Ville tar i med hårdhandskarna

Han ger sin pappa en avhyvling

Och försäkrar sig med en hård blick om att farsan fattat! ;)


Älskade unge

Nu har jag knappt sett min lilla skrutt vaken på 3 dagar känns det som... I söndags var vi till Hälleforsnäs för att kolla på teater (Donny i en av rollerna, jävligt bra var den och han!) så då sov Ville hos mamma och pappa, sedan har jag jobbat till halv åtta nu i 2 dagar så då har jag ju kommit hem när han sover.. Men idag så hörde han när jag kom hem så jag hörde ett "mamma?!" så då gick jag upp o fick gosa o skratta en stund med lilla älsklingen innan han somnade. Vi hade faktiskt jätteroligt.. hehe.. Det blev små lekar av att han inte ville sova och jag ville sjunga and so on.. Ja.. vi skrattade mycket båda två iaf.. Älskade lilla unge. =)

Men imorrn är jag ledig så då ska det umgås så det står härliga till! Ska ta en riktig "bara vara" dag och helt enkelt bara vara med mina 2 fina killar. Aja, betala räkningar o sånt måste väl tyvärr också göras...

För övrigt då.. Håller på för fullt att leta böcker till de två första kurserna i skolan. Ingen panik, för de flesta verkar det finnas gott om begagnade, men det är ju alltid skönt att ha det klart i god tid.


Sista schemat

Ja då har jag ju alltså kommit in på skolan. Äntligen. Tog sin lilla tid med tanke på att jag hade tänkt att jag skulle ha kommit in redan förra terminen. Men men. Nuså. =)

Jag jobbar o står i, men nu är jag ledig sön-mån och då ska vi sova hos mamma och pappa för de ska iväg till deras kompis i Söderhamn med Rocky som ska flytta dit. Deras hund alltså.

Hoppas på bra väder, men det gör faktiskt inget om det inte blir det. När det är sådär varmt och soligt som det är hela tiden nu så är det alltid lite extra jobb med att se till så Ville är insmord flera ggr under dagen och har täckande kläder hela tiden. Och när han hoppar studsmatta så tar han hela tiden av sig hatten. Farligt farligt i den här solen.

Idag fick jag mitt sista schema.. kanske för alltid? Ja, just på systembolaget alltså. =) Men ja, man får se.

Börjar riktigt längta till Turkiet nu.. Snaaart. Inte för värmen, den har vi ju ändå, men bara det faktum att chilla hela dagarna och göra det som faller en in. Äta på restaurang och bara njuta av lilla skrutt... Älskade lilla hjärtat vad jag är galen i honom. Idag när de skjutsade mig till jobbet så blev han så ledsen när jag skulle säga hej då och gå ur bilen. =( Men jag sa att mamma kommer sen, då nickade han i tårarna och sa "jaaa". Finaste skrutt.

Äntligen!

Yes yes yes! Kom in på skolan! Öppen ingång, som var mitt första val. SKÖÖÖNT som fan!

Ville 2 år

Nu har vår älskade lilla skrutt fyllt 2 år. I torsdags när han fyllde var familj + släkt här och firade och idag var vänner + mammagruppen här o firade. Jag är glad över att vi tog en dag emellan där så man hann ladda för kalas igen, för hur man än ser på det med att kalas är trevligt osv, så är det också lite "arbetsamt". Mycket som ska donas med och jag är ju lite sådär att det ska tajmas in med allt och helt enkelt vara så bra som möjligt.

Nåja, nu är det över och allt är bortstädat. Tack alla fina som var här och firade vår lilla skatt! Han har fått så himla bra grejer. Gillar verkligen allt han har fått. =)

I förmiddags var vi och plockade jordgubbar i Solby igen. Vi var där i torsdags också. SÅ fina gubbar och mycket mycket goda. Går inte att jämföra med de man köper, det är nåt speciellt med att ha plockat själv. Dock var vi lite för överambitiösa, så nu har vi en halv hink kvar. Hehe. Men vi får väl äta som fan imorrn också.

Imorrn är det min sista semesterdag, så då ska det badas till tusen! Sen på eftermiddagen ska vi till svärisarnas stuga för att grilla och fira Robin (Kristians lillebror), som fyller år på samma dag som Ville. Tokigt med samma dag, men ändå bra att det inte är två småbarn som fyller på samma dag.

Jag startar mina jobbveckor med att vara ledig på måndagen och jobba bara till kl.11:15 på tisdagen, så lite förlängd ledighet känns det ändå som att det blir. Sen är det jobba som "vanligt" till v.34 då vi åker till Turkiet. Det ska bli så nice! Villes första utomlandsresa. Mysigt. =)

Igår var vi och hälsade lilla Felicia välkommen till världen. Finaste lilla snutta. Igen, jag är så glad över att vi är tillbaka i varandras liv jag och L. Ibland är det konstigt att tänka att vi inte hade någon kontakt på flera år...

Måste föra över lite bilder till datorn från Villes två kalas. Visa hur glad han är över sina fina nya leksaker och speciellt för hans lilla elbil. Han kör mer och mer på egen hand, även om han gärna bara trampar på pedalen utan att styra nånvart. ;)

Jag kan knappt fatta att han är 2 år, redan.. De absolut bästa 2 åren i mitt liv. Det bästa är att veta att alla år som kommer kommer att vara de bästa åren i ens liv. Jag får se den här lilla älskade ungen växa upp på nära håll, det är obeskrivligt. Kärlek, är vad det är.

När jag söver honom på kvällarna så läser vi alltid saga, sen sjunger vi Trollmor och när det är dags att sova säger jag alltid "Gonatt, sov gott. Mamma älskar dig." Och varje varje varje gång när jag säger "mamma älskar dig" säger han "jaA" eller nickar om han äter välling. Älskade lilla barn. Han ska alltid få veta hur mycket jag älskar honom.




Glömde ju skriva hur det går med potträningen. Vi startade på min första semesterdag och det går väldigt bra faktiskt. På kalasen fick han dock ha blöja för vi märkte på första kalaset att det inte funkade klockrent utan blöja. Det blev nog för "stökigt" helt enkelt. Men annars går det bra. Kommer lite kiss på golvet nån dag hit och dit, men i det stora hela så kissar han på pottan hela dagarna (förutom om vi åker iväg, då har han fått ha blöja på sig till vi kommer hem igen eller till vi kommit till hans mormor o morfar). Han har t o m börjat vara så medveten och kan stoppa strålen. Han har ett par ggr börjat kissa och när han märkt att det kommer kiss så har han stoppat och sagt "kissa pottan!" och gått för att sätta sig på pottan och kissa klart.

Däremot vill han inte bajja på pottan. Då kommer han o säger "bascha böljan!", varvid vi då sätter på honom en blöja, han gör sina behov och sen är han utan blöja igen. Det får gå i den takt han själv bestämmer. Inget tvång. Så vi får se om han lyckas bli blöjfri innan han börjar förskolan igen. Är han det inte så kommer han iaf ha kommit en bra bit på vägen. =) Mitt absoluta mål är att han ska bli blöjfri (dagtid) innan året är slut, men jag hoppas förstås att det går lite snabbare än 5 månader. Hoppas kan man ju alltid, för man vet ju aldrig, det kan lika gärna ta 2 veckor från nu som 5 mån från nu. Han bestämmer själv som sagt. Går han tillbaka till att bara vilja ha blöjan hela tiden för en period, då är det så det får bli. Sen testar man igen lite senare.. Men som det är nu så tror jag inte att han kommer ta ett steg tillbaka. Verkar bara gå framåt med detta. Tummen upp.

Liten uppdate

Dålig man är på att uppdatera.

Nu har det varit midsommar och jag är inne på första semesterveckan. Midsommar var great! Iaf själva midsommarafton. Barnfest från kl.14 till ca kl.18 med dans kring stången, en jäkla massa hoppande på studsmattan, bad, fiskdamm och allmänt stohej. Riktigt nice och det var så roligt att se alla barn ha kul!

Sen blev det grillning och då avlägsnade sig en del och en del stannade kvar. Resten av kvällen (när Ville hade somnat) satt jag o sög på ett glas rött innan jag stupade i säng vid halv tolv. Lyckad dag, oh yes. Absolut göra om nästa år, oh yes.

Midsommardagen avnjöts det smörgåsbord med familjen + mormor + familjen Holmstedt/Levin innan vi for hemåt, helt slut efter en skitbra helg.

Villes 2-års dag närmar sig med stormsteg. Min lilla stora fina kille... 2 år.. De bästa 2 åren i mitt liv.
Var idag och köpte lite presenter. Det blir lite blandad kompott, allt från Mimmi Pigg (mjukisdjur) till cykelkorg till hans 3-hjuling, till badkritor. Och så lite annat också. Den stora grejen blir bäst och den får han nog bra mycket nytta av, parkbänk typ. Såndär modell mindre bänk med bord i mitten och bänkar på sidorna. Vi tänkte först köpa småmöbler till att ha inne, men det blir senare... Och så vet jag ju förstås en grej han kommer älska. Vi får se hur han reagerar när han fyller.. hehe

Idag ska vi iväg och vaccinera Ville. Dags för hepatit A-sprutan inför Turkiet-resan. Och på måndag fixa pass. Det säger bara svosch så ska vi åka. Ville fick en såndär liten portabel dvd av sin mormor att ha på resan. Mycket bra. Han lär ju t.ex. vakna tidigare än vad alla andra vill gå upp, då kan den komma väl till hands. =)

Bokade klipptid till Ville till på måndag. Sen läste jag på prislistan att det kostar 300 (!) kr för barnklippning. Eeeh.. nej.. så jag har mailat o frågat om det verkligen stämmer, för isåfall ska det avbokas. Han kanske inte ens sitter still liksom.. 300 spänn.. inte en chans..

Vad har vi gjort mer då... Vi har varit på Sagostigen, jag, Ville och hans mormor. Sen har vi mest varit ute hos mamma o pappa o badat med Lilian o Vira. När vädret vill sig bra. Igår var vi o lekte hos Lilian o Rebecca också.

Just nu ligger hon nog på operationsbordet och genomgår ett kejsarsnitt. Hoppas allt går bra! Känns förbannat bra att iaf "vara med" om den här födseln.. eftersom vi inte umgicks när Rebecca föddes menar jag...
Så vi får se vad det är för en liten plutta som tittar ut. =)

IMORRN, ska jag och Lilian till Gröna Luuuund! Inte varit där på 2 somrar. Förrförra pga graviditet och förra för att det hela tiden blev knas när vi väl bestämt en dag att åka dit.. regn/sjukdom osv. Men nu jäklar!! =D


RSS 2.0