Allt flyter på

Det går bra med inskolningen för Villeskrutt. Han leker och har sig och vill inte riktigt gå hem på eftermiddagarna när Kristian kommer och hämtar honom. Igår och idag blev han arg när Kristian skulle gå, men det hör ju tyvärr till... Han vänjer sig... suck. Vad dum människan är egentligen. Magkänslan skriker "varför lämnar jag mitt barn när han uppenbarligen inte vill att jag ska gå?!". Men vad har man för val? Han är ju dessutom glad igen efter en liten stund om inte på direkten. Vi har ringt och hört efter igår och idag.

Till saken hör också att när han lämnas så är de ute. Vår lilla huligan vill gärna vara inne. Vinter och snö är ingen höjdare för honom. Så så fort de kommer in springer han glatt och leker. De handlar ju heller inte om att han skulle vara ledsen. Han blir nog mest arg för att han inte får gå in (som han nog tror att Kristian gör). ;)
Nåja, han kommer vänja sig. Han kommer lämnas vid nio varje dag nu och det är precis då de brukar vara ute.

Med skolan går det också bra. Jag sitter mina timmar, för det mesta. Ibland är inte hjärnan på topp så då är det svårare. Som igår, när jag blev ledsen för att jag trodde att Ville var ledsen på dagis (fick ju sen reda på att det var arg han varit), så la hjärnan av... gick inte att få in något mer i huvudet. Så igår var inte den bästa dagen för mitt pluggande om man säger så.
Men det har jag tagit igen idag så. Och ska ta igen mer på fredag kväll tänkte jag.

Idag ska Ville till sin mormor och morfar när han slutat. Mamma ska hämta honom här i samband med att han kommer hem från förskolan. Tydligen "mormorsdagen" idag. ;)
Och vi ska passa på att åka o handla kläder åt Ville. Älskar att köpa barnkläder.
Titta på tapeter också. Till trapphuset.

Fick ett mms igår av mamma. En bild på en dockvagn med en docka i. Gissa vem som kommer bli glad i eftermiddag?

Ikväll och imorrn är det Robinson! Kommer ju tyvärr missa finalen på lördag kväll... =( Men jag ska försöka att inte läsa tidningen eller dylikt innan jag kan hinna se programmet på söndag. Så var tysta om finalisten gott folk!

Plugg och firande

Det går jättebra på förskolan. Han leker och springer runt. Han vill dock inte sova där, men det kommer. Allt anpassas efter honom.
Sen är det förstås så att det blir andra regler där och det är svårt när man själv är med. Som när han tydligt visar att han är hungrig och går och sätter sig till bords, då brukar vi äta nånting hemma. Men där finns det ju speciella tider såklart. Nu är det som tur är inte så att han lååång tid innan visar att han är hungrig, utan det har handlat om kanske en halvtimme - 20 min. Att då behöva gå o sätta sig för samling och lite sångstund strax innan maten, det är inte han direkt upplagd för. ;) Men han anpassar sig, jag är inte orolig. =)
Idag var det Kristians tur att börja med inskolningen. Meningen var ju att jag bara skulle ha varit med första dagen, men eftersom han var magsjuk t o m måndag så gjorde vi så att jag tog den andra dagen också, så han inte släpar dit nån smitta. Sjuka lär vi bli ändå här snart. Med alla nya baciller.

Det var inte det bästa för mitt studerande, för jag kände aldrig att jag riktigt kom igång när vi kom hem på eftermiddagen. Då är jag ju van att vara nästan klar och slappna av med familjen. Men men, lite pluggade jag. Idag och imorgon blir det hela dagen typ. Och på lördag också, för nu ändrades vår lilla träffa med Erika o Jimmy till fredag kväll istället för lördag. Så det är bra, då kan jag ta igen då vad jag missat pga inskolningen.
Imorrn ska jag till Pethra o plugga. Hon ska hjälpa mig att komma igång med min uppsats i samhällskunskap. Om jag inte sagt det förut så säger jag det nu, I suck at that. Inte alls min grej. Och det är bäst för mig att det BLIR min grej, eftersom det är mycket sånt på högskolan. Anyway, tack Pethra... du är guld.

Annars då, för min lilla skrutt? Han har börjat sova längre på mornarna och thank god har han kommit ur sitt "nuskavivaravaknatvåtimmarpånattenbaraföratt". Den sista tiden, sedan förra veckan typ, har han åtminstone sovit till sju eller efter sju. Mycket mer lagom än halv sex. =) Och dessutom då sover sig igenom natten mestadels. Tacktacktack. Bådar gott inför dagis-start då han kommer vara ääännu tröttare.

Mer då... Det härmas så in i norden nu. Det är så jäkla roligt. Allt med honom är roligt, spännande, fantastiskt, härligt, kärleksfullt... T o m när han skriker nuförtiden, är det härligt. Älskar älskar älskar.
Ja, inte härligt om det blir hela dan kanske.. hehe. Jag tror det är nån slags panik som utbryter nu. ALLT är härligt med honom, för jag måste verkligen ta tillvara på varenda liten sekund jag är med honom. Snart får förskolan all tid i världen med honom... Lyckliga dem.

Och apropå det så ska vi lämna bort honom idag. Haha. Nej men han ska vara hos mamma efter förskolan, för att jag ska kunna plugga hela dagen och Kristian ska slipa väggarna i trapphuset. Han har fått låna nån maskin som ska tillbaka imorrn eller vare va, så det blev lite bråttom. Svårt för båda att få nåt gjort idag annars... Känner ju redan att jag missat så mycket tid den här veckan, så mitt pluggande går före slipandet.

På söndag ska vi på kalas. Då fyller Elvira 1 år. Undra vem som kommer härnäst... Nyss var ju Viran minstingen för mig. Nu är det Alice. Ciccis förstås! Kom jag på. =) Det kommer alltså finnas ytterligare en minsting innan Ville fyller 2 år. Och en till vid tiden då han fyller år... Lilian.K ska ju också ha en till. =) Kul när det ploppar upp till höger o vänster!

Måste ta tag i att skicka ut inbjudningar till Kristians firande också... Den här gången blir det ingen "släktfest" så att säga. Några st ur hans o min släkt kommer att bjudas, men mestadels kommer det vara kompisar i vår egen ålder. Eftersom vi själva inte har barnvakt om vi ska ha en sk "släktfest", så valde vi att helt enkelt köra på en kompisfest istället. Bjuda dem som han faktiskt umgås med eller åtminstone träffar ibland genom att jag eller han festar med dem eller så, i stort sett. Övriga är förstås välkomna på fika en annan dag. =)
Men som sagt... ska ta tag i det där...
Först är det en släktfest. Mormor fyller 70 år. Så nästa lördag ska det firas!

Nu ska jag fortsätta här. Religion står på schemat.

Måste få fram sladden till kameran också! Hatar att inte kunna sätta ut bilder på min lilla älskling.

Kan någon stanna tiden.

Idag är en mindre bra dag, kan man säga. Imorgon börjar inskolningen och jag får ångest, igen.
Men den här gången är ångesten blandad med någonting annat. Någonting jag inte kan förklara.
Ekorrhjul? Är det så? Är det bra?

Det blir inte bättre av att jag hela tiden oroar mig för hur Ville mår på nedervåningen utan sin mamma.
Ja, jag vet... shoot me.

Sen blir jag orolig för studierna. Jag sitter redan 7-8 timmar per dag och känner ändå idag att jag inte hinner med det jag vill. =( Och varje dag när jag tänker att jag ska sätta mig en stund på kvällen, då är det som om luften går ur mig när Ville har somnat. Då vill jag bara läsa bok och sova. Helst med Ville bredvid mig. Igår kväll hämtade jag in honom. Jag var bara tvungen att sova bredvid honom.

Jag är fruktansvärt rädd för ekorrhjulet, samtidigt som jag ser fram emot (?) det. Skräckblandad förtjusning.

Magsjuka my ass

Idag mår jag bra! =) Inskolning på tisdag, here we come.
Kristian däremot mår icke bra. Han bara ligger. Det är nog värre idag än igår för honom t o m.
Så Lilian, om du undrar varför jag inte sa till om att jag mår bra idag, that´s why. Vill inte att han ska smitta Viran.

Jag fattar dock inte vad det var jag kände av? Ont i magen, lite feber och kväljningar. Och idag, puts väck?
Mycket konstigt, men förbannat skönt.
Nu känns det lite krångligt iochmed pluggandet iof, att Kristian är sjuk. Men ja.. det ordnar sig. Får plugga mestadels på kvällarna till han är frisk. Eller så kanske han mår bra imorrn, vem vet.

Idag brände jag sönder alla Villes nappar. Alla utom de nya namn-napparna, som tur är. Hade varit ruskigt irriterande. "Älskade Ville" står det på hans dagis-nappar. =)
Jag skulle alltså koka napparna. Slängde gamla nappar och kokade de relativt nya. Sagt och gjort och medan de skulle koka satte jag mig häruppe vid datorn och glömde helt bort att det stod en kastrull med lite vatten o nappar på spisen. Suck. Det var rök i hela nedervåningen. Kristian bad just då till porslinsguden så han märkte ju ingenting heller förrän han kom ut.. Så det var han som ropade på mig t o m. Sen pep brandvarnaren också. Mycket läskigt. Tur att Kristian var hemma.
Inte första gången jag glömmer dem heller... men det har aldrig gått såhär långt. Får skärpa mig!

Snart ska jag göra iordning mig för att hämta hem lilla skrutt. Hoppas hoppas hoppas att han iiiiinte blir nedsmittad av Kristian.



Alltså, seriöst... Hur fan tänker människor som skiter i sina barn? Som vägrar träffa en liten flicka på 2 år? Fyfan vad äcklad jag blir av såna människor. Och som dessutom skaffar nya barn med en annan tjej... Eh?

Vecka 1

Första veckan med pluggandet snart avklarad. Kommer sitta lite i helgen också, men inte avsevärt mycket.
Det känns bra. Det känns som att jag har en bra plan och att jag har kommit in i det.
Håller jag mig till att se det som ett "jobb", att sätta mig ned och plugga ca 7-8 timmar om dagen, då kommer det här gå vägen.
Det enda jag är lite orolig för är uppsatsen i samhällskunskap. Jag är inte speciellt bra på uppsatser. Har aldrig varit. Men, jag läser ju för att lära mig, så nu får jag väl bli bra på det helt enkelt. =)
Känns dock som att ämnen jag kommer på kan bli för stora... för mycket att undersöka. Det är inte högskolan, jag är dum om jag gör mer än nödvändigt. Men det ordnar sig, det gör det alltid.

Mina älskade killar sover. Hör dem hela dagarna skratta och leka därnere och häruppe i hans rum. Avis? Jajemen. Samtidigt är det skönt att få göra något eget igen. För en stund iaf. =)

Vi hälsade på på förskolan i onsdags. Det gick över förväntan bra. Han började leka direkt och stack till andra rum där vi inte var. Känns mycket skönt inför inskolningen. Min älskade lilla skrutt, när blev du så självständig? Jag hänger inte med fastän jag varit med varje dag...
Jätteroligt att vi träffade på alla han/vi känner där också. Elias, Elliot, Kevin, Melker och Jamie. Det här blir bra, det blir riktigt bra. =)

Idag är det meningen att Ville ska klippas. Anna har tagit på sig ansvaret att försöka iaf. Vi får hoppas han sitter still. Det ska mutas med majskrokar och fruktpuré!

Blir lite dåligt med bilder på ett tag. Nu används den stationära fula burken häruppe i datarummet eftersom laptopen snart ska lämnas tillbaka. Den här skiten är så gammal så det går inte att sätta in sd-minnet i burken, nej, vi måste ha en sladd hit. Och var fan är den då? Mm, precis.

Ville säger "dörr" nu. Bra där. ;) Och igår tror vi att han sa "faffa". Vi var hos hans farmor o farfar och vi frågade vem som kommer nu, kommer farfar nu.. då sa han "faffa" vid 2 tillfällen. Tror det kommer babblas på med mer riktiga ord iochmed att dagis startar. Nu babblas det kan jag lova, men rena ord är det oftast inte. ;)

Sorg

Andra dagen på pluggandet. Igår gick jättebra och det verkar idag också göra. Jag måste ha riktiga riktlinjer för vad jag ska göra, när jag ska göra det. Igår hade jag lätt kunnat sitta mer än 8 timmar. 2 timmar för varje ämne, det är inte mycket det, så jag tror helt klart på att jag kommer att ha att göra va 7-8 timmar per dag. Precis som det var tänkt.
Men eftersom jag inte vill att Ville ska gå så långa dagar på dagis, blir det nog att jag kommer att plugga ca 6 timmar per dag och sen lägga till ett par timmar antingen på kvällarna eller på helgen.

Jag tror att 8:30-15:00 blir bra, eller va tror ni? För dagis alltså. Känns helt okej. Och skulle det visa sig att det inte funkar, att jag behöver mer tid, då ändrar vi och han får gå längre dagar.
Jag kan inte hjälpa det, men för mig känns det som ett nederlag om han ska behöva gå långa dagar på förskolan. Det är inte så, jag vet, men i hjärtat känns det ändå som att "vad är så viktigt att jag låter honom gå långa dagar på dagis istället för att vara hemma med mig?". Och jag vet att det ÄR viktigt att jag får tiden till att plugga, det är inte rationellt att tänka såhär. Men, hjärtat säger så..
Imorrn ska vi till förskolan och hälsa på. Kolla vad de tycker att man behöver och t ex vilka blöjor de helst ser att man köper. Up&Go eller Comfort Fit. Finns fördelar och nackdelar med båda två.

Har skickat in för framkallning av bilder. Ca 730 bilder blev det för 2009. Eh? Inte normalt. ;)
Då får man tänka på att vi redan har framkallat ca 600 bilder för 2008. Haha.. Jaja.. Det blir roligt sen att ha många bilder framkallade. Tar ju med bilder på hans kompisar o så också. Inte bara 730 bilder på lilla skrutt. Även om 98% är på honom förstås... hehe

En förbannat tråkig sak har hänt. En fin människa är borta. Och antagligen var det inte ens meningen? Det kan bara inte ha varit meningen... =/ Det får vi aldrig veta.
En stund efter att jag fått veta det satte jag mig ned och tänkte. Jag tänkte på hennes barn och på hennes barnbarn. Jag tänkte på Ville. Hur nära han är vissa människor.
Jag tänkte på mig och min farmor, hur nära vi var. Är det hälsosamt att vara SÅ nära? Jag kan ju fortf. bryta ihop när jag tänker för länge på farmor.
Det är en gräns jag har satt, jag får inte tänka länge på henne. Inte för djupt.
Att vara så nära gynnar en förstås i livet, men hur klarar man av sorgen sen? För att man måste, det är svaret.
Jag hoppas att de hittar något sätt att gå vidare efter det här. Hennes familj. Barn. Barnbarn. Man. Föräldrar. Att som förälder behöva begrava sitt barn... det känns ofattbart... Det är inte naturligt. Det strider emot alla naturens lagar och regler.
Hur som helst, hon var en fin människa. Mycket kärlek runtom henne. Och jag kommer för alltid att tänka på lilla Kevin som aldrig mer kommer att få uppleva det fantastiska i att träffa sin älskade farmor. (Han är i samma ålder som Ville, så parallellen är lätt att dra.)
Vila i frid, Camilla.

Startat

Nu är jag igång med 2 kurser. Känns bra! Jag har fått en överblick över vad kurserna går ut på och hur jag ska gå tillväga för att på bästa möjliga sätt kunna hinna med ordentligt. Nu är det alltså de stora kurserna jag startat med, de som kommer hålla på hela terminen; samhällskunskap B och pedagogiskt ledarskap.

Ska strax starta med de andra också. Ladda ned allt material som behövs osv. Religion A och psykologi B.

Sen startar 2 till kurser i mars, men då slutar religion och psykologi så det kommer va luuugnt. =)

Ska bli nice att i helgen kunna få till det bra härinne i datarummet. Självklart ska det tapetseras, målas tak, bytas golv och lister även här. Men det får vänta till hallen häruppe är klar. Som den kanske kan bli... nästa vecka?




Dagen försvann

Dagen startade tio över sju, då tyckte Ville att vi sovit klart. Och det hade han faktiskt rätt i. =)
Kristians sovmorgon, så jag och Ville myste här ett par timmar själva.

När Ville hade sovit middag och ätit lunch så skjutsade jag dem till Jani o Elsa för en playdate.
For ned till stan till Clas Ohlson för att köpa grejerna som behövdes till skrivaren och datorn. Min skrivare är för gammal så det är svårt att hitta bläckpatron till den, MEN inkclub hade, för 1 krona dessutom. Perfa. =)

Hem en snabbis för att hämta min skjorta som jag skulle lämna tillbaka och självklart hade glömt hemma. Öppet köpt t o m imorrn så jag hade inget val. Har ingen bil imorrn så. Liten snabb rundtur på Tunapark, sen handla mat på Coop. Sen var klockan halv fem så då var det dags att hämta grabbarna. Vart fan tog dagen vägen?!

Anyway, nu finns det internet på stationära däruppe också, så nu finns det inga hinder för att börja plugga.
Ska börja lite lätt bara, eftersom jag inte fått någon lärare till något ämne än. Eller bäckpatronen. Men imorrn ska jag alltså starta är det tänkt, medan killarna ska till Micke o grabbarna för att leka. Wish me luck.

I helgen ska Ville sova hos sin mormor o morfar. Kristian ska fixa med hallen häruppe (dags att bli klara med den nu) och jag ska rensa papper och fixa datarummet. Vi har helt sjukt med papper, överallt. Dags att rensa och kolla igenom vad som kan kastas. Idag rensade vi ett par högar som låg i datarummet, vips hade vi en hel påse fylld med papper att slänga. Varför sparar man skiten...
Sen ska det köpas pärmar/lådor till de papper som sparas.

Beställt namn-lappar idag, till Villes kläder. Och namn-nappar. Förberedelse inför dagis. =)

Ville blev förresten biten idag. Stackars stackars skrutt. Röda små bitmärken på vänstra handen. Svårt med sånt där när ungarna börjar bitas. Verkar mest som att det startar när de börjar på dagis. De lär sig av varandra förstås.

På torsdag ska vi ha Vira igen, så då blir det inget pluggande. Men i övrigt ska jag nu försöka plugga lite varje dag den här veckan. Bara så jag har kommit igång med alla kurser innan måndag. Då det startar på riktigt.
Kom på mig själv idag med att tänka att snart är föräldraledigheten slut. Den ÄR slut. Den slutade 18 december. Nu är Kristian föräldraledig. Lite sjukt... 1½ år bara försvann... Men ändå inte. Bästa 1½ år hittills. =)


Den tillfälliga bädden i lördags hos Erika o Jimmy. Helt utslagen liten skrot. Där sov han gott i 3 timmar innan det var dags för att sova i bilen på väg hem istället.

Jag läste nåt om där folk försöker beskriva sin känsla inför sitt barn. VAD de verkligen känner. Och HUR. Det stod att det är som att man tappar andan, eller att man tror att hela ens inre ska sprängas för att man inte kan förklara hur mycket man älskar. På pricken.

Nowalies kalas

Här kommer det lite bilder från kalaset.

   

   

   
Vira blev inte jätteglad när Jamie ville pussas.. ;)


På´t igen!

     


Här skulle Lucas dansa, men eftersom alla tittade så blev det lite pinsamt så han struntade i det. ;)

   


Födelsedagsbarnet Nowalie =)

   



 

   

   

     

Finns en hel del till, men nu orkar jag inte mer. =)

Slappardag

Idag blev det en riktig slapprdag för mig kan jag säga. Först sov jag till halv elva. Lagade lunch till oss tre medan Kristian o Ville sov. Vid ett åkte de iväg till Jani o Elsa och sedan dess har jag setat och spelat Mario på Wii. Hehe.

Jag har fixat ansökan till csn också faktiskt. De hade tydligen inte fått in min ansökan som jag redan hade skickat, så det var en jäkla tur att jag ringde dit för att dubbelkolla så jag skrivit rätt inkomst iochmed föräldraledigheten.
Nåja, nu är det iaf gjort och de har fått in den. Han satt med mig i telefon till jag var klar så.

Har fixat lite med korten också, så nu ska jag väl kunna lägga in några st från helgen.

   
Spelar innebandy, chillar i stolen, städar. Busy day. =)

 
Det här var sååå roligt tyckte han. Jimmy fick knappt äta mat eller efterrätt sen. Ville kom och tog honom i handen hela tiden. Hehe

Tog tyvärr ingen bild på Alice. Why? Tog med mobilen, men det orkar jag inte fixa nu.



Bjussar på kex

  
Visar upp sin nya kärra


Ville kramar Vira. =)


Börjar röja


Mjahaja tänker ni... är det såhär det går till när man är barnvakt! ;)
Mutat ungarna med varsin majskrok t o m. Haha


Efter en stund har det röjts, kan man säga. ;)


Viran


Just chillin´




Ska lägga upp bilder från kalaset också, men det tar jag i ett nytt inlägg.

Fullt ös hela dan

Rolig dag idag. Hade Viran här från 10-taget, så Ville har ju fått leka hela dagen också. Mycket bra.
Vi var på Nowalies 2-års kalas också. Där härjades det en hel del för småttingarna. Haha. De är lite galna, men det är så underbart att se hur de alla tar för sig och leker. Jamie är en riktig pussgurka så han attackerade Elvira några ggr. Hon blev ledsen nångång, eller mest arg kanske, men det gick över snabbt som attan. I övrigt gick det huuur bra som helst. Ville o Vira sover samma tid också så det kunde inte vara mer perfekt. Vira är väldigt framåt, men ändå märkte jag av där på kalaset att hon gärna var nära mig. Typ den enda hon kände igen liksom. Hon höll sig hela tiden inom räckhåll i stort sett och var hon längre bort så tog det inte många min innan hon checkade läget om var jag befann mig. Lilla skruttan. Inte lätt när inte mamma eller pappa är med. =)

Vi ska ha henne igen nån dag den här veckan och det ska verkligen bara bli roligt. Så jäkla kul när hon o Ville aktiverar varandra i "lekar". Ville har dock lite svårt att förstå att hon är mindre och inte kan gå. Han tar hennes hand och ska gå iväg med henne. När vi sa att vi skulle leka nåt och sa åt honom att hämta Vira, så gick han till henne och tog henne i handen o skulle traska till oss. Det funkade ju förstås inte och man såg hur besviken han blev. En gång försökte han t o m lyfta henne. Funkade inte det heller. ;)

Imorgon börjar vårt hårda liv igen. Slut med onyttigheter på ett tag. Och det måste verkligen bli bara NÅN gång det äts. Inte varje dag som det varit nu en tid tillbaka. Usch. Tänk vad jag gör med min kropp? Jag vill inte se ut såhär och jag mår heller inte bra av det, varför stoppar jag då i mig skiten? Jag fattar liksom inte hur jag ser ut förrän jag ser nåt hemskt foto. Och det gjorde jag idag, från igår. Blä.

Sen har Lilian och jag slutat med våra kvällsrök också. Nu återgår det till att feströka. Helt plötsligt rökte jag VARJE kväll. Det var INTE meningen från början, då jag började att ibland nångång då och då på kvällen ta typ EN cigg, bara för att lyxa till det. Oftast när jag hade ammat sista amningen inför natten, så det skulle gå ca 8-9 timmar till nästa amning, så nikotinet skulle hinna försvinna. Rökte _aldrig_ på sånt sätt att Ville skulle ha kunnat få i sig det varken genom att andas in det eller genom amning. Det där kollade jag upp noga. Annars hade jag aldrig tagit den där lyx-ciggen.
OCH ett träningskort ska införskaffas inom den närmaste tiden. På Ask. Sådär... 2010, here I come.
Nu blev det lite moraltant märkte jag.. Det med rökningen. Men men.

Fyfan va trött jag är nu. Blev sådär panik-trött. Tur att det är min sovmorgon imorrn.

Vi har setat här o spelat Mario på Wii sedan Ville somnade. Det är ju sååå roligt. Vill ha det där Mario Galaxy också. Och Mario-kart! Spelade det igår hos Jimmy o Erika. Det var skitkul!! Älskar Mario. =)

Har ju en massa fina och roliga kort från idag, men jag orkar verkligen inte. Javisstfan, nu kom jag på att jag skulle skicka kort till Lilian.K också. Från både nyår och från en dag de var här o hälsade på. Jag är så trött, får fixa det imorrn. Skulle ha fixat det redan igår lovade jag.. Men.. imorrn.

Nyårslöfte: Bli smal. (ja, jag ger det som löfte. säger jag förhoppning så är det inte skrivet i sten. nu är det det.)

Årskrönika

Jag gör som andra gjort. Årskrönika.


1. Gjorde du något i 2009 som du aldrig gjort förut?

Massa grejer iochmed födseln av Ville 2008. Men nåt konkret sådär utanför det.. hm.. nej?
JO! Skrev högskoleprovet.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav inget löfte, förutom de vanliga "nuskajagtränaochblihälsosamosmal". ;)
Och nej, det höll inte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i 2009?
Jajemen. Lilian och Erika.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Och tack för det.

5. Vilka länder besökte du?
Blev en tripp till London, så England alltså.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Mer pengar? Hehe. Vill man väl alltid ha.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
12 juli, då vi firade Villes 1-årsdag med stort kalas. =) Fast han fyller år 8 juli.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag tog mig i kragen och kom på vad jag vill göra med mitt liv. Plugga till lärare.
Nu är jag påväg. Måste bara dona lite med komvux först.

9. Största misstaget?
Kan inte komma på något medvetet misstag... Svininfluensa-vaccinet? Vem vet. ;)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nån seg förkylning har det varit, men i övrigt har jag hållt mig hel o frisk.

11. Bästa köpet?
Hmm.. Det får väl bli böckerna jag köpte begagnade nu till jag ska plugga. Fick riktigt bra priser. =)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Det får nog bli ... mat. Tycker jag handlar mat jämt. Mat, schampo etc etc. Har inte köpt nåt stort sådär.
Ja Nintendo Wii då.. ;)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ville förstås. Han gör mig alltid glad. =) Men nåt annat konkret.. hmm.. Nintendo Wii? Haha. Ytligt? ;)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Michael Jacksons

15. Var du gladare eller ledsnare 2009 jämfört med tidigare år?
Gladare. Mycket gladare. Pga min fina familj.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit skräp som hämtmat/chips/godis etc.

18. Hur tillbringar du julen?
Kalle-fika hos svärföräldrarna med deras släkt. Kl.16 åker vi alltid till mamma o pappa för att äta julbord och spendera resten av julafton där. Juldagen är det julbord m.m hos svärföräldrarna.

19. Blev du kär 2009?
Nej inte på nytt. Och tur är väl det. =) Älskar Kristian och Ville.

20. Favoritprogram på TV?
Jag har inte varit tv-tokig i år precis.. Men Ullared och Färjan har jag ju kollat på.
Resten har jag sett via datorn.

21. Bästa boken du läste 2009?
Håller på med Isfolket-serien som jag började prenumerera på 2009. Är på bok 18 av 47.

22. Största musikaliska upptäckten?
Har varit jättedåligt med musik i år... Inga nya upptäckter.

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Presentkort presentkort presentkort... Love it. =)


24. Något du önskade dig men inte fick?
Nej..

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Firades här hemma av familj osv.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade fått besked om att jag kommit in på högskolan... men vi satsar på nästa år då.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Tunika och leggings

28. Vad fick dig att må bra?
Min fantastiska familj. Kärlekkärlekkärlek.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag är väl skittråkig, men jag tänker aldrig så om kändisar.

30.Vem saknar du?
Nu är det nog lugnt på den fronten... återfunnit både Lilian.K och Sandra.
Milla förstås.. Vi hade roligt när det begav sig. =) (Och pratar vi om människor som inte finns så är det alltid farmor jag saknar. Alltid alltid.)

31. De bästa nya människorna du träffade?
Hmm... Jaa... Mammagruppen startade ju 2008, så dem kan jag ju inte skriva.
Har nog inte stiftat några direkt nya bekantskaper 2009?


Nyårsafton.


Nyår

100101... cool.

Mycket trevligt igår kväll! Fick i mig ett o annat glas. Lilian.L och jag drack lite lemonade med sprit i. Helt okej att ha att bryta av med, eller som fördrink.
Sen blev det Lindemans rött för nästan hela slanten.. Ett par minttu-doolyes slank förstås ned också. ;)
Tycker ändå att jag varit rätt fräsch idag för att ha druckit så pass ändå. Trött som en gnu, men värt det.
Vi spelade buzz. En och en och tjejerna mot killarna. Självfallet vann vi tjejer 3 av 3. Ingen som är förvånad förstår jag.
Det gicks ut och tittade på fyrverkerierna också. Var ute i typ 5 min tror jag, sen var våra näsor så röda så röda.
Ett glas asti, 1 cigg, kramar och pussar, sen in i värmen igen. =)

Lilla skrotis hade inte somnat förrän kl.22 hos mormor o morfar. Han kände väl på sig att det var nyår, men orkade inte riktigt hela vägen. ;)
Saknade honom riktigt ordentligt idag innan vi tog oss dit för att hämta hem honom...

Har tagit mig ett varmt och skönt fotbad här på kvällskanten. Frös som en sate idag innan jag upptäckte att värmepumpen stod på 17 grader. Sänkte den igår kväll för det var så himla varmt pga alla människor och alla värmeljus.
Men 17 är lite väl sådär en vanlig dag...

Träningsvärk har jag fortf. också. Om man får träningsvärk av Nintendo Wii, vad får man då inte sen när den riktiga träningen börjar? Ujuj.
Wii ja, det har vi köpt. SÅ jäkla roligt. =)

Imorgon ska vi till Erika, Jimmy o Alice. Tar med oss buzz! Och dammsugaren till Ville. ;)

På söndag ska vi på 2-års kalas. Nowalie som fyller 2. Tyckte nyss vi var där på 1-års kalas...
Vi ska ha med oss Viran då för hennes päron ska renovera. Blir lite roligt att leka 2-barns-föräldrar
för en dag. Hehe


Min duktiga lilla konstnär


Kör traktor o äter riskaka


Nyårsfrukost


Busar med pappsen


Riktigt skoj med vatten

   
Ännu roligare när man får spruta själv. SOM han garvade. Älskade skrot. =)


Sen var det dags för duschen. Man måste vara fin när det är nyårsafton.


O fin blev man!


Äter förrätt. Toast med räkor, avokado och romsås. Det gillade han skarpt! Åt 2 st...


...så sen när oxfilén kom så var han inte så hungrig längre... hehe


Nu är det ett nytt år. Nya förhoppningar och förväntningar. Träna t ex. Kom igen nu.


Gott nytt år på er!




RSS 2.0