöva läsa på MER än vad jag gjort. Hur är det möjligt?
Jag sitter ju mina timmar.. jag läser det jag ska.. Varför fastnade det inte?
Kristian skulle hjälpa mig lite ikväll. Bara kolla igenom lite och fråga lite. Och Pethra skulle hjälpa mig i nästa vecka att lägga upp nån slags annan plan. Hur som helst intressant att se någon annans synvinkel på hur den skulle lägga upp allt.

Jag kommer att få en extrafråga i betygssamtalet i slutet, så att provet ändå kommer räknas som G. Men ändå, det är irriterande och jag blir ledsen. Jag pluggar som en jävla idiot, men ändå räcker det inte...

Om en timme ska jag gå o hämta älskade lilla skrutt, sen ska vi bege oss till svärpäronen. Skulle ta pulkan med Ville dit hade jag tänkt, men nej, för den gick sönder. Jävla skitstenar de lägger överallt på vägarna. Vassa som knivar.

Och träningsvärk från igår har jag också. Sprang en halvmil för första gången på .. 3 mån? 4? Kommer inte ihåg. Långt innan jul var det iaf. Oktober?
Hur som helst är det skönt med träningsvärk, så jag välkomnar den tillbaka. Det betyder att kroppen reagerat på nåt sätt. Nu gäller det att ta upp det här igen.. måndagar och onsdagar.

Har planer på att springa Dianamilen i aug. Nån som vill haka? 21 aug tror jag det var.

Dagen absolut bästa, eller hela månadens bästa, är att mamma och jag ska på spa 12 mars.
Damn va jag längtar till det... Bokat massage och ansiktbehandling också. Bada pool, basta.
Vi ska testa yoga, qi gong och aquaspinning tänkte vi. Så skynda sejpå nu lilla tiden...

Jag vill slipa och måla trappan. Nu när det är tapetserat där ser det så hemskt ut med den fula trappan...

En bra sak i allt detta elände med skolan är att jag hittat någon att diskutera med. Vi båda läser religion och samhällskunskap i samma takt och startade samtidigt. De ämnena är ju verkligen diskussionsämnen, så det underlättar att ha någon att prata med om frågorna osv.
Kanske borde ha haft någon i psykologi också... tydligen... suck. I suck.





Klar för dagen

Helt slutkörd i huvudet. Ett par frågor till på en av inlämningsuppgifterna, sen är det klart.
Ny stress om 4 veckor.
Grejen är att jag har ju läst och läst och läst. Setat ca 7 h/dag och verkligen pluggat, men ändå kan jag tydligen inte allt som man bör kunna när jag gör proven. Suck?

Nästa omgång av prov/inlämningsuppgifter så ska jag ut med jobbet den lördagen, så då måste jag få allt klart redan på torsdagen. Ja, inte proven då, för de får man inte göra förrän på fredagen. Men på fredagen ska jag på begravning så det blir nog inte så mycket plugga den dagen. Mer än att göra proven.

Tar jag i för mycket? Ena sidan av förnuftet säger det, men den andra sidan säger att det är lika bra att köra på, för det kommer bli 3 ggr så mycket jobbigare på högskolan om det blir nån sån. Det här är ju bara gymnasienivå, men samtidigt känns det inte som det iochmed hur mycket de förväntar sig att man ska klara av. Nåja, blir jag bara godkänd i alla ämnen så får jag vara nöjd. Det är poängen jag vill åt, inte betygen. I stora drag.

Jag är skittrött så jag tror inte att jag orkar göra klart allt idag. Får sitta imorrn med, för imorrn är det absolut deadline för allt att lämnas in.

Min älskade Villeskrutt sover nog nu.. fick en gonattbild förut på mobilen.. Mammas hjärta... Vad skulle jag ärligt talat göra utan honom? Det är helt sjukt hur man kan älska en liten varelse så mycket.

Och det går så bra för honom på förskolan. I fredags var det inte ens nåt gnäll när jag lämnade honom. Han log t o m, i frökens famn, för de skulle gå och åka rutschkana. Det gillar han skarpt. =)
Så jäkla skönt att det har gått bra. OCH att han ännu inte blivit sjuk. 3 veckor är ganska lång tid med nya baciller.
Sover bättre gör han nu också... Både bättre på natten och längre på morgonen. Tack, dagis. =)

Nej seriöst, en dusch och lägga sig o kolla på tv kanske? Skulle tagit ett glas vin tänkte jag förut, men jag orkar nog inte ens det. Jag saknar Ville, men jag är sååå glad över att jag får sova så länge jag vill imorrn.


Det vackraste som finns...

Yrväder

Dåligt med skrivande på sistone. Men det har ju sina orsaker.

Det går bra med pluggandet. Jag tror att jag är i fas. I helgen är det 2 prov och 3 inlämningsuppgifter som ska vara klara senast söndag. Så helgen är vikt åt att plugga. Kristian ska på grabbkväll och Ville ska sova hos sin mormor och morfar.
Jag skulle ha varit med Lilian för att kolla på melodifestivalen o ta ett par glas, men det får bli en annan gång.

Imorse var det inte roligt att gå till förskolan alltså. Det YR ute. Lilla älskling satt i pulkan och bara tjöt. Var det inte en kall vind som drog i hans ansikte så var det snö som yrde. Skulle ha tagit vagnen. Nästa gång.

Han grät igen när jag skulle gå, men slutade igen så fort jag stängt dörren. Det är skönt att hinna höra honom sluta, det gör det hela mycket mycket enklare. Jag kan gå iväg med lättat (nåja) hjärta.

Idag ska hans mormor hämta honom från dagis så vi ska hämta honom hos dem senare. Pluggapluggaplugga.

Jag hör ju till den skaran som gärna ser att det slutar snöa snart. Snön kan få ligga kvar alltså, men måste det hela tiden komma mer? Och när det dessutom som idag bara YR ute, så är det nog inget barn som tycker det är särskilt roligt att leka ute. Man kommer ju ingenvart heller för de hinner aldrig ploga. Känns väldigt farligt att köra bil när det bara öser ned snö hela tiden.
Jaja, vi ska vara nöjda, för äntligen har vi fått den vintern vi inte fått på många år. Och jag tycker ju att vi SKA ha snö, för barnens skull. Men.. till en viss gräns.. Istiden, nej tack. ;)

Så jäkla häftigt med Villes prat nu. Han härmar allt man säger.

- Säg öga

- Ooogaa


- Säg mamma

- Pappaaa


Mjaja... nästan allt. ;)

RSS 2.0