Smygrasist?

Jag har egentligen ingen ork för att göra nåt alls, men jag måste måste måste bara visa våra fina barn.

   

De har riktigt roligt ihop, både på förskolan och hemma... Anledningen till varför de båda är ihoptryckta i vagnen är förstås för att jag då hade hämtat dem på förskolan och det är lite svårt att ta sig hem med två busungar annars. ;)
Ska ta med Viran imorrn med, så då blir det mer lek och stoj för de små!

    

Som avrundning kommer några bilder på far och son... =)

   





I övrigt då... skolan rullar på. Nu börjar jag förstå en del. Sakta men säkert går det upp för mig vad det är jag har gett mig in på och det känns mer och mer positivt för var dag som går. Det är klart jag klarar det här. No question about it. Det gäller bara att komma på vad det är för slags lärare jag vill börja med att bli. För inget är ju hugget i sten. Ångrar man sig så kan man ju bara lägga till lite sen så ordnar sig det mesta. =)

Mycket av min tankeverksamhet går (förstås) kring det här med SD och allt runtomkring det. Jag kan ta att en liten del av folket har röstat in dem i riksdagen. Jag kan inte ta att folk i min närhet har gjort det. Men tyvärr är det så.. För mig är det rent trams och oerhört skrämmande. Smygrasismen gör sig påmind. För det är det det är. "Jag är inte rasist.. MEN..." Jo precis. Smygrasism var det ja. Hur kommer det sig annars att man röstar på ett parti som vill se till att de muslimer som inte frivilligt vill åka hem till sina hemländer, inte får det liv i Sverige som de kan ha i sitt hemland? Mänskliga rättigheter, vad hände med det.. vad hände med alla människors lika värde och hur tror de att de nånsin kan komma undan med att vilja ha olika regler för olika slags människor när det kommer till att starta företag osv?!

Väx upp, är min mening. Väx upp och inse att varken DU, DU eller ens DU är viktigare och har mer rätt till att leva bra i Sverige, än vad alla människor som bor här har. Jag säger som Lady Dahmer (en populär bloggare på nätet som skriver OERHÖRT bra saker om t.ex. genus, politik osv.), jag skäms inte över att vara svensk, för den större delen röstade trots allt INTE på SD, men jag skäms tamejfan för Sveriges skull i det här läget. Och de runtom mig som väljer att sympatisera med detta främlingsfientliga parti. Vi borde skämmas som land. Hur fan gick det här till liksom?!

Iaf, jag avslutar med att säga att jag häromdan i skolan fick se världens mest intressanta film; Blåögd (Blue eyed) från 1996. Det finns tidigare inspelade filmer där samma sak utförs, men just den här tyckte jag var bäst när jag tittade på olika klipp från Youtube sen. Se den, kolla på klippen, försök öppna upp ögonen om så bara för en sekund. Försök tänka dig in i någon annans sits. Det är en lärare som har utfört experiment med både barn och vuxna, för att få människor att inse vilken rasism som finns, förmodligen mest omedveten rasism. Ändock, rasism.

Du är inte bättre bara för att du är född svensk och vit, det lovar jag dig. Och om någon tar åt sig av det här. Bra.

Det här med valet...

Det är egentligen tentaplugg som pågår här, men jag tar små pauser ibland innan ett nytt kapitel (ny författare) tas itu med, för att smälta texten lite...

Nu börjar det bli intressant! Nu börjar jag förstå litegrann och liksom komma in i vad det är jag läser och lär mig. Just nu är det om det talade språket i undervisningen.

Idag stängs Vfu-portalen, vilket alltså betyder att nu ska man ha valt var man vill ha sin vfu (praktik typ). Jag satt här igår kväll och våndades. Valde skolor.. valde bort.. ändrade prioriteringar i min ansökan... ändrade tillbaka... Gah.
Nu har jag iaf valt och ska inte gå in och ändra. Det blev grundskolans tidigare år med chans att på en del skolor även kunna välja förskoleklass. Igår kväll kände jag att "Japp, det är förskolan jag vill jobba inom. Det var det första jag ville och det ska jag hålla fast vid!" Men... så börjar man tänka...

Nåja, inget är än så länge hugget i sten, men det vore skönt att slippa byta vfu-plats eftersom tanken är att man ska ha samma genom hela utbildningen. Jag provar det här och skulle jag sen känna att nejfan, det var inget för mig, då får jag ta tag i det då. Förskolan är ju ändå något som lockar och har så gjort ett bra tag... Jag gillar pedagogik, att få vara med från allra första början, få lägga den första pusselbiten. MEN. Ja, ni fattar. Det här tråkar väl ut, men det är oerhört viktiga tankar för mig.

Men seriöst, svenskalärare i låg- och mellanstadiet, låter inte det skitkul? Jo, det gör det. Tamejtusan, det gör det. =)

I veckan ska vi få tummen ur och gå för att rösta till valet. Det har varit svårt i år, supersvårt, men jag tror ändå att jag nu är nöjd med hur jag tänker. Det svåra är att förstå hur alla andra tänker. ;)

Student

Här sitter jag nu och är student. Skolan startade i måndags och idag var första dagen det kunde pluggas på så att säga. All info jag fått snurrar runt runt och mest tänker jag på vad det är för inriktning jag vill gå som lärare.

Vill jag bli förskollärare, som jag ville när jag satte bollen i rullning förra året? Eller vill jag bli mellanstadielärare, som det lutat åt i några månader nu då jag kom på att jag mer vill lära ut i ämnen? Eller kanske högstadielärare, som förmodligen skulle ge mig större utmaningar och dessutom mer chans att kunna påverka och vara en förebild för ungdomar som är på väg att hamna snett? Gymnasielärare är det enda jag vet att jag inte vill bli, jag tror nämligen att jag skulle ha för svårt att ta till mig all den kunskap man måste besitta då. Jag tycker inte jag är osmart, tvärtom, jag vet mina begränsningar, därav väljer jag bort gymnasiet. Men vem vet, om 5 år kanske jag är lärare på St Eskil ändå. ;)

Första tentan ska snart börja skrivas, jag ska bara plöja igenom kurslitteraturen först. Åh hej o hå liksom.

Vecka 42 är det praktik-vecka, sk. VFU. Vore bra om man hade ett hum om inriktning när man ska söka platserna. Men visst är det väl ändå grundskolelärare jag vill bli? Va? Jo, jag tror det. Eller? Det känns ju just nu som att det är mellanstadiet eller högstadiet det handlar om, så just grundskolan kan jag väl kanske tänka är det rätta. Men tidiga eller senare åldrar.. ja.. just det... suck?

Hur som så känns det fantastiskt roligt att ha startat. Jag är med nu liksom. Jag är student. Nu är jag på väg nånstans. Ska bara komma på vart det är jag vill. ;)




Villeskrutt pratar som aldrig förr! Det bubblas hela dagarna och det är så förbannat jävla roligt. Jag älskar när vi ligger i hans säng för nattning och han berättar saker som hänt under dagen. Bearbetning.

Imorse när vi vaknade frågade han "mamma bola gott?". Och ja, det hade jag. Det hade han också fick jag veta. =)

Snart kommer Kristian hem. Och vi längtar. =)

Btw, veckan i Turkiet var toppen! FYFAN va roligt det är att resa med barn. Man får ut så mycket mer av resan. Badat, badat, ätit, badat, slappat, badat och ätit. Det är vad vi gjort. Okej, ätit borde nog stå ett par ggr till. Eller tio. Jag vill inte ens ställa mig på vågen, så jag gör´t inte. Men imorrn ska vi springa igen!

Har faktiskt unnat mig lite nya kläder den här veckan. Passade på medan Kristian var i Tyskland. Haha. Närå. ;) Men ja, jag kände att lite nytt behövdes inför hösten.. och egentligen behövs det mer.. får se om man kan dra med herrn på en shoppingrunda nåndag kanske. Brukar liksom gå bättre om även han får saker. ;)


Musse och Mimmi är beresta och ska numera tas med var vi än ska. Stan, mormor&morfar, förskolan, you name it.


Vilken min. Hehe. Iaf, i Turkiet vid poolen med sin älskade vattenmelon. =)

RSS 2.0