Nattlampa

Oooh så skönt. Inte alls lika ont i huvudet idag. Nu är det mer som vanlig huvudvärk, inte migrän liksom. Härliga onsdag. Så det blir absolut jobb imorrn.
Och härliga onsdag för idag går jag in i v.14 också. 29 dagar kvar till det stora ultraljudet. Pojke eller flicka? Det är frågan det. Hoppas de ser. =) Fast vi ska ju som sagt ändå på det där 3D-ultraljudet, men det vore roligt att ha en liten aning innan också. Om de ens ser. Om de ens ser rätt. Anyway, jag tror pojke. For real. Feel free att gissa. =)

Jaha då kanske jag kan få lite gjort här idag då. Jag lyckades tvätta en tvätt o hänga den igår och fylla diskmaskinen o sätta på den. Så långt kom jag under hela dagen. Idag ska jag nog klara av en hel del mer.

Kristian var så glad igår när han kom hem från Ikea. Haha. Han hade köpt massa bra grejer tyckte han. Jaa, det mesta var bra. Men lamporna till garderoben kanske var lite överkurs? ;) Nej då, det hade varit bra eftersom han på morgonen inte ser sina kläder för han vill inte tända eftersom jag ska sova vidare. Problemet är bara att han trodde det var såna lampor som går på batterier, men det vare ju inte, så att dra kablar till garderoben kändes inte så aktuellt. Men de var tydligen inte så dyra iaf. Hehe
Och så hade han köpt en såndär "natt-lampa" eller vad man ska kalla det, till mig. Att sätta i jacket i hallen så jag på natten när jag går upp för att kissa, inte behöver tända. Vet inte om jag förklarar så bra. Aja, den hjälpte iaf inatt. Jag tänkte att jag kommer vilja tända ändå, för jag tänder ju inte för att se, jag tänder för att jag är lite rädd för mörkret. Men nej då, det gick så bra så. =) Han är sweet han, min kärlek. Sen vare lite andra behövliga saker. Hyllor till köket, boxar till papper, lampa till hallbordet..

Tror btw att jag känt av lite hormoner nu.. mer än att bara gråta till filmer. Världens attack igår kväll, för ett skämt. Som jag var med själv o skapade. Ja, där ser man. Hehe

Nu står det att vissa kan känna foster-rörelser redan. Det vore coolt!

Baddräkt

Nu har huvudvärken unfunnit sig igen. Varit hemma från jobbet idag och kommer vara hemma imorrn med. Är säkert inte alls bra att sitta vid datorn, men jag orkar heller inte ligga i sängen bara. Sovit hela dan fan. Man får bara mer ont då. O inte orkar jag göra nåt annat heller, så det var tur att det fanns matlåda, annars hade jag nog fortf. varit hungrig. Får se  om Kristian orkar laga nåt, annars får vi köpa helt enkelt.
Han är iväg på Ikea nu och handlar lite hyllor och boxar till köket så vi kan få bort våra papper och pärmar.
Hoppas han hittar nån bra hylla till badrummet också. Har på tok för mycket grejer i badrumsskåpet.

Förutom huvudvärken mår jag bara bra. Imorgon går jag in i v.14. Vad tiden går.. Det är runt nu folk brukar berätta att de är gravida, men istället vet alla redan om det sedan veckor tillbaka. Ja så kan det gå när man inte kan hålla tyst. =) Vet 2 st som fått missfall i vecka 14. Försöker att inte tänka på det. Men som en faktiskt sa igår, vi har ju varit på ultraljud o sett hjärtat slå. Har man väl sett det slå så pass sent, är det väldigt ovanligt att det slutar slå.
Jag skulle vilja göra iordning barnrummet på studs. Vi hade tänkt göra lite i helgen, men så blev vi bjudna till Anna och Niclas och sånt är ju förstås trevligare än att rensa rum, så vi tackade ja. Umgås lite och ta det lugnt. Hon hade visst köpt en present till mig sa hon. "Jag var bara tvungen!" Jag tror jag vet vad det är också. Hehe
Nu är det 2 helger som vi är uppbokade igen. Det var längesen nåt sånt hände känns det som. Men helgen efter det måste vi vara hemma och... äh.. kom precis på att vi kommer inte alls vara hemma då. Det är ju då mamma o pappa ska till sthlm med Kristians föräldrar och se på Rivierans guldgossar. Det betyder att vi ska vara i huset och vara barn/hundvakt. Jaja, men helgen efter deeeet. DÅ ska vi vara hemma. Tror jag. ;) Fast det är bara mysigt att sova i huset hos dem. Kan man basta om man vill. Eller man kanske inte ska basta som gravid? Man ska ju inte sola, men det är ju iof inte för värmen. Hm, måste ta reda på. Återkommer om detta spännande ting.
Och apropå sola så måste jag ju inhandla en baddräkt till vi ska utomlands. Fast vafan, det är ju klart onödigt. Det måste ju inhandlas så nära som möjligt. Kanske inte kan ha den sen om jag köper den nu. Aja.

Intyg

Nej Lilian, dopet började kl.12:00. Men dopet som var efteråt var vid halv två så det var nog det du hörde.

Precis kommit hem från att ha firat mormor. 68 unga år blev hon minsann. =) Alla var där, i stort sett. Gosa lite med bebisen också förstås. Men sen började hon skrika o då är det så skönt att kunna lämna över henne. ;) Så blir det ju förstås inte sen.. Kanske borde öva lite på att ha henne kvar när hon skriker? Hehe. Men det är klart, inget slår ju mamma-famnen när man skriker. Så jag tror inte min famn hjälper värst mycket då. =)

Fan a-kassan begärde arbetsgivarintyg i december, så jag skickade in det i början av januari. Nu mailar de o skriver en påminnelse om samma arbetsgivarintyg. Då har de alltså inte fått det jag skickade in. Vilket är ett jävla skit för det är så jäkla omständigt nu att få ut ett sånt intyg. De har ändrat om o grejer i datan för systembolaget så det är inte sådär jäkla enkelt längre. Tar sån tid, så chefen ska ha tid att fixa det också. Irriterande. Men what to do. Får be om ett nytt. Förbannat irriterande bara. De har ju precis slagits ihop med ett annat fackförbund, så det är väl det som spökar. Kommit till fel adress eller nåt.

Herre min gud vad jag längtar till maj. Resa iväg.. slappa.. Om jag mår bra. Vilket jag förutsätter förstås. ;)

Fick registreringsbeviset idag. Vuxet. Bokade besiktning. Vuxet. Tankade full tank. Mycket vuxet. Är med barn. Maxpoäng vuxet. Låg o sov halva dan. Ej vuxet.

Dop

Inte lika uppsvullen idag. Och har heller knappt "ont" längre. Goodie.

Är en såndär konstig dag idag. Känner inte för nånting, alls. Jag skulle behöva till stan/tuna för att handla lite kläder som t ex mammabyxor. Men jag orkar bara inte. Klockan är ju iof inte ens tio, man kanske orkar/vill senare.
Jag vill bara lägga mig o läsa o somna  igen. Men är knappt trött. Eller är det det jag är?

Vi var på dop igår. Lilla Elliot somnade. Han är så mysig. =) Jag är nog en pojkmamma tror jag. ;)
Vi diskuterade det igår. På nån konstig vänster så känns det som att man kan leka mer med pojkbebisar. Skitlöjligt, för det är ju inte sant. Men det känns bara så. Men jag tror, som jag sagt förut, att det handlar om att vi är med Elias o Elliot. Att det känns närmare att kunna ha en pojke på nåt sätt. Time will tell...

Ledig idag, sen jobba 5 dagar. Vicket skit. ;)

Spelkväll

Har lite ont i magen idag. Vaknade inatt o hade lite ont på vänstra sidan.. Går inte riktigt att förklara. Uppsvullen.
Var det kebaben igår kanske?

Idag blir det nog loppis. Oså måste, verkligen måste, jag köpa lite nya underkläder. Tydligen växer saker o ting när man är gravid. Hms.

Sen ikväll blir det spelkväll hos Pethra o Martin! Antagligen sista gången vi träffas vi 6 (Lilian o Patrik också) utan barn. Hon är ju about to pop anyday now! Typ. Beräknat till 18:e feb iof, men det är så snart så vad som helst kan ju hända när som helst. =) Det är så himla roligt att vi faktiskt kommer få barn samma år. Vem hade trott... ;)

Btw, bojkotta Harrys ni som känner att ni klarar er utan stället. I will.

Oljor

Idag va jag med Lilian o höll handen när hon fick sin stav utplockad. Den såg helt annorlunda ut än vad jag trodde och de tog ut den på ett annat sätt än vad jag trodde. Man tror ju alltid det värsta förstås.
Sen va vi en sväng på stan o självklart slank det ju ner en kladdkakebit på Rutan. Hms. Inte bra det här.. ;)

Kändes otroligt skönt att sluta vid ett idag. Hade världens migrän hela förmiddagen så att jobba resten av dagen hade varit outhärdligt. Men nu är den faktiskt borta efter att ha varit här i över en vecka. Men man ska väl inte ropa hej än antar jag. Passade på att fråga barnmorskan som tog ut staven på Lilian om det var nåt graviditets-relaterat, att man ofta får migrän då runt nu eller så. Men hon sa att det var det inte och att jag skulle inte oroa mig. Såatt såatt. Men jag jobbar bara imorrn sen är jag ledig i 3 dagar så jag får väl vila då om den nu skulle komma tillbaka.
Fast vi ska på spelkväll hos Pethra o Martin på lördag, så då får jag inte ha ont i huvudet. Apropå det, mamma får vi låna erat nya TP igen? =)

Har varit och inhandlat ny havandeskapsolja idag. Använde min första flaska antagligen alldeles för tidigt, men då vet jag iaf att jag gjort allt jag kunnat från start! ;) Oså Omega3-kapslar. Äter ju knappt fisk så det är lika bra. Pengarna bara rinner iväg... hms. Iof på rätt bra saker. En bok idag t ex. Gunillas man försvann. Den ska läsas ikväll! Oså vitaminer till Kristian. Han ska ju också må bra, min gulle. =)

Nu är jag i vecka 13, gott folk. Den värsta missfallsrisken är därmed över.
*klappa på axeln*

Bilköp

Nu äger jag en bil minsann! Vuxenpoäng till mig. Min första bil. =)
En Renault Laguna 99:a blev det till slut. Halvkombi. Silverfärgad. Automat. Ac. Osv osv. Skitbra pris! 36000 kr.
Det känns verkligen toppen att ha gjort ett sånt kap! Det var så mycket grejer som var utbytta och nya på den så jag kunde fan inte ha fått ett bättre pris. Men det är väl så när man är lite halvrik och inte riktigt "behöver" pengarna. Verkade det som iaf, för pengar, det harom nog allt en del av!

Nu jävlar ska jag äta. Inte ätit sedan lunch och magen skriker!

Vin

Nu är jag hemkommen. Kvällen var rolig! Vi spelade Yatzy och Uno. Längesen. =) Jag drack det alkoholfria mousserande jordgubbsvinet ikväll. Riktigt gott faktiskt! Mer som kolsyrad saft kanske, men det känns alltid lite lyxigare när det kommer i vinflaska.
Kvällen var i övrigt alkoholfri för de andra också, så när som på ett par glas rödvin till maten. Trevligt att det kan vara så ibland också. Särskilt när man själv inte kan dricka förstås. Pappa skulle upp o jobba imorrn så han fick smaka lite på mitt alkoholfria vin. Hehe
Nej men det är bra att det finns alternativ. Tråkigt att alltid dricka läsk eller juice.

Jag är riktigt trött nu. Såhääär länge är jag inte van vid att vara uppe när jag går upp så tidigt som 07. Nej, det är dags att lägga sig och läsa Hemmets Journal som jag precis fick av mormor. Hm. Har jag blivit gammal i förtid? ;)

Promenix med Lilian imorrn. Börjar bli en söndags-tradition. Trevligt. =)

Bil

Äntligen var jobbveckan över. Men idag var ganska harmlös. Förutom att jag va tvungen att gå upp kl.07. Det var skit.

Ska snart åka till mamma o pappa för att umgås. Tacos och spela spel står på schemat. Mormor skulle också vara med. Mycket trevligt. Känna att man faktiskt gör nåt annat än ligger på soffan o kollar tv. =) Kristian ska på lagfest. Ut o äta på Harrys o grejer minsann. Jojo.. Kul för dem som kan leva loppan fortfarande. ;)

Nu är det biljakt på högsta nivå! Pengarna finns på kontot, allt som saknas är bilen. Tips på en bensinsnål, billig, liten men ändå fin bil som måste ha ac och årsgång äldst 1999? Ge mig! Ca 40´000 får den kosta. Såså.. leta på. ;)
Justja, den får inte ha ful färg heller. Inte svart, vit eller nå lysfärg. Helst inte röd heller. Det blir väl enkelt att hitta? =)

Resa

Nu måste jag nog vara i vecka 12 iaf. Sedan 2 dagar tillbaka tror jag.
Så igen, magiska veckan. Hehe
Fast nu känns det ju inte något oroande alls eftersom vi sett det lilla hjärtat slå. Nu är jag bara gravid och nöjd. =)

Vi ska åka utomlands i maj. Skrev in om semester igår. V.18-19 och så blir det en sista minuten nån av de veckorna. Vi sa det att annars kommer vi bara ångra oss när väl barnet är här. Har nämligen diskuterat det fram och tillbaka ett bra tag nu. Sista resan ensamma tillsammans på bra länge.
Ska bli skönt. Och då kanske det inte hunnit bli sådär svinvarmt än heller, vilket jag säkert uppskattar då. Är i v.27-28 då. Läste att om man ska ut och resa så är det ypperligt mellan v.16 och 28 för det är då man brukar må som bäst i graviditeten. Såatt såatt. =) Så bara jag mår bra och inget större hänt, blir det antagligen Turkiet då. Verkar fortfarande vara billigaste landet att leva i som tar minst flygtid. Förutom Bulgarien kanske, men dit vettefan om jag ens vill. Åtminstone inte till Sunny Beach. Detta är ju förstås ingen partyresa, bara en ta-igen-sig-resa-tillsammans.

Jaha då ska man snart gå till jobbet. Jobbar imorrn med. Blä för det.

Och Donny nej, jag tar inte tillbaka det. Tänk på att Maj tycker du är den snyggaste killen i världen och du måste ju ha fått det nånstans ifrån! Så var glad för det du, gosse! Btw kommer du aldrig kunna lura i vårt barn alkohol, för den kommer aldrig få gå ut. Tonåren kommer den att tillbringa hemma, med sina föräldrar, av egen vilja. Absolut. ;)

Moraltant

Verkar vara olika det där med papprena och papperna. På vissa ställen stavas det papperna och på vissa ställen papprena. Så, då har vi rett ut det. Viktiga grejer.

Var på inskrivningen. Allt var bra. Alla värden låg där de ska. OCH, det viktigaste av allt, jag har inte gått upp nåt. Vägde mig imorse på våran våg o där hade jag inte gått upp nåt, så det jag vägde hos barnmorskan måste helt enkelt vara det jag har vägt hela tiden, att vågarna visa olika bara. Vilket för övrigt bara var en skillnad på 7 hekto. Bra. =) Vill köpa en ny våg, digital, så man vet att den visar rätt. Våran gamla skrutt hoppar ibland så man måste ställa om den på noll. Drygt. Inte för att det egentligen spelar någon roll vad jag kommer väga nu, men en våg är ju alltid bra att ha. Så att man inte skenar iväg allt för mycket. Eller nåt.
Hade lite lågt blodtryck, men det var tydligen bara bra för blodtrycket brukar höjas allt eftersom graviditetens gång så det var bättre att starta på lägre. Dåså. Hatar blodprov. Och om inget var fel med mig så är det det enda jag skulle behöva göra under graviditeten. Så sa hon. Man måste hålla det man lovar. ;) Det roliga med blodtrycket är att sist jag skulle få p-piller så hade jag lite för högt blodtryck, så jag va på vippen att tvingas äta minipiller istället. Men sen gjorde jag en effort och slutade röka och började träna, då sänktes det direkt. Så att mitt ligger lite under nu måste ju bero på att jag inte röker alls nuförtiden. Mycket bra.

Sedan träffade jag Erika och vi gick och luncha på pastahuset. Sen blev det latte med morotskaka på det där nya caféet där pressbyrånn låg. Ingen aning om vad det heter. Nu pratade vi lite mer om det här med mamma-ledighets-biten och visst, jag kanske missuppfattade henne lite, men fan inte mycket. Haha.
Nej men det är intressant att prata om det här, vad olika människor har för olika uppfattningar. T ex så pratade vi om det här med att våga lämna bort barnet. Jag är helt för att "lämna bort" barnet då och då, för att mamma och pappa ska få egentid tillsammans. Eller bara få sova ett par timmar. Jag tror det är viktigt både för barnet och för föräldrarna. Inte så konstigt att det är så vanligt att folk separerar under det första året som föräldrar. Man hör folk runtomkring en som säger "har jag väl gett mig in i det så får jag bannemej ta hand om barnet också". Men det är ju inte det det handlar om. Det är klart att man själv 99,9% av tiden tar hand om barnet själv. Men om man har turen att ha t ex föräldrar eller svärföräldrar som _vill_ hjälpa till, varför då inte ta den hjälpen? För det är faktiskt så att mår föräldrarna bra, så mår barnet bra. Och att "våga" låta barnet sova borta är bara bra för barnet enligt mig. Nu är det inte så att jag pratar om termen ofta. Men ibland. Nångång då och då. Och hur som helst så är mitt slutmål att vårt barn ska tycka om sina mor och farföräldrar så jäkla mycket att vilja åka dit under hela uppväxten. Jag tänker på min relation med farmor när jag tänker på sånt här. Hon som betydde så sjukt mycket för mig och fortfarande gör, fastän hon är död. Så vill jag att mitt barn ska känna inför mormor/morfar och farmor/farfar.
Sen kan man ju inte alltid förvänta sig att de kan ha barnet just när en själv vill, det är inte det det handlar om.
Men i det stora hela, våga be om hjälp. Sitt inte i det tysta och må dåligt. Det mår varken du eller barnet bra av.
Anyway, det jag skulle komma fram till är att jag och Erika tänker lika om såna saker. Om mammans/pappans roll i hemmet osv. Vilket egentligen inte handlar om några roller, förutom att båda är föräldrar. På samma villkor.

Oj, vad det blev moraltant över det hela. Men ni fattar.


Ultraljud den 28:e februari. Nu vet vi ju redan att det är EN därinne, men då kommer man ju kunna se mycket mer av barnet. Och kanske t o m könet. Jajustja. Hon sa att om man vill veta könet och de kan se, så ska man fråga själv, att de säger inget om man inte ber om det. O så sa jag det att "ja men det är väl ändå aldrig 100%?"
Då pausade hon och sa "Visst har det hänt att det kommit ut det andra könet. Men om man ser könet, så ser man, om de inte vet så kommer de inte att gissa"
Så då sa jag "Okej, så med andra ord är det typ 100% när de säger ett kön?"
Ja, sa hon. Good to know. För alla pratar om 80-90% hit och dit. Men ja, då är det väl inte så då. Kanske mer 99,9%, eftersom det _har_ hänt att det kommit ut det andra könet. Men å andra sidan, var har det hänt och hur ofta?
Jag hoppas de ser, skulle vara kul att veta. Bara för att jag är nyfiken. =) Blir lika glad vad det än blir. Som jag läste i gravid-tidningen jag fick av mamma igår "det är inte könet man älskar, det är människan".

Inskrivning

Idag om en timme ungefär, ska vi på inskrivning. Helt officiellt gravid då för satan.
Sen ska jag luncha med Erika. Alltid roligt! Roligt att höra hennes tankar om moderskap. Haha. Hon är inte klok ibland. "Hur kan någon som är mamma-ledig vara såå trött och inte hinna med saker? Hon är ju hemma med bara ETT barn. Man får väl göra sakerna när barnet sover." Haha. Ja om det vore så enkelt. Ska bli kul o se när hon får barn. Hade hon sagt så när jag väl ääär mammaledig så hade hon fått nåt hårt i huvet. ;)

Och ja då var ledigheten slut för denna gång. Varit ledig i 4 dagar nu, så jävla skönt. Men imorrn är det jobb igen.

Ska se om mitt medlemsintyg från facket kommer idag som de sa, så kan jag skicka in papperna och få mina pengar. Papprena? Papperna? Hur fan skriver man?

Publicera

Stod att min profil skulle ändras nästa gång jag publicerade nåt, så då gör jag det nu. Hehe

Om man klickar på "Marie" till höger där under mitt foto, så får man se hur vår bebis växer och hur den ser ut just nu. =)

11

Nu kan jag säga att det finns nåt därinne. =) Vi fick se den lilla räkan. Inte stor inte. Men den rörde sig och hjärtat slår så allt är bra! Är dock i vecka 11, inte 12, som jag trodde enligt uträkningar. Så den magiska veckan är ännu inte här än. Men vad spelar det för roll, vi har ju sett det lilla livet! Skithäftigt vare.
Så sen gick vi o köpte en liten body och ett 3-pack med strumpor. Symboliskt. =)
Kristian är så himla säker på att det är en kille. Ja, vi får se helt enkelt.
Oddsen att det är en kille är ju större, eftersom fler killar föds i världen. Men men. =)

Ja det där var skönt. Nu kan man gå på inskrivningen imorrn och veta säkert att man är gravid. Härligt.
Visste det väl innan också, men bevis är alltid bra. Hehe

Såg datumet uppe på skärmen, bredvid vilken vecka jag är i. 080808. Haha. Spännande. ;)

12

3 timmar kvar. Spännande värre. Hoppas hoppas hoppas allt står rätt till. Jag vill kunna skriva ett "Nu är det bevisat, det finns verkligen ett liv därinne!" Snälla.
Kunde inte sova mer efter att Kristian åkte till jobbet. Skulle vilja sova nån timme till, men somnar jag nu så blir jag väl aptrött istället. Skulle ändå upp vid nio och duscha.

Äntligen har vi fått tillbaka vår brödrost från Tom. Vi lämnade den där när vi bodde där under stambytet här hemma. Jag har varit så sugen på rostat bröd i flera dagar nu. Och nyss hände det, jag åt det. Whehu. Hehe

Är i vecka 12 nu. Den magiska veckan. Veckan då man ska kunna känna sig säkrare. Om det stämmer. Ibland blir man ju fram- eller tillbakaflyttad någon vecka sen när man gör det stora ultraljudet. Men enligt mina beräkningar så ska det vara vecka 12.

Usch, känner att jag inte har nåt vettigt alls att skriva...


Inte lat

Jag var inte lat! Jag och Lilian var precis ute och gick över en timme i skogen. Så skönt väder idag. Man blir sådär rosenröd om kinderna men ändå fryser man inte. Härlig "vinterdag".

Senare blir det lite storhandling. För några dagar åtminstone. Ingen mat hemma för tusan.
Vi gick och pratade lite om det kommande ultraljudet osv. Och jag kom på att vi hade ju tänkt köpa något symboliskt på tisdag efter inskrivningen. Någon liten body eller så. Men det är ju egentligen imorrn vi får vårat bevis, så det är ju imorrn vi isåfall ska köpa något. Inskrivningen är ju bara formalitet.
Bara man inte blir sån som ska shoppa barnkläder all the time. Haha. Man kanske inte kan sluta när man börjat. ;)
Och så pratade vi om namnkalaset vi kommer ha. Jag är ju sån där som tänker så himla långt i förväg. Namnkalas med 2 släkter och våra närmaste vänner, var hade vi då tänkt få plats? Det är typ ett år dit, så det löser sig ju, men det är sånt man går och funderar på. =) Allt blir så mycket mer verkligt när man funderar i de banorna.
Som häromdagen så var vi inne i barnrummet och båda fick säga hur de tänkt sig. Var saker och ting ska stå och så. Vi hade inte riktigt samma vision, men snarlika. Också sånt som ordnar sig. =)

Nu är det lunchdags. Vi har väl nån gammal korv i frysen säkert.

Lat?

Det är så fint väder idag! Är man för lat för att gå ut och gå? Nej fan, ska göra det senare. Måste bara vakna upp efter att ha sovit 11 timmar. Det tar på krafterna att vara gravid. Haha. Trött som människa.

Började läsa en bok som jag glömt att jag fått i julklapp. Alltid en välkommen överraskning. Flicka som inte fick finnas. Jag vet inte vilket annat ord som är bättre, men jag älskar såna böcker. Verklighetsbaserade. Får mig att tänka. Att sånt faktiskt händer out there. Överallt. Vi ser det inte. Vi kanske känner någon som gör så. Hemskt. =(

Imorrn är det dags för vul:et. Whee. Hoppas man ser det lilla hjärtat slå, och hoppas det bara är ETT hjärta. Haha. Kanske är något alla nygravida går igenom i tankarna, men fan vilken chock om det skulle vara tvillingar. Ujuj.
Goodbye social life. Hehe. Nej, jag har ju inga gener som skulle ge mig tvillingar, förutom att farmor fick det, men sånt ska ju vara genom sin mammas sida har jag läst. Men ja, vem som helst kan ju förstås få tvillingar för det. Bara att chanserna är större om man har det i generna.

Kristian  sover fortfarande. Han hade en riktigt rolig kväll igår. Han var så lycklig. Hans kompis som bor här nära oss har köpt Playstation 3. Och att sitta och spela hockey-spel en hel kväll OCH dricka öl, det måste ju bara vara himlen? ;) Han är så söt han, min älskade.

Hemma

Det blev till att vara hemma ändå. Är så trött! Ska bli skönt att somna till en film typ. Jag må vara tråkig, men då får det vara så.

Va o fira kusin Jennie idag som fyllde 18 år. Herregud vad tiden går. Hon va ju liten nyss! Alla va små nyss. Gosa lite med bebben också såklart. ;) Sjusovarn. Hehe

Nu är det bara två dagar kvar till vi ska på vul. Så himla spännande. Tänk att få bevis. För egentligen, ett gravtest är ju inte bevis all the time. Tänk om man skulle råka ut för ett ma (missed abortion), när fostret dött för flera veckor sedan och gravtest ändå visar positivt pga alla hormoner i kroppen. Mm. Men man ska inte tänka så. Allt kommer gå bra. =)

Nej.. soffan, here I come.

Lån

Här sitter jag och är pigg. Kristians klocka ringde vid halv nio och då var jag också pigg så.
Gick o la mig halv elva igår, så kanske inte så konstigt.
Ska passa på och äta en lååång ljuvlig frukost. Kristian ska iväg på match snart. Han ska inte vara med, för knät är inte 100% än, men han ska dit och kolla iaf. Han är ju med på träningarna iaf.

Ikväll ska jag nog till "tjejerna", vilka är alltså Ahlis och dem. De skulle dricka och ha sig så jag ska kanske åka förbi en stund och snacka lite skit. Men då krävs det nog att jag sover en stund på dagen. =)

Mitt lån blev beviljat! Fy satan va skönt! Måste bara ha ett medlemsintyg från facket, sen skicka in pappret jag skrivit på, sen kommer jag få pengarna på kontot. Så Jävla skönt att äntligen bli av med Ikea och CSN-lånet. Men mest av allt skönt att få köpa sig sin egna första bil. Den kommer va så fiiiin. ;)
Helgen kunde inte ha startat på ett bättre sätt.

Igår på jobbet pratade vi om rödvin och cigg. Och jag bara säger rätt ut att jag är avis och att jag skulle vilja ha rödvin och cigaretter. Men när jag sen tänker efter, så vill jag inte det? Trodde aldrig jag skulle kunna tänka så. Haha. Jag tycker det är sjukt skönt att slippa ursäkta sig för att vilja ta det lugnt, och sen ändå inte göra det. Jag gillar känslan att vakna upp nykter och må bra. Att jag aldrig tänkt på detta förut. ;)
Med det sagt, så kommer jag säkert 6 månader in i graviditeten känna på andra sätt ibland.

Jag har ju hela tiden sagt att det där jääävla War of Worldcraft är ett SJUKT spel. Kristian kommer aldrig få spela det. Han vill inte ens spela det, men vi klargjorde för hans bror att han aldrig vill ha det, som alltså frågade om om han vill ha det i julklapp. NEVER. Men ja, på skoj så hade han köpt nå sånt där extramaterial på sidan av hans riktiga julklapp. Mjaja. Hehe. Nej, sjukt spel. Folk tappar begreppet om den riktiga världen. Finns folk som slutar jobba och bara sitter inne och isolerar sig från omvärlden med det där jävla spelet. Jag säger det igen, sjukt.
Det borde inte vara 2 månaders spelförbud för Dennis på det där spelet, han borde inte få spela det ALLS.

Vi såg filmen Gone baby gone igår. Moral, ja. Fast för mig var inte valet svårt ändå. Det finns rätt och det finns fel.

Granen

För att reda ut saker och ting. Milo ska inte uttalas MilO. Utan Miiiilo.
Ingen hund! Och ingen pizzabakare heller för den delen.

Har ganska nyss slutat jobba. Toksköna tider idag och imorrn. 07:30-12:45
Aja, det är inte jättenice att gå upp 05:45, men det är värt det om man får komma hem tidigt. Lunchade med mamma när jag slutat. Sen blev det en vända till Janeling för att inhandla årets semlor. Brukar äta det en gång om året. I år kan jag ej lova att det inte blir fler ggr. ;)
Trodde Kristian skulle beklaga sig över semleinhandlandet, men han blev förtjust och sa att då kan vi väl göra cappucino också. Mumma.

Tog ut granen igår. I senaste laget för den var nästan helt kal nu. Vi hade glömt att vattna den överhuvudtaget tydligen. Oops. FYRA dammsugarpåsar tog det för att få upp allt barr. Väldigt oekonomiskt enligt Kristian. Hehe. Men hur skulle jag ta upp dem då? Vi har ju ingen sopskyffel.
Hur som helst skönt att julen är borta och förbi. Älskar verkligen julen, men när julafton väl varit här så vill jag bara att det blir vardag igen.

En på jobbet har det lite tufft hemma just nu.. Maken släppte en bomb om att han möjligtvis vill separera. Fyfan.. måste vara jobbigt. 2 barn och gifta. Det går inte ens att föreställa sig. Hon frågade mig "Hur skulle du göra om du var i den här sitsen, hur skulle du ta dig vidare?" Det var verkligen en svår fråga, för jag har aldrig ens tänkt tanken på att Kristian skulle lämna mig. Nu vet man ju inte vad livet har i sitt sköte, men man får väl hoppas att man tillhör den skaran som lever lyckliga i alla sina dar. Och eftersom man vet att spädbarnsåret ofta är det året då föräldrar skiljer sig, så får man helt "enkelt" try a little harder under det året. Eller under alla år. Vad som krävs. Bara man är lycklig på kuppen.

Nej det här var uttröttande, nu måste jag vila. =)

Skötbord och hela baletten

Ja Lilian, det kan du. =)

Inatt har jag haft en helt sjuk natt. Drömt mardrömmar och knappt sovit för jag sov 2 timmar igår kväll, men ändå sovit liksom.. Äh. Tur att jag inte jobbar idag, för min huvudvärk är fortf. inte att leka med.

Idag är det tänkt att jag ska få arslet ur vagnen och städa ut julen. Är så trött på skiten, men jag har inte lyckats förmå mig själv att kasta ut den. Vill helst sova dygnet runt och bara göra ingenting.

En dag närmare ultraljudet. Jag kan inte fatta sån tur jag hade och fick tid på en sån bra dag och dessutom här i stan. =)

Min kusins bebis skulle heta Novalie, men nu hade hon ändrat sig till Jacqueline. Ännu svårare för mamma och mormor att säga. Haha

Hm, jag måste få Kristian att tänka över namnet Milo. Jag tycker det är så fiiint. Men han dissar helt. Hehe. Jaja, har ju en 6-7 månader på mig. ;)
Förutom huvidvärken och tröttheten så mår jag fortf. bra. Helt sjukt. Är det alltså sant att jag kommer att vara gravid utan att må illa? Åtminstone i början. Är ju i vecka 11 nu så man tycker att det borde ha kommit isåfall.

Förresten har jag heeelt ändrat mig angående köpandet av saker till bebis. Vi vill ha nya saker. Vi vill välja vilka saker vi ska ha i barnrummet. Skiter i att en del säkert tycker att det är onödigt när man kan låna. Man vet inte hur många ggr jag kommer få chansen att vara gravid, så jag vill göra det som jag alltid tänkt mig. Få välja själv. Ha de sakerna VI tycker är finast. Sen behöver de inte kosta multum, det är inte det det handlar om. Bara att få ha nya saker till sitt barn, dens egna saker. Och, om vi har tur, dens syskons saker senare. Och även ändrat mig angående skötbord. Det är en onödig sak, jag vet, man kan lika gärna byta blöja på golvet eller bordet med filt eller sånt där skydd i plast. Men nej, i mitt huvud när jag tänkt mig mitt barns framtida barnrum, så har ett skötbord alltid funnits med. Så nu blir det så. Det har för övrigt funnits med i Kristians huvud också fick jag veta igår när vi pratade om det, så då är det ännu mer klockrent. =)
Jag kanske är tidigt ute med att tänka på såna här saker.. men som sagt; Vi väntar barn, inte missfall. Och skulle missfall ske, så är det så det ska vara. För mig skulle det inte vara ett förlorat barn, det skulle vara vad det är, ett missfall. Och sen på´t igen!

Nej nu ska jag ta tag i dagen.

Rostat bröd

Idag är jag så glad! Fått en tid för vul på måndag, här i Eskilstuna. Har försökt ringt till Strängnäs för att få tid för jag visste inte om Kvinnohälsan här i stan hade ultraljud. Men det hade dem! 10:40 på måndag den 14:e, då får vi förhoppningsvis se det lilla hjärtat picka. =)
Hon frågade såklart varför jag ville göra ett ultraljud och när jag sa att jag inte har symptom och är i vecka 11, så vare inge konstigt med det. Hon sa direkt ja och gav mig en tid. Skönt att slippa tjata.
Så, ultraljud på måndag och inskrivning på tisdag. Rolig vecka. =)

Skulle ha åkt och tittat på Novalie idag, Belindas bebis, men jag är sååå trött och har ont i huvudet. Sen tänkte jag efter, jag är ju lite täppt och håller på med nässpray o snyter mig (det jag kan) och grejer, då äre nog inte så bra att åka till ett spädbarn. Jag skulle iaf inte vilja att nån halvsjuk människa kom för att titta på mitt barn om den bara var några dagar gammal.

Imorse blev jag så sugen på rostat bröd med marmelad. Gick till affären och de hade inget rostat bröd. Måndag, så de höll väl säkert på att packa upp allt nytt bröd. Då fick det bli baguett i ugn istället, går lika bra det. Har inte ens en brödrost men jag hade tänkt rosta i ugnen. Vi ska köpa en fin brödrost nu när vi får lön, men den måste beställas.

Åh det känns så spännande med vul (vaginalt ultraljud). Men tänk om det inte finns nåt där? Ja, tänk om. Det är ju en möjlighet, faktiskt. Testerna visar positivt men... ja. Jo det är klart det är nåt där. Varför är jag annars så trött och har svullen mage? Och ömma bröst. Så lite symptom har jag ju, men jag tycker ändå att må-illa-syndromet är det "enda" som garanterar dig att det finns ett liv i dig. Det ska bli kul! Nu börjar resan liksom. =)

Tog förresten bort lösenordet idag. Nu vet ju typ alla ändå så. Anser det inte vara speciellt hemligt längre. =)

Bio

Ojoj, det var den lördagen. Fick sluta redan kl.14 idag, så då bar det av hemåt. Somnade nån timme efter det och vaknade vid 18:40. Oj. =) Så då var vi lite hungriga. Käkat Spicy hot. Längtar till Ming öppnar.
Vi skulle egentligen ha gått på bio och ätit ute nånstans, men lata som vi är blev det hemmakväll. Skönt att kunna sitta i mysisarna. Hehe
Blir alltid så när vi säger att vi ska på bio. Lata människor gör så. ;)
Snart blir det The heartbreak kid!

Nu är jag ledig i 3 dagar. Fy fan va skönt. Måste ut o gå nån av dagarna. Möjligen imorrn.

Nu är magen riktigt svullen. Kan inte ha knäppta jobbarbrallor längre. Knappen måste vara öppen. Hehe
Fick jag välja skulle jag jämt ha mysisar på mig.
Går in i vecka 11 imorrn. Det börjar närma sig det magiska 12-veckors-strecket. Härligt.

Ska ringa på måndag o se om vi kan få nån tid för vaginalt ultraljud. Hittade privatgynekologer i strängnäs, katrineholm och en här i eskilstuna. Vore coolt att få se det lilla hjärtat picka. =)

Tvillingar

Ska snart iväg och jobba. 2 dagar, sen ledig 3 dagar. Skööönt. Ska sova som fan! Hehe. Fast jag är nog inte lika trött längre, eller så har jag bara vant mig? Nej, men igår vare inte så farligt. Var inte mer trött än någon annan liksom. Men ja, får ju springa och kissa ca 5 ggr/natt så trött blir man ju hur som helst.

Helgen blir lugn och skön, som sig bör. Tänkte höra med dig Lilian om du hade lust att gå en promenad typ söndag dag eller nåt? Om inte tröttheten slår till igen. Hehe

En på jobbet sa igår, när vi pratade om att jag inte mår illa, att det är ju så tiiidigt än. What? Jag är ju i vecka 10. Det är ju nu illamåendet brukar börja avta. Men helt säker är jag ju inte än. Jag kan ju iaf vara säker på att inte få tvillingar. Då ska tydligen illamåendet vara stoooort. Bra det. Kristian såg mycket rädd ut häromkvällen när jag nämnde att folk får tvillingar. Haha. Han sa att då är livet förstört. ;-)

Nej, dags att gå.

2008

Då var det nytt år då. Bästa året. =) Eller, slutet på det kommer vara det bästa iaf. Nu innan augusti får vi väl se om jag tycker det är så harmlöst. ;) Fast hittills har det gått galant. Inget illamående. Men trött... my god va trött jag är. Idag sov jag till halv tolv. Jag brukar faktiskt gå upp senast 9 när jag är ledig, men idag gick det bara inte. Ögonen ville inte vara öppna. Är ju tvungen att gå o kissa typ en gång i timmen, så det hjälper väl inte till förstås. Knappt så jag orkade det, men är man kissnödig så är man. Och det är ju helt sjukt, men jag tror jag blir sympatibakis. Haha. Mår ju inte illa o så, men kroppen är liksom helt död.. Vi sov nästan hela dan igår. Vaknade o åt, somnade, vaknade o åt o kolla på Prison Break, sen somna för natten igen. Uuh. Jobba imorrn. Hoppas verkligen att jag är piggare då. O börja gå till jobbet igen... Hms.

Kusinen har åkt in på BB nu, eller igår kväll. Hoppas allt går bra. Ska bli spännande o höra namn. =)

Har snart läst ut På smällen. Den är så underhållande och beskrivande. Väldigt liten text dock. K undrade om jag fått dålig syn när jag höll boken nära, men så visade jag texten och han utbrast ett "Oh my God!". Han skulle aldrig få för sig att läsa sån liten text. Hehe. Däremot sa han (efter lite tjat från mig) ja till att läsa någon bok som vänder sig till hur kvinnan mår och upplever graviditeten. Han läser ju en pappa-bok, men jag skulle vilja att han även fick lite insyn i hur jag kan känna och må. Det är en hel del som för mig är så självklart, men inte alls lika självklart för honom eftersom han inte vet om att man kan känna så. Så vi får se vad jag tar fram för bok. =)
Vi pratade iaf om antal barn och hur många år det gärna får vara mellan dem. 3 barn är siktet inställt på. Sen kanske man helt ändrar sig efter 2. Eller detta barn, vem vet? Och ca 2-3 år mellan dem. Perfect! Hehe. Jaja, det är mysigt att prata om det, inget som säger att det är så det kommer bli. Hur ska vi nånsin kunna veta, innan vi ens fått ETT barn. Men drömma kan man ju..

Anna erbjöd oss att få låna deras spjälsäng och skötbord. Mycket bra! När jag va yngre så tänkte jag att allt ska inköpas nytt (såklart). Nu förstår jag ju att det aldrig kan bli så. Vi är inte gjorda av pengar. Och det är ju så pass kort tid man använder vissa av grejerna, så det är bättre att bara låna. Eller köpa begagnat. Vagn är nåt vi vet att vi vill ha nytt iaf. Och gärna babysitter. Men sen resten lånar vi gärna om det finns möjlighet.
Helt sjukt att skriva om sånt här. Det är så lång tid kvar. Men ändå inte. Det är ju i år det handlar om. Slutet av sommaren. Och snart kommer Pethra och Martins lille krabat. Herregud vad fort tiden går. Tycker det va nyss vi satt i Stadsparken och pratade om att det var hennes bim-dag (beräknad icke mens-dag). Och jag sa att "ja men vafan, testa idag, men bli inte besviken om det blir ett minus!" "jaaa, jo jag går nog o köper ett" Och sen, det magiska samtalet. Tårar och skratt i ett. Oförglömligt. =)

Vad har mer hänt 2007... Vi förlovade oss och firade 3 år i samma svep. Det känns som vi varit ihop forever ibland. På gott. =) När man tänker på det så var det rätt mysigt att jag faktiskt var gravid när vi förlovade oss, fast det visste vi ju inte.

Nå, städa. Gott nytt år!


RSS 2.0