Tjohooo!

Fick vg på min första hemtenta! Känns sjukt skönt. Jag trodde absolut att jag skulle få underkänt och få komplettera, men icke! :D

Vad det är i mig som på nåt sätt håller tillbaka och tänker att jag kunde ha gjort det bättre, vet jag inte. Betyget mvg fanns nämligen inte, så vg är med andra ord det högsta.

Middag vs Glass

Har varit en helt fantastisk höstdag idag. Det är förbannat vackert ute på hösten, när det inte regnar vill säga.
Vi var ute på förmiddagen och lekte, jag & Ville och Lilian & Elvira. Små skruttungar va roliga de är.. =) Villes cykel var mäkta poppis idag kan man säga. ;)

Vi har även hunnit med lite städning och rensande idag. Rensade bort typ 80% av allt i skafferiet. Damn va mycket skit som bara låg där. Bort bort bort, så nu känns det bättre i själen. Nästa, frysen. Seriöst, hur mycket olika glassbunkar kan man ha? Typ alla är det taget bara litegrann ur, sen ligger de där och blir frysskadade.

Ikväll somnade Ville i Kristians knä efter en slurk välling. Han äter inte välling alls ofta, men när han ätit dåligt med mat på dagen så brukar vi vilja att han ska äta en slurk iaf. Han ville nämligen äta glass istället för middag idag, vilket han givetvis inte fick, varpå han blir fruktansvärt arg och ledsen... Nåja, det blev bra när Kristian började leka häst med honom. =) Egentligen mitt eget fel, för jag var dum nog att säga att han kunde få glass efter maten om han åt, för han ville inte äta från början heller, men ja.. när han då hörde att han kunde få glass så var det "behöver inte äta mat! behöver inte äta mat!. Haha. Nej, det måste du inte, sa vi.. men då får du ingen glass heller. Och där bröt han ihop. ;)

Jag funsar på att beställa lite roliga pepparkaksformar till december. Har för mig att det var formina.se
Finns motorcykel, sköldpadda, traktor, lejon osv osv. =) Får nog bli ett fint pepparkakshus i år också!

 
Försökte få till höstbilder. Med Viran gick det bra, men med Ville var det här den bästa jag fick (jättefin, men fel vinkel).

Före och efter


Skrutt äter frukost hos mormor och morfar. Nu när han är stora killen så ska smoothie serveras i glas, inte i förpackning med sugrör. ;) Ovetandes om att han om några timmar kommer känna sig...


...såhär. Hundbiten och fläskläpp. Älskade barn. Hoppas han inte blir hundrädd efter detta! =/


Min finaste lilla skatt.. om han bara visste hur mycket jag älskar honom. Jag och många fler.

Min lilla finnunge

Igår sov vi ute i Ingespjuta, för mor och far var på Jerry Williams i Stockholm. Ville tyckte nog det var lite konstigt att sova i mormor och morfars säng med mamma och pappa istället. Inatt när han vaknade så blev det istället "mormooor...snyft.. mormooor..snyft" Hehe. Mamma fick väl duga då. ;)

Idag var vi och firade Alice som fyllde 1 år i torsdags. Full rulle med massa människor som ville fira den lilla skruttan. Hur "roligt" det än är att ha kalas, så förstår jag om de är trötta just nu..

Sen blev det en sväng för att skjutsa Villes farmor som skulle ut på galej och efter det hem till mamma och pappa för att hämta våra grejer och byta bil. (jag utelämnar att Billy Boys stod på schemat efter det. ;) )

Nuuu... nu är vi så trötta.. jag sitter här och bara är, Kristian spelar tv-spel och Ville sover gott. Jag borde dock plugga, men orken bara infinner sig inte.. det får bli imorrn. Och resten av veckan. På kvällarna dårå, för på dagarna är det vfu på Gökstensskolan som gäller. Ska bli så kul, samtidigt som jag är rätt nervös. Men det blir säkert bra när man väl kommer dit och varit där en dag. =)

Mjaha, ja det blev verkligen en det-här-har-jag-gjort-idag-dagbok idag.

För att spinna vidare på nåt annat så kan jag berätta att Ville ska få hemspråksundervisning på förskolan. Varje onsdag ska det komma en tjej och prata finska i 2 timmar med Ville och 3 st till på hans avdelning. Asbra! Kristian pratar finska med Ville, men det blir ju mer svenska än finska av naturliga skäl. Det naturliga skälet är ju då Jag. Så det är jättebra att det kommer bli mer än förut på förskolan.

En av lärarna på avdelningen är finska så hon pratar också finska med de här barnen, men inte hela tiden, så all tid som kan bli extra är bara bra! Jag säger som Lilian (Kokkonen) säger, att lär sig inte våra barn finska nu, då beror det iaf inte på bristande engagemang hos oss. Vi fick det alltså sagt för bara några veckor sedan att det inte skulle komma nån och ha "undervisning" med dem, för det var tydligen inte så vanligt att de gör sånt på förskolan. Men hipp som happ gick det bra och dessutom 2 timmar istället för 1 som det var prat om. Super! =D

Nu märker man verkligen hur man måste vakta sin tunga alltså... Vi har ett skitskåp, som alla andra också har typ, där det läggs diverse saker som man bara vill bli av med för stunden. Kristian letade efter en tändare för att tända ljus medan vi åt och då sa jag att "kolla i skitskåpet". "Skitskåpet" sa Ville. Hehe. Hms.
Vi försöker att inte svära osv, men ibland halkar det ju bara ur en. Än så länge har han inte härmat "fan" och såna grejer iaf.

Ville blev hundbiten idag.. av Pepsi, mamma och pappas hund. Det blev lite tokigt så man kan inte riktigt skylla på Pepsi ändå. Ville satt på kökssoffan och Pepsi låg nedanför på golvet och sov. Då skulle Ville ta sig ned och snubblade till på nåt sätt så han råka sätt sig på Pepsi, varav Pepsi vaknar till med ett ryck och nafsar tag i Ville i ansiktet. Ville blev förstås väldigt rädd och började gråta skakandes... plutt... =/ Det gick inte hål eller så, men det blev ett litet märke vid ögat. Sen blödde han en hel del från munnen och fick fläskläpp, men det tror jag blev av att han ramlade in i bordsbenet samtidigt eller nåt.

Ville vägrade klappa Pepsi nåt mer idag.. vilket är förståeligt, men vi försökte ändå visa att Pepsi är snäll och att han bara blev rädd. Tur att han bara nafsade tag. Han (Pepsi) ska ju förstås inte reagera sådär, visst säga till, men inte nafsa/bita tag, men samtidigt måste man ha förståelse för att han inte riktigt var medveten om vad han gjorde eftersom han låg och sov när Ville plötsligt satte sig på honom... Nåja, det gick ju bra. Ville fick en glass framför tvn, så då blev han glad igen. =)

Känns som helgen är över, men det är ju bara lördag kväll. Superskönt!


Födelsedagsbarnet


Han diggade aktivitetsbilen Alice fick.


Jamie, som var födelsedagsbarnet i torsdags (2 år), ska blåsa ut ljusen på tårtan.


Och vilken lycka för Ville som fick hjälpa till i slutet. Hehe. Han älskar att blåsa ut ljus. Det ska vara ljus till alla middagar och så ska han blåsa ut dem efteråt. Skrutt..

Nykomlingar

Jag är allt lite nervös över att allt jag sitter och skriver på tentan, är fel. Att jag på nåt sätt uppfattat frågeställningarna fel. Men, det är därför ventileringen på onsdag är bra! Då får man en chans att göra det bättre efter det, innan inlämning. =) Nog om det.

Igår fick jag ett armband av pärlor från Ville som han gjort med hans mormor. Det är så roligt nu när sånt här börjar hända också. Älskade skrutt. Jag blir så förvånad hela tiden över allt han kan och allt han säger. Det finns inga ord för att beskriva hur det känns att få följa hans utveckling...

Imorse ville han dock inte gå till förskolan "Jag vill inte gå till förskolan" säger han. Plutt. Efter en del prat så gav han med sig och hoppade i vagnen. ;) Det regnar (om det är någon som missat det), så han satt där under regnskyddet. Man såg bara 2 ögon genom skyddet. =) Och när vi kom fram så fick han vara ute om han ville (en del var inne och en del var ute), så ute blev det förstås. Jag måste måste måste införskaffa mig det där regnstället som jag pratat så länge om. Till mig alltså. För det _är_ kul att vara ute när det regnar. Om man har en anledning. Och det har jag. Ville. =)

På lördag ska det intagas vätska i form av alkohol. Sedärja. Jag ska testa nåt nytt! Inte vara tråkpåsen som alltid dricker vin eller cider. Nejförfan. Nu blir det.. eeh.. torr cider. Och kanske drinkar. Det är ju så mycket mer nice att dricka drinkar när man ska vara hemma hos sig själv. När man måste blanda o hålla på alltså.
Ville ska sova hos mamma och pappa då och Kristian ska ut med grabbgänget. Hit kommer delar av min gamla gymnasieklass och nån/några ur klassen bredvid. Ska bli skoj!

Snart är det dags för UULLAAREEED. Gekås då, inte tv-serien. Jag har lagt undan lite pengar till min shopping där så det blir nog finemang.

Om några timmar ska jag och Lilian.K gå en långpromenad. Gick långpromenad med Cicci i måndags. Hur duktig är jag inte? Hur duktiga är VI inte? Det regnar dock. Men jag får väl bli blöt då.

Vad vore ett inlägg utan bilder, frågar jag mig själv. Tror inte jag har visat nytillskotten i min vänkrets. Max visade jag förut när han kom, men Alice, Felicia och Henning (i mamma Annas famn) kommer här... Nu är visserligen Alice strax 1 år, så jag kanske har visat henne och glömt bort det. =)

  
Alice är Erika och Jimmys dotter. Felicia är Lilian och Pekkas dotter. Henning är Anna och Niclas son.



Jag vet inte om jag redan skrivit det här förut, men ja.. gröthuve. Innan jag tog den här bilden så hade jag sagt åt honom att vi skulle ta en bild med hans kompisar gosedjuren och så frågade jag vem hans bästa kompis är (menade förstås av gosedjuren), varvid han svarar "mormor!". Iaf, vi tog bilden och sen sa jag att ska vi ta en bild med din bästa kompis också? (menar fortf. gosedjuren) - Jaaa! Mormor? ropar han.

 
Så bilden togs. ;)




Nu är jag trött och måste vila. Ja, jag är som en gammal tant.


Tentaplugg och pics

Oså sitter man här med tenta 2 i antågande. Har skrivit typ 8 rader av 8 sidor. Bra där. Nästa vecka har vi skrivvecka så då ska det skrivas så pennan (datorn) glöder! Eller nåt.

På tisdag är det fotografering i förskolan. Gruppfoto och porträtt. Min söta lilla skrutt.. Sen på kvällen är det föräldramöte där det tydligen skulle visas film av barnen också. Kul! Ville ska sova hos mamma och pappa då, för mamma skulle ändå ha varit barnvakt här och morgonen efter ska hon hämta honom för deras "mormordag". Jag är väldigt glad över att han kan vara där en gång i veckan. Mitt dåliga samvete för att han tillbringar mycket (relativt mycket) tid på förskolan stillas p.g.a. det. Och jag veeet att det egentligen inte är mycket tid han tillbringar på förskolan, men allt är som sagt relativt. Handlar ju förstås om att jag faktiskt är hemma största delen av veckan, men då behöver plugga, så då kryper samvetet på en att man faktiskt är hemma utan honom.

Hur går det med blöjorna då. Jo, det går bra. Till största delen av dagen är han utan blöja, men det händer fortf. en del olyckor, så vid vissa tillfällen (när vi ska på stan osv) har han ändå blöja på sig. Men jag är faktiskt inte stressad över det, vi tar det lugnt och sansat.

Har fått min vfu-plats nu och det blev på Gökstensskolan. Förmodligen blir det med fjärdeklassare, men jag får veta mer på tisdag när jag får prata med min handledare. Spännande som tusan är det! Ska bli jättekul samtidigt som jag är sjukt nervös över den delen att man måste hålla i en lektion själv. Nåja, det ordnar sig, de är ju bara barn. ;) Ska mest bli spännande att se hur jag känner efteråt, om det är mot den åldern jag vill lära ut, eller om jag känner att jag vill lära ut till äldre/yngre barn eller rentutav bli förskollärare. V.42 är det dags iaf.

Nästa lördag ska vi ha gymnasiereunion här hos mig. Kul att träffa folk igen! Många som inte kan komma, men det blir sääääääkert kul ändå!

Och nu... pics!


Axel är in heaven. ;)


Vira funderar. Bus eller inte? ;)


Ville är ute och tar en åktur. =) 


Gunga är roligt

  
Men snurrgunga är ännu roligare!

  
Lekparken är grejer det

  


Axel frågar om Vira ska me på en tur. ;)


Playdoh-lek


Ville och pappa lägger pärlplatta. Ett flygplan.


Med stor koncentration gör han ett halsband.

 
Och såhääär fint blev resultatet. Hans nya vinterskor testades också.


Finaste du vad du är underbar.









RSS 2.0