Skit.

Kristian har letat. Inga kuvert hittade. Pengar borta. Mycket irriterande.

Money money money...

Kan vara så att vi har kastat pengar. Eller vi, jag, rättare sagt. Hur bra tror ni det känns på en skala?
Vi fick en summa pengar som hjälp till vagnen, av Kristians föräldrar, när vi låg på bb. Sen har de pengarna
antingen legat kvar i kuvertet i bb-väskan, eller så har vi använt upp dem. Kristian kommer inte ihåg om han tog ur dem ur kuvertet eller inte. Jag rensade väskan igår och kastade då 2 st vita kuvert som har innehållit 2 st grattis-kort, ett från var av våra familjer. Nu tittar ju inte jag i ett upprivet kuvert när jag ser att grattis-korten ligger bredvid i väskan.
Så, ja. Kastat eller icke kastat, det är frågan. Kristian ska ut o leta i soporna när han kommer hem från Ikea.
Men hur lätt är det då. Hur ska vi veta vilka påsar som är våra. Suck.

Igår var Ville riktigt kinkig, så det gick lite sisodär med att kunna äta den grillade maten med Erika o Jimmy.
Jag fick springa och amma flera ggr med korta mellanrum. Stackarn mår nog inge bra i den här värmen.
Önskar jag kunde rikta en fläkt emot honom... men då blir han väl sjuk istället. What to do.

Jag ringde vårdcentralen imorse om min hand. Fortf. så är den ju avdomnad med stickningar och om jag arbetar mycket med handen så gör det riktigt ont i fingrarna till slut. Anyway, svaret jag fick var att det är vikarierande läkare under sommaren så jag fick rådet att ringa tillbaka om 1 månad när ordinarie kommit tillbaka, för den vikarierande kommer ändå inte göra nåt åt det (?) under sommaren. Fint.
Nu sa hon iof också att om det börjar göra riktigt ont hela tiden och blir akut, så får jag ju ringa ändå så får de göra nåt åt det ändå såklart. Det talades om operation, så det är nog så det blir. Men det är ett litet ingrepp, ingen fara.
Men ruskigt irriterande att behöva gå med det här minst 1 månad till. =(
Konstigt att man måste vara akut sjuk under sommaren för att få hjälp. Läkare som läkare, tycker man ju. Men men.

Vi fick en babybjörn bärsele igår av mamma! Hur roligt som helst, för nu kan Kristian också bära honom så. =) Ville verkade gilla den iaf, för han somnade som en stock när Kristian satte honom i den.
Samma med babysittern som vi fick av mamma i lördags. Roligt när han kan vara med, inte bara ligga i den tråkiga vagnen där man inte ser nåt.
Och så fick vi en baby-watcher av Erika o Jimmy! Mycket bra. Då kan han sova i sin säng fastän vi är därnere och håller på o donar.
Nu känns det som vi har alla "stora" saker vi ville ha. Enda är gå-stol då, fast det känns ändå inge viktigt. Är inte så mycket för att det ska användas sån så flitigt. Det snarare stjälper än hjälper har jag förstått. Och det tror jag vi skulle få låna av Micke o Sussu ändå så.

Enda "bra" med den här värmen är att det inte går åt ett enda klädesplagg till Ville. Det är blöjan som gäller och en body om vi ska åka nånstans. Mindre tvätt. Alltid nåt.
Fast handdukar går ju åt som smör. Kristian skulle köpa 30 st till på Ikea. Så då har vi 40 st. Haha. Men fan.. de går åt.

Ikväll blir det nog grillning med Kim o Gittan igen. Nice. Hoppas Ville kan låta mamma äta lite då. ;)

Idag ska jag nog ta upp frågan med den där kameran igen... Inte velat säga nåt med alla räkningar vi hade den här månaden, men jag längtar efter en systemkamera så jag kan nog inte hålla mig längre... hehe
Fast det är klart, då vore det ju himla bra om han hittade de där pengarna. Skit.

Lille Ville

Min lilla fis-Ville och min älskade Kristian är det bästa som nånsin hänt mig. Fan va underbart det är att vara familj.
Hade aldrig kunnat ana. Gosh. Kärleken är för stor för att nånsin kunna beskriva.


Igår bar det av till markan. Damn va varmt det var. Ville fick stanna hemma hos pappa. Det var jobbigt, väldigt jobbigt, att åka ifrån honom så pass länge. Tårarna rann när jag sa hej då. Men som tur var så gick allt bra med att mata honom med flaska. Så skönt att veta att det inte blir några problem om/när jag är borta från honom.

Ska gå o se lillebrors teater på onsdag, så då ska mamma o pappa vara barnvakt. Första gången vi lämnar bort honom. Men det kommer gå alldeles fint. Han tar ju flaskan också. =)
Sen känner jag även att jag ser fram emot å-festen ännu mer nu när jag vet att han tar flaska utan problem.
Det ska bli roligt att gå ut då. Riktigt roligt. Och gud vad jag ska röka. Haha

Det blir mycket Ville-bloggande nu... men det är det mitt liv består av just nu så det är svårt att hitta andra saker att skriva om. =)

Imorrn får vi besök av Erika o Jimmy. Grillasej lite. Kul! De jävlarna är väl svinbruna förstås. Precis hemkomna från Spanien.

Äsch... jag har verkligen inget annat att skriva om. Haha


Hot hot hot

Dagarna går och går. Han är redan snart 3 veckor. Gosh.
Var på utskrivning igår. Vår duktiga lilla kille väger numera 3270 gram! Nu börjar det ta sig minsann!
Och så hade han växt 3 cm på längden. Så nu är han ju mer som en "vanlig" fullgången bebis. =)
Fast vi såg det innan också. Man ser på ansiktet att han bullat på sig. Mycket bra.

Grillade igår med Kim o Gittan. Alltid trevligt att ha dem här. Avslappnat. Och Gittan är så mycket för barn, det är så roligt att se henne med Ville. =)

Den här värmen alltså, hur fan klär man barnen?! Han låg i en body igår ute. Jag hade inte hjärta att låta honom ha byxor på sig, men samtidigt vet jag inte om det var fel? Han såg ut att trivas i skuggan iaf så "fel" var det väl inte, men det är så svårt att veta hur mycket kläder man kan bylsa på. Och imorrn då... gah.. den här hettan...Malmamarkan.
Ja men det blir nog bra. Blir ju inte stekhett i vagnen som tur är.

Kristian och jag diskuterade vår utgång igår. Det är så spännande att prata om att jag ska få dricka innan sommaren är slut. Haha. Är som ett barn på julafton.. ;) Nej då, så illa är det inte. Men det ska bli skönt att få vara vanliga Marie för en kväll igen. Inte gravida Marie och inte mamma Marie. Så nån kväll innan sommaren är slut, ska vi gå ut. Mamma kunde ha Ville så då känns det inte ens som man får dåligt samvete över att lämna bort honom tidigare än tänkt.

Ändå vet jag att en del tycker att det är på tok för tidigt innan grabben är några månader minst. Fast då undrar jag... varför är det okej för pappan att gå ut innan dess ? Och vad är det som är dumt. Jag pumpar ju, vilket betyder att han ändå får i sig den maten han får av mig om jag är hemma. Hellre att han sover borta över natten än att jag ska komma hem påverkad och börja gosa luktandes alkohol. Och det handlar ju inte om varje helg. En gång och sen tar det ju ett tag innan man gör det igen. Sen är ju jag sån som tycker att det bara är bra att han kommer sova borta ibland. Etablera en kontakt till mor och farföräldrar djupt. Och det kan man ju göra utan att man ska gå ut såklart.

Så dumt, jag sitter här och förklarar, när jag absolut inte behöver. Men det är för att jag vet att det kan sticka i en dels ögon, att vi kommer lämna bort honom innan han ens är 3 månader gammal.
Men men, så länge inte jag eller Kristian tycker sådär, så spelar det ju ingen roll vad andra tycker. =)


Förbandet

Nu har Kristian hjälpt mig ta bort förbandet och alla tejpbitar som satt på snittet. Och det ser faktiskt väldigt bra ut.
Läkt på bra. Fortf. psykiskt rädd för att det ska spricka upp, men jag förstår ju att det inte kan det.

Vi badade Ville ikväll igen. Den här gången va han inte lika nöjd hela tiden, men i det stora hela var han det.
Upptäckte dock strax efteråt att det var för att han var hungrig som han inte var så nöjd. Hehe
Min fina kille, han äter så himla bra. Fått lite tips med amningsnappen hur jag ska göra för att han inte ska spilla
ut maten på sidan. Sen får vi se om jag kommer använda den jämt eller försöka kämpa med att han ska sluta med den.

Eftersom jag var sååå duktig med att kunna ta bort förbandet och tejbitarna, så åkte Kristian och köpte american pizza. Han är fin han, min kille. =)
Vi känner oss ganska nöjda med att nuförtiden kunna dela på en small och det blir ändå en bit över.
Förr åt jag en small och han en medium. Då blev det alltid över så man åt dagen efter också. Glufs.

Bränner E.T just nu som vi ska sätta oss o kolla på. Längesen.

Imorrn blir det en promenad med vagnen för oss tre. Ville behöver också komma ut. =)



Suger på tummen. =)



Det här skrevs igår men funkade då inte att publicera.

Markan

Idag var vi hos oropeden igen. Allt såg bra ut även denna gång, så det blir inga mer besök där.
Vi fick lite övningar vi kan göra för att se till att höfter och leder fortsätter funka bra.

Nu ligger Ville och sover. Mätt och belåten med nybytt blöja. Härligt liv att vara bebis. ;)

Jag sov också en stund nyss, men nu känner jag mig skapligt utvilad. Det tar lite på krafterna att vara vaken varannan timme på natten. För det är verkligen så han funkar just nu i början. Varannan timme vill han ha mat. Ibland oftare. Men det är bara att gilla läget. Ämnesomsättningen är tydligen så hög nu i början att det blir så. Det reglerar sig senare.
Som tur är somnar vi båda om snabbt så vi orkar ändå gå upp på morgonen. Runt nio har blivit tiden för att stiga upp och det är ändå rätt lyx. =)

Nu är det bara en tid kvar, utskrivningen på avdelning 62 C. Torsdag kl.13:30. Sen börjar det vanliga livet. Det som är samma för alla. Bvc osv. Ska ta o ringa Mvc om min efterkontroll också.

Idag åker förbandet från snittet bort. Jag har nog haft det för länge. När jag frågat folk som gjort snitt o sytts så visar det sig att de knappt aldrig ens haft förbandet. Bara ett par dagar sådär. För mig blir det 2 veckor imorrn. Hehe
Men jag har varit så rädd att det inte ska ha läkt. Tydligen läker stygn väldigt snabbt. Det här är såna som ramlar bort av sig själv så de lär väl rasa bort sen när jag ska duscha.
Det gör ju iaf inte ett dugg ont längre så läkt lär det ju vara. Fast det har egentligen aldrig gjort ont i själva såret, bara typ livmodern när den dragit ihop sig osv. Men nu känner jag inga problem till att göra nåt, så snart börjar promenaderna!

Vägde mig häromdan. 11 kg har runnit av sedan förlossningen. Haha. Snacka om att vara vätskefylld.
Men det är skönt, för det betyder att det bara är 3 kg kvar till det jag vägde vid inskrivningen. Sedan ska förstås ca 8 kg till bort, men det sköter nog min amning/promenader/detfaktumattjagäterbättrenu. Är det nångång i livet jag borde klara av att gå ner till det jag vill ner till, så är det NU. Damnit, jag ska klara det.

Vi ska se om inte vi också lyckas ta oss till Hälleforsnäs för att titta på Donnys teater. Sista föreställningen är 9:e aug (bf förresten. hehe) och då är han 1 månad så då kanske man kan ha börjat med att ge flaska när jag ska vara borta. Vi får se hur det går. Måste prova och ge ett par ggr innan så man är säker på att det funkar och inte rubbar amningen. Men det ska den inte göra.

Malmamarkan i helgen. Äntligen får jag mina cocosbollar. Hehe. Eller cocos-toppar snarare.
Det kommer ju förstås krävas lite mer planering eftersom Ville ska med. Men det ska nog gå bra.
Bara man planerar allt bra med amning och blöjbyte så ska man nog kunna gå där i ett par timmar.
Först tänkte jag skippa vagnen och bara köra sjalen, men vi får se.

Fan mina stickningar i händerna är fortf. inte borta. Wtf. Vätskan är ju borta nu! Ska vara iaf.



Pussmun! ;)




Rock on!



Haha

Soft

Det flyter på. Det går bra nu. ;)

Börjar få in en viss rutin med matandet. Ungefär 2-2½ timme brukar det ta innan han vill äta igen.
Sen ibland tar det mindre tid så nån längre tid att vara borta för att handla är jag inte. =)
Men just nu sover han mest, så vi försöker ta till vara på den här tiden för vi förstår ju att det inte varar för evigt. Hehe

Men kontentan av allt är att det är så himla bra och mysigt just nu. Köket börjar falla på plats och vi har en son. Gah.

Haft massor med besök den här veckan och fått massa fina saker. Tack alla!

Ikväll blir det softande. Mat och tv-spel med älskling och andra älskling. =)


Lite bilder


Första badet. Han tyckte det va så skönt, sa inte ett pip utan bara njöt. =)



Bästa sjalen ever!


Mycket fundersam. ;)


Irriterad? Hehe


Vår älskade son

Ville Forsberg 080708

2840 gram och 46 cm lång

Ville är här. Och min kärlek finner inga gränser. Den blir bara starkare och starkare dag för dag.
Precis som han blir. Eftersom han föddes ca 4½ vecka före bf så har han matats med sond litegrann.
På avdelningen som han låg på så blev han av med sonden en dag, men nästa dag sattes den tillbaka för att han inte ammade tillräckligt. Prematurer är ofta mindre utvecklade i sugreflexer osv. De är ju inte riktigt "klara". Men att han ändå vägde så pass mycket som han gjorde fastän han var tidigare, har hjälpt honom. I övrigt är han klar liksom. Det är bara just det här med maten.

Imorrn ska vi tillbaka till avdelningen för att se om han gått upp i vikt nåt de här 3 dagarna han varit hemma.
Hoppas hoppas han blir av med sonden och att de anser att han är stark nog att bara ammas.
Sonden är ju nåt vi själva valt om vi ska använda eller ej, men vi har använt den ganska bra just för att få upp hans krafter så han orkar bli av med den.

Idag har jag dock bara ammat förutom en gång imorse när jag sov och Kristian sondade. Jag känner absolut skillnad mellan hans styrka förra veckan och hans styrka nu när vi är hemma. Han är vaken mycket mer och ammar mycket bättre. Det här ska nog gå bra för min lille son, det tror jag. =)

Det är ju helt galet att han ville komma ut tidigare. Och allt har gått så bra. Det blev kejsarsnitt för han låg i säte. Men det kan han inte ha gjort många dagar för veckan innan, när vi var hos barnmorskan, så låg han med huvudet nedåt.
Och han verkar inte ha några problem med höfter för vi var hos ortopeden idag (standard när man föds för tidigt) och han tyckte allt såg bra ut. Vi ska ändå tillbaka på måndag, för det är tydligen standard med efterkontroll också.
Men men... vad som helst för min lilla älskling.

Han ligger här bredvid mig och har hicka nu stackarn. Men det måste ju iaf betyda att han fått i sig bra med mat.
Bra där, min bebis. =)

Hela förlossningsberättelsen skriver jag en annan gång. Nu är jag så trött så trött. Ska bara bädda Villes säng (bara för att det är mysigt att se den bäddad, han sover hos oss) och sen blir det sängen för min del. Kristian är snart hemma. Han har varit på Iron Maiden, så Gittan höll mig sällskap ikväll.

Imorrn ska han bada i hans nya badbalja. Han ska bli så fin till hans besök som kommer på eftermiddagen. ;)

Ta hand om er. Och en sak till, jag är lycklig. Det här var så rätt. =)



Förvärkar

Har haft för jävla ont inatt. Kraftiga förvärkar. Och nu har även den där proppen börjat gå kan jag meddela. Jello. ;)
Men det betyder absolut inte att någon förlossning är i startgroparna. Det kan fortf. ta flera veckor till. Vanligast verkar vara 2-3 veckor, men det kan lika gärna gå 5-7 veckor. Proppen kan tydligen återskapas. Läste om flera st som har fått den runt v.30 men att deras bebbar ändå inte fötts förrän bf, strax innan eller strax efter.
Alvedon hjälper ju inte ett skit mot mina förvärkar, så jag ställde mig i duschen imorse. Det lindrade lite.
För övrigt så fick jag ju som jag ville då... Ha ont så jag kan öva andning. Hms. Hehe.

Kommer sova hemma inatt med. Donny drar inte förrän halv tio imorrn och mamma o pappa kommer hem runt elva halv tolv, så det är ju ingen fara på taket. Det är alltid skönare att sova hemma när man har ont. Förvärkarna har ändå varit rätt lugna under dagen, men ibland trycker det till ordentligt.

Sen tror jag nog att magen har sjunkit lite. Lättare att andas.
Ska ta bild imorrn...

Skitväder

Nu har jag skenan. Det kunde ta nån vecka eller mer innan man känner skillnad, sa hon. Så fort som möjligt, hoppas jag. Det här med att behöva operera var inte alls vanligt bland gravida, så det var ju skönt att höra iaf.

Förvärkarna har varit ganska kraftiga idag. Iaf om man jämför med innan. Känns inte alls som det har gått lång tid emellan varje. Så absolut inga tryckande kläder nu känner jag. Vilat mest hela dan. Japp... då vare igång med en till.
Jag får se det positiva i det, det är ju bra med förvärkar. Övning ger färdighet. =) Och jag passade på att öva lite andning förut också. Jag behöver nog ha mer ont för att det ska kännas som nån riktig hjälp. Men visst, jag blev ju mer avslappnad det blev jag.

Vilket jäääävla skitväder. Sitter hos mamma och pappa nu. De är på kryssning. Med det här vädret finns det ju inget annat att göra än att vila eller äta. Och skit, kom precis på att jag glömde vattenmelonen hemma.

Baby sitter hemma och väntar på elkillen. Sen hoppas jag han kan sova nån timme eftersom han ska jobba natt.
Han kom hem vid halv sju och gick upp vid tolv så nån timme till behöver han ju.
Jättetråkigt att sova själv hela veckan.

Imorgon ska vi iväg och skriva på faderskaps-papprena.

Haha, nu hör jag Sofia sitta och asgarva och kommentera det hon tittar på hela tiden.

Iaf, imorgon... Robin (Kristians lillebror) fyller också så dit måste vi en sväng. Kommer bli helt konstigt att se vår gamla lägenhet med andras grejer.

Jag har ju egentligen inget vettigt att skriva.




Ska inte sova över här inatt. Donny är tydligen ledig från teatern imorrn. Jag måste ju ändå vara borta en del på dagen imorrn så då kan jag lika gärna åka hem sen ikväll och sova. Han hade inte ens räknat med att jag skulle sova här så.
Men nu är det kebab på hemgång. Och så ville Sofia att vi skulle kolla på Bee-Movie.

Tigerkaka

Nu är pojkarna iväg och hämtar våra bänkskivor. Det blir ljus valnöt. =)
Hoppas K kommer ihåg att köpa en kratta också. Gillar inte när gräset ligger kvar efter gräsklippningen.

Igår var vi hos Kristians mormor och fikade. Hennes tigerkaka är fantastisk, bara så ni vet.
Och tydligen har den funnits med på fikabordet sedan urminnes tider hos henne. Me like!

Sedan drog vi till Jani och Heidi. Trevlig stund! El-killen ringde så vi blev tvungna att åka.
Men vi åkte tillbaka på kvällen och käka tacos och umgicks. Lilla söta Elsa vad fin hon är.
Men vilken rookie man är. Fick sån jääävla kramp i armen efter att ha hållt henne o gungat henne i famnen.
Damn alltså. Men man lär sig. Tog amningskudden sen så man kunde vila armarna.
Btw, en sån tänker jag köpa. Vare sig amning fungerar eller inte. Blir inte samma sak med vanlig kudde eftersom
amningskudden går runt om en. Skitbra grej att bara ha som stöd! Och som tur äääär, så finns ju den amningskudden i samma mönster som vi köpt skötbädden och 2 filtar. Himla bra. Vet dock inte om den finns i stor och liten.
Heidi hade modell liten och den tycker jag nog passar utmärkt.

Den här veckan ska Kristian jobba natt och jag ska sova hos mamma och pappa må-tor. Tror jag det var? Eller var det onsdag kanske? Nej onsdag var det nog.
Iaf, ska vara med Sofia och passa hundarna medan mamma o pappa åker på kryssning.
Hur ska vädret bli? Jag vill ju bada!

Domningarna har börjat krypa ned i handen nu... När jag pratade med arbetsterapeuten så kändes det bara i 2 fingrar och hon sa "men det känns inte i tummen va?" Nej, det gjorde det ju inte. Då. Är det värre alltså? För nu gör det ju det.
Plus att det går nedåt mot själva handflatan. Aja.. imorrn.

Fick låna en bok av Heidi. En sov-metod som någon skapat för bebisar. Tydligen har den hjälpt en maaassa människor att få sina liv tillbaka när de fått ett barn som inte vill sova ordentligt. Om man nu skulle få en skrik-bebis som absolut inte vill sova mer än nån timme åt gången, så ska jag läsa den och se vad det går ut på.
Tänk, att om ca 5 veckor har vi en bebis liggandes bredvid oss i sängen. Haha... wtf?


Jag måste ta mig in till jobbet nån dag också.. se vad som händer och sker därborta. Är ju så mycket förändringar som ska ske tydligen. Men ja... det hinns.. eller nåt.


Vi hos Jani och Heidi på deras inflyttningsfest.

Barnkväll

Sitter uppe. Är trött men måste ändå snart ner på stan och hämta Kristian så det är ingen idé att lägga sig.
Eller ja, måste och måste. Jag vill hämta honom. Onödigt med taxi.

Ikväll har jag varit hos Sussu och smågrabbarna. De är så ljuvliga de små gullungarna. Elliot är ju alldeles för smart för sitt eget bästa. Haha. Så jäkla tidig med allt! Och Elias är världens gladaste kille som man får så mycket kärlek av!
Elliot går klockrent nu och har så gjort sedan han var ca 8 månader. Vid 7 månader gick han några steg i taget.
Och idag så klättrade han upp för lilla rutschkanan och nästan satte sig själv. Tar nog inte lång tid innan han faktiskt gör det och han är 10 månader. Mycket, mycket tidig unge det där. Elias är i fasen där han gärna testar t ex hans mamma lite. Kollar hur lång tid det tar innan hon blir riktigt arg om hon måste säga åt honom att sluta kasta mat t ex. Haha. Han är så fin. =) Nästa helg ska vi sitta barnvakt hos dem. Ska bli roligt!
Det är fullt spring i benen på båda två så man måste vara blixtsnabb. Tur att min Kristian är såndär lekfarbror. Jag är mer gulle-tanten. Jag gillar att mysa o krama. Visst, leka kan va roligt också. Om det är uppenbart att ungen gillar det. Annars.. nja.. Gos är min gebit. =) Hur som helst, fina barn det där! Och det ska bli så roligt att få en grabb som kommer kunna ingå i deras lilla grupp.. Jag ser de tre framför mig leka om några år. =)

Våra vitvaror kom till slut. Chaufförens dotter hade brutit foten så han blev tvungen att åka med henne till akuten mitt i allt. Därför blev det försenat. Hade kanske tyckt att de kunde ha ringt och sagt att det skulle bli så pass försenat, för här satt ju jag isolerad och väntade. Men men. Huvudsaken är att de kommit. Och det var nog inte det första chauffören tänkte på när hans dotter brutit foten. Hehe. Iof visste ju affären om det också....
Han tappade ett av paketen. Troligtvis det som innehåller hällen. Men han sa att om det blev nån skada så ska vi ringa så kommer de med en ny. Lär vara så väl inpaketerat så det är nog ingen fara, men vi får se imorrn.

Imorrn är det kalas. Kristians mormor fyller år. Får se vilken tid fyllehundarna (Kristian och hans bror Micke) lyckas ta sig upp ur sängen så vi kan åka och gratta. El-killen kommer ju imorrn också kom jag på.
Kristian sa igår att han inte vågar dricka mer nu efter den här helgen eftersom man aldrig vet när förlossningen startar. Brabra. För mig har han hela nästa vecka på sig också, men jag tänker ju inte tvinga honom. Hehe

Nej, dags att ringa och se vilken port han ligger i nu. ;)

Besvär

Nu är det faktiskt inte skönt i armen och fingrarna. Dammsög precis, ganska länge. Och jag känner att handen blir så mycket snabbare trött och det blir mer stickningar i fler fingrar ju mer jag håller på.
Skulle kanske behöva en skena till dagen också? Eller om den jag ska ha på natten kanske gör så att det håller i sig bra under dagen också. Men nu är det första gången som jag verkligen besväras av det. Självklart är det ju högerhanden också.

Kallt vatten.

Väntar

Här sitter jag och väntar på våra vitvaror. Isolerad... Hms. Fast jag tvättar och röjer undan lite, så helt i onödan är det inte. Sen blåser det nog lite väl mycket för att jag skulle vilja åka och bada idag ändå så. Kan det inte bara bli ett sånt där jääävla högtryck som håller i sig?!

Imorgon kommer en elkille hit och ska fixa så vi kan koppla in hällen osv. Jag har inte hört nåt mer om det här med mörk valnöt, så jag hoppas på att han ändrat sig tillbaka till ljust. =)

Ikväll ska K ut med jobbet. Semester-middagen så att säga. Så jag ska över till Sussu. Hänga och äta lite gott.

Imorgon går jag in i v 36. Lika galet som vanligt.
Känner mig iaf "klar" eller vad man ska säga. Han kan komma när han vill nu, det viktigaste finns.
Inget bäddset till vare sig spjälsäng eller vagn iof, men det är ju lätt inhandlat. Kommer säkert inte ens använda sängen alldeles i början. Kanske skulle kolla på nätet om det finns nå fina bäddset att beställa.

Hänga tvätt då. Förbannat skönt att det finns en balkong med tvättlinor att hänga tvätten på. Torkar superfort.

Påkörd

Kristian tog sin bil idag, fastän vi inte fixat de där lamporna de snodde. Och nu blev han nyss påkörd av en lastbil.
Sidan på bilen har tydligen skrapats. Latsbilsföraren skyller på Kristian, men K säger att det är klockrent att det var lastbilens fel, så han skulle ringa polisen nu så får vi se vad det blir av det här. Min stackars älskling. =/
Det går inge bra för honom och hans bil just nu... Just den dagen han tar sin egen också.

Här hemma håller jag på att tvätta. Nu är det babykläder som tvättas. Kommer nog inte köpa så fruktansvärt mycket mer innan bf, så jag kan lika gärna tvätta dem nu. Nånting mer blir det ju, behöver lite fler bodys kanske. Men det kan man köpa när han fötts också. När man ser vilken storlek man ska köpa.

Har lite smått dåligt samvete över att jag inte varit ute idag. Men det är för varmt!

På måndag fick jag tid för att prova ut skena till handen. Bra bra.


Öva öva öva

Nu har filt-damen svarat. Hon hade varit i Turkiet i 2 veckor. Hehe. Jaaa, men det står ju på hennes hemsida att om man inte fått svar inom 24 h så ska man maila igen. Men sista gången anade jag att det kan vara så att hon kanske hade semester eller nåt.. Men men, nu får jag min filt iaf! =)

Gah, Kristian försöker med att vi ska ha mörk valnöt i köket istället för ljus. Icke bra! Tycker den mörka ser plastig ut och så passar den inte ihop med våra köksmöbler. Han vill ha den mörka för då slipper man rundade kanter på skivorna, vilket är snyggare, absolut. Men, inte mer praktiskt. Slår man sönder en sån kant så syns det ganska väl. Rundade kanter är svårare att slå sönder. Och nu när vi kommer ha barn som fäktar med saker så tycker jag att rundade kanter inte är så tokigt alls. Vi får se vart detta leder. Vi har till på söndag på oss att fundera.

Igår övade vi profylaxen med dvd-skivan. Det gick väl.. sådär.. Det är svårt att synkas. Men det var ju första gången, så vem räknade med att det skulle gå som en dans. Jag får kanske släppa taget lite och låta honom styra det istället. Att jag bara andas med. Man ska alltså testa övningar med att han klämmer åt om benet så att det gör olika ont på mig, som i en värk. Inga problem, men jag kände aldrig att det gjorde sådär riktigt ont och då blir det så svårt att fejka och öva. Men samtidigt förstår jag ju honom, han vågar ju inte ta i för kung och fosterland, han vet ju inte hur pass ont det egentligen gör. Och mitt i en övning känns det inte som läge att säga hur ont det gör, det tar liksom udden av det.
Men vi kommer fortsätta. Vi har minst 5 veckor kvar (hoppas jag) till förlossning, så det här ska vi greja!

Det var så himla mysigt att sitta på uteplatsen igår och grilla. Jag satte ihop grillen, för övrigt. Stolt. ;)

Ska ringa VC om en halvtimme.. se till att få nån tid för utprovning av skenor. Hoppas det inte kostar allt för mycket. Eftersom det egentligen inte är ett sånt stort problem för mig, så känns det onödigt att betala dyra pengar för något som går över om en 5 veckor. Men visst... man vet ju aldrig vilka problem man KAN få av att inte använda skenorna. Och jag hoppas ju att jag klarar mig med nattskenor bara.

Om man har förvärkar som gör ont så kan man öva på profylaxen lätt. Det här är första gången jag har en önskan om att något ska göra ont i min graviditet. Men med en nypa salt, förstås. ;)

Vagga

Nuuu har vi äntligen hittat rätt bänkskivor. Det blir valnöt ändå. Bauhaus är bra skit.
Hämtas på söndag. Gaah... det är ju fan snart iordning här, egentligen. Vitvaror på fredag och bänkskivor på söndag.
Tar nog inte så lång tid innan det är funktionellt här. =)

Var på Billiga Nisse också. De hade en hel del baby-saker. Fast jag hade förväntat mig nåt slags paradis av grejer... lät så på mamma. Hehe
Men jag hittade en svart skötväska för 199 kr! Mycket bra. De flesta jag tittat på går uppåt en 500 kr så.
Och sen hittade vi den filten med hjärtan som jag ville ha redan på Barnens Hus, men som var slut.
Den passar med skötbädden, spjälsängen och skötbordet. OCH, det var öppningserbjudande så den kostade bara 40 kr. Självklart köpte vi 2 st. Love love love it. Nu kanske jag kan leva med att damen från Quiltboden inte svarar. Fastän jag bra gärna vill ha den filten också... =(

Strax ska vi iväg till vår bankkvinna och prata pension och livförsäkring.
Pensionsparar gör vi båda redan, men vi vill byta till vår nya bank så vi har allt på samma ställe.
Livförsäkring hade ingen av oss, så det måste vi ha nu när vi ska bo i hus och ha barn ihop. Trygghet.

Ikväll tänkte vi inviga vår uteplats med lite grillning. Mys.

Imorgon måste jag ringa vc. Dags att skaffa skenor. Bm tyckte det.
Jag kan ju leva med de här stickningarna, absolut, men det är bra att förebygga med skenor så att det inte blir värre.

Fick höra nyss att mamma köpt såna där "ben" man sätter på spjälsängen så det blir en vagga. Det tackar vi ödmjukast för. Ville ju egentligen ha en vagga, men så tänkte jag att det är ju inte länge bebben ligger i en sån, så det vore rent onödigt. Men nu kan man ju vagga lite ändå. =) Tack mamma!
Det kommer bli så fint... kunna vagga lite och där ligger bebben o snosar på fina hjärtfilten.... Aaah.

Bränder


V 35


Nu har vi vårat eget internet. Går väldigt mycket snabbare än det vi snikade på efter de gamla ägarna.
Men det är ju inget bredbandsbolaget, det går inte att komma ifrån. Däremot är det värt det. =)

Idag är det fika med Pethra som står på schemat. Sen efter det är det en tripp till barnmorskan.
Alltid spännande att se var vikten hamnat. Hehe
Och den här gången ska blodvärdet tas också, så vi får väl se om hon tjatar om järntabletter igen.
Om det inte är fruktansvärt lågt värde så kommer jag ändå inte äta dem. Jag är så glad över att min mage
fungerat klockrent under hela graviditeten. Vill inte förstöra det självmant nu de sista veckorna.

De sista veckorna... Ja det är ju verkligen så.
Började packa bb-väskan igår. Skrev ner en lista på vad det är vi måste ha med oss.
Måste tydligen fixa en ny patientbricka, för utan den får man inte föda barnet. ;)
Och hitta en mössa! Det ska jag kolla idag när jag ändå är på stan. Annars får det väl bli en fattimans-vit-vanlig.

Fan va bränder det varit i Slagsta helt plötsligt! 2 st i villa-området också. Läskigt.
Dock hade ju de varit anlagda, men de här på trumpetvägen var ju inte anlagda, så säker känner man ju sig ändå.
Sen är ju jag så jävla lättväckt, så det skulle aldrig kunna hända nåt här utan att jag vaknade direkt.
Det är sjukt hur snabbt man kan känna sig hemma. Det här känns så himla bra så det finns inte.
Uteplatsen (som nu också är möblerad btw) är det bästa som hänt. Ska bara försöka bli lite grön om fingrarna så man kanske kan fortsätta underhålla växterna som de gamla ägarna planterat... Men ja... vi får väl se hur det går. =)

RSS 2.0