Loving it

Dåå har vi äntligen sett Sex and the city. Och den var förstås underbar. Ett förlängt avsnitt i stort sett, där de lyckades knöka in allt som borde vara med.  Lovely.

När det var typ 30 min kvar så kände jag att jag inte kunde hålla mig längre, jag skulle bli tvungen att missa några minuter för att kissa. Jobbigt läge, tänkte jag och sprang ut. bara för att upptäcka att man måste ha en jävla kod för att komma in på toaletten. Och den koden finns förstås på biljetten upplyste kiosk-tjejen mig om.
Gah.. det tyckte jag absolut inte att jag hade tid med. Att behöva springa in i salongen igen, hämta väskan, leta upp koden och missa massa minuter till av filmen. Nej, så jag fick sitta där och våndas i 30 min till. Det vare värt. ;)

Nu ska jag ner och titta vad grabbarna gjort med köket. En bra bit på väg nu!

Vitvaror

Nu är vitvarorna beställda och de kommer med hemkörning på fredag. Great!
Det blev dyrt, det blev det. Men å andra sidan har vi bättre grejer den här gången. Kyl och frys är jag ju utomordentligt nöjd med. Och att micron inte låter som en ångvält varje gång man öppnar den.

Om en halvtimme ska jag ner på stan och träffa Lilian och Denise. Sex and the cityyyyy. Och popcorn.

Jag ser ljuset i tunneln nu. Det finns en ände på köksbyggandet. Stommar är ihopbyggda och de börjar sätta upp dem idag. Sen kommer det bara flyta på... Det är min vision iaf. =)

Jag känner att jag måste läsa på lite om hur vi ska göra för att vårt barn ska få med sig finska språket.
Om Kristian  _alltid_  måste prata finska med honom, eller vad som gäller.
Det blir ju inte att han kommer att kunna finska som t ex hans kusiner kommer kunna det, för de har ju 2 finska föräldrar. Men jag vill gärna att han ska kunna göra sig förstådd och förstå det mesta. Sen tror jag att när de är lite större och hans kusiner pratar finska med honom, så lär han sig ännu mer.
Fast lite tråkigt är det ju förstås, för det här betyder nog två saker. Ett, att det antagligen tar längre tid för honom att prata. De flesta flerspråkiga tar det en stund längre för, sen är det också generellt. Två, jag kommer ju inte kunna förstå vad Kristian säger till honom och samtidigt kanske inte kunna förstå vad lilla * säger. Till han förstår att man bara ska prata svenska med mamma. Men, det känns värt det. Jag vill att han ska kunna finska. Jag hade verkligen velat att vi fick lära oss när vi var små. Och min förhoppning är ju att lilla * ska lära mig ett och annat på vägen. =)

Haha. Kristian, hans bror och Kim pratar finska därnere. Låter som de bråkar, men det gör de ju inte... Hårt språk. Hehe

Ikea

Idag stod Ikea på schemat. Det blev några trevliga timmar med Gittan o Kim.
Vi köpte hela köket förutom ett par grejer. Vi måste tillbaka för en ställning till hörnskåpet t ex.
Och bänkskivorna köpte vi inte alls, för det visade sig att man måste måttbeställa ljus valnöt.
Det blir mycket dyrt det, så vi ska kolla upp andra alternativ. Silvan hade inte heller så pass lång bänk att ens beställa i valnöt, som vi behöver. Så det kanske blir att man får skarva, men damn that´s ugly.
Så hade vi ju i lägenheten, men där fanns det iaf en bra kant man kunde skarva på. Ja det ordnar sig väl.
Sen köpte vi ingen blandare heller, det kollar vi nånannanstans. Men i övrigt så är det på G.
Kristian har jobbat hela dan och håller fortf. på. Han har tagit semester imorrn så han kan jobba med köket.

Vi köpte skötbords-baljor också och skötbädd att lägga i grovköket. Och pyhanddukar förstås.
10 st 30:-, mycket bra. =)

Jag har kollat upp lite det här med mina domningar i händerna. Det är tydligen något att ta på allvar säger folk som haft det. Jag har ju bara 2 fingrar som domnar, men händerna i sig är ju stela osv. Karpaltunnelsyndrom, säger de.
Och man kan få skenor som man ska sova med som gör att handleden rätar ut sig så att nerverna inte får tryck på sig.
Ska kolla med bm på tisdag om hon kan skicka remiss till en arbetsterapeut på vc. Någon hade blivit avfärdad av sin bm, med orden att det är ju sommar så det är därför. Det godtar jag icke. Vissa får bestående domningar i händerna om de inte gör något åt det i tid, om det visar sig vara karpaltunnelsyndrom alltså. Så det måste kollas upp.
En lätt operation får en del göra också. Men ja... jag har ju inte ont, det är bara irriterande, så jag tror inte det är någon större fara för mig. Men värt att kolla.

I övrigt så flyter det ju på... det här med att vara gravid. 6 veckor kvar till beräknat. Gulp. =)
Och det känns som att magen inte kan växa så mycket mer nu, men det kommer den ju säkert göra.
Heidi gick inte upp nånting alls sista månaden så hon fick aldrig den där riktigt stora jobbiga magen.
Man kan ju hoppas att jag slipper det jag med. Nu ser man att jag är gravid, det var allt jag ville, det räcker så. Hehe

Imorgon ska vi äntligen se Sex and the city-filmen på bio. Det ser jag verkligen fram emot!

Brand

Brand här inatt.  Längan mittemot.
Kristian hade somnat och jag låg och läste "På smällen" aka min bibel.
Då hörde jag glas som krossades. Allra första tanken var att nån bryter sig in här och att det var glaset från altanen jag hörde. Andra tanken är att nån bryter sig in hos grannen. Så jag går upp och ut på balkongen och ser att lågorna står mot skyn på grannens uteplats. Skriker "Kristian, det brinner!" Han är uppe och bredvid mig på ca ½ sekund.
Jag ringer 112 och förklarar vad jag ser osv. Sen springer vi dit. Kristian frågade en granne om det finns vattenslang i alla förråd och han säger ja. Så Kristian går dit och öppnar förrådet (vilket är typ 1 m ifrån där det brinner en massa), skruvar på vattnet och börjar släcka elden som tagit sig in till innanför altanen. Gardiner och skit brinner också. Eftersom glas krossades här och var så vågade han inte släcka mer än på själva uteplatsen. Han nådde liksom inte in... Och tur var det, för sen när brandmännen kom så fick en utav dem en stor glasbit som flög mot armen när han krossade rutorna. Men de har ju skyddskläder så.
 Brandmannen frågade Kristian om det var han som släckte. När Kristian sa ja så fick han en klapp på axeln och ett "bra gjort!". My hero. =) Kristian förklarade varför han inte fortsatte släcka, att han inte ville spräcka glaset så det började flyga och grejer. Och brandmannen sa att nej det gjorde han rätt i och då berättade han det med att han själv fick en stor glasbit flygandes mot sig när han gjorde det.
Som tur var så verkade inte elden hunnit ta sig mer inåt än precis innanför altanen. Det är byggar-män där idag och river och håller på. Cigarettfimpar verkade vara orsaken. Det gissade vi på redan inatt och jag läste i tidningen att det antagligen handlar om det.

Det var läskigt. Det såg så stort ut med värsta flammorna. Och man blir ju så rädd att det ska sprida sig till andra hus osv. Jag hade nog lite panik när jag ringde 112 för jag halvskrek "det ringer på trumpetvägen!" hahaha
Sen sa jag "nej det brinner på trumpetvägen, förstås!" Han verkade förstå mig. Hehe
Han sa också "jag får upp här att det är nr 180, kan det stämma?" Nej, för där bor ju jag! sa jag.
Han frågade ännu en gång innan vi la på om det inte var 180... hehe... I should know, liksom.

Så här händer det grejer sedan vi flyttat in. Stöld på bil och brand i hus. Mmm.
Det ironiska i det hela var att i förrgår sa Kristian att vi borde köpa en brandsläckare.
Och ja, det borde vi göra.

Kristian var ju måttligt nöjd med att jag trodde att det var inbrott här och ändå gick upp utan att väcka honom.
Men man tänker inte så långt, man vill bara kolla efter.

Iaf, han är duktig han, min alldeles egna brandman. =)

Äntligen

Jag kan pusta ut.. pengarna har landat... =)

Bankskit

Åååh varför tar det sån tid. Håller på o för över pengar från våra gamla konton till våra nya konton i en annan bank.
Och jag blir så nervös. Varför vet jag inte. Jag slutar vara nervös när jag ser pengarna på våra nya konton.
Det är ju inte bara ett par hundra det handlar om... så här sitter jag som på nålar.
Och sen när jag hade gjort klart överföringarna så insåg jag att två lån kommer dras från våra gamla konton den här månaden. Så då fick jag föra tillbaka pengar... Och det känns så krångligt. Jag vet att jag gjort allt rätt och knappat in allt rätt, men ändå sitter jag här och svettas. Gah.
Pengarna ska finnas innan dagen är slut, så står det. Om man fört över innan kl.13:30. Och det har jag ju.
Tänk OM de inte finns innan dagen är slut? Då d roplem.

Okej.. dags att tänka på nåt annat...

Idag ska vi till Kristians päron och äta efter han slutat jobba. Mircomat är liksom inte gott längre. Och inte hämntmat heller. Det har vi iof varit ganska duktiga med att undvika. Har inte hämtat i veckorna mer än 1 gång tror jag.

På söndag köper vi köket! (om pengarna finns på kontot då...gah)

Hittade skitfina wallies som jag tänkt sätta upp i babyrummet efter jag målat. Men såklart, man kan inte beställa dem från Sverige. Dåligt dåligt. Så det är väl bara att leta nya... Någon som vet nån bra affär eller sida som har gulliga teddybear-wallies? =)

Jag drömde förresten att jag födde. Jag körde en taxibuss (?) och helt plötsligt så gnodde jag mig i ögonen för jag var trött och nästa gång jag vaknade (i drömmen alltså) så hade jag fött barn. I drömmen var det en flicka.
Det hade gått huuuur bra som helst. Knappt spruckit eller nåt. Så är det i alla mina drömmar när jag föder. Allt går som på räls och jag mår jättebra. Positiva affirmationer... positiva affirmationer...

Nej nu måste jag kolla kontona igen. Gulp.

Inga bilder


V 34


V 34

Där ser man iaf lite mer av hormonranden. =)

Jag försöker få in i mitt huvud att det snart är dags, men det går inte så bra. Jag förstår nog inte att jag verkligen kommer att få värkar en dag.. att vi ska vara här helt förvirrade och undra när vi ska åka in eller ringa förlossningen. Hehe
Och att jag dessutom sen ska få upp ett barn på bröstet. Galet.
Jag hoppas hoppas hoppas jag får gå åtminstone 38 fulla veckor. Sen kan han äntra när han vill.

Skulle lägga upp bild på nya vagnen och på lilla Elsa... Men det vill sig inte. Får ta det sen.


Idag är en trött dag. Sviterna från igår antar jag. Sovit hela förmiddagen.
Det är så förbannat skönt att jag kan gå och vila precis när jag känner för det.
Och att det inte är nåt konstigt med det. Hp rules. ;)

Gårdagen va rolig iaf! Alltid kul med Kolmården. Fast det va inte så mycket action den här gången. Djuren tog det mest lugnt och låg o sov överallt på safarin. Men men...
Såg en björn som sprang allt vad han orkade. Han hörde ljudet av en jeep och kände väl förstås igen det som mat.
Ja nej, den bilden ville inte heller läggas upp... suck.

Förvärkarna gör än så länge inte ont, vilket jag tackar för. De är bara lite obehagliga när magen spänner upp sig som två stora handbollar. 

Vagnen!

Nu har vi fått vår barnvagn och bilbarnstol!
Det ringdes på här alldeles nyss. En stor DHL-lastbil mitt framför dörren. Hehe
Härligt!

Idag står Kolmården på schemat. Härligt!
Kommer få så jävla ont i fötterna. Mindre härligt. =)

Igår var vi och tittade på lilla Elsa. Guuud så fin. Riktig liten prinsessa.
Sådär fin och len. =)

Heidi gav mig hallonbladste. En myt (?) säger att om man dricker det så sätter förlossningen igång.
Hon drack det och förlossningen startade dagen efter, såååå.... te är ju gott. ;)
Hon tyckte absolut att jag ska börja med positiva ffirmationer iaf.
Inte det här "jag kommer gå över 1 vecka minst" För då gör man det.
Ja, det skadar ju inte med lite positivitet. Men här är ju den känslan väldigt blandad inför förlossningen,
eftersom jag egentligen inte vill föda tidigare än utsatt datum. Renovering och allt. Men men. =)

Åh va glad jag är över att barnvagnen är hemma... Nu är snart rummet komplett.
Allt vi väntar på är lillskiten. =)
Och när man lyssnar och ser hur himla lätt Heidi hade det, så känns det bara ännu bättre!
Däremot så ändrade hon en hel del grejer under förlossningen som hon inte trodde innan att hon skulle
ändra sig på. T ex så födde hon på rygg. Fanns inte en chans att hon orkade stå upp. Visserligen hade hon fått morfin, så då förstår man ju det. Och sen så va hon lite emot smärtlindringar sådär innan, men när hon väl låg där så tänkte hon att varför då, jag har ju ont, ge mig allt ni har.
Men det har jag ju förstått hela tiden. Jag kan ändra mig, absolut. Men just nu har jag mina tankar om vad det är jag vill. Och en del av det kommer jag kämpa för. En del av det ändrar jag säkert när jag är där.
Huvudsaken han kommer ut utan större bekymmer.

Gittan berättade i förrgår att Kims kusin skulle få en pojke. De var på 2 ultraljud med 2 olika bm och båda gångerna sa de pojke.
När de sen skulle göra kejsarsnitt så frågade läkaren om de visste vad det blir. "Ja, pojke" sa dem.
"Det finns ingenting här som tyder på att det är en pojke, det är en flicka" sa läkaren. Och det var en flicka.
Där ser man hur barnmorskor ändå kan ha fel. Allt i min kropp skriker att det är en pojke jag har därinne, men jag skulle inte sätta mitt liv på det ändå. Det blir vad det blir. Men nu har vi ju köpt en massa pojk-inspirerade kläder, så det vore rätt bra om det var en pojke, ekonomiskt sett. Hehe

Nej nu måste jag skynda mig att få i mig nån macka. Vi åt så sent igår så jag är egentligen inte speciellt hungrig.
Men ja.. jag är gravid. Äta måste jag.

Fina filten

Idag har vi köpt bra saker. Älskar att gå och titta och köpa grejer till lilla kickern.
Köpte min älskade skötbädd som jag tjatat om. Haha. Helt onödigt dyr, men den är så fiiin.
Och så köpte vi de första blöjorna och våtservetter. Justja, nappar också. Man vet ju aldrig hur snabbt det behövs.
Om det ens behövs.
Och så ett par klädesplagg på rean på Exit. Kristian fastnade för ett par bruna snickarbrallor. =)
Självklart testade vi "vår" vagn igen i affären. Som vi alltid gör när vi är i nån affär där den finns. Hehe
Har även beställt en sån fin flanellfilt idag. Jag är inte mycket för Nalle Puh, men gamla Nalle Puh tycker jag om.
Då när han mest ser ut som en vanlig teddybjörn.


Helt galet vad det finns saker jag vill köpa. K är den som lugnar mig...  Och bra är nog det. ;)

Hade ju läst det..

"I Sverige har vi fri abort. Detta betyder att en gravid kvinna, fram till och med den 18:e graviditetsveckan, har rätt att få sitt havandeskap avbrutet. Förutsättningen är bara att man bor i Sverige.
Efter 18:e veckan kan man få abort om man har synnerliga skäl, efter ansökan till socialstyrelsen. En sådan ansökan beviljas inte om fostret kan antas vara livsdugligt, i praktiken inte efter 22:a veckan såvida inte barnet har livshotande skador, eller om kvinnans hälsa hotas av graviditeten."

Jag var bara tvungen.

Vi hade en diskussion igår angående upp till vilken vecka man får välja abort. Jag sa till18:e eller 16:e. Alla var emot och sa till 12:e. Där var jag faktiskt inte envis bara för att. Jag visste att jag hade läst det.
Det sas även att man måste föda fram barnet efter 12:e veckan. Vilket också är fel. Då får man tabletter som framkallar abort och sedan får man genomgå en skrapning.

Ibland är det faktiskt så att jag _har_ rätt. Fastän ni bara säger att jag är envis och vägrar erkänna om jag har fel.
Det är lite spännande egentligen. Ni kan aldrig själva säga att det finns en chans till att ni kanske har fel, om det är i en diskussion med mig. Ni bara förutsätter att jag har fel för att jag propsar på det jag säger.

Så kom igen, bomba mig med kommentarer om att ni "visste att jag skulle kolla upp det".
Det förändrar inte faktumet att jag hade rätt, till slut.

Kanske bara har en dålig dag, men ibland blir jag faktiskt riktigt irriterad när man bara avfärdas i det man tror, bara för att alla tror att jag bara vägrar erkänna när jag har fel.
Ni kanske helt enkelt inte känner mig så bra som ni tror. Folk förändras. Jag erkänner om jag har fel, det gör jag.


Måste också skriva att på en annan sida stod det annan information om det där med skrapning.
Det stod att efter vecka 13 så får man abortpiller och sedan stöts fostret ut. Så det blir snarare som ett missfall då.

Fotmassage

Nu är fötterna också svullnade. En storlek ungefär. Det syns inte med blotta ögat, men det känns.
Särskilt efter att jag vart och handlat med mamma och mormor i 4 timmar. Hehe
Det blev en fotmassage a´ la Kristian och en tupplur för båda på det.  =)

Ikväll ska K iväg och kolla fotboll. Då passar jag på att titta på nån tjejfilm och äta lite gott.
Jordgubbar och vattenmelon finns i vårt "kök"!

På måndag och tisdag rensas skiten bort härifrån och vi kan åka och köpa det nya köket på onsdag eller nåt sånt.
Härligt!


It´s a girl!

Nu har de fått sin bebis! En flicka blev det. =) Vet inget namn. Allt hade gått så bra. 2 krystningar oså vare över typ. Hehe
Kul för henne då! Hmpf. ;)
Nästa stopp är Jimmie och Cicci. Sen vi? Nej, Malin först... Allt enligt bf alltså. Men sen kan ju vad som helst hända. =)
Så nu får man tillfälle att köpa nåt riktigt ulligulligtflicksött.... hihi


Jag har ju glömt att skriva att jag faktiskt har en hormonrand. Haha
Den är inte så himla tydlig, men den finns där iaf! Går både nere och uppe.
Jag trodde det bara va nån ådra eller nåt, men bm sa att det är en hormonrand.
Så, då fick jag den till slut då. Men ja, den skulle ju kunna vara en aning synligare. Hehe



Svullnat

Ojojoj vad mina fingar har svullnat! Haha
Märkte igår kväll att det började bli mer och mer stickningar i dem, men sen tänkte jag inte mer på det.
Inatt när jag vaknade så kändes händerna helt stela. Och mycket riktigt, de har svullnat nåt rejält.
Provade nämligen förlovningsringen och 1-års ringen nyss... haha. De går till strax ovanför där man böjer fingrarna, men inte längre. Ooops. Glad att jag tog av mig dem i tid så man slapp klippa upp dem.
Känns helt konstigt när jag knyter nävarna. Som att jag vore 80 och stel eller nåt.
Meeen, det hör ju till förstås. =)

Idag ska jag med mamma och handla midsommarmaten. Och till bolaget tror jag?
Helt knas att inte jobba dan innan midsommar. Men sååå härligt.

Fan va jag är nyfiken på hur det går för Jani och Heidi! Jag sa åt K att skriva och fråga försiktigt... nu har det ju iaf gått ett dygn. Vill inte va såndär "hur går det, har bebisen kommit än?!" 5 ggr om dan. Hehe


Glassbilen

Nu har vi beställt vagn och bilstol. Spännande spännande. 3826 kr gick det på. Mycket billigt!
Nåt som är ännu mer spännande är att Heidi haft värkar hela natten.
Sist vi hörde i förmiddags var att Jani var på väg hem (jobbar i typ sthlm eller göteborg), men om de åkt upp till förlossningen vet vi inte. Kan ju ha avtagit eller vad som helst. Vi gissar på att de får flicka.

Idag blev flyttstädningen klar. Typ. Bara nåt golv kvar o nån lampa i taket, som Kristian får ta för vi når inte.
Mamma och mormor har varit riktiga klippor! Jag har knappt behövt göra nåt alls... tog kyl o frys idag, men det är ju ingenting mot vad de har gjort. Evigt tacksam!

Igår var glassbilen här. Väldigt mysigt att gå o handla ur den. Påminde om när man var barn och sprang dit när melodin lät.  =) En låda sandwich och en påse King Cool Cola (calippo-kopia) blev det. Längtar till ens barn är så stora att de själva springer dit. Bara för att man vet hur den glädjen kändes.
Eller nej, jag vill först ha bebis... o länge ska den va bebis. Så jag hinner med. ;)

Vagnen

Allt var sååå bra hos barnmorskan. Ligger precis som jag ska med allt faktiskt.
Och lillskiten har vänt sig också. Mycket bra. Nu gäller det bara att han ligger kvar sådär!
Vill inte vara med om några vändningsförsök nu när allt annat gått så himla bra.

Idag har vi bytt sovrum. Nu får det bli bra såhär. Vill vi byta sen när spjälsängs-perioden är över, så gör vi det.
Vem vet hur vi kommer göra... han kanske sover ganska snabbt inne i sitt eget rum.
Det beror säkert mestadels på amningen. Hur den funkar osv.
Enda dumma är att nu blev inte barnrummet intill vårt sovrum. Men jag funderade på det och kom fram till
att vi kanske ändå sover bättre om vi inte kan ligga o lyssna genom väggen. Hehe
Får väl skaffa såna där baby-walkie-talkie om det blir outhärdligt. ;)

Checkat in vagnen vi ska beställa idag också. Om euron ligger i 9 (tog i) så blir det med vagn, bilstol och frakt ca 3800:-
Kan det vara möjligt? Galet, men så verkar det vara. Jag vill beställa nununu!


Bästa är ju att man kan klicka dit bilbarnstolen.. Så enkelt om han somnat i bilen o man bara ska handla eller nåt.

Gissning


V 33

Idag är det dags för bm-besök igen. Spännande o se hur mycket jag gått upp i vikt. Kristian har en gissning och jag har en gissning. Iof gissade jag det han gissat först, men för att vi inte ska ha samma så bytte jag upp mig ett kg. Hehe
Båda kanske har åt helvete fel. Shit the same. =) Jag trivs verkligen med den här extra magen, så det gööör inget.
Frågan är hur trivsamt det kommer kännas efteråt, när degmagen äntrar. ;) Det är ett senare problem!

Sen är det alltid roligt att få lyssna på lillens hjärtljud. Han ligger runt 145-150 de senaste gångerna. Första gången va han uppe i 160 o snurrade också. Det är lite roligt det där med att folk gissar på kön beroende på hjärtljuden. Jag menar det handlar ju om hur pass stressat barnet är, om det precis sovit eller t o m sover osv. Men men. Folk har alltid gissningar vare sig det gäller hjärtljud, magform eller vad man är sugen på. Låt dem ha det. I know my Ville. ;)

Fast det går inge bra med att övertala Kristian om namnet Ville. Han försöker vara benhård med att det är för finskt.
Ingen idé att spekulera i vad det blir för namn... det blir det det blir. När båda är överens. =)

Nu har renoveringen i köket börjat på "riktigt". Skåp o skit är snart helt borta och jag håller på o river tapet.
Anyday now så måste vi åka och beställa resten av vitvarorna.

Vi har köpt utemöbler! Micke o Sussus gamla. Trämöbler. Stora och fina. Med dynor också. Kalaset går på 1500:-, vilket verkligen är billigt! Härligt. Så igår va vi o köpte en liten kolgrill på Rusta. Den där riktigt stora gasolgrillen, han kanske kommer nästa sommar eller nåt. Skönt iaf att slippa jaga utemöbler mer. Nu kan sommaren komma, igen.

Byggare Bob

Igår bestod dagen av att packa upp. Mestadels här på övervåningen, eftersom hela undervåningen kommer renoveras först. Vi började vid 14 och vips när jag kollade på klockan så var hon 19. Hade inte en tanke på att sätta mig ned och vila emellanåt. Men det har känts av idag. Trött trött trött. Sovit halva dan till och från.
Skulle ha varit med mamma till Måsta och flyttatädat men jag orkade bara inte. Följer med imorrn, eller om det var onsdag vi skulle dit.
Medan jag packade upp så rev Kristian väggar därnere. Ljuset bara flödade in.. det blev ett helt annat hus helt plötsligt. Allt kändes lättare.  Stackars älskling som han får kämpa.
Det är så jäkla häftigt att det faktiskt finns utrymmen att ha saker o ting i här. Inte mycket som behöver stå i förrådet.
Apropå förråd... I fredags var klockan runt halv åtta när killarna var klara med flytten och alla åkte hem. Vi åkte för att lämna släpet. Då kom Kristian på att... jaha.. källaren då? Så det var bara att vända. Som tur var så rensade vi ju den för några månader sedan så det var mest kartonger. Möblerna vi hade där har vi gett bort. Så han kånkade in allt i släpet helt själv och sen kom hans bror för att hjälpa honom kånka ur det väl här hemma. Så kan det gå. =)
De flesta kartongerna är överhuvudtaget uppackade. Det är bara köks- och vardagsrums-kartongerna som får stå till det är klart därnere. Lääängtar till det är klart. Det gör nog byggare bob (kristian) också. ;)

Jag är nu i v.33. Whoho. Typ 8 veckor kvar då. Till bf åtminstone. Sen får man se.
Jag kommer på mig själv med att tänka att jag inte vill att den här tiden ska ta slut...
8 veckor, det är ju ingenting. Jag vill fortsätta vara gravid! Fast ändå inte, för jag vill ju se vem som sprattlat där inne.
Men jag får snarare panik åt det hållet, än åt hållet att jag skulle börja tröttna.
Han får inte komma för tidigt, för jag är inte klar än. Jag vill absolut gå fullt ut. O kanske lite mer.
En jobbarkompis körde på som vanligt med jobb o allt och hennes flicka kom ut 5 veckor för tidigt.
De tror att det beror på att hon lyfte och hade sig. Jag vill inte vara med om det, så nu är jag faktiskt extra försiktig med
allt fysiskt som handlar om att man känner att man tar i.

Fortfarande inga problem. Blir trött i fötterna och svanken ibland, men då ber jag K massera lite och så går det över.
Han är bra han, min Kristian. =)
Andningen blir ju såklart tyngre o tyngre. Måste ta många djupa andetag ibland.

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder på skatboet. Ska se om jag hittar kameran bara.

Trumpan

Här sitter jag i vårt hus. ;) Killarna är och hämtar det sista i Måsta, sen är alla saker här.
Då återstår bara flyttstädning. Det absolut tråkigaste.
Men min mamma har sagt att hon kan hjälpa till och det underlättar ju nåt enormt.

Har varit en lång dag utan vila idag. Det känns. Inte för att jag har tagit i nåt fysiskt, men
det har blivit mycket flängande till båda bankerna (vi har bytt bank idag) och flängande
hit och dit emellan Måsta o här.

Snart blir det pizza, sen är det nog för idag.

Ska på möhippa imorrn. Och det blir nog jätteroligt, men jag känner att jag egentligen inte
är så PÅ. Får hoppas en god natts sömn ändrar på den saken.

Det var så nice att kunna gå till Sussu o grabbarna på 1 minut. Me like.
De bor ett par hundra meter härifrån typ. En garagelänga emellan bara.

Så, f r o m nu bor vi här i Trumpan. Hur nöjd jag är på en skala? Max! =)

Egen dag

58 dagar kvar! Fast jag tror det snarare blir en 63 dagar jag går... 14:e. Känns som ett bra datum. ;)



Vore iaf bra om han inte tittar ut 9,10 eller 17:e. Man vill ju att nissen ska få sin egen födelsedag. =)

De här jeansen Pethra, jag kommer vara dig evigt tacksam. Passar all the way and I love them.

Nu ska jag strax åka o hämta Elias på dagis. Lekpark står på agendan. Bara regnet håller sig borta.

Tråkdag

2 dagar kvar... gaah. Men det mesta är faktiskt packat nu. Nu handlar det mest om småsaker här och där. Såna där lådor som kommer att vara blandade med allt möjligt typ. Fast det är ändå en del att göra. Lite målning, lite skrapning osv.
Och såklart... "datarummet" eller vad man ska kalla det. Verktygsrummet är nog mer passande. Där är det en hel del skit. Lyckligtvis är det mesta inte min skit, så jag kan inte gå igenom det. Hehe

Packapackapacka.

Packa

Packapackapacka... oj va tråkigt det är. Och då är det egentligen inte så himla mycket vi har att packa.
Men det är skönt att få det rensat igen.

Fick reda på idag att K inte får ta semester 4 veckor i sträck, eftersom han gått med på att jobba v 29, då han egentligen skulle börja ta semester. Så den veckan han går tillbaka, det är antagligen den veckan jag föder om jag inte går mer än en vecka över tiden. Så antagligen blir han ju hemma den veckan ändå. Föder jag då så. =)
Fast det är iof rätt bra, för då tar han ju en veckas semester efter nån månad eller så. Bara att det inte blir sammahängande iochmed de 2 veckor han är hemma efter födseln. Det lööööser sig.

 
Slutet av v.31                     V 32

9 veckor kvar.. Har fått höra att det tar försäkringskassan en god stund att betala ut första föräldrapenningen, så jag ska nog fylla i att jag vill ha det f r o m 9:e augusti. Sen om det den 8:e visar sig att jag inte fött, så ändrar jag bara. Vill ju inte börja nalla på dem innan han fötts.


Om 4 dagar flyttar vi. Tror inte jag förstått riktigt. Om 4 dagar sover vi inte ens här.
Men det känns skitbra. =)


Min älskade

Jag måste ha världens gulligaste sambo...
Nu när jag kom hem från jobbet så hade han satt upp ballonger o serpentiner i hallen och köket.
Köpt fina röda rosor i arrangemang, köpt ett kort och skrivit fina ord. Och köpt en liten portions-kladdkaka och grädde, som han bundit in med serpentiner. Allt för att fira att jag går på ledigt nu... =) God, I love that man. =)

Jag fick faktiskt lite tårar i ögonen när jag satt i bilen påväg hem från jobbet. Det kändes så... ja, som att nu startar ett nytt kapitel liksom. Nu ska jag vara ledig och jag kommer inte jobba igen förrän vårt barn är över ett år gammal. Helt knas.

Det är början på ett nytt liv. Bokstavligt talat.

Sista dan!

Lilian: Haha, jaaa, men säger det automatiskt då att det är det dyraste kök man kan köpa? =) Vilket det tydligen inte är... K visste andra som är svindyra. Men that´s not the point. =)
Alltså vi skulle kunna köpa det, men då skulle vi behöva vänta med alla andra rummen. Rent fysiskt så finns pengarna, men det är inte värt det när vi kan få precis lika snyggt med Ikea-grejer. Som sagt, viktigaste är vitvarorna.


Då var det dags att jobba sista gången idag. På nåt år. Helt galet. Drömde massor om att jag kom skitsent. Skulle börja kl.12 och stod i duschen 12:20. Gah. Visste att jag skulle få sparken o allt vare va. Hehe
Men det ska bli rätt roligt att jobba idag. Vet ju att det kommer bli mycket folk så dan kommer gå snabbt.
Lär nog sitta i kassan mestadels. Om inte så ska jag kämpa för att få göra det iaf. =)

65 dagar till bf.

Klar bild

Lilian: Nej hur ska vi veta det om ingen sagt det till oss ? Kristians jobbarkompis köpte ett helt kök för 120´000, utan 50% rabatt. Och då tänkte vi såklart att det är lugnt, för 60´000 har vi ju råd med. Fast det beror ju på vilka vitvaror man vill ha också. Men nu sa Jimmy i s-näs till oss att de antagligen chockhöjt sina priser, SEN lagt 50% rabatt. Och ja, då gör det självklart ingen skillnad. Men det är gaaanska svårt att veta det du. =) Och montering var inte ens inräknat i det här priset. Kristian klarar ju sånt där själv...

Vi har ju en rätt klar bild av vad vi vill ha i vårt kök och det kanske helt enkelt är för "lyxigt" för att kunna ta det från Noblessa. Men som sagt, Ikea blir jättebra. Funkat hitills. Viktigaste är att vi inte har vitvaror från Ikea.

Idag vaknade jag kl.04 av en brummande bil. Stod och börna bra länge. Jävla idiot. Starta bilen och åk för fan, om du måste åka så tidigt på morgonen! Så jag blev vaken till en halv sju sju, sen somnade jag om.
Så ja då vare lunchdags snart då.. hehe

Blir inte alltid som man tänkt sig

Det blir icke Noblessa. Fyyyfan va dyrt det skulle bli! Skulle kosta 100´000 kr. Och då är inte ens kyl och frys medräknat. Inte kakel och klinker, inte handtag och belysning. Och det var alltså efter 50% rabatt, så egentligen skulle det ha kostat 200´000 kr. Nejnej.. funkar sig inte. Ikea rules! Hehe
Fast vi har fått många bra idéer från Noblessa, så vi kör på samma grej, fast det blir Ikea-grejer. Inte vitvarorna, de tar vi från Elon. Han frågade i början var gränsen låg för oss. 60-70´000 sa vi. Sen när allt var klart och han skrivit ut offerten säger han att "det blev lite dyrare än ni tänkt". No shit. Han skulle sitta och pilla med det imorrn och sen höra av sig om hur mycket han kunde få ner det utan att liksom förstöra designen osv. Men det fattar ju vi med att man inte kan få ner priset 30´000 med bara finlir. Såatt såatt. Ikea blir jättebra. Det har vi ju nu och we like it a lot. Hade självklart varit roligt att kunnat ha två-färgat, men man får göra det bästa av det som finns i vår prisklass!

Natt.

Planera kök

Idag ska vi till V-ås och planera köket! Härligt. Ska bli roligt o se vilka finesser och idéer han kan ha, han som ska hjälpa oss. Ett skitbra skafferi ska vi ha iaf. Svårt att förklara såhär, men det är en smart grej.
Igår beställde vi kyl och frys. Det blev som jag ville... Stor kyl, stor frys. =) Och den här gången kommer vi t o m ha kolsyrat vatten. Hehe. Vi brydde oss inte om det, men det gick inte att välja bort, så man får se det som en bonus-grej. Vatten och is var det viktigaste för mig. Blev så nöjd så nöjd.

Idag har jag försökt sola lite, men det blåser ju faktiskt en del. Skulle bada också, men poolen höll bara 20 grader och det är för kallt för mig. Säkert skönt om man väl kommer i, men nej... jag väntar ett par grader till.

Våra skattepengar har vi fått också. Härligt. Inte för att vi ska göra nåt speciellt eller så. K ska betala bort lite av våra avbetalningsgrejer med sina pengar och jag fick bara tillbaka 500 så de går väl till att leva helt enkelt. Fast skönt förstås att bli av med lite avbetalningar. Många bäckar små.

Btw så är vår hemtelefon borta nu. Vi har valt bort att ha det, så nu är den avstängd. Nu äre bara våra mobiler som gäller.
Får se om vi kanske öppnar nytt senare nångång i huset, men just nu känner vi bara att alla småbetalningar som är onödiga måste bort. Och hemtelefonen använder vi knappt.

Varit duktig och ringt facker och a-kassan idag också. Tydligen så betalar jag redan lägsta medlemsavgiften till facket så där blir det ingen förändring iochmed mammaledigheten. Dumt. Och a-kassan sänks ju snart ändå...
Slipper ju iaf hålla på o deklarera kassakorten varje vecka. Alltid nåt.
Måste ringa arbetsförmedlingen också... avskriva mig. Men det gör jag samma dag jag ska ur, annars vet man aldrig vad de hittar på för dumt. Stämplar ju ändå en vecka till.

Fick också reda på idag att det blir 13:e juni vi får nycklarna till huset. Fatta, det är nästa fredag det... ujuj...
Så den dagen flyttas allt, sen veckan efter ska det väl städas såklart. Jobbigt, men det måste ju göras.
Kan ju börja redan den 15:e kanske. Man vill ju gärna ha bara huset att koncentrera sig på.
14:e ska jag på möhippa och han på grabbkväll, så då blire inte mycket gjort.

Fan vilken tråkig blogg... "hej dagboken, idag har jag....blabla"

Hade för övrigt jäkligt ont i magen inatt. Det började igår kväll efter vi ätit popcorn. Vet inte om popcornen hade ett dugg med det att göra, men det var iaf snarast efter dem det började. Hade iof ont innan av att jag var hungrig, men det blev en annan slags smärta sen. Kändes bara i övre magen och den här gången var det inte halsbränna eller så. Novalucol hjälpte inte. Hade ont hela natten och mestadels när jag vände mig, låg på rygg eller skulle röra mig öht. Så jag försökte mest ligga stilla på sidan med en kudde som stöd. När jag vaknade vid nio, sista gången imorse, så var det över och förbi. Undrar vad det var... Magkatarr borde ju ändå hjälpas av novalucol liksom. Men men. Så länge det inte håller i sig så.
Han kanske låg konstigt bara... var väldigt spänd och hård däruppe på magen så han tryckte väl kanske på nerver eller nåt.

Andas in.. andas ut..


V 31


Nu är det alltså redan juni... 68 dagar kvar till bf. Mindre än 2 månader.
Det är fortf. inte speciellt jobbigt eller så. Förutom att det ibland känns tyngre att andas såklart.
Och så är det svårare att vända sig i sängen . Vill helst inte ligga på rygg, känns konstigt då.
Känns som jag redan påbörjat min ledighet, men gör ett inhopp på jobbet på torsdag.

Igår var vi och tittade på kök i V-ås. Vi kommer köpa från Noblessa och vi har ett inbokat möte imorrn. Då blir det att rita upp det och planera ordentligt precis hur det ska vara.
De hade tydligen inga bra kyl och frys, så det köper vi från Elon istället. Så dit ska vi idag i S-näs och beställa det.
Höll på att förlora min ismaskin där, men icke! Jag strider för den. K tycker tydligen inte att det är lika viktigt den här gången, men det kan han glömma. ;) Eller, han tycker väl kanske inte att det är värt de extra pengarna det blir, för han vill isåfall inte ha side-by-side, utan stor kyl o stor frys. Och jag tycker att det ÄR värt det. Våran frys nu är ju redan för liten för bara oss två. Nu när vi ska bli familj så är det ju såklart bättre om vi kan ha stor frys istället. Enklare att storhandla osv. Vi får se vad det blir, men kampen har jag inte gett upp! =)

Har beställt en profylax-dvd. Hon Anna Wilsby, som har startat kurserna i Sthlm osv, det är en dvd med henne. Där guidar hon en igenom avslappningsövningar och andningsteknik, samt ger förslag på massagetekniker osv. Bättre än ingenting, eftersom kursen blev för dyr för oss. Så nu måste det börja övas här båda två!
Känns bara bra med förlossningen, det kommer gå bra. Sen gör det inget om det tar en extra stund, hellre det så att jag kanske kommer kunna parera det här med att spricka. De säger ju att ju snabbare det går, ju lättare är det att spricka. Iaf för förstföderskor. Så fine.. 72 timmar, here I come. ;)

RSS 2.0