Egen kväll

Nu har jag precis kommit hem från Gittan. Har lämnat Ville där hos dem idag för natten. Det går säkert jättebra och han får säkert jätteroligt. Jag är mer oroad för att de ska tycka att det är jobbigt när/om han vaknar på natten. Hehe
Men men.. ska försöka slappna av och släppa det...  Jag vet att Gittan är super med barn, så det är ingen fara.

Så jag och Kristian ska alltså hitta på nåt själva ikväll. Problemet är bara att vi inte har några kompisar som vill hitta på nåt med oss. Haha. Antingen är de bortresta (Anna o Niclas, Pethra o Martin) eller nyss fått barn (Lilian o Patrik) eller ska på bio/fest (Erika o Jimmy) eller jobba imorrn (Jani o Heidi). Och Gittan och Kim har ju Ville så det vore rätt dumt att crasha deras kväll. ;)
Nej vi sa att vi tar ett glas vin och ser vad som händer. Blir vi hemma så blir vi. Men antagligen inte. Känner jag oss rätt så kommer vi hamna nere på nån krog. =) Det gäller att passa på liksom.

Ska snart börja göra lite mat här iaf. K kommer från innebandymatch om ca en timme.

Idag lagade jag förresten för första gången egen mat till Ville. Har ju kört burk hittills. Och det kommer fortsätta också, varvat med egenlagat. Om han inte får för sig att rata burk förstås. Hehe
Iaf, så lagade jag pastasås med kassler. Mja, till en början åt han på bra.. Men sen vet jag inte om det var en sån stor hit. Eller så var han bara trött o kinkig. Hur som helst så fick jag i honom nästan en hel portion. Duktig kille.
Nästa gång ska jag laga kyckling-gryta.

Det blir bara svårare o svårare att lämna bort honom. Han är ju så rolig att vara med... Samtidigt som jag kan känna att det är skönt att få vara lite ego för en stund. Sova länge t ex. Aja... som jag sa, jag ska släppa det här nu och slappna av ikväll. Det kommer gå såååå bra!


Åt gurka imorse när vi åt frukost...


Och här åt han det jag lagade. Jaja, det funkar väl... typ. Hehe

Bilder








Man kan ju inte bli bra på alla kort. ;)

S-näs

Idag ska jag och Ville till Erika i Strängnäs. Vi skjutsade Kristian till jobbet imorse för att kunna ha bilen.
Kändes lite lagom roligt att gå upp när Ville fortfarande sov, men han vaknade 5 min efter så man hade ju ändå fått vara vaken så tidigt.

Inatt var han otröstlig. Jag ska ju försöka vänja bort nattätandet igen... Vid kvart i fyra började han. En timme efter gav jag upp och då åt han. Skulle vara så bra om han kunde hålla ut till runt 06. Och det vet jag ju att han kan, det är bara det att nu när han var sjuk så blev han ju van vid att få äta när han ville på natten. Jaja, får ta tag i det i helgen, för idag är det äntligen fredag!

Nej nu tittar Ville som att "kom o lek!". ;)

Apelsingourmet

Vi var ute och gick typ 3 timmar idag. Gick ned till stan och sen till babyproffsen och sen hem. Vid det laget hade Ville tröttnat rejält btw. Han skrek ett tag, antagligen av hunger, sen somnade han. Men efter lite mat hemma så blev han så glad igen så. =)

Han fick smaka apelsin idag. Han har smakat det ytterst lite förut, men idag så sög han tag ordentligt.



När jag tog bort den så blev han så ledsen så ledsen... tårarna sprutade, som ni ser på bilden nedanför. =)



Han gillar apelsin kan man säga... hehe

Sen somnade han gott efter en flaska välling... ;)





Nu ska vi (jag och K) tydligen pimpa up min blogg-sida....


Frisk snart

Ville var spyfri igår, tack o lov. Hostan låter lite bättre också faktiskt... Eller blir det placebo? Hehe
Han är hur som helst piggare och blajjan i blöjorna ser bra ut nu. Min lilla kille... Snart helt frisk.

Vi har halkat tillbaka lite på nattätandet... Nu när han är sjuk så har han inte ätit så värst bra på dagarna, så då blir det att han ammas 1-2 ggr på sen-natten istället. Men det är bara att vänja av igen när han äter bra igen.

Idag ska vi ut o gå med Lilian o Vira. Behövs kan jag lova.

Skulle behöva storhandla också. Eller åtminstone veckohandla och storhandla blöjor/välling etc.

Jag ska till London! Antagligen. Mamma och Helena (Kristians mamma) är mitt resesällskap. Vi tänkte åka i mitten maj nångång.. Vi ska bara hitta nåt billigt o bra.

Nu sitter lilla killen här bakom o leker med fjärrkontrollerna. Vad skulle hans pappa säga om han såg det? ;)

Igen

Ja och då spydde han igen då... Suck.

Men den här gången var det absolut pga hostan. Får hoppas hostmedicinen hjälper inom ett par dagar.

Medicin

Han fick hostmedicin. That´s about it. Det fanns inget annat fel som de ser just nu iaf. Om kräkningarna fortsätter så ska vi höra av oss så vi får kolla upp det mer. Om det isåfall skulle kunna vara gluten eller nåt sånt. Fast ja, då tycker jag ju att han borde ha reagerat när vi införde gröt redan. Men vi får se. Han trodde att när hostan går bort så gör det här också det.

Hittills har han inte spytt nåt idag... Håller tummarna.


Här ligger han och gör lite miner...
La den där filten bredvid honom, ihopvikt, men den skulle han tydligen ha som täcke och ligga mot amningskudden. Där låg han och myste i typ en kvart innan han tröttnade. =)




Han var förresten jätteduktig hos doktorn. När de skulle ta prover så sa han inte ett pip när de stack honom i fingret. När det skulle tas näs-prov så blev han däremot väldigt upprörd, men det gick över på 10 sekunder. Lilla skrutt...

Fått tid

Nu är alla samtal klara. Jag ringde ju till den vårdcentralen jag och Kristian tillhör, för jag antog att Ville också tillhör den. Eskilshem. Meeen, han tillhör Skiftinge, så de satte mig i den kön istället. Så de ringde upp nyss och vi fick en tid idag kvart över två. Mamma kommer och hämtar oss så slipper K förlora timmar. Är ju inget akut det här...

Jahapp.

Väntar

Sitter och väntar på att de ska ringa upp från vårdcentralen... De skulle ringa kvart i nio. Hm, tror klockan är mer nu.

Läkartid

Trodde jag ja.. att han slutat spy.. suck. Spytt 2 ggr idag. Men de här gångerna har det endast varit ganska direkt efter maten. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och hon tyckte att en läkare skulle kolla på det här. Så imorrn ringer jag vc så får vi se när vi får komma in. Hans allmäntillstånd är så pass bra att det inte är akut, så det var ju skönt iaf. Slippa åka o sätta sig på akuten eller nåt. Jag tror det här beror på hostan, förkylningen. Men vi får se. Lika bra att göra en koll.

Så idag har vi tagit det lugnt... Inte busat så värst mycket ens. Vill inte att han ska hosta mer än nödvändigt...
Men lite har vi allt busat och så har han badat. =)







Sen satte vi på honom mitt hårband... så söt så... hehe




Han börjar se fundersam ut...


Och till slut ville han inte leka transa längre. ;)


Sjuk?

Svårt att avgöra om Ville är sjuk eller inte... Han är kinkig from time to time och det är man ju inte jättevan vid med honom. Han hostar, så det är väl det som gör honom sjuk då. För spytt har han inte gjort nåt idag. Det kan bero på att jag idag struntat helt i tider och bara gett honom mat när han själv verkat vilja ha.
Vilket iof har resulterat i att han ätit jättelite idag... Men vad ska man göra, jag kan ju inte trycka i honom, för då spyr han ju uppenbarligen upp det.
Vi får se hur natten blir nu när han ätit så dåligt under dagen. Natten som var var han vrålhungrig vid två eftersom han hade spytt upp sista kvällsmålet vid åtta.
Kan nog känna mig lite mer fundersam över det här med att han bajjar löst... Han ammas ju knappt längre, det borde inte vara löst nu. Eller fortsätter det vara löst av välling?
Han äter ju alltså min mjölk, välling och vanlig mat. Ibland får han ersättning, som idag, när han inte ville ha vanlig mat. Min mjölkproduktion är ju liksom anpassad till ett par ggr om dagen nu, inte mer, så då får det bli ersättning när han är kinkig med maten.

Aja.. Många frågor. Borde kan ställa dem till bvc istället.

Nu måste jag gå o gosa bebis.

Dop

Idag var det dop för Lucas. Prästen var jätterolig och allt var så fint! Jättemumsig smörgåstårta fanns det också så det slank ju förstås ned lätt i magen. ;)




Så fina. =)


Ville var duktig under ceremonin också. Min lilla plutt... Men till slut vare för mycket kalasande så då somnade han.




Mycket vätska

Här sitter vi. Morgonen startade inte allra bäst. Vid sjutaget hörde jag hur det blöddrade till i Villes blöja. Jaja, tänkte jag, så äre. Så jag satte mig upp o skulle byta, då ser jag att det bajsats igenom. Pyjamasen var helt blöt, vilket betyder att madrassen också var det. Kul kul. =)
Så vi gick in i hans rum och donade, sen sätter jag honom i hans egen säng för att dra bort lakanen o allt. Då spyr han i sin säng. Som om nån hällde ut en flaska. Men det var ju bara mjölk så det är ingen fara, plus att där har vi ju sånt där frotté under lakanet. Hm, kanske vore idé att ha det i vår säng också, där han faktiskt sover. =)

Ja det är kul nästan jämt... ;) Då fanns det ingen anledning att försöka få honom att somna om heller, så vi gick upp. Eller ned, tekniskt sett.
Härnere låg Kristian på soffan. Vaknade inte när han kom hem inatt (han var ute med jobbarkompisar), men jag vaknade däremot när han ringde kl.23 igår kväll för han skulle höra hur vi hade det. ;) Ja vi sov ju som två stockar innan han ringde. Hehe
Ja nu skickade jag iaf upp honom så vi slipper tassa omkring här. Var iof ändå inget vi gjorde fastän han låg här, för Ville har nog börjat sjunga eller vad det är han gör. ;) Det gapas för fullt, men han är glad, så man kan kanske kalla det sång.

Om ett par tre timmar ska vi med mamma och handla. Såg att K inte tagit ut pengarna han hade på sitt konto, så då ska de spenderas förstås. Haha. Nej då, det är faktiskt bara nödvändiga saker vi ska köpa. Blöjorna börjar sina t ex..

Sen i eftermiddag ska vi iväg till svärisarna en sväng. Helena ringde igår och berättade att de är förkylda, om vi inte ville komma med Ville då kanske. Men han är lika förkyld han, så det är ingen fara.

Ville börjar bli så himla rolig... Nu kan man riktigt busa med honom. "Var är Ville?" "Dääär är Ville!" När man lägger en trasa över honom så han försvinner. Den är kul gott folk! =)

Läste igår en artikel om kejsarsnitt. Hur mycket som kan gå fel med det. Visste väl kanske det mesta, men ändå. Fast även fast jag läser sånt så tänker jag att nästa också ska vara med snitt. Har ju snarare nu, efter snittet, blivit "rädd" för att föda vaginalt. Fast rädd är fel ord att använda. Jag är inte rädd, men jag är mycket mindre rädd för snitt, om man säger så då.
Det här var ju liksom bra för mig på ett sätt eftersom det tog bort den enda rädslan jag hade, att brista.
Men ja, det är väl bra om nästa blir vaginalt förstås... eller nåt... Haha. Jag är tudelad. =)

I helgen är det full rulle. Axel som fyller 1 år nästa vecka ska firas. Sofia som fyllde 20 år igår ska firas. Och lilla Lucas ska döpas på söndag. Justja, fredag ska vi göra smörgåstårtor också. Och köpa present till Axel och Sofia. Lucas present är redan fixad för längesen. =)

Nej nu ska vi nog göra lite nytta här. Snutt ska snart äta sin morgonvälling sen blir det en dusch för båda två.

Lite sjuk

Onsdagar verkar vara våra olycksdagar. Ville är förkyld. Först tänkte jag att det inte är någon fara, att vi kan gå o träffa mammagruppen ändå. Vem är inte lite snorig såhär års liksom. Men så spydde han en jäkla massa slem, då kändes det inte som en bra idé att gå ut längre. Han har varit kinkig på nätterna nu ett par dagar. Har varit väldigt trött på dagarna och sådär ynklig o gosig. Såatt... Vi får stanna hemma o mysa idag igen. Verkar vara varannan gång jag kan komma med och träffa tjejerna och bebisarna. Hehe. Aja... vad gör man.

Fick nyss ställa in matstolen med Ville i, i duschen. Det var en blaffa i blöjan om man säger så. En riktigt stor en som inte kändes som man kunde få bukt med på annat vis än att duscha av honom. Så nu är han hel o ren igen från allt vad snor och bajja vill säga. ;)


Han blir riktigt ledsen om man tar ifrån honom hans miniderm... Extra ledsen idag när han är lite sjuk o ynklig.

Nej nu är det dags för hans lunch sen behöver han nog sova en stund igen....

Bilder


Här kan man snacka om att käka tå.




Myser med pappa...




Kollar på tv.. ;)

Ville och Elsa



En bra bit ifrån varandra till att börja med.


Nu börjas det... =)


Elsa närmade sig Ville lite försiktigt... Ville är avståndstagande.


Nu gör hon sitt move.


Nu har han åtminstone lagt ned leksaken vilket visar att han är intresserad, eller irriterad. ;)


Elsa börjar nu bli väldigt närgången...


.. vilket får Ville att tröttna och tänka att "nu jäklar ska jag bita tag i hennes finger!" ;)


Till slut kommer kel-handen fram...


.. där det avslutas med att hålla hand. Slutet gott allting gott. ;)

Värmepump

My god vad lång tid det tog att sätta upp en värmepump!
Visserligen varom iväg på Krauta och köpte virke också, men ändå. Tog typ 3 timmar tror jag.
Nu är den iaf på plats och sprutar ut härlig värme. =) Vi stängde genast av elementen här nere.

Kristian skulle ha spenderat dagen med Ville hos Jani, men eftersom det tog längre tid än vi trodde så blir det inte så länge de är där. De åkte nyss iaf så några timmar är de säkert borta. Jag fick plötsligt ingen lust alls att hålla på med hushållet, nu när det blev så få timmar. Hehe

Jag är så sugen på kebab! Såg på facebook att en käkat kebabpizza... Me want. Jag sa till K att vi ska äta det nån dag den här veckan. Han sa "nej." Haha. Eeeh. Okej.

Hade lite lekstund med Ville o Elsa förut, när värmepumps-nissarna kom. Dörren stod öppen ett bra tag så det blev så jäkla kallt att sitta härnere. Så vi satte oss i Villes rum och lekte en stund. Till Elsa inte ville längre och bara pappa dög. ;)
Jag och Ville fortsatte leken i vårat rum istället och sedan somnade han gott efter en stund.

Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Fotbad och kolla på Sex and the city skulle låta som en plan, om det inte vore så jobbigt att göra iordning fotbadet.

Nåja.


Telefon

Nu har jag sovit t o m. Uh så skönt det var. Men mitt i allt så ringde någon på hemtelefonen. Jag fattade inte att jag skulle svara. Haha. Jag tittade på telefonen och funderade hur jag skulle göra för att det skulle låta mindre. Haha
På nåt konstigt sätt så kopplade jag ihop det med Ville och att när jag tar hand om Ville så låter den där telefonen litegrann, men den låter mindre om jag trycker på den men jag fattade inte var jag skulle trycka.
Ja och när det väl slutade ringa, DÅ vaknade jag ur min koma och förstod vad det var.
Tur att man inte bara tänker på Ville HELA tiden... doooh. Måste vara mamma-genen. ;)

Ringde nyss till pojkarna. Ville och Elsa lekte och Kristian och Jani spelade playstation. Hehe. Ungarna på 7 och 8 månader lekte alltså själva... Gud vilka duktiga barn vi har. Undrar vad de lekte. ;)

Det är nog meningen att jag ska göra mat här, men jag saknar matlagningsgrädde som jag hoppas K köper med sig.
För ni tror väl inte att jag bara tänkt lata mig?

Imorrn ska de ha play-day hos Jani igen, när värmepumps-nissen varit här. Då ska jag nog försöka ta tag i nåt här hemma. Som den där lilla tvätten. Och den där tidningen som jag vill läsa.

Det är rätt mysigt att ha Ville borta ibland, för det gör att jag saknar honom så in i norden och blir om möjligt ännu gladare av att se honom. Min lilla bu.


Tuggar på vanten...


"Oj då.. avslöjad..."

Baby borta

Ville är med Kristian hos Jani o Elsa. Jani är pappaledig nu så då passade K på att åka dit med Ville nu när han är ledig den här veckan.
Jag tänkte jag skulle vila lite och titta på serier. Ja, nu har jag vilat och tittat på serier, var är mitt barn!? Hehe

Får väl vila lite till. Eller ta tag i tvätt osv. Hm, svårt val, verkligen. ;)

Pulka

Idag har vi varit ute en sväng med Ville i pulkan! (tryck på bilderna för större bild)





Ibland log han, men det är ju inte som han tycker det är askul med pulka. ;)

Nu ska vi snart åka till Strängnäs och hämta värmepumpen som ska installeras imorrn!

Badar

Fick lust att bada Ville. Var inte längesen han duschade, men det är ju så mysigt när han nu kan sitta i badet och leka lite. =)


Haha. Snygg hatt va? ;)
Har den egentligen bara när han duschar så han slipper bli röd i ögonen.


Det är iaf kul att han gillar vatten. Underlättar en hel del.


Nybadad och fortsätter tugga.. nu på nappen.




Skrivit många inlägg nu... så enough! =) Ha en bra kväll!

Bilder


Prutta med munnen är askul

Mycket dreggel blir det. ;)


Busar med pappa..




Sitter och leker. Det är rätt skönt nu när han kan göra det själv utan att bli ledsen.




Ville med pappa


Äter bok. ;)



När jag hade skrivit förra inlägget om att han sovit över 2 timmar, så tog det bara 5 min sedan vaknade han. Helnöjd var både han o jag. =)

Trött kille

Ville har nu sovit över 2 timmar. Vad nu då? Har inte hänt sedan han var pytteliten. Hände knappt då för han åt ju varannan timme i flera månader. Busade han så mycket hos mamma och pappa att han behöver ta igen sig eller? =)
Ska nog väcka honom snart... Eller? Är ju inte van vid det här. Han brukar sova 30 min MAX 45 min åt gången.
Han borde bli hungrig snart... åt ju senast halv två.

Jag är hänförd. Hehe

6 år

Idag är det 6 år sedan farmor dog. Har det gått så snabbt? 6 år? Satt ju nyss här o skrev att det gått 5 år...
Oh va jag önskar hon fanns med oss. Hon träffade aldrig Kristian t ex. Och jag skulle vilja att hon träffade Ville.
Va knas det är när såna människor slits bort... Hon är för alltid saknad.
Sitter med ljus tända för henne. Men jag orkar inte tänka. Jag tänker inte längre än att jag saknar henne. Tänker jag vidare går mitt huvud sönder. Jag undrar när det kommer ändras. När slutar man gråta?

Fick hem mitt halsband idag, som tillhörde farmor. Det hon gick bort i. Det känns dubbelt. Jag vill ha det, samtidigt som jag är så rädd. Jag vill inte höra ett pip, inte se nåt, inte märka av henne på nåt sätt. Jag skulle gå sönder.
Jag bar det halsbandet när jag var på undersökningar/ultraljud med Ville, då kändes det som jag på nåt sätt visade henne det jag inte kunde berätta om mitt liv.

Min farmor var någon jag var så nära. Så nära att det idag gör ont.

Barnfritt

Idag var det sovmorgon. Jag somnade innan kl.23 igår och låg kvar i sängen till kl.10:30 idag. Sååå nice.
Jag var visserligen vaken runt kl.08 och tittade på tv, men sedan somnade jag om.
Ville sov hos mamma o pappa inatt, så därav sovmorgon. Kristian däremot tog knappt nån, han gick upp vid 08.
Galen. =)

Nu har vi varit och hämtat skrutt. Han sover fortf. i bilstolen.
Igår kväll var jag rätt orolig. Jag smsade mamma vid 22:15 och frågade om han var vaken, för han sov runt en kl.19 på kvällen så då tänkte jag att han säkert vaknat o ville vara uppe sen.. Men inget svar... Först tänkte jag ju bara att de sover, men sen dök alla möjliga scenarier upp i huvudet. Inbrott, nån som tagit kål på alla.... gah...
Förstod ju att jag var löjlig, därför jag inte ringde och kollade. Men ja, det var lite jobbigt. När man väl börjat tänka såna tankar så är de svåra att få bort. Hon messade vid 08 på morgonen, de hade sovit när jag messade, så då blev jag lugn.

Hade tydligen letat efter Ville inatt också... Hehe. Hade vaknat och tittat upp och börjat leta efter honom med handen, men sen hade jag lagt mig o somnat om igen. Lite konstigt, eftersom jag tydligen inte hittade honom. Hehe. Men jag kanske kom på var han var, jag har inget minne av det där.

Hur som helst, det var myskväll igår med film och chirre och tidig sänggång. Supernice!

Money money money

Freeeeedag hela veckan! Idag är sista dagen Kristian jobbar, sedan är han ledig en hel vecka.
Ska bli så skönt. Kanske kan få arslet ur vagnen och gå ut och gå mer.

Fan vad svårt det är det här med att beräkna föräldrapenningen. Gah. Hur gör vi? Hur länge kan jag vara hemma? Har vi råd? Har vi dessutom råd med att Kristian ska vara hemma? När ska jag ansöka om dagis? Frågorna är många och än har vi inga direkta svar. Man måste nästan låta de här 180 dagarna gå först och se om det går att ta ut några lägsta-nivå-dagar på helgerna så jag kan spara dagar i veckan så Ville får vara hemma så länge som vi hade tänkt.
Annars, blir det att börja jobba i höst. Vilket i sig inte är så farligt, mer än just det med att jag helst ser att Ville är 1½ år när han börjar på dagis. Jaja, time will tell. Först och främst måste vi skicka in papper på att Kristian ger mig sina dagar han kan, sedan får vi börja planera.

Idag ska jag, Ville och mamma fira Teddie. Sen efter det hoppas jag på att hon vill åka och handla så vi kan få lite handlat inför helgen. Fick pengarna till värmepumpen idag. Det känns bittert att veta att de inte får röras. Mer än ett par hundra då, så vi kan handla hem mat.
På måndag hämtar vi pumpen och på tisdag kommer de och installerar den. Hoppas man märker skillnad direkt på elräkningen. Det ska man fan göra.

Ibland tänker jag att det vore enklast att börja jobba så fort han är ett år, så vi kan leva normalt. Men alla mina känningar om att Ville ska vara äldre än så när han börjar dagis, säger emot.
Sedan vet man ju heller inte i dagsläget om jag skulle få jobba så värst mycket... Med mitt låga kontrakt. Suck.

Kan nån skjuta den som uppfann pengar?

Bullar

Idag får vi lite besök. Först mamma, sedan svärisarna. Tänkte baka ett par bullar eller så. Finns ju inget bättre än nybakta bullar och mjölk. Dock får ju inte mamma äta det (lchf-dieten) så det får väl bli vatten för henne. Hehe
Okej, kaffe då.

Snuttis sitter här bakom mig i soffan och läser bok. Eller ja, äter bok kanske man ska säga.
Vi ska snart gå ut och gå tänkte jag. Fast nu hörde jag ett brak, så vi ska nog ta reda på den saken först.

Trevligt igår, som alltid, att träffa tjejerna ur mammagruppen. Vi fikade, pratade blöjor/amning och tittade på våra barn. Hehe


Lucas var inte så intresserad, han var mest linslus! Hehe




ja till slut tittade väl han då... ;)


Finaste pluttarna...

Blåbär

Jag får ju springa här och dra undan gardiner och ha mig när Ville ska gå i gåstolen. Har hela tiden tänkt dock att det gör ju inte så mycket om han får tag i dem, han kan ju ändå inte riva ned dem. Tji fick jag. Nästan hela skiten åkte ned igår. Fick tag på det i sista sekund. Och han var så lycklig. =)

Sen satt jag i soffan och tittade på tv när jag hör att det blir väldigt tyst. Ja då vankas det ju bus förstås så jag vänder mig om och då har han fått tag i filten som han glatt tuggar i sig.



Idag fick han smaka blåbär för första gången. Det var en riktig hit! Han älskade det. Dock kan jag såhär i efterhand känna att det inte var det smartaste att ge blåbär. Visst, jag var duktig och höll efter så det slapp bli blåbär på kläder osv när han åt. Men nu när han får upp nåt så är det ju blåbär i det! Vilket gör att det ändå kommer på kläder osv. Hms. Jaja, bara han är nöjd så. =)

min blåa snutt


Sitter och inväntar tjejerna från mammagruppen. Vettefan om vi ska vara här nere eller i Villes rum. Får man plats alla däruppe? Det visar sig, men det vore ju enklast så man slipper dra ned alla leksaker osv.

Kurvan


busar med pappa


mycket fascinerande med spegel


trött efter vår promenad


allmänt trött =)

Idag var vi på vägning/mätning på bvc. 9130 g och 69 cm lång. Det börjar plana ut med vikten. Hon sa att det är jättefint på kurvan. Goodie.

Imorrn kommer tjejerna + bebisarna från mammagruppen. Kladdkakan är bakad. ;)

Villes rum

Nu är Villes rum klart förutom lister och gardiner.




Docksängen ska naturligtvis bäddas med madrass osv. =)

Känns lite roligare att vi har nånstans att sitta och leka. Därnere störs man av tv/dator.

Sen ska ju hyllorna fyllas ut allteftersom vi köper eller får böcker. Det blev dock för tungt för hyllorna att sätta upp böckerna från min barndom. Vill hellre ha en stor bokhylla sen som orkar med allt.




Bobbycar var en kul grej.. =)

Pics


Här busas det för fullt. =)


Han har börjat göra pruttljud ordentligt nu. Det är vad han försöker få till på den här bilden. ;)


Och att lipa med tungan medan man gör ljuden är definitivt en hit just nu.
Don´t mind den smutsiga sjalen. Hehe


Som sagt, tungan... =)


Gosunge


Man kan tro att han gapar på mig. Vet inte riktigt vad han gör. Hehe


Suga på stortån är också nåt som är roligt just nu.


Hehe



Nu har man börjat piggna till litegrann. Lång måndag det här. Jag ska aldrig mer dricka? Mmm.


Vimmel


Here we are. Hehe

Kvällen på Harrys

Ja idag mår man ju som man förtjänar. Nej, det är ganska lugnt egentligen, mest trött.
Hade lite slängar av nåt slags illamående i förmiddags, men en tupplur gjorde susen.

Nu har jag skickat in Kristian i duschen, så vi kan åka till vår lilla skrutt. Först ska det bli ett stopp på Billy Boys!

Det var riktigt kul igår hos Maria! Singstar, nostalgiprat och många skratt. Härligt att det kan vara sådär. Att det är så längesen vi träffades allihop, men ändå känns det som förra veckan när man väl gör det. Me like.
Sen gick jag, Anna, Annie, Sanne och Evelina till Harrys. Där var det mindre roligt, som alltid. Om jag kunde komma på varför man envisas med att gå ut. Varför tror man att den häär, den hääär gången, dååå blir det kul! Nej, det blir aldrig kul! Det var mest soft. Jag och Annie tappade genast bort de andra, så vi lufsa omkring. Tog en cider, rökte ett par ggr, fastnade på vimmelbild. Haha. Sen runt en kvart över ett hade vi fått nog, då gick vi och åt. Dit kom även Kristian, Tom och Christian efter 10 min.
Kristian och jag tog nattbussen hem vid två. Tog 20 min att gå från busshållplatsen till oss. Det var så jäkla halt med mina skor så jag kunde inte rusha. Längsta promenaden ever när man bara vill hem och sova.

Det bästa med den här natten är att jag slapp pumpa för första gången. Så jäkla skönt att kunna sova utan att gå upp varannan var tredje timme och pumpa ur lite.

Nej, nu har jag skrivit rätt mycket "idag har jag". Nu måste jag iväg och träffa min lilla snutt. Längtar så! Han hade varit så snäll hela tiden. Sovit bra och bara varit glad. Det gillar vi. =)



Vår glada kille =)

Party

Sådär. All dressed up. Väntar bara på att klockan ska gå en halvtimme så vi kan gå till bussen.
Ska till Annie innan vi ska till Maria. Grunda lite och catch up.
Det blir nog fan hela gänget ikväll förutom Milla, som är utomlands. Tråkigt. Men det går fler tåg!
Förhoppningsvis tidigare än om 4 år. Hehe

Sen blir det nog Harrys ikväll, där vi möter upp Kristian och Tom och gänget de är med.

Det blir dock svårare och svårare att lämna bort Ville. För huvudet och hjärtat alltså. Han blir ju mer och mer medveten. Men än är han inte så pass att han blir ledsen när vi går, vilket är skönt. Äsch, jag vet ju att han har det toppen hos mamma o pappa! Min lilla skrutt...

Trevlig kväll på er allihop!


Har min "smink-sjal" på sig... =)


Älskade unge

En vaken kille

Hms.  Det blir senare och senare som Ville lyckas somna för natten... Vi som var så duktiga för några veckor sedan.
Nu är det mer "oj, gråter du. näää... stackare!" oså tar man upp honom. Hehe
Som ikväll. Kristian är iväg på träning och jag skulle lägga Ville. Började bra... Han somnade till vällingen, jag la ned honom i sin säng, han vaknade till och avfyrade världens största leende. Där var det kört. Han var pigg som en mört igen. Jag kämpade (om vi nu kan kalla det kämpa) i ca 10 min. Nu är han här nere hos mig. Kör omkring i gåstolen och leker huligan. ;)
Tror faktiskt jag ska gå upp o lägga mig med honom och kolla på tv. Så han fattar att det inte är morgon. =)

På lördag ska jag träffa några av tjejerna som jag brukade hänga med förut. Gamla gymnasieklassisar. T o m Annie.
Var sjukt längesen jag träffa dem. Ska bli kul! Om de inte ska ut och äta vill säga, för då kan jag inte följa med. Har icke pengar för att både gå ut och att äta ute. Får hoppas på att de struntar i det.

Skulle ha gått o mött upp Tom och Co efteråt, men eftersom han nu har propp i benet och ska äta medicin, så antar jag att han inte får dricka alkohol. Och heller inte bör, får man väl tillägga. Så jag möter upp Kristian iaf, sen får vi se vad som händer.

Den 28:e ska Ville sova hos Gittan o Kim.... Jag är lite nojig, men det kommer gå jättebra. Han är så enkel att ha o göra med. Men vi ska se till att träffas några ggr innan så han vänjer sig lite mer med henne.


Snygg bild.. ;)

Arg vs Glad


Såhär arg var han ett tag idag...


Sen efter nån sekund så såg han leksaken...


Sekunden senare kom han på att han var arg och fortsatte skrika. Haha


Han behövde sova, så här är han nyvaken den lilla busungen


Nöjd o glad igen. =)




Fy tusan vilken härlig unge...

Första duschen

Det är nog ingen magsjuka... Han mår hur bra som helst. Dock har bajjandet fortsatt, som nu är grönt för er som vill veta. ;) Men det är nog en blandning av en eftersläng av den lilla förkylningen han hade för några dagar sedan och det faktum att vi nu blandar i fett i maten han äter. Det går över. Men det är inte speciellt kul när man klockan tre på natten hör det där ljudet som gör att man drar en djup suck eftersom man förstår att blöjan fylldes. Hehe

Ville och jag har precis duschat tillsammans för första gången. När man inte har badkar så får man hitta andra sätt. Jag satte honom i matstolen i duschen. Det gick så bra så. Och nu somnade han gott.


Här är strax innan duschen går igång... Han är förväntansfull. ;)


Duschat klart


Ser sådär extra fin ut.. ;)


Han blev lite röd runt ögonen. Hamnade en del vatten i ögonen tydligen. Får köpa en såndär badmössa. =)



Min storebror är på sjukan. Proppar i benen antagligen. Hoppas det går bra. =/
De kollar nu så att det inte är nå proppar i lungorna. Är det det så blir han inlagd.
Håller alla tummar o tår för att det inte ska vara så.


Igår skulle ju alltså mammagruppen ha varit här. Jag messade alla om att det blev inställt, men jag fick inte svar från alla. Mycket riktigt, kl.13:55 plingade det. Utanför stod en av tjejerna med sin barnvagn o bebis. Hon hade inte haft mobilen påslagen. Nåja, då var det ju ändå inte mitt fel, men ändå. Det blev lite pinsamt.
Mamma satt här också och jag såg hur tjejen tittade inåt. Hon lär väl ha undrat varför jag hade folk här om nu Ville var sjuk. Men mamma är ju inte samma sak. Aja... Får väl säga vem det var när hon kommer nästa onsdag. =)


Grodan


Sprattlar omkring


Han ser jäkligt arg ut! Haha.. Han kollar på mormor sin... Hmm... undra va han tänker. ;)


Sekunden efter såg han ut såhär. Så antingen är han dement och glömmer varför han är arg, eller så är han helt enkelt en glad liten Ville, nästan jämt. ;)

Han var förresten en såndär lycklig bebis här igår kväll igen. Suck. Hehe. Vid nio kände han att han hade sovit klart och ville komma till oss. Kristian är ju inte den som kämpar i en evighet för att han ska somna om, så han hamnade ganska direkt i vår säng. ;) Inte mig emot! =)


Magen

Ville är konstig i magen. Igår bytte vi 5-6 bajsblöjor och inatt likadant. Det kommer hela tiden... Lilla snutt.
Nu ligger han och sover.
Det dumma med att byta blöja på natten (som typ aldrig händer numera) är att han blir klarvaken. Åh så lycklig han blir när han tror att vi ska vakna och leka. Så det tar ju en god stund för honom att somna om och man får stå ut med sparkar i revbenen eller ryggen ett tag. Hehe

Tjejerna i mammagruppen skulle ha kommit hit idag, men jag har ställt in det. Inte så kul om det visar sig att han är magsjuk eller nåt och smittar ned sina polare. Hoppas på att de kan komma nästa onsdag istället. Vi brukar ju köra onsdagar, men nu på onsdag ska vi följa med mamma till V-ås, det var därför vi tänkte ta måndag den här veckan.. men nu blev ju inte ens det.
Och det allra värsta med detta (förutom det faktum att Ville inte är riktigt bra) är att jag igår bakade en kladdkaka som nu står och ser ljuvlig ut i kylen. Hms. Kanske borde frysa in? Måste nog ta en liten bit först... ;)

Igår pratade vi om att börja med GI. Dock kan jag ju inte köra nån rivstart eftersom jag ammar och då känns det som att jag hellre väntar. Sen kom vi även på att vad jobbigt det kommer bli att bli sådär dötrött som man blir i rivstarten pga kolhydrat-brist, oså ska man samtidigt vara glad och leka med Ville hela dagarna. Hehe. Men det går säkert bra!
Vet inte exakt hur länge jag tänkt amma, men ett par månader till iaf. Behöver få bort det där målet han vill ha runt 05 på morgonen först.

Nu ska jag sätta in nya kort på Ville i albumet!

RSS 2.0