Galet mycket

4 teoriprov á 5 timmar. 2 delprov. 2 inlämningsuppgifter och 1 uppsats som ska in som ska ha skrivits på sedan starten i januari. Den här härliga buffén är vad som väntar mig sista helgen i maj. Avundsjuk?

Det är förbannat dumt att man inte får tillgång till proven förrän på fredagen. 4 teoriprov...? Jag gjorde 2 st förra helgen och det var jobbigt nog. Men, vad gör man, det är bara att bita ihop och prestera.


Har Ville hemma idag med. Han har inte feber längre men var så pluttig ända till igår, så jag ville ha honom hemma en dag till. Dessutom har jag inte världens bästa samvete för att han fick sova borta när han var pluttig. Men ja, det kändes inte som att det var läge att ställa in Kristians 30-års fest för att Ville haft feber pga mässlingsprutan... Så då myser vi idag istället. Får plugga ikväll. Imorrn ska han till dagis igen.


Kärlek

Ville satt i soffan och åt välling.

- Mamma.

- Ja? Klar med vällingen?

Går för att hämta flaskan och går mot köket igen.

- Mamma.

Vänder mig om och ser det fina fina trynet format som en pussmun. Älskade älskade barn.

Tvillingar

Varför köper man och klär sina tvillingar i likadana kläder? Jag säger inte att det är fel alltså, jag undrar och frågar verkligen. Så om nån har svaret, do tell. =)

Känns som att man då inte ser dem som egna individer. Eller? Har jag fel?

Picture-time

Killarna är i badhuset. Jag pluggar. Gjort delprovet. One down, 2 to go. Plus inlämningsuppgiften förstås.

Igår fyllde mamma år, så då var vi där o åt tacos o fikade järnet. Fy va mycket man kan få i sig alltså? Helt hemskt hur magsäcken har expanderat.. äter äter o äter. Var och provade kläder igår till nästa lördag. Yeah right.

  
Böcker och lego, det är våra ungars gebit det. =) Ibland känns det som man inte gör annat än läser böcker tillsammans. Men det är ju bara bra, så jag klagar inte.

  
Ville lär Vira hur man kladdar.

 
Skålar/durkslag/lådor .. på huvudet passar allt!


Ooops.. äter kvällsmacka framför tvn. ;) (han blir mer och mer intresserad av tvn, men försöker att inte ha på den för mycket eller för länge)


Borstar rätt bra nu. Slutdragen står ju vi för förstås.


Dryg?


Glad i nästa sekund dock. =)


Finurlig liten skrutt.


Ritar. Eller nåt.


Vira äter hårdmacka för första gången. Gick så bra så. =) (fick en glimt av hur det kan se ut sen om hon också hamnar på samma förskola som Ville. Hemma, vid köksbordet o de två äter mellis. =) )


Nu är vällingavslutet på kvällen for real sedan några veckor tillbaka. Han behöver det inte och verkar heller aldrig ha saknat det nu. Förutom när han var sjuk, då var det ju förstås enkelt att ta till. Men annars äter han bara välling på morgonen och sen vanlig frukost också. Vill ändå inte sluta med vällingen helt... den är som sagt enkel att ta till när inget annat funkar.

Jag förstår inte riktigt när vi ska hinna inhandla fodrade och ofodrade gummistövlar. Skulle VERKLIGEN behöva ha det på måndag till förskolan. Det blir ju stora sjöar överallt nu när all snö smälter. Men han måste ju vara med när vi ska köpa. Kanske kan hinna imorrn. Tuna stänger ju kl.17 och vi ska vara på kalaset kl.14. Lär ju inte vara där 3 timmar, så ja, nu löste det ju sig då. Allt ordnar sig alltid.

Jag ska ju lägga in bilder från Axels 2-års kalas också! Inte hunnit gå igenom dem, men anyday now!

Nu längtar jag till påsk. Påååskmaaat... awghawgh.. gott!

Någon som vill ha en puss?



Så här ser han ut när han vill pussas. Älskade lilla pussgurka. =)


Ärenden

Nu orkar jag inte plugga mer för stunden. Fan vad klockan går. Nyss var den kvart över nio och jag precis hade lämnat av Ville på förskolan. Måste dock fortsätta en stund ikväll. En ganska lång stund kanske.

Festen närmar sig med stormsteg och det planeras för fullt. Jag hoppas förresten att det är klart för alla varför de flesta i släkten inte blivit bjudna? Om inte, så är det för att vi kör en kompis-fest. Så de i släkten som kan betraktas som någon slags kompis eller någon nån av oss brukar festa med eller så, är bjudna. Som t ex ett par av mina morbröder, som ingår i samma "herrklubb" som Kristian gör. Kristian själv har valt att bjuda dem. Självklart med deras respektive. Cicci vet ju alla att jag umgås med, så det behöver knappast förklaras. Inte Carola heller, vi har också umgåtts flitigt förut och hon är någon som jag alltid bjuder på mina tjejfester o så. Även om hon inte kunnat komma nån gång. Hehe. Än. ;)
Så, ja.. det var dem i släkten som har bjudits. Och 2 st kusiner på Kristians sida. Resten är bara kompisar. Nu har jag klargjort det också. Om någon i släkten undrade, vilket jag kan förstå om nån gjort, eftersom vi brukar bjuda släkten också.

Usch, läste precis om kvinnan som hittats död i Vilsta. Hoppas för guds skull att det inte är någon man vet eller känner. Lika hemskt ändå förstås.

Snart kommer mina killar o hämtar mig. Lite ärenden ska göras!

Mer och mer ord

Tjohoo. Får bra betyg nu på mina uppgifter. Me like. Dock en rätt konstig respons på en av dem, men betyget var ju ändå bra så jag får väl försöka strunta i det. Jag tror helt enkelt att han missuppfattade min mening med vissa ordval.

Jag är trött trött trött. Borde man inte vara utvilad efter en sån lugn helg som jag haft? Eller så är det tankarna om helgen som kommer som tröttar ut mig... Prov efter prov efter prov...

Älskade Ville fortsätter att sova bra. Det gillar vi. Alla perioder av bra sovbeteende är uppskattat.

Märkte igår att det kanske är dags att vända på vagnen snart. Han satt hela tiden och försökte titta framåt. =) Men, när jag så vände på den idag så att han alltså skulle åka framåt istället, då visade han missnöje, så jag vände tillbaka. Vi väntar nog till det är dags för den andra vagnen, när snön smält bort. Vår fina fina lila/svarta Brio-vagn. Den har stått tålmodigt och väntat i flera månader nu.

Han pratar så mycket nu, mer och mer förståeligt. "datta" är data. "bompa" är bolibomba-draken. Han säger "mer" om han vill ha mer av nåt han fått. Han är jätteduktig på att veta vilka saker som tillhör vem, kläder, kuddar, skor osv. När han vill titta på babblarna (www.babblarna.se) så säger han nåt av deras namn: "babba" "bibbi" "diddi" osv.
Det är så häftigt att man förstår honom så mycket nu. Att han kan visa vad det är han vill ha eller vad han vill göra.
"mommo" och "foffa/moffa" pratas det mycket om också. Han fick såna där halk-sockor/tofflor av sin mormor och det vet han, för de visar han upp och säger "mommo". =) Jag önskar jag kunde skriva upp exakt alla ord han kan, för det vore roligt att ha, men jag kommer såklart aldrig på allt när man väl vill skriva upp det...

Nu är det bara 1½ vecka kvar till festen. Detaljplaneringen är på G strax för nu vet vi i stort vilka som kommer eller inte. Är ju _alltid_ några som inte lyckas svara i tid, men men, bara flertalet svarat så. =)

Semester

Ojojoj, SelmaSpa i Sunne är något att rekommendera you people. Det var SÅ fint. Top Notch, allting!
Vi har bara njutit av lugnet hela helgen. Simmat, badat bubbelpool, bastat, tränat (yoga, vattengympa och styrka/kondition), ätit, vilat, sovit och så det bästa: fått massage! Jag skrev fel massage här innan jag skulle åka. Det var varm olje-massage vi fick och herremingudomduhadefunnits vad skönt det var! Ansiktbehandlingen gjorde förbannat jävla skitont, men det var ändå värt för nu vet jag lite mer om min hy. Bra med ärliga hudterapeuter.

Kort och gott, en förbannat härlig helg! Tack igen, mamma! =D

Har fått veta när jag får semester nu. Först och främst är det ju veckan vi åker till Turkiet, men i övrigt blev det v.26-27. Kände att 3 veckor inte var nödvändigt eftersom jag jobbar så lite ändå med mitt kontrakt på 16 timmar. Ja om inget händer med det då. Men det är det hon sagt iaf, att jag ska jobba enligt kontraktet och att vick-timmarna är borta, så då borde det ju vara så så. Får stämpla upp helt enkelt. Det tråkiga är ju att när min semester tar slut, då börjar Kristians. Haha. Men men, det positiva i det hela är att Ville får vara hemma 6 veckor i sträck. Det gillar vi. =)

På mitt jobb vill alla ha semester samtidigt och folk får helt enkelt flytta på sig. Nu är det inga problem för mig att flytta på mig, det är inte det det handlar om, MEN, eftersom Kristian har industrisemester så kan man aldrig vara säker på att man får semester ihop överhuvudtaget. Vilket hände i år nu då, men som sagt, jag har inte jobbat på 2 år så att flytta på min semester är absolut inget problem. De andra är helt klart mer värda att få sina semesterar enligt mig. Jag trodde ju inte ens att jag FICK ta ut semester i år så.
Anyway, blir jag lärare så kommer sommaren alltid kännas bättre... det är ett som är sant. ;)

Mina killar var i badhuset i helgen. Såg så mysigt ut när de skickade bilder... Jag är så glad över att han hittar på grejer med Ville och verkligen VILL det också. Skrutt har verkligen världens bästa pappa och jag världens bästa pojkvän. =)

Nej nu är det dags att börja råplugga. 2 teoriprov, 1 delprov och 1 inlämningsuppgift i helgen! Wihuuuu!

Sunne

Skrev det här igår, men det verkar som att det aldrig publicerades.


Djuprengörande behandling, 50 min

En behandling som rengör huden på djupet och avlägsnar tilltäpptheter. I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, ånga, portömning, plockning av bryn, ansiktsmask och avslutande produkter.


Aroma massage, 80 min
En avslappnande massage med härliga aromatiska massagebalsam från Decléor. Unika tekniker med massage och akupressur löser upp spänningar, eliminerar gifter och fyller kroppen med ny energi. Ingår även ansikts- och skalpmassage.


De här 2 behandlingarna blir det i helgen. Plus yoga, aquaträning och qi gong. Och en jääääkla massa härligt bubbelbadande/bastande och simmande i poolen. Och förstås en massa god mat! Nice. =D


Mina killar ska kanske till badhuset med deras kompisar. Om han har frågat. Han skulle fråga Jani om han o Elsa ville åka dit tror jag. Och fastän jag ska på spa, så blir jag avis. Det var så himla mysigt när vi var där hela familjen. =) Men vi ska snart dit igen!

Nu eftersom Ville varit hemma i 5 dagar så tänkte jag att det nog skulle bli lite tårar idag när han skulle lämnas på förskolan. Men se på fan, första gången det gick att lämna utan att han lämnades i någons famn istället! Han lekte med tågbanan och pekade o sa "mamma", när jag vinka o sa hej då, för att sen vända sig mot tågbanan igen. Blir man nöjd då eller? Så jäkla skönt. Dessutom sover han hela nätter igen. Bra där. Jäkla förkylningar som kan ställa till med att hela familjen är trötta som spjut.

Nej nu ska jag fortsätta med mitt pluggande så jag kan njuta av helgen i fulla drag. För jag har väl nämnt att jag ska åka på spa? ;)

Resedags!

Jihuuu... bokat resa nu! Och jag tror inte det blir nå problem med att vara ledig. Ingen annan hade ansökt om semester den veckan så. =) Blir 20 aug som vi åker. Turkiet, Marmaris. Niiiice. Lär väl fortf. vara varmt här då, men det spelar nada roll. Bara skönt att komma iväg! Och nu blev det ju innan skolstart också... mycket bra.

La in om semester 2 veckor i sommar också... det visar sig om det funkar. Redan 5-6 st som hade ansökt om de veckorna så nån/några lär ju få flytta på sig. Nåja, ett senare problem det där...

Min lilla skruttis har faktiskt inte hostat sådär skitmycket idag, men hosta har han ju så han blir hemma imorrn med. Han rosslar en del och låter sådär pipande från halsen. Jobbiga är ju bara att jag måste plugga hela kvällarna nu.. men så blire. Ska ju på spa i helgen så vem bryr sig!

Internationella kvinnodagen idag. Om jag hade tänkt i gamla banor (läs: igår) hade jag propsat på att det skulle firas med nåt riktigt gott! Men nu när jag är såndär som tänkte bli naturligt smal till resan så tänker jag inte så längre. Nej, precis. Men en toast ska det nog bli iaf. Har ju kvar såndär ost från lchf-tiden (läs: förra veckan).

Min förkylning är nog på G att ge sig tror jag... Fortf. rätt täppt i näsan och lite konstig i halsen, men det är inte alls som det var i förra veckan och helgen som var.

"ä dä?" hör jag ca 14926 ggr om dagen. ;)


Sjuk

Idag har jag Ville hemma. Lilla älskade hostboll. Med leverpastej i hela nyllet såg jag just nu.

Idag ska vi ned till stan en snabbis för att checka in resor. Vi tänkte uto reeeesa. Var? Vet icke.
Turkiet antagligen. Billigast.
Skulle dock behöva kolla på jobbet först vad som gäller för mina semesterdagar... Enligt min lönespec. så har jag semesterdagar som vanligt.. och jag har hört att det är så när man jobbar som jag gör.. att man ändå får sina semesterdagar fastän man varit mammaledig. Så, det vore ju bra. Kanske man t o m kan vara ledig nåt i sommar? Resa tänkte vi nämligen göra antingen i slutet av sommaren strax innan skolan börjar, eller nån vecka efter att skolan har börjat. Man får helt enkelt hoppas på att det skulle funka att vara borta då. Ja, den där skolan som jag nu bara räknar med att komma in på... Tänk om jag inte gör det? Hemskt. Sen kom jag på att om jag kommer in på skolan så lär jag ju bli återbetalningsskyldig om jag tagit ut semester o sen "slutar"? Ja, jag ska kolla det där...

Anyway.. det är vad vi ska göra idag nu om nån timme... sen blir det chilla resten av dagen så skrutt kan bli frisk.

Lättad

Jag skrev ju då en psykologiuppsats här i förra veckan om anorexia. Började med den sista veckan av tre, så jag tänkte ju förstås när jag var klar att det får bära eller brista. Jag visste att det saknades grejer i den och jag tänkte överhuvudtaget att den var rätt kass eftersom jag i stort sett bara hafsade ihop den.

NU ångrar jag mig att jag inte la ned LITE till på den. Hon skrev att det var ett jättefint och bra arbete och att jag hade gjort allt noggrannt och täckt all fakta som skulle vara med, MEN om jag hade diskuterat lite mer kring själva behandlingarna, hade jag fått Vg. Nu blev det "G med beröm". Som ett G+ alltså... Hatar det där plusset.. Gör ingen skillnad förutom att det får en att känna "FAN".
Men men.. jag sa senast igår till Kristian att jag inte blir förvånad om jag måste göra om den. Och det slapp jag ju! =)

Hade jag inte ätit lchf så hade jag firat med en kebabtallrik ikväll. ;) (Ja, jag firar när jag får G, som det sanna G-barnet jag är!)


Redo?

Jag har väl aldrig blivit så paff.
Stod i köket o lagade mat. Helt plötsligt kommer en naken Ville springandes med blöjan i högsta hugg. Han öppnar dörren till soporna o slänger blöjan. Sen springer han till pottan o sätter sig på den. Några sekunder senare kommer han med en potta med kiss i. Älskade älskade barn. Potträning nästa. ;)

RSS 2.0