Jobbe..

Det har gått förvånansvärt lätt att föreställa sig en son. Människan är konstig. För ett par dagar sedan var det bara flicka som snurrade runt i huvudet, men nu känns det så avlägset och borta så det är inte klokt. Ja, antagligen för att hon sa att det var en pojke.. hehe. Men jag menade mer att fastän bm säger "vad det är" så är det ju så att det inte är 100%, men för mig känns det verkligen så. Det ÄR en pojke. =) Jag får min storebror till mina andra barn, som jag tänkt sedan jag var liten. Men min käre Kristian har ju lovat mig att nästa blir en flicka, så det är bäst för honom att han håller det. *blink* ;)

Nej nu ska jag iväg och jobba... Magen trycker! Eller, byxorna trycker. Måste verkligen lära mig mamma-jobb-byxorna i helgen, det här håller inte. Dragkedjan är nästan helt nere nu, hela tiden. Det syns ju inte under skjortan om man inte tittar ordentligt, men ändå.

Ha en fin dag!

Pojke eller flicka?

Vi ska få en pojke! Nu gäller det att tänka om iochmed namn-förslag. Blir ingen Alma Maria eller Emma Maria den här gången. Men kanske en Milton Kristian? ;) Eller en Karl-Johan? Nej, det blir ingen Karl-Johan. Haha
Köpte lite symboliska blåa plagg idag också. Sååå mycket enklare att kolla kläder nu. Blir ju såklart inte bara blått alltså, men just idag blev det blått och grönt. Allt såg bra ut på ultraljudet, det var det absolut viktigaste. Men vi fick inte filma, konstigt nog. Verkar bara som att man får det i vissa kommuner. Men men, fick ju med oss 3 bilder iaf. Där han ser ut som en alien ofcourse. ;)




Man ser ju inte så mycket såklart, mest konturerna, men sådär ser han iaf ut just nu! Hur roligt som helst att se de små fingrarna när han rörde på dem. =)


Simon! Va sägs? Jag har lagt fram namnet Simon. =)

Glömde ju skriva att bf är 9:e augusti, vilket också är Pethras födelsdag. Spännande. ;)

På G att bli sjuk?

Vecka 18 nu. Härligt. Ultraljud imorrn. Ännu härligare!
Hoppas allt ser bra ut. Och jag är såå förväntansfull att höra om de ser könet. Spännande.
Det sägs att de ser bättre om det blir kille. =)

Sen ska jag träffa Milla och fika. Eller lunch blir det nog snarare, för min del iaf.
Mycket längesen jag träffade henne. November? Klassfesten? Har vi inte setts sedan dess?
Herregud vad tiden går. Jag var ju inte ens gravid då. =) Eller det var jag nog, men jag visste inte om det.

Har fått känningar i hals och öron. Inte bra. Köpte kamomillte och honung idag, så jag kurerar.

Nu har familjen Andersson/Pettersson fått komma hem med lille Axel. Underbart. =)

Känner nog att det blir svårt att somna idag. Sov 2½ timme på dan. Helt slut.

Köpte 3 nya böcker på rean på Coop igår. Goodie. Tänkte bunkra upp till sommaren då jag inte kommer orka göra annat än läsa o dricka kall saft. ;) Har nog en 6-7 böcker nu som jag inte läst. Alla true storys, förstås. Love it.


Vagn



Sådär "stor" som Elliot är, så ungefär kommer Pethra o Martins lille Axel vara när vår bebbe kommer.
Helt sjukt. Det är alltså ett tag kvar tydligen, men ändå är det ingen tid alls. =)

Ska strax åka och jobba. Jobbar vanlig heldag idag, det är man inte van vid så det känns ju.. tråkigt. Hehe
Men imorrn är det så jag slutar halv ett igen. O sen ledig torsdag för då är ju ultraljudet.
Kom på igår att vi ska filma skärmen, efter att jag läste att en del folk gjorde det. Kan va roligt att ha.
Och så skulle man tydligen vara kissnödig när man ska på ul:et, för då syns bebisen bättre. Jaja, jag gör som de säger. =)

Undra hur mamma Pethra har det nu... Om hon har lika ont fortfarande stackarn.

Idag är det löning. Tacktack. Ska genast lägga undan några tusen.

Förresten har vi valt vagn! Tror jag. Vi är ganska säkra. Det blir nog en Abc-design Astro sitt-och liggvagn. Som vi beställer från Tyskland. Och bilbarnstol också. Allt som allt kommer det gå på 4500 kr med frakt och allt sånt. Helt sjukt billigt. Ska bara kolla in de sista detaljerna, för det fanns tydligen en liknande som en rekomenderade, så jag ska se om den är bättre, annars blir det den här. En bilbarnstol här i Sverige är ju förbannat dyr, så det är lika bra att beställa därifrån också tänkte vi. Så vi kommer undan med flera tusen. Bara själva vagnen här, som är nästan identisk, skulle kosta 7000 kr. Och en bilstol kostar ca 3000 kr. Ja, ni ser ju hur mycket vi sparar på affären. =)

Nej då vare dags att knega då.

Farlig lördag

Just another monday..
Idag är det fint väder så jag ska pallra mig ut o ta en promenad senare tänkte jag.
Är ingen bra dag idag för övrigt. Väldigt.. ja vad säger man.. Gråtmild.

Hade bokat bord till på lördag så att vi kunde äta på Papas Tapas. Men det funkade inte för Kristian ska ut med laget om/när de vinner sin match då... så jag bokade om till lördagen efter. Tråkigt.
Så jag blir hemma med chips-skålen på magen kollandes på Melodifestivalen, som ju innehåller Linda Bengtzing den här gången, vilket är toppen.
Kunde jag inte gå ut o äta med K, så vill jag hellre bara vara hemma. Får väl dona lite.. eller nåt.
Fast om det nu blir så att han är ute till 02-03, då vet jag inte hur jag reagerar. Jag är MYCKET skeptisk till detta.
Gillar inte tanken överhuvudtaget. Kan ju inte isolera människan, men det måste få finnas gränser. Kommer ha ångest hela veckan inför lördagen. =( Ville verkligen inte bli en "sån" som inte kan "låta" sin kille gå ut. Fast riktigt så tycker jag iof inte att det är heller. Stan är fan farlig, har man ju insett nu. Åtminstone efter kl.01.

Negativ dag..


Småplock

Nu känns det som att jag har väntat i 48 timmar på att Kristian ska komma hem. Va o handla vid 17:30-tiden och tänkte att det tar väl ett par tre timmar efter det till han kommer hem.. Men icke! Men men.. de va i Strängnäs nyss så han är väl hemma snart. Blir nog ingen movie iaf.. lite sent för det, han ska ju upp o jobba.
Alltså varför jag väntat är för att jag köpt en massa småplock som vi ska äta. Revbenspjäll, kyckling, räkor, ost o kex, fruktfat med en massa uppskurna frukter plus choklad, tapas-korv, oliver och nötter. Snart så!
Konstigt nog är jag inte utsvulten.. Men jag läääär äta.

Pratat med Pethra ikväll. Vågade inte riktigt ringa för jag vet inte hur pass utmattad man är osv. Men hon ringde så då blev jag glad. =) Det blir Axel, som de tänkt från början. Lilla Axel Andersson..  =) Hörde honom göra ifrån sig små ljud under samtalet. Underbara ljud. =)

Kan det vara K som kommer nu? Hörde porten.

Diverse

Precis varit ute och gått över en timme i skogen med Lilian. Bra grejer. Borde göra det oftare än typ en gång i veckan, men det är det här med orken. ;)
Nej då, måst bli duktigare! Man behöver ju inte gå så långt hela tiden. En 20 min kan räcka.

Tänkte jag skulle åka iväg och handla nåt gott att äta ikväll. Frågan är bara vad. Toast och varma mackor är inge roligt längre...Skulle va gott att fixa ost och kex, handskalade räkor, alla möjliga sorters frukter uppskurna, oliver.. Helt enkelt en ostbricka med diverse. Orkar man?

Va konstigt att livet bara är som vanligt, när det är så himla ovanligt för P & M just nu. De ska lära sig sin lilla familj, nånting stort har hänt och jag sitter och funderar på vad vi ska äta. Hehe. Galet.

02:09!

Nu har han kommit till världen! 3210 gram och 50 cm lång kom deras lilla son ut inatt kl.02:09! Fyyy så roligt! Längtar som tusan till de kommit hem och landat i allt så vi kan åka dit och hälsa på. =) Åh jag blir helt gråtfärdig.. 24:e februari blev hans födelsedag. Ett bra datum! =) Jag undrar hur han ser ut. Inte fått nån bild än, får se om man kanske får ett mms under dagen. =)
Grattis till lilla familjen Andersson/Pettersson! Ni är guld!

Kanske ska ut och gå en sväng idag med Lilian. Var ett tag sen nu. Haft nåt att göra de senaste söndagarna. O jag vet inte om vi skulle till Micke och Sussu idag en sväng innan hans match, så vi får se. Annars kan man ju iof gå när han har match? Han drar vid halv fyra så då äre väl fortf. ljust ute?

Äh, ingen idé jag skriver om saker, kan inte sluta tänka på familjen Andersson/Pettersson ändå.. haha

Mys!

Fler bäsar!

Visste det! Haha. Fan va nice. Mailade Cissi i typ måndags eller nåt o frågade, för jag har haft den där känslan sedan mormor fyllde år i januari. Men hon hade tydligen inte kollat sin mail. Det är hur kul som helst att det blir bara ett par veckor eller så mellan våra bäsar. =) Nu är det alltså jag, Cissi, Heidi och min kusin Malin, som kommer få runt samma tid. Babyboom. Heidi ligger före 6 veckor men annars är det bara en vecka mellan både Cissi o mig och Malin o mig. Cissi o Malin är alltså i samma vecka tror jag. Roligt. =)

Undrar hur det går däruppe för Pethra o Martin.. Hoppas allt går bra. Vem vet, den kanske redan är ute?

Vi kom precis hem från Lilian o Patrik. Blev lite senare än jag tänkt, så nu är jag skittrött o har ont i ryggen (svanken). Blir sängen alldeles strax. Kollade på melodifestivalen och spelade melodifestivalen-spelet. Trevligt trevligt. Även om jag blev sjukt irriterad vissa ggr. Beror det på avsaknaden av alkohol eller var det pga gravidhormoner? Eller hade jag blivit irriterad ändå? Who knows. Jag och Lilian vann i spelet iaf o det va roligt. =)

Nej, sängen var det ja..

Nuså!

Nu har de åkt in! Spännande! =D

1 timme

Skrev på Facebook igår kväll att jag var glad. Då skrev Tom "Varför är du glad? Är det något jag inte vet om? Fått reda på könet? Du vet att morbror måste veta sånt? Ska jag köpa in fotbollsskor eller dansskor? Kramar till er båda!" Haha. Jag var glad för att Pethra hade värkar. =) Och apropå det.. inte hört nåt.. Jag är MYCKET nyfiken. Men jag vill samtidigt inte messa eller ringa o tjata.. känns som att alla andra gör det enough. ;) Men jag vill veta! Hehe

Ska snart jobba 12-15. Mycket överkomlig tid. Tråkigt att kapa dagen, men ja. Ska få stänga idag så det är ju roligt. Har fått lära mig så mycket nytt nu sedan vår tillförordnade chef kommit. Hur kul som helst. Enda sättet att klättra.
Det är förresten klart med vem som blir vår nya chef. Han heter Roger och är chef på Micro nu tydligen. Han har jobbat inom systembolaget i många herrans år förut, men nu har han varit därifrån i typ.. 5 år tror jag? Jag hann aldrig träffa honom iaf, men de andra vet vem han är och känner honom. Allt låter jättepositivt. Skönt att det kommer nån som har bolags-tänket och vet hur det ska gå till. Visserligen är det ju massor med nytt för honom också, men om man i grunden vet tänket så är det inga problem. Det blir nog bra! Sen får jag ju se till att visa vem jag är och hur jag jobbar, för jag går ju snart på ledigt en del.. så man vill ju inte komma tillbaka från mammaledigheten som en total främling för chefen. Det är ju alltså om jag nu fååår havandeskapspenning, men som sagt, finns ingen anledning till varför jag inte skulle få det. Det visar sig i april nångång. Ska lämna in papper efter vi varit hos bm 20:e mars.
Nu är det bara 5 dagar kvar. 5 dagar till vi får se hur det står till med den lille därinne. Jag är så nöjd över att jag bokade ett tidigt vul förut. För fortfarande kan det komma in tankar som "är det verkligen nån därinne?", men då veet jag ju att det ääär det. Ibland kan man känna sig "skengravid" eller nåt. Konstig känsla. Men vi har ju sett lilla Nudde, vi vet ju att h*n är därinne. Lite rädd är man ju förstås över att de ska se nåt konstigt, men den rädslan är inte alls stark faktiskt. Mer att den tanken finns där som en påminnare att ibland finns det saker som går fel. Men jag tror inte det händer oss. Bara känns så. Men visst, "det händer aldrig mig" är ju nåt som alla tänker om allt.

Snart kommer jag inte kunna hålla mig... måste messa Pethra. Jag får ju iof bereda mig på att inte få svar, men då är jag rätt säker på att det är något i görningen. ;) Jag ger det 1 timme till! Hör du det? Du har EN timme till på dig att låta mig veta! Hehe


Dags?

Äre dags nu?! Ja det äre nog fan! Gaaah. Hejar på dig Pethra, det kommer gå galant!
Eller det kanske inte är dags just ikväll, det vet jag inte.. Men det verkar ju ha startat iaf. =)
Jag vill oooockså. Fast ja, inte än.. den är nog rätt ful nu. ;)

Stor kram till Pethra och Martin! Äventyret börjar snart!

Blått vs rosa



Tog en bild imorse. Upptäckte att det är fruktansvärt svårt att göra av armarna någonstans! Så det fick bli upp i luften. Hehe. Visst, jag var inte pinnsmal innan heller, men magen var åtminstone "rak" då. Så lite syns det ju. =)
Sen en del dagar är det dubbelt så mycket typ, då jag är uppsvullen. Det måste hända en hel del i min mage just nu för det kurrar och låter hela tiden. Oså är magen lite besvärlig just nu med toalettbesök. Sånt som hör till.

Precis vaknat från min 1½ timmes powernap. ;) Fan också. Hoppas jag kan somna ikväll. Började 07:30 imorse och jag är inte alls van att gå upp kl.06, så då måste jag sova en stund på eftermiddagen.
Skulle behöva göra mat till lunchlådor imorrn, men frågan är verkligen om jag orkar. Fast det verkar ju dumt att inte göra det nu när jag storhandlat och allt. Det återstår att se. Jag håller er uppdaterade, såklart.

Nu är det nedräkningen på dagarna till ultraljudet. Jag satt och tänkte på hur många jobbdagar det är kvar. Det blev imorrn, på lördag och på tisdag och onsdag. Och jag hoppas verkligen de kan se könet för fan i helvete vad det är svårt att handla barnkläder! Jag köpte 2 vita bodysar och sen ett set med body, byxa och strumpor i vit/beige-randigt. Men det är ju det som gäller, vit eller beige typ. Finns fan bara blått eller rosa sen. O även om jag tycker att man visst kan klä sin dotter i blått, så gör inte alla andra det och och jag vill att det ska synas vad det är för kön på han/hon åtminstone i de första kläderna som består av stl 50. Fast vem vet. Vi kanske får en tjockis som inte ens kan använda 50 i början. Kanske blir 56 direkt. Aja, hur som helst så är det himla mysigt att gå och titta på såna kläder. Mysigt när Kristian tittade vad jag köpt. De kläderna passade bra i hans famn. ;)
Anyway.. nedräkning var det ja... 7.

Ringde  precis från en marknadsundersökning. De ville prata med den personen som var mellan 18-64 och fyllde år närmast. Det är ju Kristian dårå. Så de skulle försöka få tag på honom tisdag kväll. De ville veta en dag och då sa jag den dagen. Nu är det fan helg strax och då får de inte ringa, sen har han träning måndag kväll. Handlade om tobaksvanor tydligen.

Läste igår i en bok att de flesta barn föds över bf, men de flesta barn föds också inom 10 dagar efter bf. Så hang in there Pethra. Du är "bara" på dag 3. ;)

Barnkläder

Vecka 17 nu. Bra jobbat. *klapp på axeln*
Bara 23 veckor kvar. Hehe. Fast om man ska se det så, så om 6 veckor har jag gått halva tiden. Aaa just det.
Igår rensade vi lite i barnrummet. Allt är inte nere i källaren än, lite kvar som ska gås igenom o så. Men det får vi ta tag i lördag eftermiddag efter jobbet och på söndag. Ska jobba 3 timmar på lördag. Egentligen ledig, men det var tydligen kris.
Ska iväg och jobba halv två. Blir ju helt knas när dagen bli avkapad. Men men.. Hade väl inte gjort så mycket nytta här hemma ändå. =)
Imorgon ska jag tamejtusan köpa lite barnkläder! Glömmer alltid bort det när jag är på stan/tuna.
Mitt liv just nu kretsar kring att vara gravid, men ändå glömmer jag bort det då och då. Weird. =)

"Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett."

"Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen."


Finalen

Har en riktig lyxvecka den här veckan. Ledig mån-tis. Börjar halv två imorrn. Slutar halv ett på torsdag och fredag vanlig dag. Riktigt skönt.
Idag måste jag sätta mig ned med papprena jag ska fylla i om mig själv. Det är så himla svårt sånt där. Ska ha samtal med chefen på torsdag om vad jag tycker jag är bra respektive dålig på. Men det är bara att göra. Han sätter tydligen guldstjärna på sånt man är bra på. Haha. Känns som i skolan.. ;)

Igår var vi och grattade Sofia. Det blev 2 tröjor och en sjal till henne. Men tröjorna var aningen för små så de ska bytas. Åt smörgåstårta förstås. Jag vet faktiskt ingen som gör godare smörgåstårtor än kusin Carola. Hon slår alla konditorier och hemmagjorda jag nånsin har smakat. Riktigt duktig.
Hade vi varit smarta hade vi tagit hem varsin bit och haft idag att mumsa på. ;)

Göra idag då? Jaru jallaru... inte mycket tror jag. Städa lite och laga mat. Fullspäckad dag, verkligen. Kanske borde åka och handla lite. Frysen börjar sina. Korv finns det så det räcker och blir över, men man kan ju inte äta korv varje dag.

Jag får lite panik när jag ser mitt sinande konto. Det är ju pengar som ska vara till resan! Alltså just nu är det ingen fara alls egentligen, men jag har börjat nalla på de där jag satte gräns att inte nalla på. What to do.
Drömde för övrigt inatt att vi skulle med flyget utomlands kl.16:05. Pappa åkte hela tiden fel, vi var i Dunker (malmköping) och hade oss? Så runt tio i förstod vi att vi kommer ju inte hinna. Då hade vi sån tur att det fanns en flygbuss (såg ut som en buss men flög som ett flygplan) som kunde ta oss till Arlanda på under 7 min. Sagt och gjort. Det var bara 5 min kvar till flyget skulle gå, men vi trodde att flyg är ju alltid försenade och vi springer snabbt och lämnar in bagaget och visar passet. Jag vaknade när vi satte oss på flygbussen så jag får nog aldrig veta om vi hann eller inte. ;) Det sista Kristian sa var iaf att jag får skylla mig själv. Haha. Och jag "va?! får JAG skylla mig själv?!" "Ja, eller vii då" sa han då. Hehe
Fast det var mitt fel, för det var jag som hade sagt att vi kunde åka hemifrån sent. Men det ville man ju inte erkänna förstås. ;)

Sanna till final då! Härligt. Riktigt bra låt. Läste precis en intervju med Christer Sjögren. Eller ja, ett par citat läste jag bara. Han sa att hans låt är kaxig och riktigt bra. Hahaha. Dagens skämt.
Känns skönt att vi inte kommer sova kvar i Stockholm när vi ska se finalen. Jag hade spenderat resten av tiden själv på hotellrummet antagligen. Tycker det är rätt jobbigt när folk dricker. Inte om de bara dricker sådär lite så man inte ens märker att de druckit. Men när det börjar höjas röster och skränas, då blir jag lite irriterad och vill hem. Inte så konstig reaktion såklart. Aldrig roligt att vara bland fulla människor när man själv är nykter. Men det blir nog en kul kväll ändå! Once in a lifetime, probably. =)

Könet

Idag fyller Sofia 19 år, så då ska det grattas. Men jag har icke varit ute i god tid och köpt nånting så en lätt panik har idag sköljt över mig. Men det ordnar sig, ska ner o leta sen.

Igår rensade vi källaren. Äntligen! Så all skit som vi ska slänga kommer pappa förhoppningsvis och hämtar idag med lastbilen från hans jobb. Då kan vi ställa ned all skit som står i barnrummet. Det har verkligen inte fått plats förut. Så dååå kan vi börja göra iordning i barnrummet. Mysigt. Nu äre fan dags att börja köpa lite iaf. Man måste ju få tro att man är home safe liksom. =) 10 dagar till ultraljudet.
Vi hade en diskussion igår om det här med könet. Pethra frågade om vi är överens att kolla det.
Jag: Är vi överens om att kolla könet?
Kristian: Nej, inte överens.
Jag: Men då får du gå ut ur rummet, för jag kommer vilja veta. Plus att vi ska ju göra sånt där 3d-ultraljud, ska du gå ut ur rummet då med, för då ser man ju rätt skapligt?
Kristian: Ska vi göra 3d-ultraljud då?

Haha. Jaaa, rörande överens om allt. ;) Trodde det var klart att vi skulle göra 3d-ul OCH kolla könet om de ser på rutinultraljudet. Så fel man kan ha. Hehe. Diskussionen fortsatte och det visade sig att han tror att jag vill göra 3d-ul för att få veta 100% vad könet är. Det är INTE därför jag vill ha ett sånt. Jag tycker bara att det vore häftigt att få göra ett sånt. Sååå mycket bättre bilder och man får hem det på skiva o allt. Roligt att ha sparat liksom. Att det är könsbestämning där är verkligen bara en bonus. Jag bryr mig ju inte om vad det är för kön, så att lägga ut 1200:- för att se könet vore jäkligt onödigt. Man kanske bör vara överens om allt i en graviditet, men i det här fallet, eftersom jag vill veta på rutinul om de ser, så struntar jag nog i det. Han kan faktiskt gå ut ur rummet när jag frågar.
Jag kan vara hemlig för omvärlden om han inte vill veta. Hans pappa ville inte heller veta så. =)
Ja vi får väl se hur det blir. Spännande fortsättning följer. ;)

Igår kväll bestämde vi oss för att det måste vara ett slut på ätandet nu. Vi har hamnat i en dålig period när vi bara äter och äter. Så, i påsk är nästa gång vi får äta skräpmat, om vi vill. Ska försöka hålla igen med godis och skit också, det har blivit alldeles för mycket av det. Men, en god nyhet är att jag vägde mig idag och jag har fortfarande bara gått upp 2 kg sedan jag blev gravid. Läste igår på familjeliv.se om folk som redan gått upp 10 kg och är i samma vecka som jag. Man får vara glad för det lilla. Fast jag fattar inte hur det bara kan vara 2 kg å andra sidan. Jag rör inte på mig ett skit just nu och har inte ätit speciellt jättebra under en tid nu. Magen växer ju. Men det kanske inte brukar synas i kilon sådär bara för att magen växer pga graviditet? Dunno, don´t care. Jag är bara nöjd. =)

Den bästa saken med allt, är att min huvudvärk verkar ha flytt sin kos. Nu är det nog en 2 veckor sedan jag hade sådär riktigt ont och låg däckad. Fyfan va skönt det är. Just nu är det inga krämpor what so ever, som rör graviditeten alltså. Hoppas det fortsätter så. ;)

Husvakt

Donny: Det är ändå skönt, på nåt konstigt sätt, att ha någon som betytt så förbannat mycket för en, förutom våra föräldrar förstås. Och det är skönt att man vet att någon annan förstår känslan, den här paniken som kommer om man tänker för länge. För när jag tänker för länge o börjar hyperventilera, då är jag tillbaka där vid hennes dödsbädd. Därför man inte orkar tänka så länge, för paniken får en att tro att allt händer igen, fastän det redan hänt för 5 år sedan.



Ska snart packa mig iväg till landet. Mamma och pappa gör Stockholm ikväll med Kristians föräldrar, så vi ska vara barn/hundvakt. Ska ta med mig lite pizzor så blir det så bra så. Hade mina funderingar på om jag skulle passa på att tvätta bilen grundligt därute... Men det återstår att se om jag orkar. =)
Men en bastu kanske det blir iaf. Eller ska man inte basta som gravid ? Vet att värme inte är det bästa, men man behöver ju inte sitta så länge. Aja.


Farmor

Ja, 5 år då.. Pratade lite med henne på vägen hem i bilen. Aldrig riktigt gjort det.
Fick en såndär attack igår kväll, eller vad man ska kalla det. Det som händer ibland när jag tillåter mig själv att tänka på henne för länge. De har minskat i kraft, eller snarare i tid. Pågår inte lika länge för jag tvingar mig själv att andas och sluta tänka på henne. Tur att jag har Kristian.

När slutar det göra ont?

Bittersweet

Jaaa, ibland tycker jag synd om min älskling. Han hade fixat maten här hemma till nu när jag kom hem. Och så fick jag 2 par örhängen som han hade beställt på jobbet (nån som känner nån som designar själv) för ett tag sen, jättefina! Och klockan jag tittade på igår på Tunapark. Vit modell större, skitsnygg tycker jag. Och blomma och kort.
Jaa, nu undrar ni nog vad han fick och det ska jag berätta. Han fick ett kort och en rolig bok om hur folk har ursäktat sig i olika situationer. På nåt sätt känns det inte lika? Haha. Han ska få nåt väldigt fint när han fyller år kan jag säga. Min älskling... Inte trodde jag han skulle köpa massa grejer heller... Men men. Blev ju glad förstås. =)

Den här dagen är så bitterljuv... Jag gråter för jag kommer ihåg hur jag mådde den här tiden för 5 år sedan. Men samtidigt ler jag för jag är lycklig med Kristian. Och lycklig för att jag ska bli mamma.

Kram på er!

16:e veckan

Alla hjärtans dag. Mys! Men, såklart att jag jobbar till 20:20 ikväll. Hms. Jaja, Kristian skulle ordna god mat o så till jag kommer hem, så vi hinner "fira" lite ändå. Har köpt en liten present till honom också. Ingen aning om han börjat läsa min blogg så jag kan ju inte skriva vad det är. Och apropå det måste jag hinna slå in den också, innan jag drar till jobbet om en halvtimme.
Härligt väder ute! Man blir glad! Tyvärr ska jag ju vara inne hela dagen, förutom på min lunch då, då ska jag ut i det fria en stund.
Blev bjuden på tjejmys hos Veronica fredagen den 29:e. Men ja, fredagar är ju inte den bästa dagen för mig precis. Jobbar alla fredagar och den helgen är min jobblördag också, så det blir inget tjejmys för mig inte. Tråkigt. Längesen jag träffade dem.
Fan jag hade knappt nåt att skriva idag känner jag..

Är inne i vecka 16 nu.
"Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten."

"Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare."

Ja om fostret kissar varje 45 minuter så äre inte så jäkla konstigt att även jag gör det. Hehe
Och runt fem är min vakna-tid nu på natten. Ögonen bara säger DING och så är jag klarvaken.
Primitivt för att hjärnan ska lära sig att vara vaken vid såna tider sen? Doh.

14 dagar kvar till ultraljudet.

Och imorgon är det 5 år sedan farmor dog. 5 år, är det möjligt? Har jag överlevt 5 år utan min farmor? =(
Blir så ledsen när jag ibland kan "glömma" bort saker med henne. Jag vill inte glömma bort!
Jag vill att hon är här. Och ser när jag blir mamma. Fast hon ser det nog ändå... Hon är med mig på alla besök hos bm och när vi var på vul:et. Har halsbandet som är viktigt, och det tar jag på mig när det är såna saker. Halsbandet hon dog i, som hon sagt att hon vill att jag ska använda. Nu i efterhand alltså. Äh nu kan jag inte skriva mer om det här.. det är alla hjärtans dag och jag ska försöka vara glad. Men herremingud vad jag saknar henne.

1954

Herregud vad 4 dagar går snabbt. Imorrn är det jobb igen. Men bara 5 timmar så det ska säkert gå bra det. ;) Jag jobbar inte alls lika mycket som förut längre, men jag klagar inte heller. Känns som att jag gärna tar det lite lugnt och inte jobbar hårt just nu. Jobbar ju hårt när jag är där, men nu handlar det mer om 3 max 4 dagar i veckan. Hade det varit innan jag var gravid hade jag klagat över veckorna jag jobbar 3 dagar, men nu, nej. Jag behöver vilan.
Det slår väl tillbaka på mig sen förstås, när mina stämplingsdagar tar slut ett tag efter mammaledigheten. Men just nu struntar jag faktiskt i det.

Nu börjar jag riktigt längta till vi ska resa bort. Blir det Grekland, Turkiet, Bulgarien eller kanske Egypten? Time will tell. =) Jag satsar helst på Grekland egentligen, men det är ju typ samma priser där som här hemma, så kanske Turkiet kan kännas bättre. Skitsamma, bara vi kan komma iväg ensamma och bara rå om varandra.
Gör en del ont i vänstra sidan när jag typ sträcker ut mig eller när jag reser mig ibland och så. Men det är väl Nudde som tar sin plats förstås. Det ska ju rumstreras om så förbannat för att göra plats. ;) Men det gööör inget. Är i en må-bra-period nu sedan ett par dagar. Det går upp och ner, men just nu är jag bara kärare än nånsin och tacksam för allt jag har och kommer få. Jag kan fortfarande inte förstå att vi ska bli föräldrar. Kanske förstår ordentligt när vi varit på ultraljudet. 16 dagar kvar. Och fastän det känns som att jag inte förstår, så känns det som den mest självklara saken i världen. Och det är så mysigt att ligga och tänka och fundera på hur det kommer att bli. Läste i en tidning igår nånting om att Lennart Hyland hade, 1954, infört en fru-fridag. En dag när männen fick stå vid spisen istället och fruarna slapp vara fruar. Hu. Jag hade nog hatat att leva på den tiden som fru. För mig, för oss, är det så självklart att man hjälps åt. Sen finns det ju ändå nån slags uppdelning som man gjort automatiskt. Jag sköter mesta tvätten och Kristian sköter mesta städningen, t ex. Men det är inget som säger att han inte tvättar och att jag inte städar. Men det är bra skönt att komma hem från jobbet på fredagar till ett nystädat hem. =) Vet en del män, som efter de kommit hem från jobbet, snackar om att de behöver vila, de har ju jobbat. Helt absurt. Den diskussionen har Kristian och jag haft och det var inte så mycket en diskussion utan mer ett samtal i samtycke om att det är löjligt, föräldern som är barnledig jobbar minst lika hårt om inte hårdare, psykiskt. Och när då Kristian kommer hem från jobbet är vi en familj. Jag är inte mammaledig då längre, då är vi en familj.

I helgen stod släktfest på schemat. Det blev en.. konstig tillställning? Väldigt stelt ett bra tag. Men det var ändå roligt och trevligt liksom. Vid halv elva kände jag att jag ville hem, så jag åkte samtidigt som folket med barn åkte. En kort stund efter det stupade jag i säng.. Herregud vad mitt liv förändrats. Haha. Och jag är så förbannat glad över det.
En del känner att de måste bort hela tiden, nya städer, nya uppdrag. Och jag är så lycklig över att jag funnit tryggheten, här, i min hemstad, där min familj och mina vänner är. Allt är som det ska vara. =)

En jävla fegskit

Kan ju lätt säga att det var sista gången Kristian gick ut under den här graviditeten. Inget mer!
Man kan fan  inte gå på stan själv utan att nån idiot ska slå ner en.
Vilket alltså hände för Kristian inatt. Han skulle fram o heja på en bekant, men det gick inte för sig för dennes polare, som jag vet vem det är för övrigt. Fina människor det där, not. Så Kristian á la fläskläpp är det idag.
Första gången jag lade ner garden för när han ska ut. Jag ringde inte o kollade när han kommer hem och ATT han kommer hem. Vaknade vid två o tänkte om jag skulle göra det, men jag tänkte för mig själv att nej, han är i lugna händer, han kommer hem. Japp... det gjorde han ju. Men tänk om han inte? Fyfan va förbannad jag var inatt. Vilka jävla idioter det finns. Sen är det ju fint om den här bekanta hade avvärjt situationen, men nix.
Så, hemmafester blir det nu, inge krog för honom. Tur att han är så förstående och själv förstod att det är så det får bli. Jag tänker inte ligga här o undra om han kommer hem öht nästa gång. Nästa gång kan idioten ha kniv, vem vet.
Och Kristian som är så snäll o aldrig skulle slå någon.. skulle aldrig göra en fluga förnär. Riktigt ser framför mig hur förvirrad han måste ha blivit när nån vill vara elak och slå honom. =( Det var ju förbannat fegt gjort av idioten också. Flög på honom från sidan så Kristian såg inte ens att han kom. Fyfan. Högstadiefasoner, "skydda" sin polare eller vafan han nu tyckte att han gjorde. En jävla fegskit, det är vad idioten är. Hoppas fan inte han handlar av mig nåndag, kommer inte kunna hålla käften känns det som. Tyvärr får man väl inte säga nåt till kunder. Men vore jag Kristian skulle jag ha polisanmält, lätt. Såna där ska sättas på plats. Fyfan.

Så nu blir det många lugna hemmakvällar framöver.. O det är sååå skönt.

 Min älskling.. =/

Tvättat bilen

Idag har jag tvättat bilen för första gången själv i mitt liv. Ja, efter att ha åkt till mamma så hon fick ta bort antennen på taket då. ;) Men annars, helt själv. Hehe. Och sen fyllde jag på tanken också. Älskar att ha bil! Men jag fick en liten repa i lacken efter tvätten. Hms. Mycket irriterande. Och ännu mer irriterande eftersom Kristian imorse varnade mig för att tvätta bilen i vanlig biltvätt (han tvättar alltid på de där med bara högtryck, inte borstar) och jag sa att tok heller, folk skulle ju inte tvätta sina bilar i såna om det blev repor. Men jajemen, repa blev det. Inte stort, men stort nog att jag skulle se det direkt.
Sen har jag varit iväg och köpt lite gott till släktfesten ikväll. Ska bli roligt. Även fast det blir nyktert för mig då. Men jag har inhandlat ett nytt alkoholfritt rödvin och så har jag en flaska alkoholfritt vitt vin också. Så man kan känna ändå att man är med, utan sitt glas med cola. Vilket det säkert blir i slutändan ändå.

Huvudvärken har hållit sig borta i ett par dagar nu igen. Himla skönt. Inte varit däckad sedan i måndags sådär riktigt. Nu är jag dessutom ledig ända till på onsdag. Vilket betyder  chans till mycket vila om det skulle dyka upp igen.

Nudde mår bra, antar jag. Jag går mest o väntar på att jag ska känna nåt. Man kan börja känna nåt redan nu, även om det inte är jättevanligt, läste jag. Fast det tar nog ett tag till.

Korvstroganoff!


Nu måste jag uppdatera, en minut senare. Jag hade visst redan en repa där, så det var inte tvättens fel!
Wheho. Alltså gick att superbra första gången jag tvättade min bil. =) Kristian kom hem nu och jag erkände att han hade rätt, men han sa att det var redan en repa där och att det inte blir såna stora repor i tvätten om det inte sitter typ en sten fast i borsten eller nåt. Såatt såatt.

Nudde

Hittade ett par bruna  mammabrallor på H&M! Letade ju efter jeans... men icke. Finns bara stora storlekar kvar överallt. =(
MEN! Nu är det så lyckligt att jag fått Pethras jeans av henne! Huuur bra som helst! Jag tycker ju såå mycket om dem så nu kan jag använda dem oftare än vad jag velat göra eftersom de var lånade. Tack så mycket Pethra! =)

Blev glad idag när jag kom hem. Kristian hade köpt en vit orkidé i en fin vit kruka. Med ett kort på där det stod "Bara för att jag älskar dig och 15 veckor. Puss!" O då kom jag ju på att vi kan ju inte kalla vår bäs efter varje vecka den är.. Hehe. Så nu heter den Nudde. Nudisten, men vi kör smeknamnet Nudde. ;)

Mat!



Uppblåst

Ny dag. Jobba 07:30-12:45. Alldeles lagom. =) Sen bär det då iväg till Västerås.

American Pizza var sjukt gott, som vanligt. Och We own the night va bra!

Donny, det är ju såna brallor man har. Med mudd däruppe. Eller menade du det snygga tyget/mönstret?

Jag känner mig uppblåst i magen, säkert pizzan från igår.

Idag går jag in i vecka 15 people.

"Fostret:
Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden."


Mammakläder

Varit på stan och Tunapark med mamma och mormor idag. Letade mammakläder. Fyfaaan vilket dåligt utbud det är på det här i stan. Mitt sökande resulterade iaf i ett par mamma-mys-brallor och en mamma-kjol till på lördag. Den är rätt tight så jag kommer nog bara kunna ha den ett par veckor, men vafan.. ville ha nåt till på lördag så. =)
Mamma och jag ska åka till Västerås imorrn för Pethra sa att det är större utbud på mamma-sortimentet där på H&M. Måste ju för fan ha ett par riktiga byxor. Inte ens Exit hade. De hade, men endast stora storlekar. 3 st. Hms. De kanske får in sen. Men det är ju NU jag behöver. Inhandlade även lite nya underkläder i storlek större som jag kan ha sen. =) För jag antar att jag inte bara kommer växa om magen. Hms.

Kristian står o spelar Guitar Hero nu. Hehe. O jag funderar på mat... Pizza, eller laga mat? American?
Vi ska kolla på We own the night, ikväll. Pizza hör ju faktiskt till filmkväll. ;)

Går in i vecka 15 imorrn. Tiden går..

Kungsgatan

Har jag bara vant mig vid huvudvärk så pass att jag inte vet när jag inte har den längre?
När jag stannar o känner efter, så har jag huvudvärk. Men så glömmer jag typ bort det mellan gångerna.
Jag kanske har ont hela tiden men att jag är så van att jag inte fattar det? Äh.

Jobbade 3 timmar på Kungsgatan nyss. Det var rätt kul ändå med lite ombyte. Men ja, det är ju liiite annorlunda kundgrupp där. Hehe. Åse, som var med från min butik också, sumpade legkontroll. Jobbigt. Speciellt jobbigt när det inte ens är ens egen butik. Men men. Sånt händer. Hon som hon inte tog leg på hade dessutom barnvagn med sitt barn i. Är inte det lite dumt? De vill verkligen att vi inte ska klara det. När jag sumpade det en gång förut så var det en tjej som var med sin mamma. Helo? Det är ju verkligen att provocera fram ett sumpande.

Var och slipade våra nya knivar idag. 20 kr per kniv. Helbra. =)

Skulle iväg o köpa mammabrallor idag vare tänkt, men fan att jag aldrig orkar. När jag väl kommer hem så vill jag bara chilla hemma, gå o plocka lite o ha mig. Det är jobbigt att åka iväg.

Min gamla chef, som nu jobbar på kungsgatan, sa idag att nu syns det. Att hon såg en avrundning på magen. Det är ju alltid roligt att höra, när man vet att det inte handlar om tjockhet. Hehe

Gårdagen

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Astrid är ju så underbar. Filmade henne lite oså sa hon "hej marie". Det är lite roligt att ha på film. =)

Blev en hel del barnprat förstås. Förlossningsprat, gravidprat, ammandeprat. Ja, sånt där som står högt i kurs hos oss nuförtiden. Det är kul att höra andras åsikter och tankar om allt. Hur de gjorde osv.
Fick en gravid-present av dem också. En såndär tröja som det står bebis på. Hehe. Mja, jag är ju inget fan av såna tröjor, men det hade jag inte berättat för henne tydligen. Och får man något så ler man och tackar. Kan ju använda den hemma. =) Och så hade Astrid ritat en teckning till mig o Kristian. Ett hus. Ja, man ser att det är ett hus. Om man tittar noga och har fantasi. ;)

Idag försöker jag städa lite. Kristian är hos Micke och tapetserar. Tom skulle nog komma över på en fika sen, så jag kände mig illa tvungen att städa lite.

Annars är det nog mest slappande som står på schemat. Göra nån god mat sen och titta på film. En och annan godisbit slinker säkert ner också. Usch o fy.. måste sluta äta. Kommer ha gått upp 30 kg i slutändan.
Jag funderar på hur jag kommer straffas sen, eftersom jag slapp illamåendet tydligen. Foglossning som hette duga? Ryggbesvär så man blir sängliggande? Eller ska vi säga så att min graviditet kommer vara smärtfri och alldeles underbar. Taget!

25 dagar kvar till vi får se den lille. Pojke eller flicka, pojke eller flicka. Hoppas de ser något sånär. =)

Astrid

Snart bär det av till Anna o Niclas. Träffade dem på bolaget idag, med lilla Astrid förstås. Gud va söt o go hon är alltså. Igår hade hon ropat på Anna från rummet bredvid "Mamma, jag vill prata med dig!" Så Anna gick dit. "Jag behöver byta blöja" sa hon då. Hehe. Så jäkla gullig. Man blir så förvånad när man ser att små barn på 1½ år är så "vuxna" eller vad man ska säga. =)
Hon hade pratat en del om att Kristian ska komma dit idag. Min Kristian alltså. Hon tycker tydligen om honom. Hon skulle visa hennes nya säng för honom idag hade hon sagt. Haha. Gulliga unge. =)
Önskar jag hade tänkt på att köpa nån liten present åt henne, men det kommer man ju förstås på så himla sent.
Får bli en annan gång.

Nej jag måste verkligen köpa ett par mammabyxor nu imorrn eller på måndag. Det bara är ett måste. Vill inte kränga på mig mina vanliga jeans. Använder Pethras mammabyxor idag. =)

Magen

Här sitter jag och dricker cola. Huvudvärken har hållt sig borta hela långa dan! Hur nice som helst.

Däremot var det lite problem inatt/imorse.. Vaknade halv fem och hade ont i magen. Några minuter gick och jag kunde inte somna om, då började det göra ont som faaan och jag visste inte var jag skulle ta vägen. Kristian vaknade eftersom jag gnydde o hade mig. Gjorde så ont så jag grät... Så vi var uppe o vandrade lite, för det kändes ändå lite bättre när jag var uppe och gick. Fyfan.. Ingen aning om vad det var. Man tänkte ju förstås det värsta direkt och genom mitt huvud gick tankar som "va pinsamt, nu när vi berättat för alla" "hur lång tid kommer det ta nudå innan jag blir gravid igen" and so on.. Till slut lugnade det sig ändå, men jag blev riktigt skraj. Det vi kom på är att det kan ju inte handla om nåt missfall eller nåt sånt, för det gjorde ont uppe i magen liksom. En bit ovanför naveln liksom. Om det skulle vara nåt med barnet så borde man väl ha ont längre ned? Ja hur som helst så har det varit rätt okej idag, eller mer än okej egentligen. Men det känns fortfarande. Kanske var hamburgaren jag åt igår? Vem vet.

Kristian är iväg med kompisar och dricker lite idag. Och jag ber för en natt utan att behöva ringa och vara orolig. Han klarar sig, jag veeeet, men jag vill gärna veta att han är hemma innan jag somnar helt för natten.

Om migränen o allt håller sig borta så är det tänkt att vi ska till Anna och Niclas imorrn. Hoppas!

RSS 2.0