Hjälm

Me so tired. Uh.
Jobbade 07:30-15:45 idag. Drömtid på en fredag. Fast det känns inte som fredag idag vilket nog inte är så konstigt.
Har fått många reaktioner på mitt hår. Haha. En del bra, andra inte. De flesta verkar tycka att det är bra, men en på jobbet sa "det är inte den snyggaste frisyren jag sett". ;) Dock tyckte han det va bättre som jag hade det idag, med luggen bakåt o diadem. Igår hade det tydligen sett ut som en mössa. Hehe
Fast jag kan hålla med lite.. Såg på foton från julafton. Från sidan såg det ut som en hjälm ju. Hehe
Jaja. Det växer ut. Och det viktigaste är ju att jaaag trivs i det.

Mår fortfarande toppen förutom tröttheten. Om ett par dagar går jag in i vecka 10. Det går undan.

Benjamin.. Det är ett fint namn. Och Tyra.

Vecka 9

Julafton är den absolut bästa dagen på året. Och jag är så sjukt glad och nöjd över mina julklappar. =) Vi spelade TP Deluxe igår. Struntade i Deluxe-delen, men det va jätteroligt med nya frågor.

Idag har jag städat lite, tvättat och diskat. Kristian fick nytt spel igår så han har setat lyrisk med det typ hela dagen. SÅ nöjd är han. Tror det var den bästa klappen i år för honom. Hehe.
Och nu är han iväg och spelar poker med Kim och grabbarna. Jag valde idag att bara stanna hemma, äta chips och kolla på Tomten är far till alla barnen. Kände verkligen inte för att göra någonting eller träffa någon. Gittan ville att vi skulle gå ut, men nee, jag är bara noll sugen. Trött. Punkt.

Imorrn ska vi iväg och handla för våra presentkort och så ska vi lämna in tvn. Garantin går tydligen ut den 27:e och den måste lämnas in eftersom den inte tar emot signaler från fjärrkontrollen.

Nu är jag för övrigt i vecka 9. Och mår bra. Eller ja.. trött och allmänt hormonstinn. Gråter till allt. Blir arg lätt. Jaja, det kunde jag nog bli förut med, men det är inte på samma sätt nu. Ja jag vet inte.. Gråter till varenda jäkla film.

Tänkte skriva lite vad jag fått men jag vet inte om jag kommer ihåg allt ens.. Är det nåt man kan skylla på graviditet? Glömsk?


Ny frisyr

Nu har jag page. Ganska kort page t o m. Och lugg! Haha. Det blev allt eller inget liksom. ;)

Jag och Kristian har redan gett varandra julklappar. Hehe. Blir alltid så... vi kan aldrig hålla oss. "vi ska ju ändå till din mamma vid 11 imorrn o det blir så tidigt vi måste gå upp om vi ska öppna paket då" =)
Jag fick jättebra grejer! Redan tagit mig ett fotbad. ;)

Nu äre bingolotto som gäller. Och stryka kläder för imorrn.

God Jul!

Julklappar

Sista jobbdagen innan jul! Aaah! =)

Har sån skön tid idag. 12:15-17:00. Sweet.

Just nu är Kristian nere o köper klart mina julklappar. Också sweet. Spelar ingen roll hur gammal jag blir, jag kommer alltid älska julklappar. Fast nu vet jag kanske en sak han kanske kommer köpa. Han sa att han inte skulle våga köpa den för han visste inte om jag tyckte det var onödigt. Så då sa jag igår att om han ändå inte ska köpa den så kan han ju lika gärna berätta vad det var. Det var ett fotbad. Helo? Onödigt? Jag kommer bli tjock med svullna fötter snart! Fotbad hade inte kunnat seta bättre. Så han såg min "besvikna" blick och sa att "ja vi får se vad tomten kommer med då". Hehe.

Hm. Hörde om en tjej igår som fått missfall i vecka 14. Jobbigt läge. När man tror man är home safe liksom...

Utan alkohol

Ja då ska jag snart iväg och jobba då. 15:15 - 21:45. Uh. Men bara 2 dagar till nu sen är jag jul-ledig! Tjoho! Och klar med julklapparna. Bara att invänta tomten då. Och den underbara maten förstås! Julafton är verkligen den bästa dagen på året. Herregud vad jag älskar den dagen.

På söndag blire storstädning här. Ska klippa mig också. Page eller inte page, det är frågan. Lär fega ur, som vanligt.

Den där lilla känslan av vad det nu var, är borta. Så det kanske inte var nåt illamående som skulle smyga sig på. Men då blir man ju å andra sidan lite orolig att det är nåt fel? Gah. Kan det inte bara bli februari, så man kan känna sig någorlunda säker. Fast grejen är att så mycket tänker jag ändå inte på det, förrän jag t ex skriver här eller pratar med någon om det. Annars tänker jag mest på hur det kommer bli, fast jag inte fattar hur det kan bli. Det har fortf. inte fastnat i huvudet att jag är gravid. My god.
Men en sak är säker, att "slippa" dricka alkohol är det skönaste på länge. =)
Julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen... allt blir fint istället. Ingen fylla, inget bakis-illamående. Ingen stor längtan efter skräpmat. Bara härligt.
Fortf. inte säker på vad som händer på nyår.. Och det är heller inget jag lägger ner jättemycket möda på. Det som händer, det händer. Hur som helst blir det lugnt och det är också en utav de skönaste sakerna på länge. =)

Haha. Nu har det hänt. Kristian är medlem på Facebook. Min lilla filur. ;)

Gran

Idag blev jag klar med julklapparna. Hade kunnat varit klar för längesen, bara det hade funnits pengar. Men det är ändå lite charmigt att vara ute i sista stund år efter år. ;) Var först med Sofia. Sen Sofia och mamma. Sen träffade jag Pethra och lille Noah och gick till leklandet. Fan vilken bra grej det där leklandet. Där lär man ju vara en del sen. Barnen leker och samtidigt kan man luncha eller fika. Huuur bra som helst. För vilka barn gillar egentligen att sitta på Åhléns och fika, utan lek? Hur som helst bra att det finns alternativ.

Jag har precis kommit på att ja, jag kommer nog vara såhär svullen. Jag får ta det liksom. Lånade ett par mammabrallor av Pethra idag och jag kan redan ha dem. Haha. Men det är ju för att magen är så svullen. Är ju så pass tidigt i graviditeten fortf. att man känner att det där med att hålla in magen ändå måste fortsätta (jag är ju tjej), men det går ju inte för den är så svullen. Dilemma dilemma. Hehe. Men men, brallorna är ju skönt otighta nu, så man kan ju växa i dem. Ska investera i ett par sen i mitten av graviditeten.
Mår för övrigt fortfarande bra, förutom att det är nåt konstigt ibland... nästan som att jag mår illa, men jag gör inte det. Igår vare "värre". Ville inte äta mat eller nånting.. O imorse ingen frukost, ville bara ha vätska. Men idag på dan vare inga problem så då tryckte jag en kebab med mamma och Sofia. Oops. =) O nu äre inga problem heller i stort sett. Vad kallar man det? Inget illamående, men det är nån konstig känsla... fysisk känsla. Kanske smyger sig på? Vore typiskt om jag skulle börja må illa lagom till julafton. Enda julbordet man får ju. Hmpf. Nej, peppar peppar.

Inga tv-kanaler funkar. Tänkte att det var bara hos oss det var fel, men så ringde mormor nyss och det funkar inte hos henne heller. Tv2 och Tv4+ funkar. Det var tydligen strul i nyfors också, så det lär ju vara comhem i sig.

2 dagar att jobba, sen äre faktiskt strax jul. Vi klädde granen igår. Såååå fin så man nästan gråter tamejtusan. ;)

Dator.

De ringde nyss om vår dator. Finally! Imorrn kommer den. Mellan 17 och 21. Uh. Men det är bara att hålla sig inne. Skulle egentligen ha följt med Kristian när han ska fortsätta tapetsera hos min moster, men ja, jag får vara hemma. Härligt att få tillbaka den riktiga mackapären.

Handlade julklappar igår med mamma. Nu är jag nästan klar. Bara ett par småsaker kvar, men jag vet vad det är jag ska köpa. Det får faktiskt bli på söndag. Är ledig på torsdag men får pengar på fredag, så. Ska ändå klippa mig på söndag. Undra om allt är öppet då bara... Funderar på en av affärerna, som va stängd igår söndag, varför skulle den då vara öppen nu på söndag? Hm hm.

Jag mår bra! Har gått in i vecka 8 nu. 7+1 för att vara exakt. ;-)
Jag försöker att inte oroa mig så mycket och jag tror att jag klarar det också. Det är mer att jag på nåt sätt måste ha i baktanken ATT det KAN gå fel och OM det gör det, så har jag iaf förberett mig. Eller nåt. =)
Men jag tror jag kommer får gå där med kulan i vädret, som Pethra får göra nu. Vackert! är ordet.

Börjar jobba 15:15 idag. Och slutar 21:45. Skönt att få vakna i lugn och ro, men jobbigt att jag slutar så sent ikväll och börjar 07:30 imorrn. Men jag ska inte klaga! Mina tider har aldrig varit bättre. Och det är faktiskt julveckan.
Fatta... julafton på söndag... God mat, trevligt sällskap, Kalle Anka, spela spel, julklappar... Gosh.

Får se vad det blir för oss på nyår. Har tackat nej till en middag vi var bjudna på. Folk där vet inte om graviditeten och vi är ju inte redo att gå offentligt än. Skulle tro att det blir med Gittan o Kim vi ska vara. =)
Jag kan inte säga att jag bryr mig sådär jättemycket om nyår nu. Hehe. Allt kommer i ett annat perspektiv när man inte kan dricka alkohol. "man kan ha roligt utan alkohol" Ja, det kan man. De första 2 timmarna. Men sen blire fan jobbigt med fulla människor. Skulle helst bara vara hos mamma o pappa, där blire lugnt. Men för Kristians skull så kommer vi "festa". Jag får väl "hang in there" till 24... sen gå o sova. ;-)

Godis.

Trött som ett djur, typ. Vill inte sova bort hela kvällen så jag släpade mig upp. Inte för att vi ska göra nåt speciellt, men jag vill bara inte sova bort hela kvällen. Slapp inventeringen imorrn, jihu! Bästa på länge. =)
Skulle ha varit min lediga lördag idag så att jag skulle från början ha jobbat både lördag och söndag kändes inte bra alls.

Annars då.. Jo, jag går här o mår bra. Trötthet och bröstont, det är allt. Imorrn går jag in i vecka 8. Det går framåt.
Funderar hela tiden fram och tillbaka på om jag ska ringa om ett vul (vaginalt ultraljud) eller inte. Det vore ju fantastiskt att få se det lilla livets hjärta slå. Jaa, vet egentligen inte vad som talar emot. Tror jag innerst inne att allt kommer gå bra, att hjärtat slår? Kanske. Lathet? Förmodligen. 

Nu hör jag hur godispåsen öppnas... Jahaja!

Sofia

"Familjen ni är allt för mig jag bara Älskar er mset över hela min värld erat namn kommer att stå mig närmmast i mitt hjärta , Det är er som jag lever för , Glöm ALDRIG det.Glöm ALDRIG bort att JAG ÄSLAKAR ER mset här i världen . Ett stort Tack att ni alltid finns där för mig <3"

Ville bara sätta in vad Sofia skrev i sin dagbok idag. =)

Traditioner.

Idag var en såndär härlig dag igen. 07:30-12:45. Jobbigt att gå upp, men ack så skönt att få komma hem tidigt. Så jag tog mig en vilostund efter lunchen. Ända fram till Kristian kom hem för att vara ärlig. Hehe.
Men imorrn är det vanlig tid igen. Bu för det.

Berättade för i stort sett alla på jobbet idag. Skulle bara berätta för chefen, men det är svårt att hålla tyst. Haha.
Känner hela tiden att jag måste förklara mig för varför jag inte kommer jobba på som ett djur längre. Nu blir det snarare vanlig takt jag går ner i, som man skaaa jobba. Men ja, alla blev glada, men samtidigt förstår ju alla när man säger att det är så tidigt att vi inte vågar vara riktigt glada och avslappnade än. Hoppas bara man får vara det, sen. Det är dumt att måla fan på väggen... men vad gör man. Men så kommer de där sekunderna när jag tillåter mig själv att vara glad och tänka på hur det kommer vara med en bebis. De där få sekunderna när jag går hem från jobbet och lyssnar på nån bra låt eller som idag får ett sms av Kristian där det står "Ville bara säga att jag älskar dig. Ses snart! Puss!"  Då blir man glad och bara ler och försöker fatta att vi ska ha barn. Nästa jul är vi föräldrar! Gosh. Rätt glad ändå att sista julfesten (som då alltså gick av stapeln förra året) innehöll så gott som alla mina vänner plus Kristians vänner. Inte riktigt alla, men nästan. Nåt att komma ihåg. Det var ändå tradition i några år. Nu blir det helt nya traditioner. Traditioner som ska vara resten av livet. =)

Inget illamående än, ta i trä.

Trött.

Har tröttheten slagit till? Fyfan. Är överjävligt trött idag.
Har ändrat vår barnmorsketid också. Jobbade tyvärr den dan vi fick, så det fick bli den 15:e januari istället.

Lilian, jag tycker inte att de där namnen är typiskt engelska. That´s why. Milton och Milo, säg de på svenska så hör du att de låter lika svenska som Alfred och Klas. Vad jag menar med engelska namn är t ex Mark (som alltså inte ska uttalas svenskt/finskt), Michelle, Melissa, Kevin osv. Att aldrig ha ett namn från England eller nåt annat land, det skulle va himla svårt, eftersom det inte är många namn som härstammar från Sverige. Marie är inte svenskt. Lilian är inte svenskt. And so on.. =)

Måste strax skala potatis, för vi ska äta stekt potatis idag. Blä. Varför köpte jag bara inte pommes?

Jehovas var o plingade på här idag igen. Suck. Varför tog jag emot broschyr förra gången? Jag öppnade inte.
Jag vill inte vara otrevlig, men det verkar vara enda sättet att få dem att förstå att inte alla delar deras tro.
Nästa gång öppnar jag och säger att jag inte är intresserad, att jag inte delar deras tro. INTE tror på Gud. Bah.

Vul och Bm.

Hur kan det komma sig att jag känner mig bakis trots att jag inte drack en droppe i helgen (naturligtvis)?
Idag t o m, känns det som en såndär måndag när kroppen gör ont och man är trött för att man söp i lördags.
Haha. Men det gjorde jag ju inte. Jag gick o la mig halv ett och läste i lördags och gick upp vid tio igår.
Är jag medbakis? Killar kan ju bli medgravida, då kanske tjejer kan bli medbakis? ;-) Finns säkert ett bättre ord för det där "medgravid", men jag kommer bara inte på det just nu.

Det var iaf roligt i helgen, trots min nykterhet. Jag fick öronproppar som Erika hade med sig, så då blev det till alldeles rätt ljudnivå för mig. Hemskt vad alla fulla människor skriker? Och jag gör alldeles säkert likadant. Hehe
Enda som inte var roligt var när vi skulle hem. Jag ville åka den vägen vi åkte dit, över Enköping. Men nej då, E20 skulle vara såååå enkel. "bara att följa E20!" Och jag frågade "det har ingenting med sånt där E20 S att göra som jag vet att det finns olika i sthlm?" "nej nej, bara E20" Sagt och gjort. Vi satte oss alla i bilen för att köra på rad. Första bilen tappade vi bort efter 2 min. Andra bilen körde om oss efter nån kvart (som vi sa åt dem att göra för att de hittade bättre) och sen fortsatte de bara att köra om bil efter bil till de försvann. Och jag vägrar hänga på sånt när det regnar som fan och samtidigt är halt på vägen för att det varit skitkallt ända till regnet kom. Körde om ett par bilar, men sen fick det vara. Jag chansar inte med mitt liv för att komma hem snabbare. Såatte... När vi sen skulle välja väg i Sthlm, E20 elller E20 S, ja då tog vi ju E20, som sagt. Och var hamnade vi då? Jo, på Odenplan. Vi snurrade runt i centrum ett bra tag och jag var SÅ arg. Till slut skulle vi leta efter Norrtull och då kom vi ut på rätt väg igen. Men för helvete vad sur jag var. "följ bara E20" Jojo.

Idag ska vi till barnmorskan. Spännande.
Vi ska kanske kolla upp nån privatgynekolog för att få göra ett vul (vaginalt ultraljud). Bara för att få se att allt är som det ska och att hjärtat på fostret pickar. Jag mår ju inte ett dyft dåligt, så lite undrande är man ju. Alla mår ju inte illa, men det är även ett bra tecken på att man ÄR gravid. Igår gick jag in i vecka 7. Enda symptomen jag har är att jag är trött (vilket lika gärna kan bero på årstiden), ömma bröst (vilket ja, är ett bra tecken förstås) och svullen mage så fort jag äter (har nånting med tarmarna att göra när man är gravid). Så jag vet inte, kanske inte skulle behöva göra ett vul? Kanske är uppenbara symptom? Men det vore coolt iaf och det är ju inget som skadar eller kostar skjortan.
Vi får se. =)

Idag skulle jag ha passat Elliot medan Sussu och Elias skulle ha julpysslat på hans dagis. Jag skulle ju ha varit med, men varit mer ansvarig för att hålla Elliot så Sussu fick vara med Elias ifred. Men, nu hade Elias feber igår, så vi får se idag hur det blir. Sussu trodde inte det skulle gå över, men man hoppas ju att det gör det. Hade sett fram emot att få leka "mamma" en stund. ;-)

Dags för frukost minsann.

_____________________________________________

Nu har vi varit hos barnmorskan (bm). Det var bara ett litet samtal om vad man ska avstå ifrån, att man inte ska dricka alkohol eller röka osv. Fick creds för mitt noll tolerans-alkohol. Tydligen många som tycker att man kan dricka en liten mängd alkohol utan att barnet skulle ta skada. Men min bm sa att bebisen får i sig samma promille som mamman får och tänk vad det gör med en så liten människa. Som dessutom inte har fullt utvecklad lever för att kunna göra sig av med skiten. Nej, toll tolerans. Sen tog hon upp det här med brieost, som jag hört att man visste kan äta.. Men ja.. alla säger väl olika kanske. Så länge den är pastöriserad borde det väl inte vara nån fara. Hur som helst så åt jag inte brieost speciellt ofta innan heller, så jag kan nog avstå. =)
Sen sa jag ju det att jag inte mår illa och hon tyckte bara att det var bra och att det absolut inte är nåt att oroa sig för. Det är så pass vanligt att inte må illa, sa hon. Så jag får väl anta att allt är okej. =) Har ju iaf ömmande bröst så.
Sen var det faktiskt inte så mycket mer. Fick fylla i ett papper om hur mina alkoholvanor var innan jag blev gravid och det såg jättebra ut sa hon. Trots att jag talade sanning. Haha.
Fick tid för inskrivning också... 10:e januari. Men nu visade det sig att jag jobbar den dagen, så om det inte går att byta tid åtminstone, så får det bytas dag. Spännande. Det känns ju mer verkligt nu när man fått vara där och pratat med sin bm. Som för övrigt var hur gullig som helst. Det kommer funka.
Däremot sa Sussu att hon var dålig på ultraljud. Hur man nu kan vara dålig på det. Hon hade typ sett fel o haft sig. Sagt att huvudet var där det inte var o att hon inte visste om hon såg könet eller inte. Haha. Det låter ju.... bra? ;-) Vi bryr oss ju inte om könet så om det kommer synas eller inte spelar inte så stor roll. Skulle bara vara roligt att få en liten hint om vad det kan vara. Ena dan tänker jag "absolut pojke", men andra dan tänker jag att "nej fan.. det blir nog en flicka ändå". Time will tell. Vet ju en person som skulle bli himla glad om det blev flicka iaf. =)
Och nu har jag ett nytt namn som jag såg idag. Milo. Kristian säger att det låter som ett jugoslaviskt namn. Hehe. Det ska inte uttalas som Tintins hund alltså. Utan som det stavas. Miiilo. Aja.. Milo, Milton och Alma är vad jag har i huvet just nu. Emma är ju mitt namn som jag alltid velat ha... men... Fan. Fattar ni hur vanligt det namnet är? Legat etta på topplistan sedan år 2000! Herregud va ungar det finns som heter det... Iof känner jag ingen alls men. Hehe.

En sak är säker. Det blir inte John In The Ramb.

;-)

Marholmen

Tagit ledigt idag för vi tjejer ska åka till Marholmen. Killarna är redan där. Och av vad det verkade som igår kväll så har de roligt. =)
Vi ska åka vid 14. Och här sitter jag. Somnade vid kvart över elva igår så vid 07 imorse var jag ju utvilad. Mycket irriterande. Men jag ska nog strax släpa mig iväg till affären och köpa lite frukost.
Sitter och pratar med mamma på msn och försöker förstå vägen till Marholmen. För killarna tog det ca 3 timmar att hitta dig. Vi ska under den gränsen, helt klart. ;) Det ska inte behöva ta 3 timmar ens. 2, typ. Men de hade kört in i Stockholm och snurrat och kört fel... Ja, killar.. säger bara det. Specialvägar... jojo.

Blev lite lugnad igår. Mamma ringde o sa att det inte är så hemskt som det låter med syster. En del lever tydligen med sjukdomen och kan ändå ha ett bra liv liksom. Så ja.. visst hoppas man i första hand att de tar bort skiten, men om det inte går, att hon åtminstone kan få ett bra normalt liv. Försöker verkligen att inte ens tänka på det... Vill inte stressa upp mig för nåt som jag inte kan påverka. Men det är ju så bekant... Maktlös.

Inatt vet jag inte vad som hände. Har haft så ett par ggr förut. Jag vaknar och tycker jag ser nåt i taket, inatt var det typ som en röd gummi-spindel. Så jag flyger upp ur sängen och springer o tänder taklampan. Står o stirrar i taket och försöker leta efter vad jag såg. Jag är fortf. helt väck då. Sen, när jag stått där i några minuter och börjar vakna till och inser att det förmodligen var en dröm, då går jag och lägger mig igen, med lite reservation, för ena ögat blickar mot taket några ggr till. Det är så läskigt när det här händer. Förra gången var det nåt i täcket, taket och väggen. Kristian trodde nog jag blivit tokig. På gränsgatan i den lägenheten vaknade jag och satte mig upp och skrek och rev i täcket. Då var det en STOR spindel-liknande sak som jag försökte riva bort. Vad är det med spindel-liknande saker? Det ska alltså inte vara riktiga spindlar, de bara liknar det. Aja.. jag kunde iaf somna om sen.

Igår var jag hos Lilian och tittade på första halvan av Idol-finalen. Andra halvan såg jag i sängen, redo för att somna vilken sekund som helst. =) Både Marie och Amanda var riktigt bra, men jag har ju hållit på Marie sedan starten så det kändes ändå som att hon var Nr 1. Och så blev det ju. Hade Amanda vunit, visst, det hade också varit bra. Men Marie kändes ändå som i världsklass. Åt kebabtallrik igår också. Iiih. Farligt det här, att släppa lite på tyglarna. Det ska inte få hända. Bara på helgerna. ;)

Wish us luck idag på vägarna. Mamma har beskrivit vägen dit och om den är så enkel som den låter så kan jag lova att det kommer ta max 2½ timme dit. Beroende på vädret.

Mår fortf. bra. Inge illamående what so ever. Men jag är bara i vecka 6 än så länge. Vissa får i v.7, vissa i v.9. Time will tell.


Hoppfulla. Pft.

Man försöker att le och skratta, men hur lätt är det... Jag vill bara gråta.
Jag trodde aldrig på läkarna ens från början. Känner igen det här alltför väl.
Jag tycker inte de ska säga NÅNting om de inte vet utgången. Säg bara, vi försöker.
Säg inget mer. Säg inte "vi är hoppfulla" "som det ser ut idag kommer hon va frisk snart"
Det ger en bara förhoppningar. Säg bara, vi försöker, vi gör allt vi kan.
Jag förstår ju vart det här leder. Men jag vill inte förstå.

Ska till stugorna i helgen med hela gänget. Nästan hela gänget. Det känns sådär just nu.
Skulle hellre stanna hemma. Jag är inte På, som man säger.
Men jag var På. Så det är inte för att jag är gravid, för det var jag igår med. Äsch.

Ska strax gå iväg till jobbet. Börjar tidigare idag. Få undan varor. Idag börjar jag nog med mitt
ansvarsområde, kundordrarna. Ska bli kul att få ett eget. Tillhöra på riktigt.
Fick en jättebra löneförhöjning häromdan också. Som börjar gälla 1:a januari.
Fick mest pålagt av alla på jobbet, för chefen (hon som precis slutat som vår chef) sa att
jag jobbar så bra att jag inte ska ligga långt efter de andra som jobbat i 10-20 år.
Det tackar vi för.

För övrigt mår jag fortf. bra i graviditeten. Inget illamående. Just waitin´...

Kanske sol.

Idag ska jag jobba i Torshälla om några timmar. Det är rätt kul att jobba över disk, men det förstör ju hela dagen att ta det mitt i sådär. Men å andra sidan är jag så trött nuförtiden att jag tackar för varje sovmorgon jag får. Lite sol skulle ju inte skada. Vilket vi förresten talat om att åka till i typ februari eller nåt. Sol, alltså. Vi får se. Skulle vara så mysigt att åka en sista gång bara ensamma och relaxa, men samtidigt ska det börja sparas pengar nu. Har hört att vagn och sånt är dyrt. Hmpf. Rena rånet, för att citera lillebror.
Ett som är säkert att det här ska bli klart efter jul/nyår. Det ska inte va en grej som inte är klar. Trött på sladdar som ligger överallt och det här sk datarummet (som aldrig kommer bli ett datarum) som aldrig blir färdigt.

Jag är så förvånad över mig själv i år över att jag faktiskt gjorde slag i saken att handla julklapparna tidigt. Jag säger det varje år men jag gör det aldrig, men nuuu, då gjorde jag det. Vi har bara till några st kvar, fast vi vet vad vi ska köpa till alla utom Dennis, så det blir inte så att vi måste springa omkring. =) Fast jag tycker iof att det är jätteroligt att köpa julklappar, bara man har pengar. Och sånt är det ju tyvärr alltid dåligt med. Fan, kändes som vi fick massor med pengar men shuuuup sa det bara, så varom borta. Och det är den 5:e. Hur bra är vi?
Vi måste fan lära oss att hålla i pengarna. Kommer ju inte funka när vi har en bebbe. Fast ja, då har man ju nån annan att prioritera. Nu dräller vi ju bara ut dem på skit tror jag. Eller ja, den här månaden är det ju som sagt julklappar. Kan å andra sidan va rätt skönt att få lite pengar över runt jul, eftersom vi inte behöver köpa så himla mycket julklappar med den lönen. Det får gå, helt enkelt. Alla har fattiga tider nu.

Nu ska jag ta mig en kopp te. Söders Höjder lösvikt. Jättegott!

Barnmorskan

Har precis pratat med barnmorskan och jag ska dit på måndag för ett litet hälsosamtal. Där pratar man om vad man ska äta och inte bör äta under graviditeten osv. Inte röka, inte dricka blabla. Sånt man nog redan vet men det kan ändå va lite skönt att få lite råd och tips. Och så kan jag höra det här med huruvida jag ska ta det lugnt på jobbet eller om jag kan jobba på som vanligt. Vill ju inte framkalla nå blödningar eller nåt. Jajustja, fick blödning igår. Blev lite rädd, men det stannade av direkt och jag hade inte ont eller nåt. Men jag tog upp det med bm idag och hon sa direkt att det är jättevanligt och att jag typ "ska" ha växtvärk som det kallas. Det är när jag har riktigt ont och rikliga blödningar som jag ska kolla upp det. Så det kändes ju skitskönt att höra, även fast jag aldrig riktigt var orolig eftersom jag inte hade ont.
Hoppas bara det inte krockar med julpysslet jag ska iväg på med Sussu, Elias och Elliot. Men jag tror det började kl.17 och mötet är kl.15:45 så det är nog lugnt.
Det börjar långsamt sjunka in, det blir mer påtagligt när nånting ska hända. Att jag ska till barnmorskan liksom. För att jag är gravid. Inte för att skaffa p-piller. =)

Nej om man skulle ta o städa upp lite här. Åtminstone diska. Kanske ta en promenad?


Trött

Fortfarande inget illamående. Men jag bara går och väntar. ;-)

Idag jobbade jag min första bra dag. Tiden var 07:30-15:45. Like heaven. Visserligen gjorde jag inte ett dugg vettigt fastän jag slutade så tidigt. Jag och Kristian sov på soffan nån timme istället. Märker av hur trött jag är, men jag undrar om det beror på graviditet eller om det är årstiden bara. Kristian tvivlade på att man kan vara trött i början när man är gravid. Haha. Söt kille. Det är ju ett av symptomen för graviditet. Men ja, hur skulle han veta det? =)

Ledig nu tisdag och halva onsdagen. Ska till Torshälla och jobba 14-17 på onsdag för de har butiksmöte. Men det känns ändå som ledig dag eftersom jag får sova ut.

På lördag drar det iväg till stugorna. (Fredag för killarna) Ska bli kul! Fast ja, det kändes nog som roligare innan, när jag trodde jag skulle få dricka där. Men men... Är ju bara att gå o lägga sig om folk blir jobbiga. Hehe

Imorrn ska vi över till Gittan och Kim och berätta om graviditeten. Eftersom jag är kompis med henne och han kompis med honom, så vill vi säga det samtidigt till dem. Men det är bara roligt att få berätta för folk. Önskar jag kunde berätta för alla jag träffar.
Känns som du sa Pethra, som att jag har vääärldens bästa hemlighet. ;-)


Första.

Första dagen, första inlägget, första barnet. Är det verkligen sant, undrar man?
Vi har räknat och donat ett bra tag nu, så att vänja sig vid tanken att det fungerade, det är svårt.
Jag är alltså gravid. Jag ska alltså bli mamma. Det är sjukt. Och vi är sjukt lyckliga. =)
Men det är ju fruktansvärt tidigt i graviditeten, så det är fortf. hemligt för de flesta. Våra familjer
och våra närmaste vänner vet om det, men så får det nog stanna några veckor till.
Tänk om nåt händer? 90% av alla missfall sker innan vecka 12. Vecka 12... det är ju skitlångt dit!
Hur som helst, som min käre Kristian sa, att skulle nåt nu hända så vet vi iaf att vi fungerar.
Vi ska bara försöka smälta det här och ta oss förbi vecka 12... sen vågar vi vara så glada som vi egentligen vill vara.

Kristian jobbar extra idag så jag sitter själv med en skål godis och ska snart dricka glögg och äta pepparkaka. Och tända ljusen förstås. Jag la ner GI ganska rejält i helgen. Haha. Var ju inte riktigt meningen. Men jag ska försöka att äta bra ändå. Långsamma kolhydrater osv. Vill inte gå upp mer än nödvändigt. Måste ju tyvärr ner med allt sen också.

Lillasyster fick åka ambulans till akuten imorse. =( De tror att det sitter en tumör i hjärnan och att det är den som trycker på. Provsvar skulle tydligen komma imorrn... Kan det sluta nångång det här? Hon har ju bara en behandling kvar, sen skulle det ju vara över... Allt jag kan säga är att jag har en väldigt stark mor som orkar med allt.

Det är snart jul.. förstår ni det? Jag fullkomligt älskar julen. Bästa tiden på året!

Justja.. nämnde jag att jag ska bli mamma? ;-)

RSS 2.0