Farligt farligt

Ojojoj, nyss höll det på att sluta illa.
Ville låg och sov i vår säng, as usual. Kristian va däruppe med honom och kollade tv för jag kollade på det jag ville se härnere. Kristian går ned för att ta nåt att dricka eller vad han gjorde. Han går upp och jag hör honom skratta lite och prata. Vad nudå, tänker jag och går upp och får reda på att lilla busen Ville hade vaknat och "krupit" till fjärrkontrollen som låg farligt nära kanten nere vid fotänden.
 Där satte han sig och bytte kanal. Haha. Jäkla busunge. Man brukar ju höra honom när han vaknar, men inte nu.. Nej nu såg han sin chans att titta på det han ville titta på. ;)
Så när Kristian kom upp satt han alltså där, farligt nära kanten... tittandes på tv. ;)
Det blev omöjligt att inte prata och busa lite med honom så nu är han ju förstås klarvaken.
Men vad gör det... Ska gå upp och mysa lite nu med min familj. =)

Tand, eller?

Idag tycker jag inte att jag ser det lilla vita i tandköttet? Mycket skumt. Eller så stod jag i fel ljus. Anyway, det vore nog rätt skönt om det var en tand för då betyder det att han verkar va lugn när han får den. Men skulle det inte vara det så är det bara bra.
Han får gärna vänta ett par månader till. Jag tycker att han kan göra allt runt året. Börja gå, få tänder, säga sitt första ord. Hehe. Eller säga sitt första ord kan ju ta längre tid, men att gå och att få tänder räcker om han gör runt året.

Snart ska vi ut och gå med Cicci och Lucas. Det ser fint ut ute så jag hoppas det är skapligt varmt också.

Senare idag ska vi på 4-års kalas hos Christian. 4 år... stora killen nu ju.

I helgen är det släktträff med påskmat på menyn. Mycket gott! Svårt att hålla sig till Gi vid ett sånt bord, men jag ska absolut försöka.

Lek







Ikea-grejer är kul... ;)



Lekstunden avslutades med en flygtur innan han blev förbannad/trött. Hehe


Vitt

Nu är Ville på G att få en tansing. Vänstra nere. Det är lite vitt som putar fram och han håller på med tungan bra mycket mer nu än vad han gjort förut. En hel del dreggel också kan jag tala om. =)

Vår lilla kille... tänder... snart 9 månader... herregud...

Skrutten är hemma igen.



Lilla busunge...





Nu är det välling-intag och sova.

Kul kväll!

Kul kväll igår! Har ont i halsen idag för Lilian och jag bokstavligen skrek till Singstar framåt småtimmarna. Haha. Fan va roligt det var. My heart will go on med Celine Dion, hur fint tror ni vi sjöng? Ojoj va jag skrattade. =)
Vi var hemma och i säng vid tre. Mycket, mycket rolig kväll.

     

        

        


Och inte mår jag dåligt idag heller. Härligt. Förutom halsen då. Hehe

 Vi blev tillfrågade en rolig sak igår innan festen startade. Vi får bli Elviras faddrar. En stor ära. Vi tackade ja direkt. =)

Dagens hata.

Men för i helvete, kan det sluta snöa!?

Lite kläder och en förjävla bra film. ;)

Idag har det shoppats lite. Köpte en omlott-tröja och 3 hipsters på Vila (för presentkortet jag fick när jag fyllde år). Har kvar på presentkortet så nåt mer ska jag hitta om ett tag. 1 skjorta på H&M. Sedan sånt där tråkigt, men som man måste ha, mascara och foundation. Sjukt dyrt sånt där.
Det roligaste att shoppa var ändå när jag nyss kom till Ica Maxi och såg att Svärdet i stenen kommit som Specialutgåva.
Me like. =) Börjar få en ordentlig samling nu med både Disney-filmerna (köper alla Specialutgåvor) och Astrid Lindgren-filmerna (de prenumererar mamma på åt Ville). Det blir roligt för honom när han blir äldre.
Fast det där lät ju rätt tråkigt när jag tänker efter, att det roligaste att shoppa var en Disney-film. Hehe
Det är nice att köpa kläder också, men eftersom jag inte är nöjd med hur jag ser ut än så är det inte skitnice.
But it will be!

Pojkarna är och leker med Jani och Elsa. Det är väl nu jag borde passa på att göra sånt jag inte tycker att jag hinner annars. Som att kolla på Gilmore Girls kanske? Nja. Lär väl bli framför datorn med min cola zero.

Imorrn ska det bli röj! Eller nåt. Singstar iaf! Får ta igen det jag inte kände att jag kunde sjunga förra helgen. Känns som man kan skräna lite mer när inte Ville (eller någon annan bebis heller för den delen) är i samma bostad. =)

Dock har det tyvärr fallit bort en hel del människor som man önskat skulle vara med. Butbut, så är det ibland!

Min känsla idag; bestämd.
Bestämd att klara det här med vikten, en gång för alla. Jag hatar provrum.

På G att bli frisk?

Har ni nånsin sett en kaxigare liten kille? ;)




Ville spydde aldrig nåt igår. Håller tummarna för att det är medicinen som kickat in!
Han somnade bra på kvällen och allt, men sen vid kvart i tre så var han vaken en timme.
Till slut verkade han hungrig så jag gav upp och gjorde välling. Sen vaknade han inte förrän 7-taget.

Jag tror att det kan vara dags att köpa en kudde till Ville. Igår natt så märkte jag också att han försökte häva upp sitt lilla huvud på min kudde, men då fattade jag inte riktigt vad han ville. Men så inatt så gjorde han så igen och då kom han upp med hela huvudet och la sig där så jag fick ta en annan kudde. Hehe. Och där sov han gott. Blir nog enklare för hans lilla rinniga näsa också, att ligga lite högre upp.
Har dock hört att man inte "ska" ha kudde innan 1 år, men han sover alltid på kudde hos sin mormor och morfar och det är aldrig några problem med det.

Nu ligger han och sover på soffan.




Kristian har åkt iväg för att träna och jag ska göra iordning mig. Ska till mormor och färga hennes hår, sen bär det av mot stan med Lilian och Vira.

 Ville höll flaskan själv för första gången igår.

 Duktiga lilla skruttunge...



 Leker med den jätteroliga tvättkorgen. Hehe

Härligt väder!

Idag har vi varit ute och gått en halvtimme i det finfina vädret. Skulle ha gått ut och gått med Annie idag, långpromenad, men eftersom Ville är dålig och spyr ibland när han hostar så kändes det inte som en bra idé. Men jag ville ändå att han skulle få lite frisk luft så vi lufsa omkring här i Slagsta en stund, sen gick vi hem och han fortsatte sova ute i vagnen.

Natten var rätt okej ändå, förutom att jag blev ruskigt irriterad. Fyfy. Ville vaknade vid 01-snåret och skulle vara skitpigg och sitta upp och allt. Då tänkte jag att nej det blir ju ingen sömn inatt för han vaknar ju alltid vid 05 och ska ha mat också... Där låg jag och irriterade mig helt i onödan, för när han väl somnade efter ett tag, så vaknade han inte förrän 06:20 och då är det legitimt att gå upp. =)
Blir ju lite knas med sömnen när han är sjuk. Han vill sova mer på dagen och det gör ju att natten blir lite lidande.
Men han är faktiskt duktig ändå vår lille pojke, till slut lägger han sig (oftast) och sover när han märker att vi inte vill leka med honom.

Snart kommer mamma hit och ska vara med honom en stund så jag kan åka och handla mat och diverse. Känns enklast så så man slipper torka spyor i affären. ;)

Återkomsten

Det gick som jag ville hos läkaren. Vi fick penicillin och en hostmedicin. Nu kör vi i 10 dagar så får vi se var vi landar.

Skulle ha varit med Mammagruppen idag, men han är så jäkla hostig och snorig så det kändes bättre att stanna hemma. Han vaknade för en 45 min sedan efter att ha sovit typ 40 min ute i vagnen, men nu sover han igen. Det blev bara lunch, sen spy upp lite, sen somna. Lilla plutt...
Hoppas han mår mycket bättre på lördag. Känns inge roligt att lämna bort honom annars. Visserligen aldrig roligt att lämna bort honom, men ni fattar.

Sååå. På lördag alltså. Lilians comeback. Eller Patriks/Kristians/Kopponens födelsedagsfirande om ni hellre vill kalla det det. Jag kallar det Lilians comeback. ;) Ska bli kul! Är alltid mycket mer när jag vet att det är sagt att det inte ska bli utgång. Det är fan inte roligt ute alltså. Nån enstaka gång, men nej, nästan aldrig.

På fredag blev jag barnlös under dagen (Kristian åker med honom till Jani o Elsa) så då ska jag (och Lilian o Vira) passa på att försöka hitta nåt till lördagen. Se om jag kan hitta nån jacka till Ville också kanske. Börjar bli jobbigt med overallen.

Fan nu vill jag att det ska gå fort det här med vikten, eller omfånget rättare sagt. Vill köpa klääääder. Har absolut inte råd, men om man går ned i vikt måste man ha nya kläder, så är det bara.
Jag vet ju att det inte kommer gå fort, för vi kör ingen svältkur precis. Äter ju "normalt" fast bättre, liksom. Nu har vi ju lagt till bröd/pasta osv, så då stannar det ju upp en stund. Plus att det blev alkohol helgen som var och helgen som kommer och det gör aldrig underverk för viktnedgång. Men kanske till sommaren, att man åtminstone känner att det bara är nåt kg kvar då.

Skulle behöva klippa mig...



        


        


        


        


           

Var tog tiden vägen?


Sjuk

Idag ska vi till läkaren igen. Hostan ger sig ju aldrig och nu har han börjat spy när han hostar igen så nu hoppas jag det blir penicillin eller nåt sånt.

Han bara skriker nu... trött och förkyld... lilla snutt... Måste gå.

  

  

Krypa?

Hipp hipp hurraaaa! Idag fyller min gos år. 29 bast, som man säger. Fest nästa år. ;)
Det blir lite god mat och lite ost och kex aka flatbröd, ikväll. Med påskmust light. Skare va så skare! Hehe

Hans päron kommer hit och fikar sen. Det var jäkligt svårt att köpa fikabröd idag. Normalt sett tar jag ju bara det jag själv tycker om typ och hoppas på att alla andra gillar det också. Ego.
Men nu när vi inte ska äta sånt så blev det mycket svårare. Då vill jag ju inte ta sånt jag tycker om så jag blir frestad. Hehe. Aja, det blev nåt som jag tycker om och nåt jag tycker mindre om. Det blir bra.

Ville blev plötsligt akut trött. Han satt och fick lunch och precis när vi skulle börja med efterrätten så började han gnugga sig i ögonen och de sjönk nästan ihop. Snabb som attan var jag med att tvätta av honom och lägga honom i sin säng där han somnade på 2 röda. Nu kommer han iof inte kunna sova mer än 30 min för kvart i ett ska vi vara på bvc.
Jag är lat idag och tar bilen, men det får man vara ibland.

Ska lämna babygymmet till Lilian medan vi ändå är där vid bvc. Ville ligger ju inte i den längre så då kan de lika gärna låna den.

Btw! Idag kröp han nästan. Jag stod i köket och hörde hur det lät om händerna sådär när man kryper. Kollade ut och jaaa, han kröp med ena benet och det andra låg under. Haha. We´re getting closer...
Han kan iaf resa sig sittande från liggande nu, det märkte vi för några dagar sedan. Men sen om han vill alla gånger eller inte, det verkar inte höra till saken. För ropar man så kommer ju nån o plockar upp, oftast. ;)
Sen rullar han dit han ska, så tar sig runt omkring gör han.

Det är inte så jobbigt att vara utan gåstolen som jag trodde. Han gnäller lite mer för han vill ju inte vara på golvet, men efter en stund så ger han sig och börjar leka istället.

Besiktningen av bilen kom ut nästan fläckfri. De anmärkte på den trasiga sidospegeln, som varit trasig sedan jag köpte den. Minsann ingen som anmärkte på den förra besiktningen. Men men.

Ooops, nu vakna Ville!

Skatteåterbäring

Precis varit inne och kollat min deklaration. Thank god. Längesen jag fick tillbaka. Det tackar vi lånen för. ;)
Kristian ska enligt hans också få tillbaka, dubbelt så mycket som jag. Men han måste lämna in lite annat också så vi får se vad hans hamnar på. Skulle vara så skönt om allt stämde nu. We need it.

Idag, om typ 10 min faktiskt, ska pappa besikta min bil. Hoppas den går igenom utan större anmärkningar. Anmärkningar kostar pengar så dem gillar vi inte!

Lilla Ville ligger i sin bilstol och sover. Han blev så trött efter Tunapark och Ica Maxi. Var där med mamma och skulle leta skor, på Tunapark alltså. Hittade inga alls... Alltså 36 blir för smått och 37 för stort. Vad har jag för konstiga fötter egentligen?
Sen bar det av till Ica Maxi där det inhandlades t ex Gi-limpa. Nog har man saknat mackan litegrann, det har man.
Ska bli skönt att kunna äta nåt annat än ägg o bacon typ.

Imorrn fyller min älskling år. Köpte en liten present idag. Vi har sagt att vi taggar ned med presenter, eftersom vi faktiskt har dåligt med cash. Men nåt vill man ju såklart ge. Hoppas han blir glad. =)

Nu ska jag gå och kirra potatisen. Blir stekt potatis med kebabkött och vitsås idag. Mumma! Gi is the shit. ;)


Mammahjärtat

Det blev inte riktigt som planerat igår.  Lilla snutt blev så ledsen hos farmor och farfar så de fick komma ut med honom. Han hade bara skrikit och letat efter oss. Mammahjärtat brister. Älsklingsunge...

Han var med typ en halvtimme på festen (som snarare såg ut så att alla satt runt bordet och tittade på honom. hehe), sen efter en flaska välling somnade han gott i mamma o pappas säng. Där sov han sig igenom hela festen. Mamma hade bara druckit 1 cider och drack inget mer så hon sov med honom sen.
 Vi kunde alltså ta oss ett par glas ändå. Insisterade på att mamma skulle dricka och vi skita i det, för vi hade också bara druckit 1 glas vin typ. Men men, hon vägrade, så då kunde lika gärna vi dricka ett par glas till. ;) Så lite Singstar blev det allt.
Jag och Nikolina stod där och skränade några låtar innan vi gav upp och alla började spela TP istället. Forsbergarna (jag, mamma, pappa, Tom, Donny och Daniel) mot resten (Kristian, Rick, Nikolina, Emmy och Johan). Åkte hem runt halv ett inatt och idag har jag haft rätt ont i kroppen. Blåmärke på låret... hello? Så mycket drack jag inte att jag borde ha mått såhär liksom. Var mest trött dock.

Vet inte om han kommit in i den där separationsångst-fasen eller vad det var med Ville. Det gick hur som helst bra med hans mormor, men det är faktiskt inte alls konstigt att det är så. Han har träffat henne så himla mycket. Det har ju blivit så naturligt, eftersom det är jag som är hemma med honom.
Vi får helt enkelt se till att han börjar träffa farmor o farfar mer än vad han gjort.

Tyvärr tror jag att det är kört att ha honom sovandes hos Gittan och Kim, som var tanken den 4e april (släktfesten), om hon kunde. Det var inte säkert än, men det var i planeringsstadiet.
Nåja, det ordnar sig det här. När han blir lite större och träffat farmor och farfar mycket mer, så kan han säkert sova där.

I mammahjärtat så känns det ju fantastiskt ändå att han saknar oss när vi inte är med. =)

     




I övrigt vill jag ge mig själv och Kristian en eloge för att vi var duktiga igår och idag, med maten, trots att vi drack.
Fuskade inte med mat/snacks nånting. Bravo. 14 dagar och 2½ kg var. Bara att köra på.

Leklandet

Idag har vi varit på Leklandet med Pethra, Axel, Lilian och Elvira. =) Mysigt att vara där och det blir nog ännu bättre sen när Ville är större och verkligen kan leka typ i hoppborgen osv.
Sen gick vi och träffade mamma. Vi åkte till Tunapark för att leta lite kläder. Hittade nada. Fan att det ska vara så svårt. Men men, ett par månader till så ska väl kläderna sitta som ett smäck! ;) Beach 2009... Yeah!

Vi började med fas 2 idag i Gi. 2½ kg hade jag gått ned på de här 11 dagarna. Känns bra. Men fler ska det bli. Ca 7 kg till, sen är jag där jag velat vara i flera år. Och där ska jag tamejfan stanna också. Inge mer jojo-bantning. Orkar icke.

Imorrn är det lite fest hos mamma och pappa. Vi syskon med respektive ska dit och äta lite gott och sjunga en förjävla massa singstar. ;) Rick och Nikolina är förstås inkluderade i syskon med respektive. Hehe
Ska bli kul! Ville ska sova hos sin farmor och farfar. Och farbror med förstås. =)

Nu är Kristian uppe med Ville och ska få honom att sova. Blir lite sent ibland när vi inte går upp med honom och lägger oss vi med. Idag tänkte vi kolla på Världarnas krig härnere, så jag hoppas han somnar gott fastän han kommer ligga själv. Det är lite roligt när man vaknar på morgonen. Hans fötter i mitt ansikte och hans huvud mot Kristians ansikte.
Lilla söt... Det blir bara roligare och roligare med honom.

Den här veckan är sista veckan han får använda gåstolen. Vi ska lämna tillbaka den till Micke o Sosso efter helgen.
Det blir bara en vana att sätta honom i den så det är lika bra att ta bort den.

Idag var vi även ute hos mamma på förmiddagen dit Villes gammelmorfar Lars med fru Inger kom för att fira mamma.
Blir inte så ofta man ses så det är trevligt när det väl händer. =)

Nu hade Ville somnat tydligen, så på med Babywatchern och fram med jordnötterna! ;)










Lilla A. =)


Sist.. och faktiskt också minst. Hehe. Elvira aka Sälen! ;)



Bilderna är förresten tagna med mobiler... därav kvalitén.

Bilder




En allvarlig liten Ville... ;)

Huligan

Precis hemkommen från Mammagruppen som idag träffades hos Cicci och Lucas. Lucas sov hela tiden, så Ville axlade manteln som huligan idag. Haha. Rev o slet i bebisarna och där nångång i slutet örfilade han lilla 5-månaders Melvin. Jätteledsen blev han. Melvin alltså. Ville var rätt nöjd.

Nu ligger han ute och sover i vagnen... Kan ju hoppas på att han gör det en timme till kanske.

I förmiddags var vi ute och gick Ville och jag. 40 min. Helnöjd eftersom det var sånt jäkla fint väder idag. Sen kom mamma och hämtade oss för att än en gång (tack) ta oss för att handla. Det är jäklar va svårt det ska vara att få det att gå runt varje månad. =(
Nu äre iof så också att det helt plötsligt drogs 700 kr från mitt konto som jag trodde var dragna för längesedan.

Ville sov inte en timme till, han vaknade precis. Såg små viftande armar där i vagnen utanför. Hehe

Sova ute är bra.

Inte lika fint väder idag. Mycket tråkigt. Skulle ha gått ut och gått, men det kändes så tråkigt när det var så grått.
Ville sov så bra i vagnen här på uteplatsen förut, så frisk luft fick han ändå. =)
Igår sov han hela 2 timmar i vagnen ute. Bra grejer.

Idag har vi varit och handlat med Villes mormor på Ica Maxi. Det behövdes verkligen kan jag säga.
Och så fick Ville en present av henne.

Fina små burkar, eller vad man säger att de är. =)

I helgen som kommer ska Ville för första gången sova hos sin farmor och farfar. Han är så duktig när han är borta så det kommer säkert gå utmärkt. Ja han är duktig hemma också förstås, men på nåt sätt så blir han extra duktig när han sover borta. Hehe.

Lite senare idag ska vi till Micke, Sosso och grabbarna. Längesen vi var där nu. Träffade Sosso och killarna utanför Maxi. Elias är stora killen nu.... Så kul att se de små.

Nu börjar en ny tid.

Igår var vi och såg Hamlet, i Molkom, med Donny som Hamlet. Ruskigt duktig är han faktiskt. Eller vadå faktiskt? Hehe
Ja han är iaf duktig. Man får Persbrandt-vibbar av honom.
Alla var duktiga, men på nåt sätt tycker jag att Donny spelar i en egen liga. Man skulle kunna tro att jag tycker det bara för att jag är hans syster. Haha. Men så äre faktiskt inte, för det finns lärare som tycker likadant. Såna lärare alltså.

Nej idag blir det en promenad i finvädret. Promenad till kyrkan där vi ska på lilla Jamies dop. Underbart väder!

Har förresten helt slutat amma nu. Ville verkar själv ha valt att sluta, så då kör vi på det. =) Har erbjudit 3 nätter i rad, men han vill inte ha, så då antar jag att han är färdig med amningen. Var ju ändå snart dags... hade bara tänkt amma max 1 månad till. Nattamma alltså. Ammade ju bara 1 gång per dygn nu så det känns faktiskt varken bu eller bä att det är över. Enda som känns är ju att nu börjar en ny ålder. He´s getting bigger... Herregud.... 4 månader till så är han 1 år.
Lilla grabben. Min lilla grabb. Vår lilla underbara grabb. =)

Besök

Fick ett spontant besök av Pethra, Martin och Axel för en stund sedan. Trevlisch. =)
Axel strutta omkring och Ville kräla. Hehe


Axel är på G att krama Ville


Sötnöt. =)


När Axel kände att det räckte och skulle gå iväg så blev Ville bedjande och ville ha en till kram.. ;)

Mycket dyrt

Torsdagens meny..

Frukost: ½ omelett och c-vitamindryck

Lunch: Kycklingfilé med coleslaw + grönsaker

Middag: Korv med coleslaw + grönsaker

Mellanmål och kvällslyx blev mörk choklad och nötter... as usual. Har för mig att jag åt nån morot där nånstans också. Hehe

Fredagens meny

Frukost:
Ägg och bacon + c-vitamindryck

Lunch: Kycklingfilé med coleslaw

Middag: Korv med coleslaw + grönsaker

Mellanmål samma as yesterday, typ. Är inte så varierande just nu med nåt. Coleslaw funkar ju till allt. =)



Idag har vi fått besök av Villes mormor som var här och lunchade med oss. Sen bar det av till Ica Ekängen med henne där det inhandlades än mer dyra varor. Hmpf. Gi är fan dyrt att leva efter. Visserligen köpte jag en hel del till Ville också, men ändå. Pengarna bara rinner mellan fingrarna.

Imorrn ska Ville spendera dagen hos sin farmor, farfar och farbror. Då ska vi ned till Donny i Molkom och se på när han axlar manteln som Hamlet! Spännande!

5:e dagen med Gi och jag har fortf. ett visst sug. Visst är det mindre sug, det är det, men litegrann finns det där ändå...
Kristian tror att jag inte mår illa den här gången pga variationen med maten. Även fast den inte är sååå varierande, så är den iaf mer varierande än förra gången när vi åt i stort sett samma sak _varje_ dag. Nåja.. jag skiter i vilket, bara det syns på kroppen om ett tag.

Ikväll är det lite av en grabbkväll här för K. Spela med Kim o Jani. Så jag o Ville får väl sätta oss däruppe när det lider mot sovtajm för honom. Inte mig emot iof. Då kan jag kolla på Gilmore Girls-skivorna. =)

Bebisgråt

Idag har dagen spenderats med Lilian och Vira. Och Ville förstås. Kristian också på ett litet hörn.. =)


Mamma Lilian och Vira
Det här var det närmaste ett leende som fastnade på bild idag från Vira. Hehe


Min lilla huligan


Bebbarna var inte sådär jätteintresserade av att vara med på bild idag. ;)


Ville rev och slet i Vira. Tog av hennes strumpa och allt vad han gjorde. Vid ett tillfälle tog han hennes hand så hon började gråta t o m. Kanske blev för hårt för henne. Lilla snutta. Och Ville började också gråta då när Vira blev så ledsen... haha... Sympatigråt eller vad det nu var.

Idag, innan de kom, så låg Ville och sov på mig och jag tittade på serien Barnmorskorna. Då var det om en pojke som kom i kejsarsnitt och när de skulle kolla honom så började han gråta och skrika, som barn ska när de kommer. Ville, som då egentligen sov, tittade upp och började gråta hejvilt. Han var såååå ledsen. Tog en bra stund innan han lugnades. Ville kramas en stund innan han var tröstad. Min lilla snutt... Hörde bebisen gråta och då blev han också ledsen. Kände mig iof ganska elak för jag skrattade jättemycket, men det var omöjligt att låta bli. Han var så gullig när han helt plötsligt tittade upp och instämde i gråtet med den lilla bebisen. =) Lilla älskling va han är bäst...

Tänkte idag att jag skulle skita i gå-stolen. Den ska ändå snart bort så den inte hämmar hans gång eller nåt sånt. Det gick till kl.14, då kände jag att nej, han måste ned i den. Hehe. Lika bra att ta bort den snart... vi blir så bekväma med den. Man vet att han är nöjd o glad i den liksom och man hinner själv göra det man nu ska göra. Nåja.. ett par veckor till...

Nej nu äre dags för välling och sova. För Ville dådå. ;)

Illamående?

Vår kamera verkar ha dött. Skitkamera. Och inte kan vi lämna den med nån garanti heller, för vi köpte den från Kameraexperten. Tydligen så ärom bluffmakare. Det var massor med folk som inte fick sina beställda och betalda saker. Tur att vi åtminstone fick våran. När man går in på deras hemsida så står det att den är nedlagd och att man ska kontakta polisen om man har varor man betalat för men inte fått. Fatta vilken tur vi hade.
Men ja, nu är det ju inte så roligt, att inte kunna skicka tillbaka den nånstans. Men men.
Det går ju att lämna in den nånannanstans också, frågan är bara vad det skulle kosta.

Idag får vi besök av Lilian och Vira. Patrik  jobbar och ska sen iväg på kryssning tror jag det var? Så då sällskapar de lite med oss istället. =)

4:e dagen med gi rivstart. Det går bra, men vart är illamåendet? Gör jag nåt annorlunda den här gången? Förra gången mådde jag skitilla hela tiden typ.
Nåja, det visar sig på måndag morgon. Så som jag får springa och kissa hela tiden så lär jag iaf ha förlorat en hel del kilon i vatten. Längtar till man börjar känna på kläder osv.

Läste en bok som jag lånat av mamma. Gi-noll! Han tycker att sånt här "vanligt" Gi är bullshit. Gi-skojare kallar han såna som förespråkar vanlig Gi. Well well. Tur att det finns människor som tror på´t. =) Vet ju att vi gick ned förra gången så.
Däremot är jag en sån som tröttnar, så det är det jag gjort efter varje gång. Kört 2 ggr.  Eller jag kan bli sådär att, jaha ja nu har jag ju gått ned 4-5 kg, nu räcker det, nu kan jag unna mig lite... oså börjar det om igen... suck.

Mat

Onsdag

Frukost: Ägg och bacon med c-vitamin-dryck

Mellis: Några nötter

Lunch: Köttfärssoppa och grönsaker vid sidan

Fika: En bit choklad

Mellis: Morot

Middag: Kycklingfilé med coleslaw och grönsaker vid sidan

Ja det var dagens meny. Nu gör jag omeletter inför imorrn.


Snöskit

Idag skulle vi till Öppna i Skiftinge, men den här jääävla snön som kommit satte käppar i hjulen för oss. Min vagn är ju inte speciellt snö-anpassad med sina svängbara hjul därframme, så vi fick stanna hemma.
Var ju där i måndags, så vi har ju ändå varit där i veckan, men det hade varit kul idag igen på babysången.
Nåja, får traska dit nästa vecka istället, då jag hoppas snön är borta. För den här säsongen!

Halv två kommer mammagruppen hit. Det blir chokladpudding med vispgrädde. Naturligtvis inte för mig.
Hade tänkt att göra en gi-kladdkaka först, men så verkade det vara sånt besvär bara för mig själv. Jag klarar mig utan.
Kan ta en bit mörk choklad istället eller nåt. =)
Inget illamående idag iaf. Har känt lite tendenser till det men.. ja. Det var det som stoppade min rivstart förra gången, så den här gången har jag satt målet lågt. En vecka, inte två.

Tänkte att jag skulle göra som Pethra, skriva upp vad jag äter för dagen. Så kan man vid senare tillfälle, när fantasin tryter, gå tillbaka och se vad man åt förut.

Måndag

Frukost: Stekta ägg med bacon. C-vitamin-dryck som "juice".

Mellis: 2 morötter

Lunch: Kassler med sallad på isberg, tomat, gurka, purjolök, paprika och sockerärtor. Avokadokeso till det.

Mellis: Blev ingen, glömde bort.

Middag: Tacos (utan bröd förstås)

Tisdag

Frukost: Omelett med bacon, svamp och ostfyllning. C-vitamin-dryck.

Mellis: Några hasselnötter

Lunch: Vitlökskorv med coleslaw

Mellis: Morot

Middag: Kycklinggryta med coleslaw

Kvällslyx: En liten bit mörk choklad och ett par cashewnötter



Babababa... så låter Ville nu... Kristian hävdar att han säger pappa. Hehe. Önskedröm? ;)

Sångstund

Vi har fått oss en livsnjutare.... ;)






Idag har vi varit på Öppna förskolan i Skiftinge igen. Sångstund för barn i alla åldrar. Gick dit med Lilian-Elvira, Cicci-Lucas och Carola-Jasmine. =)
Belinda-Nowalie kom dit också, men de bor ju en aning närmare. För oss andra blev det en härlig promenad fram och tillbaka. Då fick man det gjort också. =)

Ska dit på onsdag igen, då äre babysång. Ville gjorde fot och handavtryck också. Mysigt.

Alone

Äter godis och chips. Av det som blev kvar från igår... Gäller att passa på nu innan vi kör igång.

Sitter helt själv t o m. Kristian är ute och svirar och Ville ligger och sover gott med sin mormor.
Han låg i sängen halv åtta, jag kom hem runt tio i och då sov han redan. =)
Först kände jag att han kunde sova där om det var så att vi var kvar när det var hans läggdags... men sen kände jag att han lika gärna kan sova där hur som helst. Hålla sin mormor lite sällskap. ;) Med betoning på _lite_ sällskap, eftersom han då redan somnat. Dock tror jag att mormor också redan somnat... hehe
Så himla skönt att han (iaf inte än) kommit in i den där fasen när bara mamma/pappa duger. Visserligen kan han vara lite så på dagarna, men iaf inte när vi inte är med. Då går det absolut lika bra med t ex mormor.
Nästa lördag ska han vara hos farmor och farfar hela dagen och det tror jag kommer gå alldeles utmärkt det med.
Då ska vi åka till Karlstad för att se lilla lillebror spela teater. Ska bli nice! Förutom den långa bilfärden. Alltid jobbigt att åka bil längre än en timme.

Nehe, lite mer godis då. ;)


Ville på pottan han fick av farmor och farfar i julklapp. Han ramlade dock framåt.
Fick tag på huvudet så han slog inte i, men ändå. Hehe. Får vänja honom vid den...

Rivstart, once again.

Idag har jag och Ville varit med mamma och Sofia till Ica Maxi. Det inhandlades till rivstarten i Gi som vi kör igång med på måndag. Gah, som jag har längtat. Har inte velat köra nåt sånt här medan jag ammat. Man ska helt enkelt inte banta när man ammar. Men nu ammar jag bara en gång på morgonkvisten per dag, så då tycker jag att det inte spelar någon roll. Skulle det vara så att sista mjölken försvinner then so be it. Jag har ändå ammat så länge som jag hade tänkt mig.
Ville helamma 6 månader och delamma minst 8 månader. Lilla skrutt blir 8 månader imorrn. =)

Det jag längtar efter mest (förutom det självklara, viktnedgången) är att slippa sötsuget. Jag har sååå dålig självkaraktär. Faller för frestelser så jäkla enkelt. Förra gången vi körde Gi (strax innan jag blev gravid), så försvann sötsuget nästan omedelbart i rivstarten. Lyckliga dag. Jag ska kunna ha mina skinny-jeans innan Ville blir 1 år.
Jag kunde ha dem när jag gick ned inför Thailand-resan, men det hade inte skadat med ett par kg till den gången.
Första delmålet är -3 kg. Andra delmålet -6 kg. Sista delmålet -8 kg. So, wish me luck! =)

Nu hör jag mina pojkar komma ur duschen!


Fjärrkontroller är roligt

London baby

Nu har vi bokat hotell. Flyg håller på att bokas as we speak. 15:e maj åker vi till London!
Jag, mamma, Helena (svärmor) och Sosso(Kristians brors tjej)! Det ska bli riktigt kul! =)
Blir ju förstås jobbigt att vara ifrån Ville, men egentligen handlar det ju bara om en heldag jag blir borta.
Vi åker på fredagen och kommer hem på söndagen.

Nu måste det läsas lite om staden!

Övar

Övar i att gå.. ;)



Öppna

Idag har dagen spenderats med Lilian och Vira. Vi var först iväg på öppna förskolan i Skiftinge, sen gick vi och köpte lunch och gick hem till dem och åt.
Det var riktigt nice där på öppna. Man har hört så mycket bra om den öppna förskolan och det stämmer nog allt. De verkar vara väldigt engagerade och påhittiga. =) Och det blev stort hulabalula att det var nya mammor (vi). Så det var roligt faktiskt. =) Vi kom precis lagom till när sångstunden skulle starta också. Och btw, creds för att vi GICK dit och hem.
Mmm, bra, då har man kirrat så man får käka chips i helgen. ;)

Ville har faktiskt börjat vara riktigt duktig med den "riktiga" maten nu. Numera ammar jag inte alls på dagarna, bara en gång på natten/morgonen, så det är skönt att han fattat att riktig mat är gott. =) Ikväll tänkte jag att vi skulle prova med gröt igen, som kvällsmål innan han ska äta välling för natten. Får se hur det går.

Vi skulle egentligen hamnat hos Cicci o Lucas idag, med mammagruppen. Men de var sjuka så vi sköt upp det till nästa vecka. Men det blev ju en bra dag ändå. =)


Ja hej hej. =)


Det är klart man måste kolla vad det är för en tjej det där... ;)


Hålla hand är mysigt. =)


Såhär kan det se ut när man precis spytt upp maten... hehe... Förra veckans bravader.


Men sedan han blev "frisk" så äter han så gott så. =)


Ligger o busar på köksbordet hos mormor o morfar. Tydligen fullt lagligt att kräla på bord. ;)

Badpojke

Idag har det inhandlats lite kläder till Ville. Börjar få en liten samling inför nästa storlek. Brabra.
Mormor (Villes) köpte några bodysar också. We like. =)

Ikväll har han badat med sina nya leksaker. Uppskattat! Han plaskade så det stod härliga till. Vågade inte ens ha kameran därinne förutom i början. =)
Innan badet satt han i soffan och åt några majskrokar. Han älskar dem!


Vår lilla slacker... ;)






Badleksaker

Allt hade gått jättebra i lördags hos Gittan o Kim. På nåt konstigt sätt så sover han sååå mycket bättre när han inte sover hemma. Likadant när han sover hos hans mormor o morfar. Men det är ju bara bra, då vet man att det funkar att lämna bort honom. =)

Idag har Annie varit här på besök med mumsiga krämbullar... Måndag, förlängning av helgen, det är väl så? ;)
Hon hade med sig en present till Ville också. Badleksaker! Jätteroligt, för det har han ju knappt. =)
Roligt att träffas! Måste blir oftare.

Kristian busade järnet med Ville nyss. Bildbevis nedanför. Hehe









Han skrattade så mycket att han till slut föll omkull... =)
Bebisar är lättroade dem. Buset var att han viftade med båten alla badleksaker kom i så att det kom luft emot honom. Hehe

Ikväll är vi nog riktiga pensionärer. Vår tv-kväll startar vid 18:30 med Unga mödrar, så då hamnar vi däruppe redan då. Bästa tv-kvällen på måndagar! Familjen Annorlunda och 2½ män kommer senare också. 70+? ;)

Trött?

Här sitter jag. Nu har man sovmorgon så det skriker om det, men jag kan inte sova. Hoppas på att jag kan det om en stund.

Vi hamnade hos Christian igår, sen Lokomotivet. Det var mycket trevligt hos Christian, men på Lokomotivet var det väl som det alltid är ute, halvdant. Vi gick omkring, dansade lite (till Jag vill vara din Margareta), sen lite efter tolv kände vi oss nöjda. Så då gick vi och hämtade mat och ringde taxi. Det var meningen att vi skulle ta nattbussen, men jag kom inte ihåg vilken tid den första gick, runt ett nångång. Orkade inte vänta.

Hm, jag kanske är lite trött ändå...


RSS 2.0