Finaste dagen

Oj vilken dag... Kändes som jag bara irrade omkring. Men det blev precis som jag tänkt mig! Var så nervös när jag skulle prata men jag fick ändå fram allt som jag ville säga.
Känns så skönt att det är över, men det var riktigt roligt! Och det var så många som kom. Och sjuuukt fina presenter fick vi! Herregud. Att folk tog sig tid (och pengar såklart) att komma på och köpa så fina grejer känns verkligen rakt i hjärtat. Vi är evigt tacksamma. =)

Ville var så duktig idag. Igår kväll var vi på restaurangen till kl.23 och gjorde klart allting. Och han ville förstås inte sova då, när det hände så mycket. Så runt halv tolv igår kväll somnade vi alla tre. Sen upp igen vid kl.08. Och idag har han sovit max 1 timme allt som allt, men ändå var han så snäll hela tiden. Sa knappt ett ljud vår lilla plutt....
Nu har han somnat i sin säng efter en flaska välling. Vi får se hur natten blir. Men eftersom Kristian är ute och svirar med innebandy-laget så kan jag gissa på att han kommer sova bredvid mig sen när jag går o lägger mig. ;)

Tack till er som hjälpt till så himla mycket inför den här namngivningen och ni som stannade kvar efteråt och hjälpte till att städa upp!

Vi kunde ärligt talat inte vara mer nöjda. Vi har fantastiska människor runtomkring oss.




Min storebror Tom axlade manteln som fadder. Kristians bror Micke är också fadder, men tyvärr var han och hela hans familj sjuka idag.


Tom sätter på namnsmycket.


Älskade Ville va fin du är...


Så mycket fina presenter...


Mina fina pojkar...


Öppnar den finaste tavlan jag sett....


Vi visade ett bildspel med bilder från Villes födsel till nu. Som musik spelades Älskade barn.


Såhär trött var lilla snutt efter allt firande...


Försökte få till en fin bild på Ville när vi kom hem. Han var inte så intresserad.


Fortfarande icke intresserad...


Till slut visade han mig näven. Han hade tröttnat rejält. Nu fick det liksom vara nog. ;)

Irrar

Okej. Allt är bakat och inköpt (nästan) inför imorrn. Litegrann kvar, men det fixar Kristian senare idag.

Ville och jag ska traska till jobbet runt halv tre. Fika halv fyra. Just nu ligger han och sover den lilla huliganen. Gardinerna här lär ju åka ned nån dag. ;)

Fick gosa lite Ville inatt. Vid två-taget vaknade han till så då bar jag över honom. Mys.
Han var riktigt snäll imorse också. Lät mig få sova lite. Han vaknade vid 7-taget, men runt halv åtta somnade han om och vid halv nio gick vi upp. Älsklingsunge.

Nu irrar jag mest omkring för att se så vi inte glömmer nåt till ikväll. Mycket jobbigt att åka tillbaka om jag glömmer nåt.

Ses imorrn vi som ses imorrn!


Riktigt kul att prutta med munnen så dregglet far åt alla håll. ;)

Allt var som det skulle

Då var vi alltså på Bvc idag. Han hade gått ned i vikt, men bara lite. Han börjar ju röra sig mer och mer nu så det var ingen fara. Han ligger fortf. strax över normala kurvan. Men hon sa att vi kan börja ge mat varje dag och tillsätta fett i maten. Och gärna ett mål gröt som kvällsmål, innan nattmålet välling när han ska sova. Så det gjorde vi idag. Plus att idag på lunchen så åt han upp nästan en hel stor burk med mat. Det har han aldrig gjort förut, så uppenbarligen börjar han behöva mer.
Han är ett matvrak vår lille gosse, för nu som nattmål har han ätit sammanlagt 300 ml välling. Hehe. Slurp! sa det.

Börjar riktigt vilja bli av med nappen. Den stör hans sömn så det hette duga. Men ja, det får bli längre fram...
Svårt att ta bort något som man vet funkar i lägen där han inte kommer till ro, som trötthet eller ledsen.
Men men, sen så!

Jag är så hungrig. Inte hunnit äta idag. Åt frukost och lunch i ett enda mål i förmiddags. Sen blev det fika hos mormor. Har bakat hela kvällen så det har bara inte hunnits med... Borde kanske äta nåt nu. Dålig dag. Man ska äta regelbundet!

Utvecklingsbedömningen gick som den skulle också. Läkarn pillade och klämde lite och kollade så han hävde sig upp sittandes, sen vare typ klart. Tog 3 min ungefär. Hehe

Vill sova alla tre inatt... Finns inget bättre än att ligga och lukta på Ville. =)

Tidig natt

Kvart över åtta damp vi i säng igår... Ville var vaken och hur lycklig som helst, så han fick komma och "sova" i vår säng. Med "sova" menar jag förstås ligga och sparka och prata. Men runt en timme senare så la han sig faktiskt på sidan o somna. Gulle. Så duktig. Jag somnade innan kl.22, för Made in Sweden hade inte slutat kom jag ihåg.
Ville vaknade ett par ggr inatt, som vanligt, för nappen. Sen mat vid 05 och sen mellan 06:30-07:30 är det lite luddigt. Tror vi somnade några min hit o dit. Känns iaf att man sovit lite längre än vanligt. Skönt.
Tror det får bli en sån kväll idag med faktiskt. Och då har man ju en "anledning" att ta över Ville till sängen också... ;)

Snart ska vi iväg på utvecklingsbedömning. Antar att det är väga-mäta också. Sen till mormor som sagt.

Jag känner mig rätt lugn inför lördag nu ändå. Känner att jag kunnat gå igenom huvudet vad som ska sägas. Vet att det kommer ta mer än 5 min hela proceduren. Det var lite målet. Att det inte ska gå på 2 min och sen vara klart. Hehe
Men det blir nog bra. Men jag längtar lite till vi kan säga "Nu är det fika!" ;)

Nej nu äre snart dags att traska...


Här har han ner min mobil på golvet. Den låg på laddning.


Här är han en glad ligist strax efter.

Lång dag

Idag har dagen varit fullspäckad. Bokstavligt talat.

På förmiddagen, efter frukost och morgonmys bar det av mot min mormor, där det skulle färgas hår. Visade sig att hon inte var hemma, så vi stod och väntade ca 30 min. Färgade då håret, sen bar det av hemåt för att snabbt få i mig nån lunch eftersom det bara var en timme kvar till att möta upp Cicci och Lucas för att gå hem till Ulrika (mammagruppen).
Där fikades det mumsig blåbär/hallonpaj med vaniljsås och pratades allmänt bajs/amning/babyprat. =)
Det är så roligt att vi fortsätter träffas vi i mammagruppen. På måndag ska vi vara här hos oss. Vad ska man ha för fika dådå? Kanske är lat och köper. ;)

Efter vi varit där åkte vi till Lilian och Patrik för att hälsa Elvira välkommen till världen. Lilla söta ljuva flicka! Så lik Lilian att det är sjukt. Man brukar ju inte se på bebisar såhär i början, men på Vira ser man verkligen... Minimama. =)
Där åts det förbaskat god kladdkaka och vispgrädde. Ooops va mycket fika det blev idag då.

Sen bar det av hemåt för att hämta papper som vi sen åkte och lämnade hos Pethra och Martin. Lilla Axel var förstås lika charmig som alltid där han satt i pappas famn och vinkade! Lilla plutt...

Sen ett snabbt stopp utanför Tom där Kristian hämtade ett pingis-racket. Och det råkar ju bara vara så att bakom hans hus ligger Eleonora... Ja, så det blev ju förstås en kebabpizza och en Milanese. Suck. Vi är dåliga. ;)

Nu känner jag mig så trött i huvudet och kroppen att jag skulle vilja lägga mig redan nu för natten. Problemet med det är ju bara att jag isåfall vaknar vid 5 och är pigg. Så den idén slopar vi.

Jag tänkte för mig själv idag när jag sprang omkring och stressade  att jag är värd en kvällscigg idag. Men nu när jag är hemma så lockar den inte lika mycket, så den idén slopar vi också.

Kristian söver Ville däruppe... Jag hör lite gnäll from time to time... Han sov ruskigt sent pga all bilåkning så sent. Det är stört omöjligt att hålla honom vaken i en mörk bil. Så ja, vi får se hur sent han somnar idag...

Imorrn ska vi på utvecklingsbedömning 6 månader. Sen är det fika hos mormor som fyller år. Sen baka inför helgen.
Fredag är det fika på jobbet, sen smörgåstårtor och dukning. Lördag namngivning. Söndag kalas för Teddie som fyller år. Mmm, ska bli skönt när den här veckan är över...


Ser ut som Ville riktigt håller om Elvira... =)


Jaa, jag vet inte vad hon gör. Haha


Lilla Vira...


Våra fina snuttar...


Hihi


Liten flicka...


Jag och Elvira


Pappa Patrik och Elvira


Ville äter mellis. Päron/banan i yoghurt stod på menyn.


Ville hittade direkt en prasselbok som var mycket intressant


Lucas, Melker och Ville


Lilla Lucas...


Melvin och Ville

Gladfis



Liggdelen agerar lekhage... mycket bra! =)

Pics

Hur kunde jag glömma att sätta in lite bilder... ;)


Busar med pappa


Speglar sig


Familjen speglar sig.. ;)


Gör nån konstig min


Här var han inte så glad. Men ni känner ju Ville, det gick snabbt över. =)

Flaska

Sådär. En stund fri och ledig för att hinna blogga. Ville blir mer och mer aktiv så det gäller att aktivera honom om dagarna.

Idag har jag bakat bullar till på lördag. Problemet är att vi har full frys. Hms. Får väl försöka omplanera. På nåt sätt ska de få plats. Känner mig superstressad inför lördag... why? Har fått så mycket hjälp och får fortfarande.
Mest stressande känns det på fredag. Ska till jobbet för tacka-av-Irén-fika halv fyra. Sen måste vi göra de där jäkla smörgåstårtorna. Och duka. Och gå igenom hur och vem som gör vad på lördag.
Aja, det är ju oftast en själv som stressar upp sig....

Ville somnade riktigt gott idag vid kl.19. Han har dock vaknat till 2 ggr för napp och buff, men somnat om snabbt.
Köpte en ny flaska igår och insåg att den gamla var riktigt usel. Det tog alltid lång tid och han åt aldrig upp all välling.
Med den här flaskan äter han upp varje gång på 5 min. Måste ha varit svårt att få ut nåt ur förra flaskan. Stackarn.

Jag är trött.

Imorrn ska vi iväg och hälsa på lilla Elvira. Man lär väl vara lika tafatt igen som man är med alla små bebisar. Bara ens egen man har kontroll över känns det som. =) När de är sådär små alltså... Nacken o allt.

O nu har en sak ordnat sig också. Skönt. Tack mamma!

Nuså

Äntligen! Kan man lugnt säga. Hehe

Grattis L och P!

Elvira? ;)

Nytillskott

Nuuuså har Lilian och Patrik åkt in till förlossningen. Äntligen! Det är så spännande!

Hoppas allt går bra för er. Väntar med stor spänning! =)

Oj va stor Ville kommer kännas när lilla bebis har kommit... Lilla plutt blir stor plutt.

Bästa väninna

Och så började nattningen om... Nu när han varit sjuk så har det varit lite si och så med tider och sängplats.
Men nu är han frisk, då startade vi igen. Så nu skriker han, förstås... 40 min hittills. Går in var 5:e min.
Lilla plutt. Jag vet ju att det är jobbigt första gången... men sen blir det jättebra, annars skulle jag inte stå ut igen.

Fick veta idag rätt nyss att Heidi (som är tillsammans med Jani) är min farmors bästa vänninas dotter.
Vad världen är liten alltså.
Tårarna bara rann när hon sa saker om min underbara farmor. Hur mycket hon tyckt om henne och önskat att hon själv hade haft en sån som henne som mormor.
Hon berättade att hennes mamma har ett foto av min farmor i sitt syrum, där hon brukar sitta och prata med henne.
Jaa... hennes mamma var verkligen farmors bästa väninna. Det hörde man jämt. =)



Flaska vs Amma

Lilleman vilar. Det tog en stund för han verkade inte tycka att han var trött, fastän han gnuggade in pasta och kyckling i ögonen hela tiden vid matbordet. ;)

Nu har vi skaffat barnvakt till Alla hjärtans dag. Dags för oss att gå ut och äta en bit och antagligen dricka ett par glas också. =) Ska bli nice. Längesen vi var ute vi två. Vi har ju bara varit här hemma och festat om vi haft barnvakt.

Jag är ju himla nöjd över att han tar flaskan igen, men han visar en del tendenser på att inte vilja amma lika mycket. Det är inte lika mycket krångel som det var häromdagen i 2 dagar, vilket också kan bero på att han var sjuk, men han är inte lika . Han tar gladeligen flaskan liksom.
Det kommer ju med både fördelar och nackdelar. Fördelen är att nu kan Kristian natta med välling, så ammar jag mot morgonkvisten. Nackdelen är mitt ego, som inte förstår varför han skulle rata "det bästa".
Ratar gör han iof inte, han äter ju, men som sagt inte lika .
Men ja, det är ju ändå dags med lite mer annan mat, så vad gnäller jag för egentligen.
Gröt är dock ingen hit hos lilleman, så jag har gett burkmat till lunch i 2 dagar. Det går lite bättre, men inte skitbra.
Han lääär sig. Vi skyndar långsamt. =)


Påväg att nysa...


Nyser...


Undrar vad som hände...


Planen är nog att jag bör äta nån slags lunch. Men vad gör man när allt är fryst och man inte orkar laga?
Jo, då struntar man i det. Eller äter ett äpple.

Kristian sa igår att om jag inte ska ha tjejkväll på lördag så ska vi äta pizza. Tjejkvällen är nu inställd.
Dock inte pga det. Haha.
Känns inge roligt att festa när man inte är på topp iochmed förkylningen. Får bli en annan helg!

Ont i halsen

Idag tycker jag att Ville är "så gott som" frisk. Han verkar inte ens vara snorig längre. Skönt för lillplutt. Fast jag hörde imorse att han började hosta. Hoppas han inte får ont i halsen eller nåt.
Jag börjar  också få hosta och ont i halsen. Täppt i näsan och huvudet är en aning större.
Nässpray är nog en utav de bästa sakern som uppfunnits.

Inatt var skrutt ganska duktig ändå med sömnen. Han vaknade iof en del och vid 2-taget bar jag över honom till vår säng. Vill inte tvinga honom sova i sin egen säng när han inte är riktigt 100. Han hade säkert somnat om.. men lite ego var jag nog allt också. Det är ju så mysigt att ligga o sniffa på honom. ;)

Vår lilla korv har verkligen börjat visa tendenser på att bli arg. Om man tar nåt ifrån honom vid fel tidpunkt eller om han ramlar (i soffan) så han inte når leksaken, ja då blir han arg. Haha. Lilla älskling...

Hade tänkt göra pannkakor idag till mamma o mig. Hon kommer snart o ska gosa med Ville.
Men så kom jag på att hon äter GI. Då gick det åt skogen. Tror inte jag ens har nåt hemma som skulle kunna vara GI-anpassat. 
Får det lov att vara lite tomat, gurka och vatten? ;)



Sick

Nu mår inte jag så bra. Snorig, ont i öronen... allmänt förkyld. Ville känns ändå lite bättre idag. Snorig är han, men that´s about it.
Just nu har jag absolut noll lust att dricka på lördag då det skulle vara tjejkväll här.
Vi får se hur det känns senare i veckan...

Kristian tog semester idag så idag har vi varit hemma alla tre. =)
Ätit kebab. Fy på oss. Man får när man är sjuuuk. ;)
Vi skulle egentligen äta det nästa gång efter namngivningen, men då ska Kristian på innebandy-fest, så det blir ju inget. Då tyckte jag att vi kunde ta det idag istället. =)

Vår lilla knubbis är finare än ever...  Om man bara kunde sätta ord på kärleken, men det är omöjligt.


I pappas mössa =)


Ville byggde lite koja i soffan.. ;)



Sjuk men glad

Idag är vår lilla plutt lite sjuk. Snorig mest och lite hängig och så.
Så inatt sov han hos oss hela natten. Nåt utav det mysigaste som finns.


Glad ändå. =)


Det gick för övrigt jättebra i lördags när han sov hos mormor och morfar. Jätteskönt.

Jobbig natt

Uäh. Känner mig skum i hela kroppen. Blir så när jag druckit mer än en kopp kaffe. Är ju ingen kaffedrickare i vanliga fall, men idag behövdes det. Natten var.. ska vi kalla den... vaken!
Fast jag måste ändå säga att det gick bättre än jag trodde. Han var vaken massor massor, men han verkade åtminstone inte vara tokhungrig. Visst skrek han, men av ilska för att ligga själv i sin säng.
Dock trodde jag flera ggr att det gått minst en timme, för att upptäcka att det bara var 10 min sedan han skrek. Suck.

Nåja, jag stod emot. Han fick mat först halv fem imorse och då fick han även komma över till våran säng där vi sov till sju halv-åtta snåret. Sen ville han upp. Jag var mer död än levande, så vi låg kvar i typ en timme eller nåt. Sen började han tröttna på riktigt så då var det bara att kliva upp.

Det enda som gör det här lite solkigt, är att jag inser ju att min mjölk-produktion kommer minska. Vilket också är meningen, men ändå... det känns så skumt. Det känns som jag precis börjat amma eller nåt. Ändå ser jag fram emot nu när han ska börja äta mer riktig mat och så. Ja, det är tudelat, som sagt.


Har setat och gjort en grej till namngivningen. Det blir bra det här, trots att det inte blir som jag ville från början.
Det är dags på riktigt att leta efter saker i färgerna vi vill ha i dukning osv. Svårt dock. Verkar inte finnas så mycket.

En del undrar vad vi ska göra på namngivningen. Det blir inte så mycket att göra. Borgligt "dop", helt enkelt. Blir lite prata och så, men i stort sett är det bara att vi skippat kyrkan och prästen. Största delen av kalaset går ut på att fika, precis som på ett vanligt dop. Till dess ska jag alltså ge mig på att göra smörgåstårtor. Ujuj. Har en kusin som är fruktansvärt duktig på att göra smörgåstårtor, så helst vill jag inte att hon ska smaka mina. Haha ;)

Korven

Var på bvc idag för vägning och mätning. Vår lilla korv. Nu väger han 8960 g och är 68 cm lång.

Pratade med sköterskan om det här med hans nattätande. Hon sa det att näringsmässigt behöver han inte maten på natten. Han äter för att han är van och får. Så inatt ska jag försöka vänja honom av vid det. Det gör mig ingenting om han äter en gång på natten, men som det är nu, varannan timme, det är extremt. När de är små små, då är det absolut normalt och så var Ville när han var mini. Men sen blev han ju så duktig och kunde hålla sig 5-7 timmar. Heaven, tyckte jag. Till det blev som nu, varannan timme. Ibland kan det gå 3 timmar. Men det är ändå för ofta.

Dessutom la vi honom tidigare ikväll. Han sov ingenting efter kl.15 idag, så nu vid 18:45 var det dags. Han ligger dock och skriker, så han är så övertrött att han inte vet vad han ska göra. Men man måste ju börja nånstans.

Nej, dags att gå upp och visa mig. =)



1 timme tog det idag, nästan exakt. Iaf till han blev tyst. Sen får vi se hur kvällen ser ut...


Kristian är och tränar idag med, så den här fick jag tampas med själv. Vilket betyder att det får bli hans tur imorrn! Hehe
Nej då, vi hjälps åt när båda är hemma.

Men skulle det nu vara så att han somnat ordentligt så är det faktiskt värt att tampas i en timme. Klockan är ju bara barnet för oss vuxna. Förutom för min mamma och pappa som säkert sover nu. Haha

Somnar inte bra

Helt plötsligt känns det som att det inte går så bra att natta Ville längre. Det tar inga 15 min längre. Han skriker och skriker. Vi försöker gå in var femte minut, men oftast så är det svårt att vänta så länge. Man vill ju trösta.
Det som gick så "enkelt" i början... suck. Hur ska man få honom att somna själv? Please, do tell me.

Idag var det som sagt sista gången med mammagruppen. Men vi bestämde att träffas nästa onsdag hemma hos en av tjejerna. Det är kul! Att fortsätta träffas...

Men lilla plutt... ligger o gapar däruppe... =(
Man får liksom stänga av i fem min för att orka. Mammahjärtat brister.
Finns det nåt bättre sätt kanske? För att bara vagga till sömns vill inte heller fungera.. då får vi vagga i evighet känns det som..
Aja.. ska upp.



Leo: Jaa, kan ju bara säga att jag vacklade rätt så rejält isåfall... Tog upp honom femtielva ggr. Fan va svårt att inte göra det. Jag som hade bestämt mig för att ikväll INTE göra så.... suck


Nu trooor jag att jag fått honom att somna. Efter 2 amningar och lite ersättning... Kände att jag ville testa ersättning också. Känns som han inte blir mätt på min mjölk längre. Eller, mätt blir han ju... iaf på dagarna. Men eftersom han äter så himla ofta på nätterna numera (och hade det varit en tillväxt-period så borde den ha slutat för ca 2 veckor sedan) så behöver han väl uppenbarligen mer mat på dagarna.

Försökte ge burkmat idag, men det verkar inte som att han är riktigt PÅ den idén än. Han äter, men inte speciellt mycket. Jag är redo att börja delamma på riktigt. Mitt mål har jag nått, att helamma i 6 mån. Det får ju ta den tiden det tar innan riktiga maten äntrar, men vi har ju kört smakisar ett bra tag nu så det känns som det borde funka strax. Aja... Jag bara gnäller...

Det är väl en sån kväll helt enkelt.

Badpojke

Idag är det sista dagen i mammagruppen. Avslutning på Öppna Förskolan.
Och självklart ville Ville sova ut såna här mornar. Varför vill han bara ta sovmorgon när vi_måste_ gå upp?
Skitunge. =) Vid halv nio fick jag väcka honom. Hms.


Glad när man kan sitta själv i badet. =)


Och nu har Donnys present kommit till användning också.
Jodå, gott folk, Ville fick en hundleksak av Donny som "välkommen till världen-present"!
Det ska bli roligt när han får barn. Den ungen ska få såndär vattenflaska som papegojor har i sina burar.


Nej nu är det dags att gå.


Mätt och glad efter att pappa provat flaskan. Haha

Nan

Trodde alla ungar gillade banan? ;)



Tydligen inte.. Hehe
Men han vänjer sig säkert.

Alkohol och amning

Jag har läst och jag har läst och jag har läst.
Om alkohol och amning.
Slutsatsen är att jag får ändra min ståndpunkt.
Jag hade fel.
Man _kan_ dricka ett glas vin fastän man ammar.
Sen att folk inte kan hantera det och dricker mer än de borde (klarar av), det är synd förstås.

Hade mången diskussioner om detta med min vän Lilian, när jag var gravid. Jag trodde inte ett dyft på all den här nya informationen som livsmedelverket skulle komma ut med. Uppenbarligen hade jag fel.

Men det här med att man kan dricka riktigt mycket och ändå amma, sånt är ju fortf. fel. Rent tekniskt, ja, så kan man dricka till man själv har 5 % promille i blodet och ändå amma på (eftersom mjölken då endast innehåller 0,5% promille, vilket räknas som alkoholfritt), men det går ändå inte ihop med att ta hand om ett barn. I slutändan. (Plus att du nog är gaaanska så död vid 5 promille. Hehe.)

Däremot kommer jag, efter mycket läsande, inte känna någon ångest över att nångång ta ett glas vin, fastän jag ammar.

Mamma och Ville

Idag blev Ville alltså 6 månader. Min lilla stora kille.
Vi har gjort gips-avgjutning av hans hand. Tyvärr gjorde vi fel första gången, så det blev inget fot-avtryck.
Ska köpa ett till kit så vi kan göra foten sen också. Skulle ha tagit 6-månaders kort också, men det blev så sent och han var gnällig så det hanns inte med. Får göra det imorrn istället.
Däremot tog vi några kort i förmiddags på han o mig....






Tänk att man inte alls kan förstå, innan, hur mycket man kan älska sitt barn...

Äntligen

Gissa vem som på sin 6-månaders dag bestämde sig för att nu räckte det med att hålla mamma hemma 24/7? ;)



Älskade älskade Ville...


Dock tog han bara flaskan när jag gav, inte när Kristian gav. Så det är ju nåt vi måste jobba med, förstås.
Plus att nu var det välling. Han måste kunna ta ersättning för att sova borta.

Som en liten gris

Idag gick jag och Ville upp kl.05:15. Man skulle kunna tro att han skulle vara den lyckligaste lilla killen i världen just då, eftersom han lagt sig till med att vakna ungefär då och vilja prata/leka. Men, se på fan... Han sov som en gris. Hmpf. Det är klart. När mamma inte kaaan sova vidare, då ska man passa på! ;)

Han var ändå lite trött, men glad. Förutom på det konstiga kortet då. Hehe
För övrigt gick vi upp så tidigt för att följa med mamma till Västerås och spränga sten.
Han var så duktig hela dagen. Bara log, pratade och sov litegrann... Älskade plutt... Det gör det så enkelt att åka nånstans.


Detta gör ju förstås att jag var väldigt trött när vi till slut kom hem hit vid 13-taget, så vid två fick jag sova en stund då Kristian och Ville lekte därnere.
Är ändå väldigt trött. Men ska försöka hålla mig vaken ikväll... Han var så duktig inatt med ätandet så jag hoppas på en likadan natt och då äre lugnt imorrn bitti. =)

Kristian tog med Ville och gick över till Micke (hans bror) nu. Det ska provas med flaska igen. Välling och ersättning packades ned, sen får vi se hur det går. Antagligen åt skogen. Hehe. Tjat-tjat-tjat om att han ska ta flaska, jag vet. Men det börjar kännas som att han väääldigt gärna får ta den snart. Skulle så gärna vilja ha en vuxenkväll. Och jag vill ju att han ska vara van med att sova hos mormor och morfar. Som det är nu så lär han icke komma ihåg hur det var.

Den här gången log han ordentligt, sa Kristian. =)

Snart ploppar en till bebis upp här i kretsen. Dags för Lilian och Patrik att få sin lilla guldklimp strax.
Jag har gissat på 14:e. Gissade egentligen 17:e också, men det fick jag tydligen inte! ;)
Kristian har gissat på 15:e. Time will tell... Det är så spännande när nån ska föda. Är så otroligt intressant att få höra förlossningsberättelser. Alla är ju verkligen unika.
Jag har från början trott på tjej... men jag lutar mer och mer åt kille. Beror dock endast på att de senaste 3 st jag vet har fött, har fått flicka. Spännande!
Nästa gång tror jag vi kommer skippa att kolla könet. Det är ändå lite roligt att få gissa och undra...
Fast när vi väl är där så har vi säkert ångrat oss i den frågan. =)


Älskade fina unge....

Pulka

Idag åktes det pulka igen. Denna gången hos Pethra, Martin och Axel. =)


Axel skrattade iaf när han åkte!


Något Ville inte gjorde... ;)


Familjen


Vi

Som ett album

Idag har dagen spenderats hos Lilian och hos mina päron.
Kladdkaka och falukorv har stått på menyn. Samt lite pulka med Ville. =)


Lilian rultar runt med Axel ;)


Lilla plutt...


Mamma Pethra med lilla Axel


Lilian och Ville busar


=)


Pethra och Ville


=)


Ville i sjalen hos Pethra... Hon visade hur man knyter den så att han kan sitta i den nu som "stor". Jag ska övaövaöva!


Min lilla plutt...


Kladdkakan var supergod. Jag hade bestämt mig innan för att INTE äta av något eventuellt fikabröd. Men vad gör man... hur stark är man... Inte alls. Aaaagh. Men men, imorrn är en ny dag. ;)
På nåt sätt lyckade jag missa att ta kort av lilla Charlotta! Mycket dumt. =(


Jomenvisst... lite kul vare nog... =)


Pappa springer.. =)


Min söta lilla pulkaåkare.


Nu har det åkts färdigt och man är härligt rosig om kinderna!


Gav Ville majskrok idag, som mormor hade införskaffat. Det verkade lite roligt. =)


Man undrar ju vad han tänker på.... snutt....


Vår alldeles egna lilla rult. ;)


Han vill gå till hunden. =)


Leker med morfar


Myser med mormor



Nu har jag fått honom att somna. Det tog bra länge idag mot vad vi har blivit vana vid. Tog nog 1½ timme igen.
Han bara skrek och skrek. Fick honom att äta nu för en stund sedan och det verkade göra susen.
Jag ser fram emot min "sovmorgon" imorrn... Kristian får nog ta och ge honom gröt om det inte tajmar med amning. Känner att jag måste få sova lite ostört.

I övrigt vill jag påminna inbjudna om att vi senast nu på lördag vill veta om man kommer/inte kommer 31:a jan. =)

Tidig dag

Kl.05:15 imorse bestämde sig Ville för att det var dag. Vi buffade och kämpade i en timme för att han skulle somna om, men det gick inte. Så vi gick upp och åt frukost istället. Gick och la oss igen och då somnade han och sov i 2 timmar till. Lilla busunge. =)
Han vaknade väääldigt mycket inatt. Typ varannan timme, ibland varje... Man är ju inte sådär jättesugen på att stå upp och buffa när  han ligger i sin säng, för det gör ju att man vaknar till väldigt mycket. Så jag bar över honom till oss efter ett tag, men det spelade ingen roll, han vaknade lika ofta för det. Nåja, vi får se hur natten blir...

Imorrn ska vi till Lilian. Träffa 2 andra bebisar och 1 incoming. ;)

Nu har vi faktiskt varit duktiga i 4 hela dagar. Visst har vi ätit lite popcorn, men det ser jag som harmlöst. Hehe
Undra hur länge till man ska vara en sån som tjatar om sin jävla vikt?

Ville sitter jättebra nu faktiskt. Ibland ramlar han åt sidan, men han kan sitta långa stunder iaf. Lilla snutt.
Han fick för övrigt en pulka igår av hans morfar. Den ska provas imorrn!



Kristian är på spelkväll med grabbarna... Jag ska nog strax gå och lägga mig och läsa. Kristians tur med sovmorgon imorrn, så det blir till att kliva upp med Ville. =)





Ville har börjat visa små tendenser till blyghet... Är ju runt 6 månader det brukar bli så, så det är ju ingen chock. Det är ändå lite tråkigt förstås, men man vet ju att det går över. Så folk han inte ser mycket av, kan kännas lite farliga för snutt. ;)

Den här gången var Rick lite farlig... Men sen blev de polare igen så det var ingen fara. ;)


Och dessutom fanns ju pappa nära till hands... Hehe


Älsklingar...

900 sekunder

15 min. Det var vad det tog idag. Kan knappt tro att det är sant. Sjukt bra.
Våra vuxenkvällar är tillbaka! =)




Nyår

Mycket trevligt och roligt igår kväll.  Vi spelade, spelade och spelade. Vid tolvslaget låg jag och ammade Ville, som hade sovit gott sedan ca 21:30. Det minskar och minskar i tid att natta honom. La honom vid åtta och han sov alltså för natten 21:30, men emellan det hade han sovit 40 min i sträck också. Våran duktiga lilla snutt.

Vi har sjukt mycket chips kvar. Haha. Skit också. Kommer mig inte riktigt för att slänga det... ;) Känns ju så onödigt med bortkastade pengar liksom... Hehe
Nyårsdagen är ju lite av en bakisdag för andra, så då kanske man kan räkna det som att det nya året egentligen börjar imorrn? ;) Det hårda livet utan chips och skit. Ja, inte helt utan förstås. Bara försöka vara lite duktiga.

Jag tog mig en nyårscigg igår. Ammade Ville vid 17:30 och valde då att ge gröt som kvällsmål innan nattningen, vilket alltså gjorde att det skulle vara ca 7 h till jag ammade nästa gång. Så då tyckte jag att jag kunde vara värd en endaste liten cigarett på nyårsafton. Sagt och gjort. Smakade dock skit i början, som alltid när det gått länge utan att man rökt. Världens niko-kick dessutom. Kände mig nästan full ett tag. Sista 5 blossen var dock goda, så det var värt det. ;)

Ska leka med Ville nu. Ensam-leken är tydligen tråkig. =)


RSS 2.0