Håll barnen hemma

Älskade skrutt mår bättre. Han fick bara en febertopp igår och sen försvann den. Sov bra inatt gjorde han också. Bra där. Det enda mörka molnet är att han hostar en del fortf. och då främst när han leker. Och rosslar lite.
Han blir mao hemma imorrn med. Jag skulle gissa på att det inte är omöjligt att han även blir hemma på fredag...

Men irriterad blir man. Om föräldrar höll sina barn hemma när de är sjuka så skulle inte förkylningarna bara går runt runt hela tiden. Låt barnet bli friskt innan du tar det till förskolan! Ja, sen förstår jag att man inte kan hålla ett barn hemma i en månad för hosta, men det är ju förstås inte det det handlar om. Men man märker ju skillnad på "lite hosta" och hosta som sker så fort han aktiverar sig och när även snoret rinner.
Det är bara så tråkigt att det hela tiden verkar finnas nåt barn på förskolan som egentligen borde vara hemma och det drabbar då andra, eftersom andra barn blir sjuka... Lite snorig kan man vara utan att vara sjuk, men är det i samband med hosta, då känns det ju som att det rimligtvis är en förkylning. Det känns ju även som att barnet mår bättre av att få vara hemma och bli ompysslad vid t.ex. förkylning?

Och har man inte råd... mnja, då tycker jag lite förenklat sådär att då kanske man skulle ha tänkt på det innan man skaffade barn? Barn blir sjuka, ibland måste man vabba, det borde man veta innan man vill ha barn. Däremot! Om då alla höll sina barn hemma till de är friska, så skulle förkylningarna sluta gå runt runt hela tiden... Visst skulle de fortf. bli förkylda, men inte så ofta som det handlar om nu. Ville var ju alltså sjuk för 2 veckor sedan, så detta är inte normalt.

Menar som det är nu så får man ju ha barnet hemma bra mycket oftare än om alla andra också höll sina hemma till de var friska. Därav skulle alltså även dem föräldrarna tjäna på att få sitt barn friskt innan det ska tillbaka till förskolan, för annars blir han/hon ju bara sjuk igen snabbt.. och det finns väl inte så många som inte har ungen _alls_ hemma när han/hon är sjuk sådär i-början-sjuk? Finns säkert.. tragiskt nog.. Me iaf, get my point?

Äsch, jag vet inte hur det ska lösas... Kontentan av det är: håll barnet hemma vid sjukdom. (om du utan att tänka på pengarna/nåt du behöver göra gör bedömningen att han/hon nog är sjuk vill säga)

Samtalet med "hans" fröken är imorrn förmiddag så hans farmor ska komma hit o vara med honom så vi kan gå på det.



Undrar om man ska vara så hurtig att börja springa idag? Det är makalöst vilken tid det tar för mig att få arslet ur vagnen alltså. 

Kommentarer
Postat av: Lilian

Fast om dom är pigga måste man ju kunna släppa iväg dom till dagis? och förstår inte får man inte pengar för att vabba?

2010-05-05 @ 15:23:15
URL: http://lillzan.blogspot.com
Postat av: Jag

Men pigga, hur menar du då? Man kan ju vara pigg och vara magsjuk? Man kan vara pigg och smitta andra med förkylning?



Klart man får pengar, men det är som att vara hemma sjuk, 80% är det du får.

2010-05-05 @ 15:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0