Första ordet

Jag tror att vi kan räkna Villes första ord nu. Haha.

I boken Max Bil, så är det ett avsnitt där det står "Lisa smäller Max. AJ!" "Max smäller Lisa. AJ AJ!"
Då sa Ville, nästan i kör med mig, "AJ AJ!"
Sen när vi efter en stund sa Aj aj, så upprepade han det. Haha. Nu vet jag inte om det är boken han fått det ifrån, eller det faktum att det ibland sägs "aj aj" här hemma när nåt är förbjudet eller farligt. Hehe

Nu tror jag nog faktiskt att han säger mamma och pappa lite också, inte BARA bubblar på om det som alla barn gör i början. T ex igår när Kristian kom hem från jobbet och Ville satt i matstolen, så frågade jag (som alltid) "vem kommer nu?" och han svarade "pappa".
Halva tiden bubblar han på om det, men han verkar ändå förstå vem mamma och pappa är, för när vi frågar "var är mamma/pappa?" så tittar han ju på den det gäller. Det har han gjort ett bra tag.
Så det verkar ju ändå som att ibland _säger_ han det. Och andra gånger maler han bara på.  ;)

Nu står han och säger "aj!" "aj!". Gullunge. =)

Han vet även var näsan är, om än bara på mig. På sig själv har han inte hittat den, men frågar jag var mammas näsa sitter, så pekar han på min näsa med ett stoooort leende.
Magen är också intressant nu, så den är nog nästa projekt, var den sitter.

Han springer omkring som en tok. Man kan tro att han aldrig gjort nåt annat.
Min skruttunge. Älskar lekparken. Pekar ofta på sin lilla hink med spadar och annat, som hänger vid hatthyllan.
Igår när vi gick ut alla tre efter att K kommit hem, så skulle vi först gå och lämna soporna. Sagt och gjort, men när vi sedan plockar upp honom efter det så blir han sååå ledsen. Då trodde han att vi skulle gå in. Haha. Men han blev snabbt glad när vi vände och gick åt andra hållet mot en annan lekpark än den utanför vårt hus. Faran var avledd, vi var inte på väg hem. ;)

Älskar macka. Förra helgen, på min sovmorgon, så kom jag ned och gjorde iordning macka till mig. Han börjar tjuta och vill ha min macka. Varpå jag säger "men du har ju redan ätit macka du.." Vilket jag antog att han hade gjort, för det gör han varje morgon. Men den morgonen hade han inte fått macka. Självklart tjuter man då! =)

Hans Max-böcker är stora favoriter. De hämtar han och ger en och sätter sig i knät. Då ska det läsas.
Man hinner dock bara läsa 3-4 sidor, sen tar han boken och struttar iväg. Kanske kommer tillbaka efter några sekunder, kanske inte.

Han kan nu åka framåt med sin Bobbycar, men än så länge går det inte undan precis. Gunghästen är han duktig på. Sitter själv och gungar sedan en tid tillbaka. Tar sig även ned själv utan problem, fast det har han gjort sedan han fick den när han fyllde år.

Han börjar upptäcka tvn har vi märkt... Inte det bästa, men vad gör man. Jag har den inte på hela dagarna precis, men ibland är den ju på och då tittar han gärna. Teletubbies kom på en gång och det var ett magiskt ögonblick för vår lilla Ville. Färgerna och sättet de talar på, what´s not to like?

Om man ber om en puss, så får man oftast en. En öppen-mun-puss oftast, men ibland stänger han t o m munnen innan det pussas. Något blöta pussar, men vad gör det. ;)

Han vet vad vissa saker är. Säger man hämta boken/bollen/nappen etc, så gör han det.

Nu kommer jag inte på nåt mer konkret. Ville bara göra en liten check-lista till mig själv vad som är aktuellt i hans leverne just nu. =)

Nu ska vi leka!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Va fort det går framåt nu, mormors lilla bebis har blivit så stor och duktig. Det är så roligt när man kommer, han skiner som en sol och kommer springande, älskade lilla unge.

2009-09-11 @ 07:37:13
URL: http://[email protected]
Postat av: pethra

Det är så kul att se hur det ändras och hur snabbt de lär sig nya grejer. Tänk va kul att se tillbaka på det sen, om ett halvår eller nåt. =)

2009-09-11 @ 10:02:36
Postat av: margit

Vilken gullig liten Ville du har!

2009-09-22 @ 16:14:32
URL: http://margitholm.blogg .se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0