Godis

Ja det går ju inte skitsnabbt med pluggandet, men det går iaf framåt. Typ halvklar med andra uppgiften.. lite mindre kanske.. Men jag skulle kunna bli klar innan dagen har nått sitt slut iaf. Ska försöka.

Kristian o Ville ska åka till Villes farmor o farfar efter dagis. Jag kände att jag behöver öka på pluggandet inför helgen om jag ska kunna vara lite ledig...

Har ju märkt nu att plugga i soffan med laptopen i knät går bra. Varför har jag inte kommit på det här tidigare? Jag har setat däruppe i datarummet, rakt upp och ned på stolen vid skrivbordet. Hmpf... Mycket skönare såhär. Och jag har ju ändå fått saker gjorda, så det är ju inte som att det är negativt för mitt lärande. Fint att jag kom på det när det bara är 4 veckor kvar av pluggandet. Men ja, i höst kanske jag kan sitta såhär igen då.. Kommer dock kännas lite konstigt att behöva gå på lektioner isåfall. Haha. Rätt soft såhär måste jag medge. ;)

Ville fick godis igår. Ja, inte att äta alltså. Förstås. När jag sa så till Kristian "Ville fick godis idag" så sa han.. jaha. Eh, sa jag? Vadå "jaha", skulle du inte bli mer arg på om han fått äta godis ?! Då sa han: Jag vet att du är nazi med det där så jag vet att han aldrig i helvete skulle ha fått äta godis idag.

Hehe.

Nåja, vad jag skulle berätta var att vi var i affären. En man (60 kanske) pratade med oss o frågade vad Ville hette osv. Han stod efter oss i kön. O sen när vi hade betalat o han skulle betala så kom han och la en såndär mintstång vid mig och sa "den här tror jag Ville behöver mer än mig... så slipper jag bli tjock.. hihi"

Ojdå.. Vad säger man? Jaa, inte hade jag hjärta att säga att Ville inte får äta godis, nu när mannen var så snäll. Hehe. Så vi tackade så gott o log osv osv osv. Så sa mannen "ja jag ville inte ge Ville den för jag tänkte om han inte får äta i veckorna" Jaa, nej precis.. sa jag... Hehe

Sen fick jag dåligt samvete när jag kommit ut istället, just för att jag tagit emot godiset som var till Ville, men det kommer ju inte bli Ville som äter upp det. Haha. Aja.. tyckte iaf att det vägde över än att behöva tacka nej och kanske genera mannen nu när han var snäll o bjöd på godis. =)

Kan man spara godis oöppnat i några år? ;)

Och apropå godis så har jag beställt just detta för kvällen när jag ska sitta här med mitt pluggande...

Valborg

Ännu en helg står på intågande. Yeah! Nu blir det iof en hel del plugg den här helgen, men eftersom jag iaf gjorde klart en av uppgifterna igår så hinner jag nog allt vara lite med grabbarna. =)

Igår var Ville så himla bra.. det är han ju förstås alltid, men han var extra bra igår kväll. ;)
Vi var iväg och handlade och han vägrade äta mat innan det, så när vi kom hem frågade jag om han skulle ha mat nu. "Jaaa", sa han o skulle upp i stolen. Där åt han med god aptit och ville förstås avsluta med... ja, ni gissade rätt, macka!
Sen när jag frågade om vi skulle ta på pyjamas och byta blöja så sa han "jaaa" och gick in till skötbordet. Sen när vi gick ut därifrån frågade jag om han skulle borsta tänderna och sova nu, "jaa" och så gick han in och satte sig på toalettlocket och gjorde "aaaa" som han ska göra när vi ska borsta tänderna på honom. T o m "iiii", så jag kunde borsta framtänderna. ;)
Och när vi sedan gick ut därifrån så gick han till trappgrinden och skulle upp. Nu skulle det alltså sovas. Skönt det är när han är medgörlig. =) Men anyway, vad jag skulle komma fram till var inte att berätta hur "duktig" han varit, utan hur dumt det är att jag frågade alla sakerna. Jag försöker att säga "nu ska vi borsta tänderna" typ, men ofta blir det "ska vi borsta tänderna?". Och då om han säger nej, så måste vi ju ändå borsta tänderna.. Känns fel att fråga, men att inte acceptera svaret, fattar ni?
Så, jag ska sluta fråga om såna saker han egentligen inte har ett val i. Det var kontentan av denna berättelse, förutom hur "duktig" han var. ;)

Idag är det alltså valborg. Förr om åren hade de brasa här i vårt område, men vi fick höra av ordföranden att det alltid var en massa problem med det där. Ungdomar som söp drog sig hit osv, så de fick ringa efter polis o allt vare va. Så, hellre ingen brasa, vill inte ha en massa stök här!

Men det finns en brasa i Måsta. Dock tänder dem den kl.19:30, vilket vi tycker är försent... då sover ju Ville eller är åtminstone i god färd med att precis somna. Så, det blir ingen brasa i år heller, som de senaste 10 åren. ;)
Kan va roligt sen när han blir äldre o är vaken senare, för han skulle säkert tycka det är lite spännande med en stoooor eld.

"mer macka..." "mer macka." "mer macka!" Dags att göra mer macka antar jag. Hehe

Hjärtegryn


Superfina solhattar från http://www.alskadehjartegryn.blogspot.com/ Är med i en tävling där på sidan där man kan vinna en sånhär finfin hatt! =)

Skam

Idag var det premiärturen till förskolan med cykeln. Nice. Så jäkla mysigt att cykla med Ville bakpå. Han var precis lika nöjd nu som vid provåket. Nästan hoppade upp i sadeln och blev fantastiskt lycklig härinne när jag frågade om vi skulle cykla till dagis. Lilla plutt.. så glad för så lite.. hehe

Fick höra en fruktansvärd grej igår, som en förskola här i stan använder sig utav. USCH. Gammalt och förlegat, hur fasiken kan de få göra så?! Kan ju omöjligt ingå i NÅGON slags läroplan överhuvudtaget. De ska vara mycket glada över att mitt barn inte går där... jag vet knappt i vilken ände jag hade börjat.

Anyway så frågade jag en av lärarna nu idag på vår förskola om de också använder sig utav någon slags bestraffning. Men nej.. och jag visste egentligen svaret innan, jag ville bara försäkra mig. Hon blev helt chockad hon med och ryste av bara tanken. Bestraffning... Bara ordet är hemskt, tänk då hur det känns för de stackars små barnen som måste uppleva det? Fyfan säger jag bara.. Seriöst, om någon förälder känner igen sig, så föreslår jag att Du genast gör något åt det. Ta upp det med andra föräldrar, få till en förändring! Det är väl antagligen något de "alltid kört med", de gamla stofilerna.. men det gör det absolut inte rätt för det. Usch..

Nehepp, idag är det uppsats som gäller... Jisses va jag längtar till måndag när allt är inlämnat!

Bra tisdag

Okej, sommaren är räddad. Högre kontrakt. Tack, slipper stämpla. Eller, visst skulle jag kunna för att få lite extrapengar typ, men det ska nog inte bli nödvändigt alls. Då slipper jag hellre.

Ska iväg till jobbet senare när Kristian kommit hem, för att skriva på. Dock är det bara under en prövningstid det gäller, men den prövningstiden går ut i okt och då är jag förhoppningsvis i skolan ändå så.
En sten som föll från mina axlar kan jag säga... Vi har ju inte alls vetat hur vi ska klara oss på mina 16 timmar, förutom att stämpla upp, som jag helst vill slippa. Visst, det är inte ett skithögt kontrakt, det är bara på 28 timmar, men det är iaf så vi klarar oss. Allt är bättre än 16 timmar liksom. =)

Min älskade skrutt ropade "hejååå" med ett leende idag när jag skulle gå från förskolan. Där satt han på trehjulingen, som han dessutom nådde ned till pedalerna på också för det var en lite mindre variant, och bara var sådär underbart fin som bara han kan vara. Älskade älskade unge.

Igår somnade han i sin egen säng... jag kände paniken stiga. Wtf? Nejnej, vi bar över honom till oss sen... För honom är det inte svårt att vänja sig vid sin egen säng igen, det är för mig det är svårt. Vill inte. Vill ha nära.

Nu ska jag fortsätta plugga med ett leende och en hel del kaffe. Blev en bra dag det här. =)


Olika sätt

Jaa, ibland blir det fel och diskussioner förstoras upp. Tråkigt, för det är roligt att diskutera. Ibland kan det bli fel ordval, men man måste ändå få ha sina åsikter.

Problemet, som jag ser det, är att folk inte tål kritik. Kritik kan ju vara jättebra! Sagt på rätt sätt förstås och det är alltså där det kan bli fel ibland, med fel ordval. Men kritik är annars bra, för det kan hjälpa en att se saker och ting ur en annan synvinkel. Jag tror på inget sätt att jag har alla rätt och gör allt rätt som förälder, men jag försöker och det betyder alltså att jag gärna lyssnar på vad andra tycker och tänker om min uppfattning om vad som är rätt och fel, för jag kanske tänker helt åt helvete i en fråga utan att veta om det. Och om då någon annan ger mig kritik (på rätt sätt, once again), är det enda sättet att få mig att tänka om eller åtminstone överväga att det finns andra sätt. Sen om jag då ändå kommer fram till att mitt sätt är det bästa sättet för mig/mitt barn, då är det så, men kritik från andra kan inte vara fel... För mig känns det som att om man reagerar starkt på sånt, då vet man med sig att man gör fel? Eller?
Om man är säker i sin roll och i det man gör, så finns det ingenting att reagera starkt på? Men jag kanske tycker fel i den frågan enligt andra...

Nåja, alla är vi olika och vi uppfostrar på olika sätt. Men vi är också alla i samma grupp, gruppen föräldrar. Och varför kan vi inte hjälpa varandra och dela med oss av våra synpunkter på rätt och fel? Det betyder inte att man måste göra som andra, men att lyssna på vad andra tycker och gör kan väl aldrig vara fel? Andras åsikter om barnuppfostran alltså.

Sen behöver man ju inte "lägga sig i" minsta lilla grej för alla... det är inte det det handlar om. Men om det handlar om något som jag tror är fel i varje lem, då ifrågasätter jag. Förväntar mig inte att personen ska ändra åsikt pga mitt ifrågasättande eller min undran... men jag förväntar mig ett klokt resonemang till varför man gör som man gör. Och om man då inte får det där kloka resonemanget man trodde man skulle få, då känns det iaf för mig som att något är fel i personens uppfattning om vad som är rätt och fel. Menar om man inte vet varför man gör som man gör, kan man inte då istället lyssna på andras synpunkter och åsikter? Jag är inte så hårdnackad att jag aldrig skulle lyssna på vad andra tycker om mina sätt eller hur vi gör i våran familj... allt som kanske kan leda till att man gör det bättre för sitt barn, är välkommet. Sen väljer jag om åsikten passar mig eller inte.

Vabba

Vår älskade skrutt blir nog hemma "hela veckan", dvs imorrn och på fredag också. Han piper på rösten o låter som en liten kattunge när han ska prata högt eller gråta. Min bebis... Han har ingen feber iaf och har inte haft alls den här gången. Det är inte ofta han har feber, när jag tänker efter. Han skulle säkert kunna gå till dagis redan, men jag vill ha honom hemma när han inte är 100, eller ens 97. ;) Tur man inte vabbar... tänk va pengar som skulle förloras..

Vi skulle egentligen till Busborgen på lördag förmiddag, men vi får väl se om det blir av. Jag själv är ju som sagt inte bra heller. Snorar o har mig nu också... Hms.

Försökte mig på att plugga igår kväll... och det gick väl litegrann, men så vaknade Ville och det tog 45 min för honom att somna om.. doh. Mjaja, det får bli bra ändå. Får ösa på av bara helvete nästa vecka, för nästa söndag är det inlämningsdags igen.

En rätt bra sak med det hela är ju att förhoppningsvis är det dagisbacillerna i början som gör att han varit en del förkyld på senaste (sen kanske jag är överdriven med att hålla honom hemma SÅ FORT han hostar, men ja, så länge det inte vabbas så känns det som det självklara valet) och att han då blivit lite "immun" sen när jag börjar jobba, så man slipper vabba all the time. Ja nu kan ju Kristian också vabba såklart, men vem tror ni vi förlorar mest pengar på om den vabbar? Jo, Kristian. Ofcourse. Har har vabbat en dag förra gången, så jag kunde plugga, men som sagt... we need the money. Löjligt att det är så, att inte båda ska kunna vabba pga pengar, men vad gör man.

Nu ska vi bygga med lego! Han fick nya grejer med duplo igår.. fun fun. =)


Tjuka.

Wohoooo! VG+ och Mvg- på de uppgifter jag lämnade in i helgen.. Me like! Dags att fira? Dags att sluta hitta orsaker för att fira hela tiden? ;) (med fira menar jag förstås inte festa. för mig handlar det alltid om mat/godis. hehe)

Ullared igår var minst sagt spännande... Resan dit tog ca 6 timmar och resan hem tog ca 4½ timme. Vi trodde att det skulle ta 3 timmar dit och 3 timmar hem. Vi åkte nämligen på det förra gången, 3 timmar hem alltså.. men vi hittar inte vilken väg vi tog längre. Nåja.. själva handlandet var ju toppen så det blev värt det ändå. =) Och anledningen varför det tog 6 resp. 4½ timme var för att vi åkte fel... Irri.

Handlade massa kläder (storleken han har nu och nästa storlek) och leksaker. Han har fått 2 av leksakerna.. tänkte jag skulle ha lite i bakfickan och ta fram då och då. Sen återstår att se om man orkar vänta, för jag vill helst ge allt idag. ;)

Jag o Ville är hemma sjuka. Han har lite hosta och är lite rosslig.. det är på G bort dock. Han har haft det sedan i lördags. Han ska vara hemma imorrn med men på torsdag tror jag nog att han kan gå. Jag däremot börjar nog bli riktigt förkyld... =( Tryck över ögon och huvud, känningar i örat och halsen, samt täppt i näsan. Verkar inte bättre.

Jag har beställt ipren, nässpray, honung och halstabletter av Kristian. Måste kurera mig till helgen ju! Första gången i år som jag kommer kunna ta ett glas utan att något ska göras, pluggas eller whatever.... Druckit en gång i år, men det var på Kristians 30-års fest och det var icke avslappnat kan jag säga. Runt tolv satte jag mig ned och sket i resten, som disk och allt vad det var... så det blev inte så mycket varken "festande" eller alkohol för mig direkt. Vilket förstås var skönt som fan dagen efter. ;)

Hur störd är man när man längtar efter att Villes nya kläder ska torka så man kan namna dem? Haha
Jag frågar åt en kompis alltså. Eh.


 
Såpbubblor är det nya roliga. Helst jämt, hela tiden. "Mamma! Pff pff" Det är tecknet för såpbubbledags. =)

 
"Gunckaaaa..." också nåt av det bästa som finns just nu.


Och rutschkana förstås... det är "woo" typ. Det är så det alltså låter när man åker ned, tydligen. ;)

Ullareeeed

Imorrn ska jag någonstans som kommer bli sååå roligt! Om man älskar att shoppa alltså. ;) Ullareeeed!
Jag o mamma tar oss dit en sväng. Åker kl.05 imorrn bitti, så ikväll ska jag lägga mig tidigt med lilla skrutt. Eller ja, förhoppningen är ju att han somnar nån timme innan, men det kan man aldrig så noga veta nuförtiden serru..

Sen är planen att vi ska vara hemma senast kl.21 imorrn kväll. Förhoppningsvis tidgare. Tror vi kommer hem tidigare faktiskt. Vi ska försöka vara effektiva, men ändå hinna med alla avdelningar. Det "hann" vi inte förra gången.

Sen får vi se om skrutt är hemma på tisdag eller hur det blir.. Han rosslar o har hosta. Kristian tog ut honom en liten liten stund idag för att gunga iaf. Han (Ville) stod här o skrek "guuuuncka!! guuuncka!!" Så, lite frisk luft.

Jag vill ju egentligen inte köpa en vanlig säng till Ville än... Han gör ingen anmodan alls av att klättra ur spjälisen så.. Men, om det här ska fortsätta med jobbiga nattningar, då vill vi nog ha en vanlig säng till honom så vi kan ligga bredvid honom till han somnar. Nu sover han hos oss varje natt och inget fel med det, än. Men jag vill ju inte att han ska ligga där för jämnan till han är 8 år liksom..
Och först trodde jag att jag ville ha en växa-säng, men jag har nog ändrat mig. De är egentligen bara söta och tar förstås mindre plats, men rent tekniskt så är de bara ett mellanting, man köper ju ändå en riktig säng sen, då kan vi lika gärna göra det direkt. Vi får se vad det blir.. man får väl plats i en växa-säng också hoppas jag. Om det ens blir nåt av dem inom en snar framtid, han kanske börjar somna skitbra snart igen. =)

Mina fina vita adidas-skor som jag köpte... de är inte vita längre.. buhu. Eller, det är bara därframme de inte är vita längre. På sidorna är de enkla att tvätta av, för jag smorde in dem med fett förut. Men därframme går det bara inte trots fett. Snyft. Och visst, jag gillar inte är skorna är KRIT-vita, men jag vill heller inte ha dem svarta. Hmpf.


Hjälm it is.

Tänk vad olika det är förälder till förälder, människa till människa, vad man tycker är rätt och fel. Eller vad man tycker är viktigt eller mindre viktigt. För mig är det självklart att allt som handlar om Villes säkerhet är viktigt. Han ska aldrig kunna skadas pga något jag har gjort eller något jag inte har gjort. Sen händer olyckor all the time... men då är det just olyckor, inget jag har kunnat påverka på något sätt.

Som det här med hjälm. För mig är det ju då självklart att man som vuxen också använder hjälm (åtminstone inför barnet, men helst alltid så att man även visar för andras barn att hjälm är något man har), men det är tydligen inte självklart för alla. Och jag står förundrad till hur man kan tänka så... Hur kan man INTE vilja vara en förebild för sitt barn, i speciellt det som handlar om barnets säkerhet? Svårt att vara förebild i precis aaaallt och det är inte det jag pratar om heller. Jag pratar om såna här saker som handlar om säkerhet eller om att inte göra så att mitt barn kan bli sjukt eller skadas.

Nu är det ju lag på att barn under 15 år ska ha hjälm, so far so good. Men sen då? Är det inte bättre om vi vuxna försöker göra det till en naturlig del i cyklandet, så att barnet väljer att även vid 15 års ålder använda hjälm? Trots att han/hon inte "behöver" det. Och bullshit att ALLA barn väljer att inte ha hjälm när de inte behöver. Om jag så har kunnat påverka ett enda barn i hela världen att vid 15 års ålder bära hjälm, är det värt det. Dessutom skyddar jag även mig själv. Jag vill liksom se min son växa upp. ;)

Folk som på något sätt tycker det här är överdrivet eller löjligt, tänk på att förr var det heller inte lag på att ha bilbälte på sig, men det är väl inget ni skulle sitta utan idag, eller? Nej precis, för det kan rädda ert liv, precis som hjälmen kan rädda både dig och 15-åringen som sedan förhoppningsvis väljer att bära hjälm pga att mamma och pappa har gjort det till en naturlig del i cyklandet.

Resonemanget att man väljer att lägga sin energi på "viktigare" saker är som luft för mig. Viktigare saker? Vad är viktigare än ens barns säkerhet?

Barn gör som Du gör, inte som du säger...


Shopping

Inhandlat cykelsadel och hjälmar till mig o Ville. Samt vårskor till Ville. Nice! =D

 
Den blå är min och den röda är Villes. Lite spännande dock att hon i affären bara antog att han skulle ha en blå och satte en sån på hans huvud och började ställa in. Där ser man hur rotat det är i människor att pojkar har blått.
Hans fina nya skor från Vincent är nyvaxade o redo att geggas ned! ;)

Pinigt

Men åh, så pinsamt.

Har en inlämningsuppgift i Arbetssätt- och lärande, som ska in i helgen och som jag inte har börjat med.
Man ska läsa texter från olika internetsidor och sen jämföra med hur man lärde sig osv osv osv...
Iaf, så hittade jag inte texterna, sidorna alltså.. det stod bara "webbsidan kan inte visas". Panik.

Mailade, även om det kändes ytterst obehagligt att på så sätt erkänna att jag inte börjat med uppgiften förrän dagen innan deadline... MEN, 10 sek senare hittade jag sidorna... dooooh... Var bara ett av orden som skulle stå med stora bokstäver istället för små. Mycket pinsamt att maila o förklara, 1 min senare, att jag hittat sidorna...

Så, nu vet han alltså att jag börjat med uppgiften förbannat sent. Men men.. kan ju bli bra för det!

Idag ska jag o mamma hämta skrutt lite tidigare än normalt. Ska åka o köpa cykelstol till honom och cykelhjälm till både han och mig. Vi har en cykelhjälm till honom som Kristian fick från en jobbarkompis, deras dotters använda cykelhjälm alltså. O det kändes inte superbra när det väl kom till kritan. Kan ha den som extra, men jag vill ha en ny så att jag vet att den på inga sätt är "krockad" med eller så.

Åååååh va skönt det ska bli med helg... bara vara.. leka ute.. äta glass... Oså plugga då, men fasiken inte mer än vad jag absolut måste.

Var på föräldramöte igår och maken till dålig uppslutning alltså... Jag trodde vi skulle va maaassor... Vi var 7 st.
O då var vi ju ändå 3 helt nya också. Mycket dåligt. Är man inte intresserad av vad som händer på platsen där ens barn tillbringar en hel del tid? Och vill man inte vara med o kunna påverka verksamheten? Visst visst, man kan läsa på hemsidan om infon det talades om, men man har ju då inte fått säga sina egna synpunkter heller och dessutom så skrivs inte precis allt det som det diskuteras om. Jag blev väldigt förvånad iaf, jag trodde vi skulle va massor. Snopet.

Bara en

Yes. Första gången jag lämnar in en uppgift tidigare än vad man måste. Tänkte när jag ändå var klar så skickar jag in den. Kanske dumt eftersom man kunnat fila på den ända till på söndag, men jag har annat att göra. Ska in med en uppgift till, som jag dessutom inte ens har börjat med, förutom att ha läst det man ska inför uppgiften.

Hur som, så känns det då lite lättare inför helgen... när det bara är en uppgift att koncentrera sig på. Typ.

Ville hämtades nyss på förskolan av sin mormor, men vi ses om bara ett par timmar för när Kristian slutat jobba ska vi dit så han kan byta bromsvaddetnuheter på bilen (bromsbelägg, bromsskivor.. nå sånt..). Låter som en jäkla traktor när vi kommer körande. Oerhört pinsamt.

Men innan dess ska jag plugga vidare, så jag inte halkar alltför mycket efter inför helgen!

Ikväll ska jag på första föräldramötet på förskolan. Tråkigt att vi inte går båda två, men då det är kl.19 så känns det lite kört. Dessutom går jag med Lilian.K och Marie, så jag blir ju ändå inte "ensam". =)

Moralkärring

Idag är en sån dag när jag absolut inte ville lämna Ville på förskolan... Gah. Han var glad o vinkade o sa "hejå", så där är det ingen fara, men jag bara kände när jag gick hem med den tomma vagnen att nääää, skulle helst bara gå till en lekpark o vara där hela dan. Kanske gå förbi slagstaglass, gå till en annan lekpark... osv. But but.
Ska hämta honom idag för Kristian kommer inte hem förrän halv åtta åtta ikväll (riskutbildning), så då blir vi ute. Tråkigt att gå o äta glass själv dock så det blir det nog inget av...

Vi funsade ju på att börja med glass i sommar till skrutt. Men det känns så dubbelt. Visst skulle vi kunna göra det, men då känns det som att det bara kommer rulla på... när man väl startar liksom... O vi vill ju fortf. inte ge varken godis/bullar/saft osv. Han är ju heller inte speciellt intresserad än, det visar sig bara ibland när han undrar vad det är vi äter, men får han bara nåt annat (frukt/majskrokar) så är han ju nöjd och då finns det egentligen ingen anledning att börja ens med glass. Det var mer att jag tänkte på Turkiet... att då kan han äta glass där... Men ja, vi får se. (det är för övrigt oerhört skönt att kunna sitta o äta en bulle eller godis utan att han bryr sig, han vet ju inte vad det är)

Lite roligt är det med såna där trådar på FL som handlar om sockerförbud. Sockerföbud.. det handlar inte om det.. socker äter han, socker finns ju typ i allt. Det han inte äter är rent onödiga grejer, som godis/bulle/saft. Om det så var bullar bakade utan socker så skulle vi ändå inte vilja att han åt det. Och tro mig, han kommer få äta sånt, han kommer äta det resten av livet när han väl börjar. ;)
Jag vill på inget sätt "hoppa på nån" som ger sina barn sånt.. Det är alldeles upp till var och en! Men, vad jag INTE förstår, är varför såna som (vi) inte ger barnen sånt, ska behöva försvara sig?! Inte ser jag folk som ger sina barn sånt försvara sig?! Nej, låt alla göra som de vill helt enkelt, utan att säga "men va syyyynd det är om honom... får han ingen tååååårta". Haha. Synd om? Hur tänkte du nu liksom? =)

Jag skulle inte ens skriva ett inlägg om det här, om det inte var för alla kommentarer hela tiden där det är syyyynd om Ville som inte äter kaka (onödigt socker). Jajustja, "men ni får ju?!" det är en klassiker. Ja? Jag är vuxen och fattar mina egna dumma beslut, barnet är knappt 2 år... Jag både röker och dricker alkohol, men inte gör min son det för det? Kanske att överdriva, men principen är densamma. Så länge mitt barn inte vet vad som är bäst för honom, så vet jag det. Jag finns här för att guida honom och lära honom bra vanor. Låt mig göra det på mitt sätt, precis som du guidar och lär ditt barn vanor på ditt sätt utan att jag fäller kommentarer så fort han/hon dricker saft. =)

Vilket moralkärring-inlägg det här blev då... Nåja. Jag ville bara få fram, än en gång, att nej det är inte synd om barn som inte får äta bulle etc. Det är synd om barn som inte får lära sig hälsosamma matvanor dock. O då menar jag inte de som äter glass/bulle osv, utan dem som helt enkelt inte får en varierad kost med bra lagad mat. Där kan man börja snacka om problem.. istället för att störa sig på människor som inte ger sina barn bullar när barnen är ett par år gamla.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här känner jag... O stör sig nån på det, då betyder det antagligen att du tycker annorlunda om vad som är bra vanor. ;)


Han blev lite trött... gick o la sig på blöjbyte-underlaget.

 
Älskade finaste.. finns ingen som Du.

Skottkärra around the block

Idag blev det fan inte mycket gjort. Försökte, men huvudet ville bara inte. Får försöka läsa lite ikväll igen.
Tror helt klart det handlar om mina matvanor. Jag är så trött hela tiden. Behöva äta mindre/äta bättre och ta arslet o ut o springa igen!! Så, jag tänkte att bra, då gör jag det ikväll. Men icke. Kristian jobbar ända tll halv sex o sen ska han till min mormor o hjälpa henne med diverse saker i hemmet.. blir för sent att orka masa sig ut.
Imorrn då, tänkte jag. Men icke.. Då har Kristian riskutbildning (motorcykelkörkort) från halv fem o typ tre timmar framåt. Onsdag då?! Nej, då är det föräldramöte på förskolan. Torsdag är min chans. Jag får mentalt förbereda mig.

Eller så är allt det här bara ursäkter? Det finns ju andra timmar på dygnet.

Snart ska jag gå o hämta älskade skruttungen o sen bege oss till min mormor för att färga hennes hår. Hon ska iväg på galej (kryssning) imorrn o då måste man ju vara fin.

Sen blir det leka ute. En lekpark med rutschkana o gunga, då är dagen gjord för min lilla underbara. Sandlådan har också blivit rätt intressant faktiskt... det är så roligt att se honom sitta där o greja o gräva. =) Det finns en skottkärra här i lekparken utanför oss, så den tog han o hade lite sand i o gick runt. När jag inte var med så hade han rundat hela kvarteret med kärran... haha.. ut till garagen o runt vårat hus o tillbaka till sandlådan. Han kämpar på bra. ;)

Varje morgon när vi ska gå till dagis så tror han att vi ska ut o leka. "Guncka! Gunkcka!" Gunga. O varje morgon måste man göra honom besviken. Imorrn går vi nog ut en stund innan vi ska till dagis, så han får gunga.

Han har ju som sagt krånglat lite med nattandet. Det tar gärna 1-1½ timme nu att somna, vilket betyder att det blir rätt sent han somnar. Anyway så tänkte vi att vi kortar ned sovtiden på dagen. Sagt o gjort, igår fick han bara sova en timme. Men, det resulterade i att han var rätt så av på eftermiddagen istället. Vi var hos Lilian o Rebecca o lekte (Vira o Kevin med mammor var också med) och han var inte alls min lilla solstråle som normalt... Nåja, han vänjer sig. O visar det sig att han ändå inte somnar i tid på kvällen fastän vi kortat ned dags-luren, ja då får han börja sova 2 timmar igen om han vill det. Kom precis på att jag inte sa till på förskolan idag... så han lär ju ha sovit 2 timmar idag. Hehe. Jaja.. skitsamma..

Idag blir det premiärturen med nya vagnen som stått och väntat sedan i höstas nångång... Vår fina lila Brio.
Så nu ska han åka framåt istället för bakåt. =)

Dags att hämta hjärtat!



Gacka

Va roligt det är när man tror att nåt absolut bara ligger på en lägre nivå, oså får man ändå ett högre betyg. Me like.
Jag var ju helt totalt sönderstressad här innan Kristians 30-års fest. Ville var hemma i 2 veckor med undantag av ett par dagar bara, så skolan hanns inte med speciellt mycket. Sen var det ju då planering och inköp inför festen, bak till kalasen osv osv osv. Satt här sista dagen o kämpade med båda uppgifterna. Men, jag fick ändå Vg på båda. Hade jag aldrig väntat mig. Tack.

Köpt nya skor idag. Adidas. De där vanliga vita. Ville ha ett par som jag bara kan gå i whenever. Alltid har jag nån jäkla klack eller nåt som gör att det inte riktigt funkar som "lämna-till-dagis-eller-bara-hämta-posten-skor". Nu har jag det.
Letade efter en jacka också, men den jag vill ha på JC kostar 1700 pix. Nix pix, blire inge av. Får hitta en annan. Har en jacka just nu, men den är rätt varm för att vara vårjacka, så jag behöver en annan. Jeansjackan funkar ju också, men inte till allt.

Köpte lite byxor o strumpor till skrutt också. Ska ju snart till Ullared så jag ska ju köpa på oss sommarkläder till honom där, men jag kände att lite basic-byxor behövdes just nu. Så jäkla svårt att klä de små i det här vädret. Skitvarmt i solen, men ändå kändes det för kallt för bara vårjackan. Så fleece och vårjackan blev det, men skulle jag själv ha det på mig så skulle jag väl svettas apa. Läraren skulle håll koll om han blev för varm... Han är varm i sig själv, så han behöver egentligen inte massamassa kläder.

Idag ska vi fira lillebror Donny som fyller år.

Vi tänkte boka kryssning igår. Lilian&Patrik och Vi. Meeen så försvann buffén den tiden vi ville ha just den dagen och att åka utan buffé, det går inte för sig. ;) Nämen de senaste gångerna vi har åkt så har vi inte kunnat äta buffé, för vi vill inte äta den sent utan vill äta den direkt man kommer på båten typ. Men nu vill vi ha det! Så, då sket vi i att boka för den här gången. Får åka till hösten eller nåt.

Måste hitta på lite saker vi kan göra under semestern... Kristian o jag har ju inte semester ihop det här året. Helt sämst, men vi får hitta på saker då vi kan. Jag jobbar ju inte varje dag heller. Men iaf, så vill jag ju hitta på saker med Ville under semestern jag själv kommer ha i 2 veckor. Sagostigen, Parken Zoo/Parkenbadet, Kolmården... what else? Förslag? Gröna Lund eller nåt liknande är överkurs, han är för liten. Tror iof att de där tre sakerna räcker långt. Man måste hinna slappa och bara vara ute o bada också. =)

Jag läser 4/6 kurser nu, 2 slutade för ett par vckor sedan. Och jag lovar, 3 av dessa 4 kurser är SÅ bra och intressanta. Jag lär mig verkligen saker all the time. Pedagogiskt Ledarskap, Arbetssätt- och lärande, Kommunikation. Tummen upp. Samhällskunskap läser jag också... men ja, inte lika roligt. Nyttigt, men icke roligt.

VilleSkrutt babblar och babblar som fasiken nu... Jag försöker skriva upp alla ord han säger, men det kommer ju nya hela tiden så man hinner inte. Igår var det blomma, i förrgår hus, bil och träd, nån dag innan var det boll. Ja, inte i rena ord, men han säger dem ju på sitt sätt. Bil blir "bi". Traktor är "tackto". Helt plötsligt är han en liten person som pratar och gör sig förstådd. Han är också _galen_ i macka just nu. Gacka.. I förrgår natt vaknade han, helt sömndrucken o direkt sa han "gacka" oså snörvlade han lite.. "gacka". Haha. Sugen på macka liksom. =) Han kan äta en jäkla massa macka åt gången kan jag säga. Helst med leverpastej, men ost går också bra.

Han har fått för sig att han ska sova hos oss _varje_ natt nu. Han kan somna i sin säng ibland, men ibland, som igår, då vägrar han... fullkomligt vägrar.. sova innan han fått komma till vår säng. Så igår somnade han runt nio, i vår säng. Doh. Unge.
Han sov ju hos oss i typ 2 veckor för han var sjuk hit o dit eller var allmänt gosig. Det får man betala för nu. =) Fast jag tycker ju iof bara om det, jag har honom gärna hos oss alltid och jämt. Kristians sömn störs dock av det, så han är ju inte supernöjd. Vissa nätter är värre än andra förstås. Aja, det går över det med.. allt går i perioder.

På lördag ska jag skriva högskoleprovet. "Nästa gång ska jag öva typ 2 månader innan!" Eeeh.. okej.


På kalas hos Kevin (kompis från både mammagruppen och går på samma avdelning på förskolan) med resten av mammagruppen, förutom ett av barnen som inte kunde komma.

 
De fick hemmagjord pizza och deeet gillade han. =)

Fick precis ett sms av Lilian.K. Ville hade tydligen lekt tittut med Rebecca idag. Gömde sig bakom dörren och lekte. Älskade unge. =)


I sin fina nya namn-mössa från Älskade Hjärtegryn.

RSS 2.0